► ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ: «ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΕΧΕΙ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ, ΛΕΓΕΤΑΙ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ»!

► “ΚΑΤΩ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ” ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΙ ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΑΝΤΙ-ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 5.000 ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΒΡΑΔΥ.

► Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΕΞΑΓΓΕΙΛΕ 500 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΓΟΡΑΣΕΙ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ!

Από τη σημερινή μαζική και δυναμική πορεία από το Σύνταγμα στην Ομόνοια με κύριο σύνθημα Μητσοτάκη παραιτήσου! Φωτό Ε.Α.
Η πολιτική Μνημονίων της χούντας Μητσοτάκη και ΕΕ. Η Ελλάδα ως καμένη έρημη χώρα. Φωτό στη Βαρυμπόμπη του Μάριου Λώλου.

Από το περασμένο Σάββατο κάτοικοι στα χωριά της Ηλείας και Αρκαδίας καθώς και της βόρειας Εύβοιας αρνούνται να υπακούσουν στις διαταγές της χούντας Μητσοτάκη να εκκενώσουν τα σπίτια τους και να παρατήσουν στις πυρκαγιές τις περιουσίες τους.

Χάος επικρατεί στα παραλιακά παραθεριστικά χωριά της βόρειας Εύβοιας. Σύμφωνα με στοιχεία του Αστεροσκοπείου Αθήνας πάνω από 350.000 στρέμματα έχουν καεί στη βόρεια Εύβοια. Την Κυριακή το Αστεροσκοπείο ανακοίνωσε – μετά από πληροφορίες δορυφόρου – ότι πάνω από 650.000 στρέμματα έχουν καεί σ’ όλη τη νότια Ελλάδα.

Χιλιάδες σπίτια, εγκαταστάσεις, γεωργικά μηχανήματα, αυτοκίνητα και άλλα περιουσιακά στοιχεία έχουν καταστραφεί από τις πυρκαγιές που εξελίχτηκαν ανεξέλεγχτα καθώς η χούντα Μητσοτακη δεν είχε πρόγραμμα και τα μέσα να τις περιορίσει.   

Έτσι συγχωριανοί σε αρκετές περιοχές οργανώνονται σε ομάδες για να σώσουν ότι μπορούν. Συγκλονιστική η καταγγελία κατοίκου του χωριού Καματριάδες (10 km νότια της Ιστιαίας) το Σάββατο στο Open TV: «Η πολιτεία μάς έχει εγκαταλείψει […] Εδώ συντελείται ένα έγκλημα που έχει ονοματεπώνυμο: λέγεται Κυριάκος Μητσοτάκης».

Από τη σημερινή συγκέντρωση στο Σύνταγμα. Φωτό Ε.Α.

Παρά τις πιέσεις για λογοκρισία στους τηλεοπτικούς σταθμούς και δημοσιογράφους, η φρίκη της τεράστιας καταστροφής και η εγκληματική ανεπάρκεια της χούντας Μητσοτάκη κυριάρχησαν στα κανάλια.

Μετά από 7 μέρες (!) η ηγεσία της ΕΣΗΕΑ εδέησε να διαμαρτυρηθεί στην Κυβέρνηση Μητσοτάκη για τους μονολόγους Χαρδαλιά στην τηλεόραση και την επίθεση σε δημοσιογράφους του Open TV.

Κάτοικοι, δήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι κατάγγειλαν την Κυβέρνηση Μητσοτάκη για κοροϊδία και παντελή απουσία προστασίας.

Το Αστεροσκοπείο Αθήνας τις περασμένες μέρες συνέχεια συμβούλευε τους κατοίκους του Λεκανοπεδίου να παραμένουν μέσα στα σπίτια τους, με πόρτες και παράθυρα κλειστά, για να μην αναπνέουν τα καρκινογόνα αιωρούμενα μικροσωματίδια προϊόντα των πυρκαγιών (από την καύση όχι μόνο ξύλων αλλά και των υλικών οικοδόμησης και τροχοφόρων, πλαστικών κ.α.).  

Το πανό στην κορυφή της χτεσινής πορείας. Στην πορεία συμμετείχαν κόμματα και οργανώσεις της Αριστεράς (ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΝΑΡ, ΣΕΚ, ΚΚΕ ΜΛ, μλ ΚΚΕ, ΟΚΔΕ, ΕΕΚ, κ.α.) καθώς και αναρχοσυνδικαλιστικές συλλογικότητες (ΡΟΣΙΝΑΝΤΕ κ.α.). Στη συγκέντρωση έξω από τη Βουλή ο αντιπρόσωπος των οργανωτών Κώστας Τουλγερίδης διάβασε κείμενο που ζητούσε πάλη για την ανατροπή της κυβέρνησης Μητσοτάκη και καλούσε σε αυτοοργάνωση των κατοίκων στις περιοχές των πυρκαγιών. Φωτό Ε.Α.

Η στρατηγική του Μητσοτάκη ότι σώζουμε ζωές αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα για περιουσίες και περιβάλλον, κατέρρευσε και αποδείχτηκε άλλο ένα γκεμπελικό ψέμμα της χούντας Μνημονίων που έχει επιβάλλει η ΕΕ, για να επιβιώσουν οι τράπεζες και ο καπιταλισμός.

Οι εξαγγελίες της χούντας Μητσοτάκη ότι θα κριθούν αναδασωτέα τα καταστραμμένα δάση, είναι άλλη μια τεράστια απάτη. 

Με το «δασοχτόνο» Νόμο 4685/2020 «Εκσυγχρονισμός περιβαλλοντικής νομοθεσίας» του Υπουργού Χατζηδάκη, ψηφίστηκε το Μάη 2020, απαχαραχτηρίστηκαν αρκτές δασικές περιοχές ενώ η Κυβέρνηση μπορεί σε κάθε στιγμή θα διαφοροποιεί τοους χαραχτηρισμούς της δημόσιας γης και περιουσίας.

Έτσι η διαβόητη εταιρεία χρυσού στη Χαλκιδική – που επέτρεψε να εγκατασταθεί η χούντα Τσίπρα – μπορεί να καταστρέφει δάσος και δημόσια γη, ενώ φέτος επιτράπηκε σε μεγάλες τεχνικές εταιρείες να εγκαταστήσουν ανεμογεννήτριες ακόμα και μέσα σε περιοχές Natura της βόρειας Εύβοιας!

Από τη μαζική και μαχητική πορεία της Δευτέρας στο Σύνταγμα με συνθήματα για την ανατροπή Μητσοτάκη. Φωτό Μάριος Λώλος

Στον Τύπο δημοσιοποιήθηκαν οι καταγγελίες του σωματείου Δημόσιων Δασονόμων ότι η Δασική Υπηρεσία έχει αποψιλωθεί από προσωπικό ενώ όταν όταν ζήτησε 17 εκατ. χρηματοδότηση για εργασίες διαχείρισης δασών, έλαβε μόλις 1,7 εκατ., ενώ δεκάδες εκατομμύρια ευρό δίνονται σε ιδιωτικές εταιρείες.

Η κύρια κρατική χρηματοδότηση στην Πολιτική Προστασία διοχετεύεται σε ιδιωτικές εταιρείες, σε υπηρεσίες καταστολής των εργαζομένων και κατοίκων, στην πρόσληψη αστυνομικών και φρουρών, στην τοποθέτηση μέσα στα πανεπιστήμια αστυνομικών!    

Η καταστροφική πολιτική της χούντας Μητσοτάκη στις πυρκαγιές, είναι συνέχεια και παράλληλη με την εγκληματική θανατηφόρα πολιτική της στην πανδημία κορονοϊού. 

Κρούσματα και θανάτοι είναι σε διαρκή άνοδο στην Ελλάδα, αφού η χούντα Μητσοτάκη έχει ως προτεραιότητα όχι τη ζωή, αλλά τα κέρδη των τουριστικών πολυεθνικών επιχειρήσεων. 

Τα μπετόν στην Ακρόπολη, κι σ’ άλλους αρχαιολογικούς χώρους, είναι το προοίμιο για τα μπετά της «ανάπτυξης» στη Βαρυμπόμπη κ.α.

Δεν μπορεί να υπάρξει ζωή ξέχωρη, ανεξάρτητη από το φυσικό περιβάλλον!

Η μνημονιακή έρημη γη της χούντας Μητσοτάκη – ΕΕ!

Οι κάτοικοι σε περιοχές των πυρκαγιών πρέπει να πάρουν τις τύχες τους στα χέρια τους! Συγχωριανοί να συγκροτήσουν ομάδες άμυνας, προστασίας και ασφάλειας σε κάθε περιοχή για να παλέψουν ενάντια στις πυρκαγιές και στις επόμενες καταστροφές, και ενάντια στη χούντα Μητσοτάκη.

Να απαιτήσουν από τους πυροσβέστες να πολεμήσουν τις φωτιές μαζί, και να προχωρήσουν σε επιτάξεις μηχανημάτων κ.α.

Οι κάτοικοι και τα εργατικά και αγροτικά σωματεία μαζί με τη νεολαία να παραμείνουν στις περιοχές τους, να συγκροτήσουν Λαϊκές Συνελεύσεις για το συντονισμό της πάλης να αψηφήσουν τις απειλές της χούντας Μητσοτάκη!

Τώρα είναι ώρα μάχης ενάντια στις πυρκαγιές και στη χούντα Μητσοτάκη! Αντίθετα, οι Τσίπρας και Κουτσούμπας κυρήσσουν να μην αντισταθούμε τώρα στη χούντα Μηστοτάκη, αλλά έπειτα! Τότε όμως όλα σπίτια, περιουσίες, δικαιώματα, δουλειές θα είναι στάχτη!

Πυροσβέστες μάχονται ενάντια στις πυρκαγιές στην Αττική. Πάνω από 1.000 πυροσβέστες ήρθαν στην Ελλάδα από Ευρωπαϊκά και Αραβικά κράτη. Πρέπει να πολεμήσουν με τις ομάδες που συγκροτούν οι κάτοικοι. Φωτό Μάριος Λώλος

Οι κάτοικοι σε Εύβοια, Ηλεία, Μάνη, βόρεια Αττική, Φωκίδα να καλέσουν σε οργάνωση πανελλαδικής συνέλευσης για τις πυρκαγίες με απαίτηση άμεσων αποζημιώσεων και κυριαρχίας των Λαϊκών Συνελεύσεων στην αποκατάσταση των ζημιών – καμιά εμπιστοσύνη στους δημάρχους και περιφερειάρχες του Μητσοτάκη!

Τα αγωνιστικά συνδικάτα να οργανώσουν βοήθεια προς τους κατοίκους των καταστραμμένων περιοχών και πάνω απ’ όλα να καλέσουν στην οργάνωση μιας Πανελλαδικής Πανεργατικής Συνέλευσης για το συντονισμό της πάλης ενάντια στο Μητσοτάκη με Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας ανατροπής του και έξοδο από ΕΕ.

Μόνο η ανατροπή του σάπιου χρεοκοπημένου καπιταλισμού μπορεί να αποτρέψει την πορεία της κοινωνίας προς τη βαρβαρότητα και να σταματήσει την κλιματική αλλαγή που δημιουργούν οι καπιταλιστικές επιχειρήσεις.

Απαιτείται ένα επαναστατικό μαρξιστικό κόμμα της Τέταρτης Διεθνούς για να οδηγήσει τη νεολαία και την εργατική ταξη και αγροτιά στην ανατροπή του καπιταλισμού και στο πέρασμα στην εργατική σοσιαλιστική εξουσία σχεδιασμένης οικονομίας με εθνικοποίηση τραπεζών και μεγάλων επιχειρήσεων. –  

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s