► «ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ!», «ΠΑΡΑΙΤΗΣΟΥ!» – ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ.

«ΠΛΕΥΡΗ, ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΚΑΛΑ – ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ!»

ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ!  

Με κεντρικό σύνθημα “ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ!” οι νοσοκομειακοί στο ΨΝΑ Δρομοκαΐτειο έκφρασαν την αποφασιστικότητα όλων των εργαζομένων και ήταν στην πρωτοπορεία τής σημερινής πορείας (Πέμπτη 2 Σεπτέμβρη) που κάλεσε η ΠΟΕΔΗΝ. Φωτό Ε.Α.

Αποφασισμένοι για αγώνα ανατροπής τής χούντας Μητσοτάκη, πάνωα από 1.500 εργαζόμενοι στα νοσοκομεία της Αθήνας-Πειραιά συγκεντρώθηκαν σήμερα Πέμπτη στο Υπουργείο Υγείας ενάντια στις χιλιάδες απολύσεις (αναστολές εργασίας) νοσοκομειακών σ’ όλη την Ελλάδα.

Την κινητοποίηση οργάνωσε η ΠΟΕΔΗΝ με στάση εργασίας 10 – 3 μ.μ. 

Οι συγκεντρωμένοι τραγούδησαν με αγωνιστικό παλμό το «Ένα το χελιδόνι» του Μίκη Θεοδωράκη (ποίηση Ο. Ελύτη), ένα τεράστιο «ευχαριστώ» τής εργατικής τάξης στον μεγάλο συνθέτη που πέθανε σήμερα το πρωί.  

Το Υπουργείο Υγείας του φασίστα Θ. Πλεύρη ανακοίνωσε ότι μέχρι χτες Τετάρτη είχαν εκδοθεί 5.900 «πράξεις αναστολής» νοσοκομειακών! 

Η χούντα Μητσοτάκη σκοπεύει να αντικαταστήσει τους/τις απολυμένους/ες με συμβασιούχους με μισθούς πείνας. Να διαλύσει το ΕΣΥ και να ιδιωτικοποιήσει τις λειτουργίες των δημόσιων νοσοκομείων.     

Σήμερα Πέμπτη ανακοινώθηκαν 2.840 κρούσματα και 33 θάνατοι. Ο κορονοϊός θερίζει και υπεύθυνη είναι η χούντα Μητσοτάκη.

Το πανό του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ στη σημερινή πορεία. Φωτό Ε.Α.

Σε αρκετά νοσοκομεία οι εργαζόμενοι προχώρησαν σε κατάληψη των γραφείων. 

Οι νοσοκομειακοί δεν πρέπει να παλεύουν μόνοι τους! Όλη η εργατική τάξη και νεολαία πρέπει να κινητοποιηθεί με Γενική Απεργία, με καταλήψεις και μπλοκαρίσματα, για τη συντριβή των «πράξεων αναστολής» (=απολύσεις), με ανατροπή της χούντας Μητσοτάκη.  

Στην πορεία από το Υπουργείο Υγείας στη Βουλή συμμετείχαν αντιπροσωπείες από τα νοσοκομεία Έλενα, Ευαγγελισμός, Θριάσιο, Όλγας, Αττικό, Γενημματάς, Ασκληπιείο Βούλας, ΚΑΤ, Μεταξά, Νίκαιας, Δαφνί, Δρομοκαΐτειο, Αγ. Σάββας, Ιπποκράτειο, Ελπίς, το σωματείο εργαζομένων ΕΚΑΒ συνοδεία οχημάτων, καθώς και οι συνδικαλιστικές παρατάξεις Ταξική Πορεία και Συντονιστικό Νοσοκομείων.

Τα κύρια συνθήματα στην πορεία ήταν: «Πλεύρη Μητσοτάκη ακούστε το καλά, οι εργαζόμενοι θα μείνουν στη δουλειά!», «Κάτω η Χούντα Μητσοτάκη!», «Παραιτήσου!» και «Κάτω η Νέα Δημοκρατία!».

Για πρώτη φορά στον αγώνα των νοσοκομειακών κυριάρχησαν πολιτικά συνθήματα ανατροπής της Κυβέρνησης Μητσοτάκη, σε αντίθεση με την πραχτική της ηγεσίας της ΠΟΕΔΗΝ που με στάσεις εργασίας νομίζει ότι θα αποφευχθούν οι χιλιάδες απολύσεις και η διάλυση των δημόσιων νοσοκομείων.

Το πανό της ΠΟΕΔΗΝ στη σημερινή πορεία. Φωτό Ε.Α.

Από τη σημερινή κινητοποίηση απουσίαζαν τα σωματεία των γιατρών καθώς και τα σωματεία εργαζομένων άλλων κλάδων. 

Οι νοσοκομειακοί για να νικήσουν χρειάζονται την προοπτική του αγώνα ανατροπής της χούντας Μητσοτάκη και την απεργιακή κινητοποίηση όλης της εργατικής τάξης και νεολαίας σε καταλήψεις και μπλοκαρίσματα.

Οι συνδικαλιστικές ηγεσίες, όπως και οι ηγεσίες των αριστερών κομμάτων, αρνούνται να κατανοήσουν ότι η χούντα Μητσοτάκη είναι μια αντεπανάσταση των Μνημονίων, που καθοδηγείται από την ΕΕ των τραπεζιτών, για να εξαφανίσει τη δημόσια υγεία, παιδεία και όλες τις δημόσιες υπηρεσίες, να καταστρέψει όλα τα εργατικά δικαιώματα, να δημιουργήσει διαρκή μαζική ανεργία και μισθούς πείνας, για να μπορέσει να επιβιώσει ο χρεοκοπημένος καπιταλισμός.

Η χούντα Μητσοτάκη, όπως όλες οι κυβερνήσεις της ΕΕ, εκμεταλλεύονται την παγκόσμια οικονομική κρίση, την πανδημία κορονοϊού, την κλιματική αλλαγή για να καταστρέψουν τα δικαιώματα των εργαζομένων και τις δημόσιες δομές.

Αυτές είναι οι διαταγές των τραπεζιτών της ΕΕ στους αχυράνθρωπους-υπουργούς των καπιταλιστικών κυβερνήσεων.  

Το πανό του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Αγ. Όλγα στη σημερινή πορεία. Φωτό Ε.Α.

Οι συνδικαλιστικές γραφειοκρατικές ηγεσίες σε ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και διάφορες Ομοσπονδίες, έχουν υποταχτεί στις διαταγές της ΕΕ και των αφεντικών. 

Όχι μόνο αρνούνται να κινητοποιήσουν τους εργαζομένους στην υπεράσπιση των δουλειών και μισθών, αλλά συνειδητά υπονομεύουν τους σημερινούς αγώνες των εργαζομένων.

Τα κόμματα της Αριστεράς (ΚΚΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, κ.α.) αρνούνται να κατανοήσουν τη φύση της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης και της κατάρρευσης του καπιταλισμού. Έτσι αρνούνται να κινητοποιήσουν τις δυνάμεις τους και να καλέσουν την εργατική τάξη και νεολαία σε αγώνα για τη συντριβή των Μνημονίων με ανατροπή της χούντας Μητσοτάκη και του καπιταλισμού.

Αυτές οι ηγεσίες κρατάν πίσω τον αγώνα των εργαζομένων και των φοιτητών! Πρέπει να πεταχτούν στην άκρη από μια νέα επαναστατική ηγεσία των αγωνιστών της νέας γενιάς!

Πανό νοσοκομειακών έξω από τη Βουλή μετά τη σημερινή πορεία. Φωτό Ε.Α.

Στο σημερινό ιστορικό αγώνα των νοσοκομειακών, γιατρών, εκπαιδευτικών, φοιτητών και όλων των εργαζομένων και νεολαίας, τα εργατικά σωματεία, τα Εργατικά Κέντρα και η ΠΟΕΔΗΝ, πρέπει να οργανώσουν άμεσα μια ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ για να συντονίσει τον αγώνα για την υπεράσπιση της δημόσιας υγείας.

Στις γειτονιές οι συλλογικότητες (Λαϊκές Συνελεύσεις κ.α.) να κινητοποίησουν τους κατοίκους στην υπεράσπιση των δημόσιων νοσοκομείων. 

Οι στάσεις εργασίας και οι πορείες από μόνες τους δεν αρκούν για να νικηθεί η χούντα Μητσοτάκη! Τώρα είναι η ώρα ενότητας όλων στην υπεράσπιση της δημόσιας υγείας και των νοσοκομειακών με πρόγραμμα καταλήψεων και μπλοκαρισμάτων, με Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας για την ανατροπή των Πλεύρη – Μητσοτάκη και τη συντριβή των Μνημονίων! 

ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΑΤ ΣΤΗ ΜΑΘΗΤΙΚΗ-ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ!

Από την επίθεση των ΜΑΤ σε μαθητές/τριες και φοιτητές/τριες με γκλομπ και χημικά στην πλατεία Κλαυθμώνος σήμερα Παρασκευή μεσημέρι.Τα ΜΑΤ συγκρούστηκαν με μαθητές και μπροστά στη Βουλή και τους καταδίαξαν στην Ομόνοια όπου έγιναν συλλήψεις μαθητών. Φωτό Τατιάνα Μπόλαρη

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s