► ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΤΗ ΔΕΗ, ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ!

► ΕΘΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ, ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ, ΝΕΡΟΥ! ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ, ΕΞΩ Η ΕΕ!

Μοτοπορεία των νικητών απεργών της efood. Τώρα να πρωταγωνιστήσουν στον ενωτικό αγώνα για την ανατροπή της χούντας Μητσοτάκη. Φωτό 902.gr

Μετά το ξεπούλημα της ΔΕΔΔΗΕ σε χετζ-φαντ του Λουξεμβούργου, η χούντα Μητσοτάκη ανακοίνωσε το ξεπούλημα της ΔΕΗ με το κόλπο της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου κατά 750 εκατ. ευρό. Το Υπερταμείο και το ΤΑΙΠΕΔ, που κατέχουν το 51% των μετοχών, δεν θα συμμετάσχουν στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Έτσι αρπαχτικά χετζ-φαντς θα καταλήξουν να έχουν την πλειοψηφία στη ΔΕΗ. Θα επιβάλουν τεράστιες αυξήσεις στα τιμολόγια και θα τη λεηλατήσουν όπως έχει συμβεί σ’ όλες τις χώρες της ΕΕ.

Η τελευταία Έκθεση της Κομισιόν (Σεπτέμβρης 2021) για την 11η αξιολόγηση της Ελλάδας, που βρίσκεται σε καθεστώς «ενισχυμένης εποπτείας» των Μνημονίων, δηλαδή είναι υποτελής στην ΕΕ, εξυμνεί τη χούντα Μητσοτάκη για τις ιδιωτικοποιήσεις που είναι όρος των Μνημονίων που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ.
Ο πολιτικός απατεώνας Τσίπρας εξασκεί κριτική στον Μητσοτάκη για το ξεπούλημα όταν η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ πρωτοστάτησε στις ιδιωτικοποιήσεις (λιμάνια, αεροδρόμια, κ.α.).
Το ξεπούλημα ΔΕΔΔΗΕ, ΔΕΗ, ΛΑΡΚΟ κ.α. πραγματοποιείται με πλήρη συμφωνία από την προδοτική συνδικαλιστική γραφειοκρατία της ΓΣΕΕ και της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ. Αυτοί είναι που στηρίζουν τη χούντα Μητσοτάκη!

Τώρα είναι ώρα κινητοποίησης όλης της δύναμης της εργατικής τάξης και νεολαίας με κάλεσμα μιας Πανελλαδικής Πανεργατικής Συνέλευσης για το συντονισμό της πάλης συντριβής των Μνημονίων και ανατροπής της χούντας Μητσοτάκη.

Από την επίθεση των ιταλικών ΜΑΤ χτες Παρασκευή σε απεργούς της Αλιτάλια που αγωνίζονται ενάντια σε μαζικές απολύσεις και μειώσεις μισθών 50% στη νέα εταιρεία ΙΤΑ.

Οι εξαγγελίες της χούντας Μητσοτάκη και της ΕΕ για “ανάπτυξη” της οικονομίας φέτος (+5,9% σύμφωνα με το Υπουργείο Οικονομικών, +4.3% σύμφωνα με την ΕΕ) και τα επόμενα χρόνια, είναι σκέτη σπεκουλάτσια και γκεμπελικά ψέμματα.

Το σύνολο της “ανάπτυξης” δεν ισοφαρίζει ούτε καν την κατάρρευση του 2020. Η παγκόσμια οικονομική κρίση και η πανδημία κορονοϊού τσάκισαν την καπιταλιστική οικονομία που δεν μπορεί να ορθοποδήσει.

Από την τραπεζική κατάρρευση του 2008, ο καπιταλισμός, οι τράπεζες και οι επιχειρήσεις επιβιώνουν με τη λεγόμενη “ποσοτική χαλάρωση”, την αγορά ομολόγων-μετοχών με 0% επιτόκιο (!) από την ΕΚΤ και τις κεντρικές τράπεζες ΕΠΑ, Βρετανίας, Ιαπωνίας.

Όπως αναφέρει και η Έκθεση της Κομισιόν (Σεπτέμβρης 2021) για την Ελλάδα, η «ανάπτυξη» στηρίζεται στα κονδύλια από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας της ΕΕ και από τον τουρισμό. Σημειώνει ότι περίπου 50% της αύξησης του ΑΕΠ στην Ελλάδα προέρχεται από τα κονδύλια του Ταμείου!

Παρά τις εξαγγελίες ΕΕ και Μητσοτάκη ότι τα εμβόλια θα επιφέρουν “ανοσία αγγέλης” και μεγάλη υποχώρηση της πανδημίας, το αντίθετο συμβαίνει αφού ο εμβολιασμός του πληθυσμού είναι ακόμη στα επίπεδα του 50-60% και τα κρούσματα και οι θάνατοι σε πολύ υψηλά επίπεδα.

Η ΕΕ απέτυχε να προστατέψει τους πληθυσμούς και συνεχίζει να επιβάλλει διχτατορικά μέτρα και να δαιμονοποιεί τους ανεμβολίαστους, ενώ αυξάνεται η ανεργία και η φτώχεια και σημειώνονται τιμές ρεκόρ στα βασικά καταναλωτικά αγαθά και στην ενέργεια.

Από πρόσφατη κινητοποίηση στο Λονδίνο ενάντια στην ακρίβεια. Το πανό αναφέρει “Ένα ζεστό σπίτι και φαγητό δεν είναι πολυτέλειες”. Φωτό The News Line

Σ’ όλο τον κόσμο οι διαμαρτυρίες ενάντια στα κατασταλτικά μέτρα και την αστυνομοκρατία αντιμετωπίζονται με τρομαχτική βία από τις ειδικές δυνάμεις του κράτους με την εξουσία των νόμων “έκτακτης ανάγκης” που έχουν ψηφίσει όλες οι κυβερνήσεις στην ΕΕ.

Στρατόπεδα συγκέντρωσης προσφύγων έχουν δημιουργηθεί σ’ όλες τις χώρες και οι κυβερνήσεις σπέρνουν ρατσισμό για να αποπροσανατολίσουν και να διχάσουν την εργατική τάξη και νεολαία.

Παράλληλα οι κυβερνήσεις έχουν αναπτύξει μια τεράστια εκστρατεία για “πράσινη ενέργεια” για να σωθεί η ανθρωπότητα από τη λεγόμενη “κλιματική κρίση”, όπου τεράστια θαλάσσια κύματα θα καταπιούν σε λίγα χρόνια όλες τις παράλιες πόλεις και νησιά!  

Τα ψέμματα της ιμπεριαλιστικής ρατσιστικής ΕΕ ξεπερνάν και τις αφηγήσεις του βαρόνου Μινχάουζεν!

Πρόσφατα ο κορυφαίος Αμερικανός οικονομολόγος Τζόζεφ Στίγκλιτς (Joseph Eugene Stiglitz, Νόμπελ Οικονομίας 2001) δήλωσε κι αυτός – όπως ο Σόϊμπλε και η Λαγκάρντ πέρσι – ότι σήμερα «δεν πρέπει να αφήσουμε μια κρίση να πάει χαμένη». Ο Στίγκλιτς επανέλαβε το τρίπτυχο ζητημάτων που πρέπει να επιλυθούν από τον παγκόσμιο καπιταλισμό: ανισότητα, κλιματική κρίση και έλλειψη ανθεκτικότητας της οικονομίας της αγοράς.

Η ανισότητα, που αναφέρει ο Στίγκλιτς, αφορά στην κατάσταση δεκάδων υπερχρεωμένων χωρών που δεν μπορούν να πληρώσουν τις δόσεις των δανείων ή να αποπληρώσουν τα δάνεια από ΔΝΤ, Παγκόσμια Τράπεζα και ιδιωτικές τράπεζες της ΕΕ, Ιαπωνίας και ΕΠΑ.

Μέρος του μεγάλου φοιτητικού μπλοκ στην αντιφασιστική πορεία μνήμης Παύλου Φύσσα σρις 18 Σεπτέμβρη. Η νεολαία πρέπει να μπει στην πρωτοπορία του αγώνα για την ανατροπή της χούντας Μητσοτάκη και την ίδρυση επαναστατικού κόμματος της Τέταρτης Διεθνούς για την ανατροπή του καπιταλισμού. Φωτό Ε.Α.

Η “παγκοσμιοποίηση” της καπιταλιστικής οικονομίας (που υπερχρέωσε τα κράτη) και ο νεο-φιλελευθερισμός οδήγησαν στο κραχ του 2008 που δεν έχει ξεπεραστεί.

Η “κλιματική κρίση” είναι ένα ιδεολόγημα που στηρίζεται στις ψεύτικες “επιστημονικές” προβλέψεις για το “φαινόμενο του θερμοκηπίου¨, την υπερθέρμανση της γήινης ατμόσφαιρας κύρια από διοξείδιο του άνθρακα.

Με τη σύνθετη οικονομική, υγειονομική και κλιματική κρίση, ο καπιταλισμός εκφοβίζει και τρομοκρατεί για να καθυποτάξει την εργατική τάξη και νεολαία.

Πηγή της σημερινής οικονομικής και κοινωνικής κρίσης είναι η χρεοκοπία του καπιταλιστικού συστήματος που σ’ αυτή τη θανάσιμη κρίση του, καταστρέφει κοινωνικές δομές και Φύση για να επιβιώσει.

Ο καπιταλισμός για να πείσει και εκφοβίσει ταυτίζει ασύστολα τη μόλυνση που προκαλεί η άναρχη καπιταλιστική παραγωγή με την “κλιματική κρίση”.

Η εργατική τάξη και η νεολαία καλούνται σήμερα να αγωνιστούν ενάντια στο καταστροφικό μέλλον φτώχειας και πολέμων που σχεδιάζουν οι καπιταλιστές. Να δημιουργήσουν επαναστατικά κόμματα της Τέταρτης Διεθνούς.

Η μόνη λύση είναι η ανατροπή του καπιταλισμού με τη σοσιαλιστική επανάσταση.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s