► 200.000 ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤO ΔΙΧΤΑΤΟΡΙΚΟ «ΔΕΛΤΙΟ ΥΓΕΙΑΣ» ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΜΑΚΡΟΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ!

ΔΕΚΑΔΕΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ, ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΑΦΟΥ ΕΧΕΙ ΜΕΙΩΣΕΙ ΔΡΑΣΤΙΚΑ ΤΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΜΕΣΩΝ ΚΑΤΑΣΒΕΣΗΣ!

ΣΥΝΕΧΗΣ Η ΑΥΞΗΣΗ ΚΡΟΥΣΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΘΑΝΑΤΩΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ!

ΚΑΥΣΩΝΑΣ: ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΠΕΝΕΝ ΓΙΑ ΕΛΕΓΧΟ ΠΑΡΩΔΙΑ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΕ ΠΛΟΙΟ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΣΙΝΑ!

Από τη διαδήλωση πάνω από 15.000 εργαζομένων και νεολαίας το Σάββατο 31/7 στο Παρίσι που οργάνωσαν εργατικές ομοσπονδίες ενάντια στο νέο νόμο υγείας του Προέδρου Μακρόν. Η διαδήλωση χτυπήθηκε με δακρυγόνα, με κανόνια νερύ και γκλομπς από τα μισητά CRS του Μακρόν που έκαναν ομαδικές συλλήψεις. Οι διαδηλωτές/τριες τραγουδούσαν τη Μασσιαλώτιδα και φώναζαν «όχι στη διχτατορία». Φωτό Alain JOCARD 

Πάνω από 200.000, σύμφωνα με τη γαλλική κυβέρνηση, εργαζόμενοι και νεολαία συμμετείχαν το περασμένο Σάββατο (31/7), για τρίτη συνεχή βδομάδα, σε 150 διαδηλώσεις και πορείες στις πόλεις της Γαλλίας ενάντια στο διχτατορικό νόμο του Προέδρο Μακρόν που επιβάλλει “Δελτίο Υγείας” στους κατοίκους, χωρίς το οποίο απαγορεύεται η είσοδος σε δημόσιους χώρους!

Με το νέο νόμο οι εργοδότες θα μπορούν να απολύουν κάθε εργαζόμενο που δεν είναι εμβολιασμένος και τα νοσοκομεία δεν θα δέχονται μη-εμβολιασμένους ασθενείς! 

Εκατοντάδες χιλιάδες διαδήλωσαν στη Γαλλία και τα δυο Σάββατα 17 και 24 Ιούλη. Πρέπει να υπογραμμιστεί ότι αυτές οι μαζικές εργατικές διαδηλώσεις δεν έχουν καμιά σχέση με τις μικρές πορείες αντι-εμβολιαστικών ρατσιστικών και φασιστικών κομμάτων, όπως του κόμματος των Πατριωτών (αποσχίστηκε από την Εθνική Συσπείρωση – πρώην Εθνικό Μέτωπο – της Μ. Λεπέν).

Οι διαδηλώσεις, ιδιαίτερα μαζικές στις εργατικές μητροπόλεις Παρίσι, Τουλούζ, Λιόν, Μασαλία, έχουν οργανωθεί από τις εργατικές ομοσπονδίες CGT, FO, κ.α., που έχουν καλέσει το Συνταγματικό Συμβούλιο της Γαλλίας θα ακυρώσει το νόμο του Μακρόν.

Από τη μαζική διαδήλωση στην πόλη Άλμπι το περασμένο Σάββατο. Φωτό Maria Pierre VOLLE
Από τη μαζική διαδήλωση στην πόλη Άλμπι το περασμένο Σάββατο 31/7. Φωτό Marie Pierre VOLLE.

Σε ανακοινώσεις της η CGT καταγγέλει ότι ο κορονοϊός χτυπά ιδιαίτερα τους/τις εργαζομένους στους χώρους δουλειάς αλλά και στις συνοικίες τους, καθώς η Κυβέρνηση Μακρόν αρνείται να πάρει μαζικά μέτρα προστασίας και επέβαλε οι εργαζόμενοι να αγοράζουν τα τεστ κορονοϊού.

Η CGT έχει επανειλημμένα καλέσει τη γαλλική Κυβέρνηση να αυξήσει τη χρηματοδότηση των νοσοκομείων και του κλάδου δημόσιας υγείας και να αναπτύξει πολύ περισσότερο τα προγράμματα εμβολιασμού.

Τώρα η Κυβέρνηση Μακρόν, μαζί με τις άλλες χώρες της ΕΕ, ετοιμάζει και τρίτη δόση εμβολιασμού, ενώ οι φαρμακοβιομηχανίες τόνισαν ότι τα εμβόλια θα είναι πιο ακριβά! 

Παρά τις εξαγγελίες της ΕΕ πριν 9 μήνες ότι μέχρι το καλοκαίρι του 2021 θα έχουν πλήρως εμβολιαστεί οι κάτοικοι της Ευρώπης, το πρόγραμμα εμβολιασμού απέτυχε καθώς οι φαρμακοβιομηχανίες απαίτησαν υψηλότερες χρηματοδοτήσεις και οι κυβερνήσεις αρνήθηκαν συστηματικούς αυστηρούς ελέχους στα μέσα παραγωγής και στις συγκοινωνίες.  

Σήμερα υπολογίζεται ότι έχουν πλήρως εμβολιαστεί (δυο δόσεις) μόνο το 50% των κατοίκων της ΕΕ ενώ στην Ελλάδα το ποσοστό είναι περίπου 35-40%. 

Από τη διαδήλωση στην πόλη Ορλεάν ενάντια στα μέτρα του Προέδρου Μακρόν το Σάββατο 24 Ιούλη. Τις διαμαρτυρίες έχει οργανώσει η εργατική ομοσπονδία CGT. Φωτό Guillaume SOUVANT.

Οι χρόνιες συνθήκες οικονομικής λιτότητας, μαζικής ανεργίας και διχτατορικών μέτρων “κυβερνήσεων έκτακτης ανάγκης”, είχαν αποτέλεσμα την ανάπτυξη της οργής ενάντια στα καταναγκαστικά λοκ-ντάουν και σε εμβόλια που, όπως τόνιζαν οι φαρμακοβιομηχανίες, δεν είχαν δοκιμαστεί επιστημονικά ούτε είχαν πλήρη αποτελεσματικότητα ενάντια στον κορονοϊό.

Αντίθετα, σημειώθηκαν χιλιάδες περιπτώσεις – σ’ όλη την Ευρώπη και παγκόσμια – όπου τα εμβόλια δημιούργησαν σοβαρά προβλήματα υγείας με αποτέλεσμα θανάτους!

Η καπιταλιστική χρεοκοπημένη ΕΕ αποδείχτηκε ανίκανη να προστατέψει τον πληθυσμό από μια πανδημία που ήδη είχε εμφανιστεί στην Κίνα. Αλλά η Κίνα εφάρμοσε άμεσα μέτρα συστηματικής εξέτασης και εμβολιασμού, ενώ η ΕΕ αρνήθηκε αυστηρά μέτρα απομόνωσης στην παραγωγή, ενώ επέβαλε λοκ-ντάουν στους κατοίκους και χρηματοδοτούσε με δισ. ευρό τις φαρμακοβιομηχανίες για εμβόλια που αποδεικνύονται αναποτελσματικά και επικίνδυνα πολλές φορές.

Οι διαδηλώσεις στη Γαλλία, Γερμανία κ.α. δείχνουν ότι οι εργαζόμενοι και η νεολαία σ’ όλη την Ευρώπη κινητοποιούνται ενάντια στον κορονοϊό και στις διχτατορικές καπιταλιστικές κυβερνήσεις.

Στο ορίζοντα είναι τρομερές μαζικές εξεγέρσεις που πρέπει να οδηγήσουν στην ανατροπή του σάπιου βάρβαρου καπιταλισμού και σε εργατικές σοσιαλιστικές κυβερνήσεις εθνικοποίησης των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων, στην προοπτική της συγκρότησης τής Ομοσπονδίας Σοσιαλιστικών Κρατών της Ευρώπης με συντριβή τής ιμπεριαλιστικής ΕΕ! –

Από την κινητοποίηση τής ΠΕΝΕΝ στον Πειραιά στις 17/6/21. Φωτό Ε.Α.

► ΚΑΥΣΩΝΑΣ: ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΠΕΝΕΝ ΓΙΑ ΕΛΕΓΧΟ ΠΑΡΩΔΙΑ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΕ ΠΛΟΙΟ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΣΙΝΑ! –

ΔΕΚΑΔΕΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΚΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΘΩΣ ΠΕΤΣΟΚΟΨΕ ΤΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ!

Σε ανακοίνωση της “Καύσωνας – Σκανδαλώδης μεταχείριση σε έλεγχο παρωδία”, (3/8/21), η ΠΕΝΕΝ καταγγέλλει:

«Η ΠΕΝΕΝ πρόσφατα κατήγγειλε ακραίο περιστατικό στο Φ/Γ πλοίο “ΖΕΝΙΘ ΒΟΛΟΥ” που βρισκόταν στις εγκαταστάσεις της “Χάλυψ” στην Ελευσίνα και δεν υπήρχε καθόλου κλιματισμός στις καμπίνες του πληρώματος και αυτό σε συνάρτηση με τις ακραίες καιρικές συνθήκες και θερμοκρασίες των ημερών λόγω του παρατεταμένου καύσωνα. 

Το θερμόμετρο καθημερινά ξεπερνάει τους 40 βαθμούς Κελσίου και φθάνει έως τους 47 ενώ στο εσωτερικό του πλοίου λόγω της πυρωμένης λαμαρίνας η κατάσταση είναι αφόρητη πράγμα που καθιστά αδύνατη τη διαμονή σε αυτό λόγω έλλειψης κλιματισμού. 

Καταγγείλαμε το περιστατικό στο Κ. Λ. Ελευσίνας στην ίδια την Λιμενάρχη ζητώντας να διενεργηθεί άμεσα έλεγχος και να αποκατασταθεί το πρόβλημα της σωστής λειτουργίας του κλιματισμού. 

Την ίδια μέρα το απόγευμα όργανο του Κ. Λ. Ελευσίνας πήγε στο πλοίο για να πραγματοποιήσει σχετικό έλεγχο. 

Η επίσκεψη και ο υποτιθέμενος έλεγχος άρχισε και τελείωσε στην καμπίνα του υποπλοιάρχου στην οποία υπήρχε και σχετική πινακίδα με την ένδειξη “ο χώρος κλιματίζεται”. Τις καμπίνες του πληρώματος ούτε τις προσέγγισε ούτε εισήλθε αυτές… Εκεί ολοκληρώθηκε ο υποτιθέμενος εξονυχιστικός τους έλεγχος…. 

Προφανώς για “της γης τους κολασμένους”, το υπόλοιπο κατώτερο πλήρωμα, δεν υπήρχε λόγος να ασκήσουν έλεγχο!!! […] » – 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s