► ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΚΑΙ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΗ ΧΟΥΝΤΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ! 

► ΝΑ ΑΚΥΡΩΘΕΙ Ο ΔΑΣΟΧΤΟΝΟΣ Ν.4685/2020! ΕΞΩ ΟΙ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΓΗ!

► ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΣΤΙΣ ΠΥΡΟΠΛΗΧΤΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΝΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΟΥΝ ΛΑΪΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΜΑΔΕΣ ΚΑΤΑΣΒΕΣΗΣ ΤΩΝ ΠΥΡΚΑΓΙΩΝ! • ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ!

Νοσοκομειακοί με τα πανό τους στη συγκέντρωση έξω από τη Βουλή την περασμένη Δευτέρα ενάντια στη χούντα Μητσοτάκη. Φωτό Ε.Α.

Χτες Τρίτη σε Συνέντευξη Τύπου ο Τσίπρας πρόσφερε πλουσιοπάροχα υποστήριξη και συναίνεση στη χούντα Μητσοτάκη. Λίγες ώρες αργότερα στην ομιλία του στο Υπουργικό Συμβούλιο ο Μητσοτάκης καλοσόρισε τις 7 προτάσεις Τσίπρα σχετικά με τις πυρκαγιές και πρότεινε αντιπροσώπους της Αντιπολίτευσης στις επιτροπές «ανασυγκρότησης» των καμένων περιοχών. 

Οι προτάσεις Τσίπρα δεν περιλαμβάνουν την κατάργηση του «δασοχτόνου» Ν. 4685/2020 του Υπουργού Περιβάλλοντος Κ. Χατζηδάκη, αν και στη Συνέντευξη Τύπου ο Τσίπρας το ζήτησε. Ο Ν.  4685/2020 που καταργεί ακόμη και τις περιοχές Natura, ξεπουλά τη δημόσια γη και αφήνει ανεξέλεγχτες τις εταιρείες να εκμεταλλεύονται το φυσικό περιβάλλον.

Δεν είναι η πρώτη φορά που σε περίοδο πολιτικής κρίσης της χούντας Μητσοτάκη, ο Τσίπρας προσφέρει συναίνεση και υποστήριξη.

Παρόμοια και ο Γ.Γ. του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας προσφέρει υπηρεσίες στο καπιταλιστικό σύστημα αφού τόνισε ότι δεν χρειάζονται «πολλά λόγια» κριτικής τώρα! Μόλις την προηγούμενη Δευτέρα (9/8), μια βδομάδα μετά την εξάπλωση των πυρκαγιών, σε ανακοίνωση του το ΚΚE κάλεσε σε συγκρότηση «ομάδων πυροπροστασίας και περιφρούρησης των δασών», ενώ χτες Τρίτη «Ο Ριζοσπάστης»κάλεσε το «λαό να πρωτοστατήσει σε επιτροπές αγώνα» χωρίς όμως πρόταση πολιτικού πλαίσιου ανατροπής της Κυβέρνησης.

Ξανά το ΚΚΕ προσπαθεί να περιορίσει την οργή και μαχητικότητα των κατοίκων και τη δημιουργία ανεξάρτητων εργατικών-αγροτικών επιτροπών, ομάδων αυτοπροστασίας και Λαϊκών Συνελεύσεων σε κάθε περιοχή, με πρόγραμμα αυτοδιαχείρισης που θα παλέψουν τις φωτιές και ταυτόχρονα τη χούντα Μητσοτάκη.

Από τη μαζική πορεία Σύνταγμα – Ομόνοια την περασμένη Δευτέρα. Φωτό Ε.Α.

Οι πρώτες πληροφορίες από τις κρατικές υπηρεσίες καταγραφής των καταστροφών από τις πυρκαγιές (11/8) σε περίπου 700 σπίτια, αναφέρουν ότι τα 2/3 κατέστησαν ακατάλληλα για διαβίωση, ενώ συνεχίζονται οι πυρκαγιές σε Πελοπόννησο και Εύβοια. 

Το Ευρωπαϊκό Σύστημα Πληροφόρησης για Δασικές Πυρκαγιές ανακοίνωσε, (8/8), ότι φέτος έχουν καεί σχεδόν 1 εκατομμύριο στρέμματα δημόσιας γης στην Ελλάδα, που σημαίνει αύξηση 300% σε σύγκριση με το μέσο όρο των ετών 2002-2020. 

Γράφημα που παρουσιάζει την ποσότητα πυρκαγιών φέτος και τη περίοδο 2020-20.

Στην ομιλία του στο Υπουργικό Συμβούλιο ο Μητσοτάκης εξάγγειλε 500 εκατ. ευρό για την αντιμετώπιση των καταστροφών από τις πυρκαγιές και για έργα «ανασυγκρότησης». 

Εξετάζοντας τις επί μέρους εξαγγελίες των υπουργών της χούντας Μητσοτάκη, για οικονομική βοήθεια χιλιάδων ευρό σε κατοίκους και επιχειρήσεις, ανάλογα με την καταστροφή που υπέστησαν από τις πυρκαγιές, είναι φανερό ότι πρόκεται για ποσά που δεν φτάνουν για να ξαναχτιστούν/επιδιορθωθούν τα σπίτια και οι αγροτικές ή άλλες υποδομές, αλλά οι κάτοικοι θα εξαναγκαστούν να αναζητήσουν δάνεια!

Υψηλά ποσά θα διοχετευτούν, από το Γραφείο Μητσοτάκη και από την Επιτροπή Ανασυγκρότησης Εύβοιας του Σ. Μπένου, σε μεγάλες επιχειρήσεις που θα αναλάβουν έργα σε δάση, χωριά και περιβάλλον. 

Σύμφωνα με την πάγια ταχτική των καπιταλιστικών κυβερνήσεων, αρκετά χρήματα θα δοθούν για να εξαγοραστούν η οργή και η απελπισία των κατοίκων σε Πελοπόννησο, Αττική, Φωκίδα, Εύβοια κ.α.

Ο Μητσοτάκης κάλεσε και τα ιδιωτικά φιλανθρωπικά ιδρύματα που έχουν στήσει οι μεγάλες εταιρείες να συνδράμουν στην «ανασυγκρότηση», και βέβαια θα τους δοθούν κρατικές επιχορηγήσεις για να παρουσιαστούν ως ευεργέτες του ελληνικού λαού!

Από τη συγκέντρωση έξω από τη Βουλή προχτές Δευτέρα βράδυ. Φωτό Ε.Α.

Μητσοτάκης – Χαρδαλιάς δέχτηκαν γερό πλήγμα! Ο Μητσοτάκης αναγκάστηκε να ζητήσει «συγγνώμη για τις αδυναμίες», και ο Χαρδαλιάς να σταματήσει τα στρατιωτικού τύπου ανακοινωθέντα χωρίς ερωτήσεις δημοσιογράφων. 

Όμως το κύριο στην ομιλία Μητσοτάκη ήταν ότι θα συνεχίσει την πολιτική μνημονίων λιτότητας, δηλ., μισθοί πείνας, ξεπουλήματα και μαζική ανεργία, περικοπές στη χρηματοδότηση δημόσιας υγείας, παιδείας, πρόνοιας, και επιβολή αστυνομικού διχτατορικού κράτους ανάγκης.

Τα πανό των φοιτητών/τριών του Πολυτεχνείου στη συγκέντρωση της Δευτέρας έξω από τη Βουλή. Απαίτησαν με διαρκή συνθήματα την ανατροπή τής κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. Φωτό Ε.Α.

Τώρα όμως ο Μητσοτάκης αντιμετωπίζει μια βαθειά πολιτική κρίση που δεν μπορεί να επιλύσει μόνος του, αλλά απαιτεί βοήθεια από την Αντιπολίτευση. Η άρχουσα τάξη και οι γραφειοκράτες και τραπεζίτες τής ΕΕ θα προσπαθήσουν να κρατήσουν τον Μητσοτάκη καθώς η εξουσία του τρέμει από την οικονομική κρίση και τη συνεχή αύξηση κρουσμάτων και θανάτων κορονοϊού. 

Αλλά, όπως φάνηκε από τη μαζική και μαχητική διαδήλωσης την Αθήνα την περασμένη Δεύτερα με συμμετοχή χιλιάδων νεολαίας και φοιτητών, οι συνωμοσίες των αφεντικών, ΕΕ, Μητσοτάκη και Αντιπολίτευσης, μπορούν να συντριφτούν από τις κινητοποιήσεις νεολαίας εργατικής τάξης και αγροτών, σε Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας.  

Οι κάτοικοι σε Εύβοια, Πελοπόννησο και βόρεια Αττική να καλέσουν σε οργάνωση πανελλαδικής συνέλευσης για τις πυρκαγιές και να συγκροτήσουν Λαϊκές Συνελεύσεις  με απαίτηση αποζημιώσεων 100% στην αποκατάσταση των ζημιών.  

Τα αγωνιστικά εργατικά συνδικάτα να οργανώσουν βοήθεια προς τους κατοίκους των καταστραμμένων περιοχών και πάνω απ’ όλα να καλέσουν στην οργάνωση το Σεπτέμβρη Πανελλαδικής Πανεργατικής Συνέλευσης για το συντονισμό της πάλης για την ανατροπή της χούντας Μητσοτάκη. – 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s