► ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΝΙΚΗΦΟΡΑ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ!

► ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ, ΓΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ!

► 20 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ: ΠΑΝΩΛΕΘΡΙΑ ΤΟΥ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΥ!   

Από την πορεία της ΠΟΕΔΗΝ στη Θεσσαλονίκη την Παρασκευή πρωί. Φωτό zougla.gr

Πάνω από 10.000 εργαζόμενοι και νεολαία διαδήλωσαν το Σάββατο βράδυ στη Θεσσαλονίκη, σε τρεις ξεχωριστές πορείες, ενάντια στη χούντα Μητσοτάκη. Την Παρασκευή πρωί η ΠΟΕΔΗΝ οργάνωσε μαζική «Πορεία σωτηρίας δημόσιας παιδείας» νοσοκομειακών από το Ιπποκράτειο στο Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης.

Ο Μητσοτάκης μίλησε στη Θεσσαλονίκη καθώς η υγειονομική κρίση, η ακρίβεια και η μαζική ανεργία χτυπά αλύπητα τη νεολαία και την εργατική τάξη. Η ΕΛΣΤΑΤ δυο μέρες πριν είχε αποκαλύψει τις κολοσιαίες αυξήσεις στα βασικά καταναλωτικά αγαθά ενώ οι εργατικές οικογένειες αντιμετωπίζουν τους υψηλούς λογαριασμούς και φόρους.

Στη Φρανκφούρτη η Λαγκάρντ ανακοίνωσε περιορισμό τής «ποσοτικής χαλάρωσης» (αγορά κρατικών ομολόγων από την ΕΚΤ με 0% επιτόκιο). Τα χρηματιστήρια σε Νέα Υόρκη, Φρανκφούρτη και Λονδίνο αμέσως βούτηξαν καθώς τα χετζ-φαντ και οι χρεοκοπημένες τράπεζες και επιχειρήσεις στην ΕΕ στηρίζονται για επιβίωση στα άτοκα δάνεια από την ΕΚΤ.

Η ελληνική οικονομία είναι πλήρως υποταγμένη στα Μνημόνια και στις διαταγές τής Κομισιόν. Επιβιώνει χάρη στα μνημονιακά δάνεια από την ΕΕ, τού Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, συν μεγάλο δανεισμό (15,5 δισ. ευρό μόνο φέτος) από τις «αγορές» (δηλ. τα χετζ-φαντ).

Στη σημερινή υγειονομική, οικονομική και πολιτική κρίση, η χούντα Μητσοτάκη είναι αναγκασμένη να προχωρήσει στην αντεπανάσταση με τη σειρά διχτατορικών νόμων που έχει ψηφίσει, για να καθυποτάξει τη νεολαία και να συντρίψει το μαχητικό εργατικό κίνημα.

Στη Θεσσαλονίκη ο Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι δεν αλλάζει πορεία καθώς τόνισε ότι φέτος το ΑΕΠ θα αυξηθεί στο +5,9%, σε σχέση με το 2020, από +3,6% που ήταν η πρόβλεψη. Πέρσι το ΑΕΠ της Ευροζώνης γκρεμίστηκε στο -5,9% (σε σχέση με το 2019) ενώ στην Ελλάδα κατά -8,2%. Ο Μητσοτάκης ομολογεί ότι φέτος – παρά τα δάνεια από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας – η ελληνική οικονομία δεν θα καλύψει το περσινό -8,2%.

Είναι ώρα τα μαχητικά εργατικά πρωτοβάθμια σωματεία να αναλάβουν δράση για μια Πανεργατική Πανελλαδική Συνέλευση για την οργάνωση Γενικής Πολιτικής Απεργίας Διαρκείας ανατροπής της χούντας Μητσοτάκη και συντριβής των Μνημονίων. Φωτό Ε.Α.

Κάτω από την πίεση τής υγειονομικής και οικονομικής κρίσης ο Μητσοτάκης εξάγγειλε βοηθήματα μερικών εκατοντάδων ευρό στη νεολαία και υπόσχεση για 150.000 θέσεις εργασίας, αλλά επέμεινε στη βοήθεια προς την επιχειρηματικότητα και τους επενδυτές με φοροαπαλλαγές και επιδοτήσεις δισ. ευρό.

Ο ΠΟΥ (Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας) προφητεύει ότι ο εμβολιασμός δεν αρκεί για να σταματήσει η πανδημία κορονοϊού και ουσιαστικά προτείνει να μάθουμε να ζούμε με την πανδημία, όπως ακριβώς είχε προτείνει ο Σόϊμπλε την άνοιξη του 2020!

Ο Μητσοτάκης, όπως όλες οι κυβερνήσεις της ΕΕ, θα χρησιμοποιούν την πανδημία – όπως την οικονομική κρίση και τη λεγόμενη κλιματική άλλαγή – ως δικαιολογία για “ανάπτυξη”, μια λέξη με την οποία εννοούν καταστροφή δικαιωμάτων και μισθών των εργαζομένων και παράδοση του φυσικού περιβάλλοντος στα πολυεθνικά χετζ-φαντ.  

Οι επενδύσεις του Μητσοτάκη είναι το ξεπούλημα της ΑΔΔΗΕ σε χετζ-φάντ με πρώτο αποτέλεσμα τις τεράστιες αυξήσεις στο ηλεκτρικό που απαιτούν οι ιδιωτικές επιχειρήσεις ενέργειας με δικαιολογία την «πράσινη ενέργεια» και την «κλιματική κρίση». Είναι τέτοιου ύψους οι αυξήσεις που ο Μητσοτάκης αναγκάστηκε να υποσχεθεί κάλυψη του 80% του ποσού της αύξησης στους οικιακούς λογαριασμούς.

Ο Μητσοτάκης θα συνεχίσει την επίθεση προς τους εργαζομένους, με συνεχή μείωση των μισθών, με αυξημένη ανεργία και με τη διάλυση της δημόσιας υγείας, παιδείας και πρόνοιας.

Η αντεπανάσταση της χούντας ΕΕ – Μητσοτάκη μπορεί να συντριβεί μόνο από τον αγώνα της εργατικής τάξης και νεολαίας για ανατροπή του Μητσοτάκη με Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας.

Με την προδοσία των ηγεσιών ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, μερικών Ομοσπονδιών, που αρνούνται τη μάχη για την ανατροπή του Μητσοτάκη, είναι σήμερα απόλυτη ανάγκη η ενοποίηση και ο συντονισμός των αγώνων της εργατικής τάξης και νεολαίας με την πραγματοποίηση μιας Πανελλαδικής Πανεργατικής Συνέλευσης που μπορούν να καλέσουν τα μαχητικά εργατικά σωματεία και τα Εργατικά Κέντρα Αθήνας, Πειραιά κ.α.

Είναι γνωστό ότι σ’ αυτά τα δυο μεγάλα Εργατικά Κέντρα πλειοψηφία έχουν τα σωματεία του ΠΑΜΕ που δεν έχουν προοπτική τον αγώνα ανατροπής της χούντας Μητσοτάκη,

Είναι λοιπόν καθήκον των αγωνιστών να παλέψουν ταυτόχρονα από τη μια μεριά τους προδότες στη ΓΣΕΕ, από την άλλη τους πεσιμιστές του ΠΑΜΕ-ΚΚΕ που δεν θέλουν την ενότητα των αγώνων. Τους ενδιαφέρει μόνο η ηγεμονία του ΚΚΕ. –

Πυροσβέστες και στρατιωτικοί καθαρίζουν μπάζα στις 14/9/2001 στο κατεδαφισμένο Παγκόσμιο Εμπορικό Κέντρο. Φωτό του ναύτη του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού Ο. Mate.

► 20 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ: ΠΑΝΩΛΕΘΡΙΑ ΤΟΥ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΥ!   

Στην 20ή επέτειο τής επίθεσης στους δίδυμους πύργους της Νέας Υόρκης, η πανωλεθρία των ιμπεριαλιστών ΕΠΑ – ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν έχει δημιουργήσει μεγάλη πολιτική κρίση στις ΕΠΑ, στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ, καθώς οι άρχουσες τάξεις βλέπουν ότι δεν υπάρχει λύση για την οικονομική κρίση που ξέσπασε το 2008 και επιταχύνθηκε με την πανδημία.

Στα 20 χρόνια οι ΕΠΑ ξόδεψαν πάνω από $8 τρισ. για τον «πόλεμο ενάντια στην τρομοκρατία» στο Αφγανιστάν, Ιράκ και Συρία, και σκοτώθηκαν πάνω από 1 εκατ. άνθρωποι ενώ υπολογίζονται σε κάπου 10 εκατ. οι πρόσφυγες.

Στο στρατόπεδο συγκέντρωσης Γκουαντανάμο των ΕΠΑ, στην Κούβα, παραμένουν 16 φυλακισμένοι χωρίς καταδίκη, χωρίς δικαιώματα. Εκατοντάδες άλλοι φυλακίστηκαν και βασανίστηκαν στις λεγόμενες «μαύρες τρύπες» παράνομες φυλακές της ΣΙΑ σε πολλές χώρες του κόσμου.  

Με δικαιολογία την τρομοκρατία οι καπιταλιστικές κυβερνήσεις επέβαλαν μια σειρά διχτατορικούς νόμους και τη νομιμοποίηση της παρακολούθησης και κράτησης οποιουδήποτε από τις κρατικές υπηρεσίες.

Σχεδόν 3.000 άνθρωποι πέθαναν στις επιθέσεις της 11/9/2001 αλλά στην περίοδο των 20 χρόνων από τότε έχουν πεθάνει άλλοι 4.343 άνθρωποι από καρκίνο, κύρια πυροσβέστες και άλλοι που καθάρισαν τα μπάζα των κατεδαφισμένων χτιρίων για να αποσπάσουν από τα υπόγεια τόνους χρυσού και ασημιού.   

Το εξωφρενικό χρέος των ΕΠΑ, πάνω από $22 τρισ. και η βαθειά διασπασμένη πολιτικά άρχουσα τάξη έχουν δημιουργήσει μια πρωτοφανή κρίση.

Για την άρχουσα τάξη των ΕΠΑ λύση είναι η επίθεση σε Κίνα, Ρωσία, Ιράν. Αλλά τώρα είναι αδύνατο να εμπλακούν σε πολεμικές επιχειρήσεις καθώς οι ευρωπαϊκές χώρες του ΝΑΤΟ απαιτούν συμβιβασμούς με Κίνα και Ρωσία.

Το καταστρεμμένο από αμερικανικό πύραυλο αυτοκίνητο του Ζεμάρι Αχμάντι έξω από το σπίτι του. Μαζί του δολοφονήθηκαν 7 παιδιά και 2 ενήλικες όλοι συγγενείς του. Φωτό Marcus Yam.

Ο ιμπεριαλισμός το μόνο που ξέρει ότι πρέπει να κάνει συνέχεια για να επιβιώνει είναι επιθέσεις, καταχτήσεις και εγκλήματα πολέμου.

Ως αντίποινα για τη βομβιστική επίθεση τζιχαντιστών στο αεροδρόμιο της Καμπούλ, με αποτέλεσμα το θάνατο εκατοντάδων και 13 Αμερικανών στρατιωτών, ο στρατηγός Μαρκ Μίλι, πρόεδρος του επιτελείου των στρατιωτικών αρχηγών, διέταξε στις 29 Αυγούστου την επίθεση με πύραυλο από ντρον στο αυτοκίνητο που οδηγούσε στην Καμπούλ ο Ζεμάρι Αχμάντι ένας υπάλληλος μιας αμερικανικής εταιρείας, τον οποίο το Πεντάγωνο θεώρησε βομβιστή τζιχαντιστή.  

Στην επίθεση δολοφονήθηκαν ο Αχμάντι, δυο συγγενείς του και εφτά παιδιά!

Προχτές οι αμερικανικές κορυφαίες εφημερίδες Νιού Γιόρκ Τάϊμς και Γουάσινγκτον Ποστ δημοσίευσαν τα αποτελέσματα ερευνών που απέδειξαν ότι ο Αχμάντι δεν είχε καμμιά σχέση με βομβιστικές επιθέσεις ή με τζιχαντιστές.

Ένα ακόμη έγκλημα πολέμου του αμερικανικού ιμπεριαλισμού. Οι ΕΠΑ και οι στρατηγοί τους πρέπει να δικαστούν ως εγκληματίες πολέμου στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης όπου ήδη έχουν ξεκινήσει διαδικασίες για τα εγκλήματα ΕΠΑ – ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν.    

Η νεολαία που ξεσηκώθηκε ενάντια στον ρατσισμό και στον Τραμπ μαζί με την εργατική τάξη, πρέπει να σχηματίσουν εργατικό κόμμα για την ανατροπή του καπιταλισμού. Μόνο έτσι θα σταματήσουν τα εγκλήματα του ιμπεριαλισμού και η ανθρωπότητα θα αποφύγει ένα τρίτο παγκόσμιο πόλεμο. –   

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s