► ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΚΑΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΚΕΡΑΜΕΩΣ, ΕΠΕΤΑΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ!

► Η ΑΝΤΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΝΤΡΙΒΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ! 

Από τη χτεσινή (Τετάρτη 28 Ιούλη) συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή που κάλεσε η ΟΛΜΕ και υποστήριξαν αρκετά εργατικά σωματεία και το ΠΑΜΕ. Φωτό 902.gr

Χτες Τετάρτη βράδυ ψηφίστηκε από τους 158 βουλευτές της χούντας Μητσοτάκη το Νομοσχέδιο της Υπουργού Παιδείας Ν. Κεραμέως για τη διχτατορική επιβολή αντιδραστικής αξιολόγησης εκπαιδευτικών και μετατροπής των δημόσιων σχολείων σε “αυτόνομες μονάδες” που θα πρέπει να βρίσκουν χορηγίες από ιδιώτες για τη λειτουργία τους, αφού οι κρατικές επιχορηγήσεις στην εκπαίδευση θα μειώνονται συνέχεια! 

Πρόκειται για ένα τεράστιο πλήγμα στη δημόσια δωρεάν παιδεία που αν εφαρμοστεί το νομοσχέδιο – τώρα νόμος – θα οδηγήσει γρήγορα σε κλεισίματα σχολείων, μαζικές απολύσεις, στην πλήρη υποβάθμιση και διάλυση της δημόσιας εκπαίδευσης. 

Στο “ΚΑΛΕΣΜΑ – ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟ – ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ”, 26/7 τής ΟΛΜΕ (καθηγητές μέσης εκπαίδευσης) αναφέρεται ότι η Κυβέρνηση Μητσοτάκη ενσωμάτωσε στο νομοσχέδιο τιμωρητικές τροπολογίες (κατακράτησης μισθού κ.α.) για όσους/ες αρνούνται τη συμμετοχή στις διαδικασίες αξιολόγησης.

Σε άλλο νομοσχέδιο (για το Κτηματολόγιο) η χούντα Μητσοτάκη διατάζει όλους/ες τους εκπαιδευτικούς σε υποχρεωτικό εμβολιασμό αν θέλουν να εργάζονται, αλλιώς δεν θα πληρώνονται!   

Παράλληλα η χούντα Μητσοτάκη ανακοίνωσε αύξηση ψίχουλα 2% στον κατώτατο μισθό (650 ευρό) που καθορίζεται με διχτατορική απόφαση του Υπουργού Εργασίας (νόμος 2013), με το νόμο που αναφέρει ότι μόνο αν η καπιταλιστική χρεοκοπημένη οικονομία πάει καλά μπορεί να υπάρξουν αυξήσεις!

Είναι πασίγνωστο ότι ένα μεγάλο μέρος των εργαζομένων στις υπηρεσίες (τουρισμού, εστίασης κ.α.) δεν πληρώνονται ούτε καν αυτά τα 650 ευρό που επίσημα (στις στατιστικές της ΕΕ) θεωρούντια μισθοί πείνας!

Η χούντα Μητσοτάκη και οι μνημονιακοί νόμοι αυτό το σκοπό και στόχο έχουν: όλους και όλες – που δεν είναι άνεργοι – να τους κατατάξουν στον κατώτατο μισθό!

Εκπαιδευτικοί απαιτούν μόνιμους μαζικούς διορισμούς σε διαδήλωση σε σχολείο του Αγ. Δημητρίου Αττικής στις 28 Ιούνη σε επίσκεψη των Μητσοτάκη και Κεραμέως. Φωτό Ε.Α.

Το Κάλεσμα τής ΟΛΜΕ 26/7 τόνισε:

“Θέλουν να επιβάλλουν τα σχέδιά τους με εργαλείο την τρομοκράτηση του κλάδου. Το πολυνομοσχέδιο για την εκπαίδευση συνιστά μια βαθιά αντιδραστική τομή που φιλοδοξεί να αλλάξει ριζικά το τοπίο στην εκπαίδευση, οικοδομώντας ένα αυταρχικό, ταξικό, εμπορευματοποιημένο σχολείο ανισοτήτων, προωθώντας την κατηγοριοποίησή τους μέσα από την «αυτονομία» τους και επιβάλλοντας τον φόβο και την υποταγή των εκπαιδευτικών στην αντιεκπαιδευτική πολιτική μέσα από ένα σκληρό πλαίσιο ατομικής αξιολόγησης.” 

Η ΟΛΜΕ καλεί σε αντίσταση, “τα εκπαιδευτικά συνδικάτα μαζί με το μαθητικό και το γονεϊκό κίνημα, να ακυρώσουμε το νέο νομοσχέδιο έκτρωμα της Κεραμέως”. 

Αλλά όπως έχουν δείξει οι αγώνες των εργαζομένων σ’ όλη τη μνημονιακή περίοδο εδώ και 11 χρόνια, ένας κλάδος αν παλεύει μόνος του δεν μπορεί να πετύχει πολλά. 

Η ηγεσία της ΟΛΜΕ, όπως και η ηγεσία της ΟΕΝΓΕ (νοσοκομειακοί γιατροί) αρνούνται να καλέσουν την εργατική τάξη και νεολαία να υπερασπίσουν τη δημόσια υγεία και παιδεία σε ΕΝΙΑΙΟ ΜΕΤΩΠΟ μαζικής δράσης, με καταλήψεις και μπλοκαρίσματα. Όπως και οι πεσιμιστές ηγέτες του ΚΚΕ – ΠΑΜΕ νομίζουν ότι η εργατική τάξη κοιμάται και δεν είναι ικανή να ανατρέψει τον Μητσοτάκη.

Εργάτες, νεολαία, φοιτητές και συνδικαλιστές στο λιμάνι του Όκλαντ (ΕΠΑ) στις 4 Ιούνη, σε μαζική διαμαρτυρία ενάντια στο λιμενισμό της ισραηλινής εταιρείας μεταφορών ΖΙΜ. Οι συγκέντρώσεις ενάντια στα πλοία των σιονιστών συνεχίστηκαν και τον Ιούλη στη Νέα Υόρκη με επιτυχία. Φωτό Boycott, Divestment and Sanctions (BDS) against Israeli apartheid.

Πρέπει να κατανοηθεί ότι οι μνημονιακές κυβερνήσεις είναι χούντες, ομάδες πολιτικών της μπουρζουαζίας, τραπεζιτών και επιχειρηματιών, που έχουν υποταχτεί πλήρως στις διαταγές της ΕΕ ώστε να επιβιώσει ο ελληνικός καπιταλισμός (και τα κέρδη τους) με μνημονικά διχτατορικά καθεστώτα.

Σ’ όλη της ΕΕ οι κοινοβουλευτικές δημοκρατίες έχουν μεταμορφωθεί σε καθεστώτα έκτακτης ανάγκης, διχτατορικά καθεστώτα για να επιβληθούν τα αντεπαναστατικά μέτρα βάρβαρης λιτότητας που διατάσουν οι μη-εκλεγμένοι γραφειοκράτες και τραπεζίτες στις Βρυξέλες για να επιβιώσει ο καπιταλισμός.

Μια τέτοια κυβέρνηση, όπως η χούντα Μητσοτάκη, δεν παλεύεται με αντίσταση μόνο ενός κλάδου εργαζομένων, όπως προτείνει η ηγεσία της ΟΛΜΕ.  

Παρά τις αγωνιστικές προτροπές η ηγεσία της ΟΛΜΕ αρνείται να καλέσει ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ και τους φοιτητές σε ΕΝΙΑΙΑ ΔΡΑΣΗ, σε μέτωπο με τη νεολαία, τους αγρότες και μικροεπαγγελματίες, για οργάνωση ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ με στόχο τη συντριβή της χούντας Μητσοτάκη, όλων των νόμων που ψήφισε και όλων των σχεδίων της ΕΕ! 

4.800 μεταλλωρύχοι στα ορυχεία χαλκού στην πόλη Μονίγουα της Μιανμάρ συνεχίζουν την καθολική απεργία τους ενάντια στο διχτατορικό στρατιωτικό καθεστώς. Τα ορυχεία ανήκουν σε κινεζική εταιρεία. Η απεργία υποστηρίζεται από την Ομοσπονδία Μεταλλωρύχων της Μιανμάρ (MWFM) και από την IndustriALL Global Union που έχουν καλέσει τους εργάτες όλου του κόσμου να υποστηρίξουν την απεργία. Φωτό IndustriALL Global Union

Δεν αρκούν ούτε τα αγωνιστικά λόγια, ούτε οι πορείες, ούτε οι 24ωρες απεργίες. 

Μόνο το κάλεσμα σε νίκη με ανατροπή της χούντας Μητσοτάκη μπορεί να κινητοποιήσεις τις μάζες των εργαζομένων και της νεολαίας, να μετατρέψει την οργή τους σε εξέγερση!

Οι αγωνιστές εκπαιδευτικοί πρέπει να πρωτοστατήσουν στη συγκρότηση Επιτροπών Αγώνα σε κάθε σχολείο, που θα προτείνει πάλη μαζί με όλους τους εργαζομένους της περιοχής, οργανωμένους σε Κέντρα Αγώνα ανεξάρτητα από ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, που θα στηρίζονται από Λαϊκές Συνελεύσεις των κατοίκων και εργαζομένων της περιοχής.

Οι αγωνιστές συνδικαλιστές καλούνται να παλέψουν για την πραγματοποίηση μιας Πανελλαδικής Πανεργατικής συγκέντρωσης που θα οργανώσει και θα συντονίσει τον αγώνα για Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας συντριβής των μνημονιακών νόμων και της χούντας Μητσοτάκη! –  

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s