► ΕΝΙΑΙΟ ΜΕΤΩΠΟ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ!

ΟΧΙ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΓΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΕΣΥ!

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑΤΡΩΝ ΚΑΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ! – ΠΟΕΔΗΝ, ΟΕΝΓΕ, ΕΙΝΑΠ ΝΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΟΥΝ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ!

Από την πορεία των νοσοκομειακών στην Αθήνα.

Χτες Πέμπτη η ΠΟΕΔΗΝ (εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία) πραγματοποίησαν στάση εργασίας (10 – 3 μ.μ.) με μαζικές και αποφασιστικές κινητοποιήσεις, στην Αθήνα και σ’ όλες τις πόλεις, ενάντια στη συνεχή επίθεση της χούντας Μητσοτάκη στο ΕΣΥ και στα νοσοκομεία με κεντρικό σύνθημα “ΝΑΙ στον Εμβολιασμό ΟΧΙ στην Υποχρεωτικότητα”.

Μετά από συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας το πρωί, με κεντρικό ομιλητή τον Πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ Μ. Γιαννακό και επίσης τον Πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων Μετρό Σ. Ρεβύθη, οι συγκεντρωμένοι συγκρότησαν πορεία προς το Μέγαρο Μαξίμου.

Για μια ακόμη φορά με διχτατορικό τρόπο η αστυνομία απαγόρευσε στην πορεία να προχωρήσει πέρα από τη Βουλή. 

Είναι κατανοητό στους εργαζομένους και στη νεολαία ότι η χούντα Μητσοτάκη, όπως όλη η ΕΕ, εκμεταλλεύεται κυνικά την πανδημία για να επιβάλλει την ιδιωτικοποίηση και τη διάλυση του ΕΣΥ, με συνεχείς δραστικές μειώσεις χρηματοδότησης των νοσοκομείων, με άρνηση προσλήψεων (πραγματοποιούνται μόνο προσλήψεις συμβασιούχων), με τις υποχρεωτικές συμβάσεις με ιδιωτικές εταιρείες. 

Τώρα με την επιβολή αναστολή εργασίας σε γιατρούς και υγειονομικούς που υποτίθεται δεν έχουν εμβολιαστεί – η αλήθεια είναι ότι πάνω από 90% των νοσοκομειακών είναι εμβολιασμένοι -, η χούντα Μητσοτάκη σκοπεύει στην κατάρρευση της λειτουργίας των δημόσιων νοσοκομείων.

Την ώρα που αυξάνουν συνεχώς τα κρούσματα και οι θανάτοι από κορονοϊό, ο Μητσοτάκης επιτίθεται στους νοσοκομειακούς!

Οι ηγεσίες των ΟΕΝΓΕ, ΕΙΝΑΠ και ΠΟΕΔΗΝ, με την υποστήριξη των εργατικών σωματείων και Εργατικών Κέντρων Αθήνας Πειραιά, καλούνται να αναλάβουν με συγκρότηση επιτροπών τη λειτουργία και διαχείριση των νοσοκομείων.

Το πανό της ΠΕΝΕΝ στην κινητοποίηση τον περασμένο Μάρτη που οργάνωσε το Εργατικό Κέντρο Πειραιά για την επίταξη του ιδιωτικού νοσοκομείου Metropolitan στο Φάληρο την περασμένη Τρίτη. Φωτο ΠΕΝΕΝ

Η χούντα Μητσοτάκη και η ΕΕ είναι υπεύθυνες για τα κρούσματα και τους θανάτους κορονοϊού, αφού αρνούνται κατηγορηματικά να εφαρμόσουν επιστημονικά τα μέτρα πρόσληψης (κύρια στην παραγωγή, συγκοινωνίες, διανομή όπου οι εργαζόμενοι είναι παντελώς απροστάτευτοι) και ταυτόχρονα αρνούνται τις μαζικές προσλήψεις μονίμων νοσοκομειακών και επιστημόνων.

Η επίθεση του Μητσοτάκη στους “αντι-εμβολιαστές” δεν είναι παρά μια πέρα για πέρα αντιδραστική δικαιολογία για να κατηγορήσει τους νοσοκομειακούς, γιατρούς και άλλους εργαζομένους. Με τις πυρκαγιές ο Μητσοτάκης έβαλε σ’ ένα τσουβάλι τους “αντι-εμβολιαστές” και όλους κι όλες που διαμαρτύρονται ενάντια στην καταστροφική πολιτική και πραχτική της χούντας Μητσοτάκη για τα δάση, για το περιβάλλον, για τις ανεμογεννήτριες, ενάντια στη μαζική ανέργια και τους μισθούς πείνας. 

Το ζήτημα της πανδημίας είναι σήμερα ένα πολιτικό ζήτημα, όπως και η παγκόσμια οικονομική κρίση και η καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος. Μπορεί να αντιμετωπιστεί με την κινητοποίηση της εργατικής τάξης και νεολαίας για την ανατροπή της χούντας Μητσοτάκη.

Με διαταγές της ΕΕ, η χούντα Μητσοτάκη και όλες οι καπιταλιστικές κυβερνήσεις, επιβάλουν διχτατορικό αναγκαστικό εμβολιασμό και τρομοκρατούν με τη γκεμπελική προπαγάνδα. Μαζί τους μερικοί γιατροί και επιστήμονες που είναι ξεπουλημένοι στο σύστημα που τους προσφέρει υψηλούς μισθούς.

Κύρια όμως το καπιταλιστικό σύστημα χρησιμοποιεί τους παγκόσμιους οργανισμούς (όπως τον ΠΟΥ – Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας) που εκδίδει – πάντα μετά από πίεση των ΕΠΑ και ΕΕ – “πιστοποιητικά” ότι τα εμβόλια είναι ακίνδυνα και τα λοκ-ντάουν “υποχρεωτικά”. 

Οι νοσοκομειακοί ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ!

Όλα τα εργατικά σωματεία και οι φοιτητικοί σύλλογοι πρέπει να σταθούν ενεργά πλάϊ τους σ’ όλες τις κινητοποιήσεις και με προοπτική την οργάνωση Γενικής Πολιτικής Απεργίας Διαρκείας για την ανατροπή της χούντας Μητσοτάκη και τη συντριβή των Μνημονίων ΕΕ. 

Έτσι θα προχωρήσουν να αναλάβουν αυτοί/ες με αυτοδιαχείριση τη διεύθυνση των νοσκοκομείων, του ΕΣΥ και την εθνικοποίηση του ιδιωτικού κλάδου υγείας. –      

Ανακοίνωση ΠΟΕΔΗΝ:

“ ΠΕΜΠΤΗ 26 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2021
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 10:00πμ. – 15:00μμ.
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ 11:00

• ΑΤΤΙΚΗ : Στο Υπουργείο Υγείας
• ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ : Στο Υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης
• ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ : Στις κατά τόπους ΥΠΕ και στις πύλες των Νοσοκομείων
ΝΑΙ στον Εμβολιασμό
ΟΧΙ στην Υποχρεωτικότητα

Την Τετάρτη 1η Σεπτεμβρίου με βάση το Νόμο της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού, χιλιάδες υγειονομικοί και προνοιακοί υπάλληλοι, τίθονται σε αναστολή καθηκόντων, επειδή δεν επιδεικνύουν τα πιστοποιητικά εμβολιασμού ή νόσησης.
Μεταξύ αυτών και χιλιάδες εμβολιασμένοι συνάδελφοι που συμμετέχουν στην Απεργία- Αποχή από το καθήκον της επίδειξης του πιστοποιητικού όχι για λόγους αλληλεγγύης αλλά επειδή γνωρίζουν ότι θα κληθούν οι ίδιοι με συνεχείς βάρδιες με αναστολή repo και αδειών να καλύψουν τα κενά.
Ήδη καταρτίζονται επιχειρησιακά σχέδια λειτουργίας των Νοσοκομείων με καταργήσεις, συγχωνεύσεις κλινικών και υπηρεσιών και αναστολή χειρουργείων.
Η Δημόσια Υγεία κλυδωνίζεται από το ατελέσφορο μέτρο της υποχρεωτικότητας σε περίοδο του κορυφώνεται το 4ο κύμα της πανδημίας και ξαναγεμίζουν τα Νοσοκομεία με περιστατικά κορωνοϊού.
Με βάση το Νόμο η καταγραφή του προσωπικού που θα τεθεί σε αναστολή εργασίας θα γίνει μετά την 1η Σεπτεμβρίου και θα ακολουθήσει προκήρυξη θέσεων για την κάλυψη των κενών ανά φορέα με τρίμηνες συμβάσεις.
Παρόμοιες προκηρύξεις στο παρελθόν δεν απέδωσαν καθότι δεν υπήρξε ενδιαφέρον από υποψήφιους. Είναι βέβαιον ότι το ίδιο θα συμβεί και τώρα. Ακόμα και να υπήρχε στην αγορά εργασίας ενδιαφερόμενο προσωπικό να καλύψει τις θέσεις μέχρι την προκήρυξη, την έκδοση των αποτελεσμάτων, την πρόσληψη θα μεσολαβούσε μεγάλο χρονικό διάστημα με αποδυναμωμένα τα Νοσοκομεία από προσωπικό πρώτης γραμμής και μάλιστα σε υπηρεσίες που απαιτείται εξειδίκευση.
Ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας είπε ότι τα κενά θα καλυφθούν από εταιρείες. Να ξεχάσει η κυβέρνηση τα σχέδια για καταργήσεις, συγχωνεύσεις Νοσοκομείων και Υπηρεσιών για επιστροφή των εργολάβων στις υπηρεσίες στήριξης των Νοσοκομείων. Για την ΠΟΕΔΗΝ είναι αιτία πολέμου.
Το 90% του Υγειονομικού προσωπικού είναι εμβολιασμένοι ή διαθέτουν φυσική ανοσία και όλοι, εμβολιασμένοι και μη, τηρούν τα μέτρα ατομικής προστασίας προστατεύοντας τους ασθενείς, τους συναδέλφους και τους εαυτούς τους. Εξάλλου με βάση των ενημερώσεων του Υπουργείου Υγείας και οι εμβολιασμένοι μεταδίδουν τον ιό και θα πρέπει να τηρούν τα μέτρα προστασίας.
Δεν πρόκειται να αφήσουμε ανυπεράσπιστους τους υγειονομικούς και προνοιακούς υπαλλήλους που είναι ατομικό τους δικαίωμα ο εμβολιασμός. Φοβίζουν τους ασθενείς και έτσι αποφεύγουν να προσέλθουν στα Νοσοκομεία. Οι ασθενείς δεν κινδυνεύουν να κολλήσουν κορωνοϊό από τους υγειονομικούς. Τα Νοσοκομεία ξαναγεμίζουν με ασθενείς που πάσχουν από κορωνοϊό τον οποίο κόλλησαν στην κοινότητα.
Σε λίγες ημέρες (1η Σεπτεμβρίου) 30.000 υγειονομικοί εμβολιασμένοι και μη, θα βρίσκονται στις πύλες των Νοσοκομείων. Θα περιμένουμε την απόφαση του Υπουργείου Υγείας. Τίθονται σε αναστολή καθηκόντων και πηγαίνουν σπίτι τους και διαλύεται η Δημόσια Υγεία ή αναστέλλετε το μέτρο και πηγαίνουν στην εργασία τους χωρίς κλυδωνισμούς για τη Δημόσια Υγεία και Πρόνοια και συνεχίζεται η προσπάθεια της πολιτείας με πειθώ να εμβολιαστούν και οι εναπομείναντες που είναι μικρό ποσοστό.
Είναι πραγματικά απίστευτο υγειονομικό και προνοιακό προσωπικό μετά από 19 μήνες στη πρώτη γραμμή να τίθονται σε αναστολή καθηκόντων χωρίς μισθό. Να αδυνατούν να καλύψουν τις βιοποριστικές τους ανάγκες για άγνωστο χρονικό διάστημα.
Καταθέτουμε αίτημα αναστολής και ακύρωσης του Νόμου της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού στο Συμβούλιο Επικρατείας.
Δεν δεχόμαστε την στοχοποίηση. Επί 19 μήνες πολεμάμε και εισπράξαμε μόνο χειροκροτήματα.
• Χωρίς την ένταξή μας στα ΒΑΕ.
• Χωρίς την μονιμοποίηση των εκτάκτων που λήγουν οι συμβάσεις σε χιλιάδες συμβασιούχους 30 Οκτωβρίου και ακόμη δεν γνωρίζουμε την τύχη τους.
• Χωρίς να χαρακτηριστεί ο θάνατος των 27 συναδέλφων από κορωνοϊό εργατικό ατύχημα.
• Χωρίς αύξηση μισθών
• Χωρίς υγειονομικό επίδομα.
ΔΥΝΑΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΕΛΟΣ ΣΤΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΑ ΔΙΛΗΜΜΑΤΑ
ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΟΦΕΛΟΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ “

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s