► «Ο ΠΑΥΛΟΣ ΖΕΙ ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ!» • ΠΑΝΩ ΑΠΟ 8.000 ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΜΝΗΜΗΣ ΠΑΥΛΟΥ ΦΥΣΣΑ!

ΝΕΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΣΤΗ ΣΑΜΟ • Η ΕΕ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΑΛΛΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ!

Το πανό στην κεφαλή της αντιφασιστικής πορείας μνήμης Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι το Σαββάτο βράδυ 17 Σεπτέμβρη. Φωτό Ε.Α.

Πάνω από 8.000 νεολαία, φοιτητές/τριες, εργατικά σωματεία και κόμματα, το Εργατικό Κέντρο Πειραιά και αντι-φασιστικές συλλογικότητες συμμετείχαν στη χτεσινή (Σάββατο βράδυ) μαζική και μαχητική πορεία μνήμης Παύλου Φύσσα με κεντρικό σύνθημα «Ο Παύλος Ζει Τσακίστε τους Ναζί!».

Μετά από ομιλίες στο Μνημείο Παύλου Φύσσα, στο Κερατσίνι, η πορεία ξεκίνησε με την μητέρα και την αδελφή του Παύλου Φύσσα να κρατάν το μπροστινό πανό «8 Χρόνια – Μην τους φοβάσαι στο φόβο σου ποντάρουν». 

Μπροστά τους νεολαίοι κρατούσαν τρία πανό με εξαιρετικά ζωγραφισμένα από τον Δ. Αστερίου τα πορτρέτα 15 δολοφονημένων αγωνιστών, νεολαίων και προσφύγων τα τελευταία 30 χρόνια από φασίστες και αστυνομικούς.

Τα τρία πανό με τα ζωγραφισμένα πορτρέτα 15 αγωνιστών, νεολαίων και προσφύγων που δολοφονήθηκαν από τους φασίστες και αστυνομικούς. Φωτό Ε.Α.

Η πορεία με συνεχή αντιφασιστικά συνθήματα κατευθύνθηκε στο Μνημείο Πεσόντων δίπλα από τη Μάντρα Μπλόκου Κοκκινιάς όπου στις 17 Αυγούστου 1944 οι Ναζί και οι συνεργάτες τους φασίστες δολοφόνησαν εκατοντάδες κατοίκους.

Στο Μνημείο Πεσόντων κατατέθηκαν τιμητικά τα πορτρέτα των δολοφονημένων αγωνιστών.

Από εκεί η πορεία κατέληξε στο Μετρό Νίκαια.

Μέρος του μεγάλου φοιτητικού μπλοκ στην αντιφασιστική πορεία μνήμης Παύλου Φύσσα. Φωτό Ε.Α.

Η αποφασιστική παρουσία χιλιάδων νεολαίων και φοιτητών/τριών ήταν μια δυναμική απάντηση στους φασίστες στους ρατσιστές και στη μνημονιακή χούντα Μητσοτάκη.

Η μαζική ανεργία και τα μεροκάματα πείνας έχουν δημιουργήσει τεράστια οργή και ταξικό μίσος στη νεολαία ενάντια στη χούντα Μητσοτάκη και τους αντεργατικούς και διχτατορικούς νόμους και αστυνομοκρατία.

Το πανό του Εργατικού Κέντρου Πειραιά στην αντιφασιστική πορεία. Για τη νίκη της εργατικής τάξης και νεολαίας απαιτείται Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας για την ανατροπή της χούντας Μητσοτάκη. Φωτό Ε.Α.

Ο αγώνας για τη συντριβή των φασιστών και ρατσιστών είναι αγώνας για την ανατροπή τής χούντας Μητσοτάκη.

Σε κάθε γειτονιά να συγκροτηθούν Λαϊκές Συνελεύσεις για την ενότητα δράσης κατοίκων, νεολαίας, φοιτητών, εργατικών σωματείων και μικροεπαγγελματιών και δημιουργία Ομάδων Αυτοάμυνας.

Το πανό των φοιτητών και το πανό των ΠΕΝΕΝ και ΠΣΣ-ΝΑΤ στην πορεία του Σαββάτου. Φωτό Ε.Α.

Το Εργατικό Κέντρο Πειραιά και τα εργατικά συνδικάτα που συμμετείχαν στην πορεία σήμερα – Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής, ΠΕΜΕΝ, ΠΕΝΕΝ κ.α. – πρέπει να αρχίσουν εκστρατεία για μια Πανελλαδική Πανεργατική Συνέλευση για το συντονισμό του αγώνα, για την οργάνωση ανατροπής της μνημονιακής χούντας Μητσοτάκη με Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας.

Στη σημερινή οικονομική και υγειονομική κρίση του καπιταλισμού, η μόνη ρεαλιστική απάντηση των εργαζομένων και της νεολαίας είναι ενωμένος αγώνας για την ανατροπή του σάπιου συστήματος που οδηγεί όλη την κοινωνία στην καταστροφή και σε πολέμους. – 

Μέρος του νέου στρατόπεδου συγκέντρωσης στο Βαθύ της Σάμου. Φωτό samos voice

► ΝΕΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΣΤΗ ΣΑΜΟ!

Νέο στρατόπεδο συγκέντρωσης προσφύγων στη Σάμο, θέση Ζερβού κοντά στο Βαθύ, παρουσίασαν το Σάββατο (18/9) σε επίσημη τελετή η Μπέατε Γκμίντερ, Αναπληρώτρια Γενική Διευθύντρια Εσωτερικών της ΕΕ και Διευθύντρια της Yπηρεσίας Διαχείρισης Μετανάστευσης, ο Νότης Μηταράκης, Υπουργός Μετανάστευσης, και ο Χαράλαμπος Αθανασίου Β Αντιπρόεδρος της Βουλής.

Έξω από το στρατόπεδο το Εργατικό Κέντρο Σάμου πραγματοποίηση συγκέντρωση διαμαρτυρίας και αλληλεγγύης στους πρόσφυγες.   

Στην ομιλία της η Γκμίντερ ανακοίνωσε την άμεση κατασκευή άλλων τεσσάρων στρατοπέδων συγκέντρωσης προσφύγων (Control Access Centre στη γλώσσα της ΕΕ, ή Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή στη γλώσσα της Ελληνικής Κυβέρνησης), σε Κω, Χίο, Λέσβο και Λέρο.

Από τη συγκέντρωση διαμαρτυρία ενάντια στα στρατόπεδο συγκέντρωσης προσφύγων που οργάνωσε το Σάββατο έξω από το νέο στρατόπεδο το Εργατικό Κέντρο Σάμου. Φωτό samos voice

Εδώ και 100 χρόνια τα νησιά αυτά χρησιμοποιούνται από τις ελληνικές κυβερνήσεις για εξορία ή φυλάκιση πολιτικών κρατουμένων.

Στο νέο στρατόπεδο εγκαταστάθηκαν περίπου 500 πρόσφυγες, όσοι είχαν απομείνει στη Σάμο μετά τις παράνομες επαναπροωθήσεις, ενώ σκοπός της Κυβέρνησης είναι η εγκατάσταση εκεί χιλιάδων νέων Αφγανών προσφύγων.

Ο Γιώργος Καραγιάννης, από τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα στη Σάμο, καταδίκασε το «στρατόπεδο-φυλακή για αιτούντες άσυλο, πρόσφυγες και μετανάστες στο νησί της Σάμου». Σημείωσε ότι το νέο στρατόπεδο, «είναι το τέλειο παράδειγμα για το πόσο εγκληματικές είναι οι ευρωπαϊκές πολιτικές για τη μετανάστευση – κρατούν και εγκλωβίζουν ανθρώπους που ξέφυγαν από τη βία, τιμωρώντας τους επειδή θέλουν απλώς να είναι ασφαλείς». –

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s