► ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ, ΕΚΒΙΑΣΜΟΙ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΧΟΥΝΤΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ! – ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ «ΑΥΤΟΝΟΜΙΑΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ»! 

► ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΩΤΟΣΤΑΤΗΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΜΕ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ!

Εκπαιδευτικοί απαιτούν μόνιμους μαζικούς διορισμούς σε διαδήλωση σε σχολείο του Αγ. Δημητρίου Αττικής στις 28 Ιούνη σε επίσκεψη των Μητσοτάκη και Κεραμέως. Φωτό Ε.Α.

Η χούντα Μητσοτάκη σκοπεύει να επιβάλλει εμβολιαστικό καταναγκασμό στους εκπαιδευτικούς και στους εργαζομένους στο δημόσιο τομέα, ενώ αφήνει εχτός μέτρων τις πολυεθνικές και τους επιχειρηματίες του τουρισμού. 

Αυτό είναι το μοντέλο που εφαρμόζεται σ’ όλη την ΕΕ καθώς ένα “τέταρτο κύμα” κρουσμάτων και θανάτων από την πανδημία κορονοϊού εξαπλώνεται στην Ευρώπη και σ’ όλο τον κόσμο. 

Στους τουρίστες και στους/στις εργαζομένους/ες στον τουρισμό, δίνονται ψεύτικες πληροφορίες ενώ σε άλλους χώρους παραγωγής (εργοστάσια, οικοδομές, γραφεία κ.α.) δεν υπάρχει ουσιαστική προστασία, αφού η χούντα Μητσοτάκη και η ΕΕ εχτιμούν ότι τα χειρότερα πέρασαν.

Τα εργατικά σωματεία και οι εργαζόμενοι πρέπει να ζητούν όλα τα μέτρα προστασίας και να αρνηθούν κάθε μέτρο εξαναγκασμού, εκβιασμού και απολύσεις.

Ενώ οι επιστήμονες μιλούσαν για αύξηση των κρουσμάτων και θανάτων από το Πάσχα, η χούντα Μητοστάκη και τα αφεντικά καθησύχαζαν για να προστατεύσουν όχι τους ανθρώπους, αλλά τα κέρδη τους.

Τώρα η πανδημία χτυπά τη νεολαία και η χούντα Μητσοτάκη κατηγορεί τους νέους και τους γονείς!  

Μαθητές και μαθήτριες από το Νέο Ψυχικό σε πορεία. Αθήνα Οχτώβρης 2020. Φωτό Ε.Α.

Ο Τσίπρας ζήτησε να φύγει η κυβέρνηση για μια «δυνατή προοδευτική κυβέρνηση» ΣΥΡΙΖΑ και άλλων «δημοκρατικών δυνάμεων», όλοι τους υποταγμένοι στα μνημόνια, στην υποδούλωση της Ελλάδας στους «θεσμούς» ΕΕ, ΔΝΤ και ΕΚΤ.

Τσίπρας και ΣΥΡΙΖΑ θέλουν να παρουσιαστούν ώς μια προοδευτική δύναμη, και να προδώσουν για μια ακόμη φορά την ψήφο και την εμποστοσύνη εργαζομένων, συνταξιούχων, αγροτών και μικροεπαγγελματιών. 

Αλλά η μόνη λύση σήμερα, η μόνη διέξοδος από την οικονομική κρίση και τους θανάτους της πανδημίας, είναι η έξοδος από την ΕΕ, η ανατροπή του Μητσοτάκη και του καπιταλισμού.

Η χούντα Μητσοτάκη για μια ακόμη φορά εκμεταλλεύεται τον κορονοϊό για να επιβάλει διχτατορικά μέτρα καταστολής και λοκ-ντάουν. Με το φόβο και την τρομοκρατία από τα ΜΜΕ, τηλεόραση και Τύπο, αποπροσανατολίζει σε περίοδο διακοπών, για να περάσει άλλο ένα αντιδραστικό νομοσχέδιο για τα σχολεία που θα τα μετατρέψει σε “αυτόνομες” μονάδες με ένα διευθυντή-διχτάτορα.

Με την “αυτονομία” το κράτος θα μειώνει συνέχεια τη χρηματοδότηση προς τα δημσία σχολεία και θα ζητά από τα σχολεία να βρουν χρήματα από χορηγούς και από έρανους στους γονείς! 

Έτσι στα σχολεία το πρόγραμμα, οι σχέσεις εργασίας η μόρφωση και παιδεία των μαθητών/τριών, θα εξαρτάται από τις προσταγές των χορηγών!  

Εκπαιδευτικοί στην απεργιακή πορεία της 17ης Ιούνη στην Αθήνα. Φωτό Ε.Α.

Δεν θα υπάρχει ενιαία δημόσια εκπαίδευση, αλλά σχολεία διαφόρων κατηγοριών ανάλογα με την εύπορη ή φτωχή περιοχή, με κατάρρευση κάθε επιστημονικής μεθόδου διδασκαλίας. 

Με την ατομική «αξιολόγηση» των εκπαιδευτικών από επιχειρηματίες και υποταγμένους γραφειοκράτες, θα χτυπηθεί αλύπητα η αντίδραση των εκπαιδευτικών που θα απολύονται.  

Τώρα είναι ώρα οργάνωσης των αγωνιστικών δυνάμεων στην ΟΛΜΕ, στις ΕΛΜΕ, στην ΟΙΛΕ, και στην ΔΟΕ, να οργανώσουν την αντίσταση στη βάση πάλης για ακύρωση του νομοσχέδιου – που θα ψηφιστεί τις επόμενες μέρες – με καταλήψεις και μπλοκαρίσματα και κύρια με κάλεσμα σ’ όλη την εργατική τάξη, μαθητές και φοιτητές, γονείς και κατοίκους, για μέτωπο ανατροπής της χούντας Μητσοτάκη με προοπτική την έξοδο από ΕΕ.

Ένα σαφές πρόγραμμα σύγκρουσης στο αντιδραστικό νομοσχέδιο, στους επιχειρηματίες, στην ΕΕ, στη χούντα Μητσοτάκη μπορεί να συγκροτήσει ένα τέτοιο μέτωπο ανατροπής.

Τα μισόλογα, η τάση για αγώνα απλά και μόνο ενάντια στο νομοσχέδιο, δεν αρκούν, ούτε οι 24ωρες απεργίες. 

Κατάληψη σε σχολείο της Αθήνας με πανό με τα αιτήματα τους, Οχτώβρης 2020. Φωτό Ε.Α.

Οι αγωνιστές εκπαιδευτικοί πρέπει άμεσα να συγκροτήσουν ένα συντονιστικό όργανο με σαφή και ανοιχτά δηλωμένο στόχο: ανατροπή της χούντας Μητσοτάκη, κάτω ο καπιταλισμός και η ΕΕ!

Να κινητοποιηθούν για συγκρότηση Επιτροπών Αγώνα σε κάθε σχολείο, για Κέντρα Αγώνα (με τα εργατικά σωματεία και φορείς) σε κάθε περιοχή, για Λαϊκές Συνελεύσεις κατοίκων και εργαζομένων.

Για Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας συντριβής των μνημονιακών νόμων και της χούντας Μητσοτάκη! –  

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s