► ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: ΘΑ ΚΛΕΙΣΩ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ! ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΕΣ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΕΣΥ!    

► ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΣΤΗΝ ΑΡΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ, ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΤΟΥΣ “ΑΝΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΥΣ” ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ!

► Ο Α. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΖΗΤΑ “ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ” ΤΩΝ ΑΝΕΜΒΟΛΙΑΣΤΩΝ!

Μαθητική αντικυβερνητική πορεία στην Αθήνα για δημόσια υγεία και παιδεία, 1/10/20. Φωτό Ε.Α.

Ο πρωθυπουργός των 12.737 θανάτων από κορονοϊό στην Ελλάδα, των διχτατορικών και αντεργατικών νόμων, της μαζικής ανεργίας και των μισθών πείνας, της αστυνομοκρατίας και ρατσιστικής βίας, σε αλλαζονικό παραλήρημα στη χτεσινή «Καθημερινή της Κυριακής» εξάγγειλε το κλείσιμο περιφερειακών νοσοκομείων ενώ όσα διατηρηθούν «θα κάνουν ορισμένα βασικά καλά», δηλαδή θα λειτουργούν απλά ως σταθμοί πρώτων βοηθειών! 

Με μπερδεμμένη γλώσσα, ο Μητσοτάκης τόνισε στη συνέντευξη ότι «σώσαμε πολλές ζωές», «αλλά πέθαναν πάρα πολλοί συμπολίτες μας», και υπερηφανεύεται καθώς η Ελλάδα βρίσκεται «κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο στις απώλειες».

Το γεγονός είναι ότι η Ελλάδα, σύμφωνα με τα τελευταία στατιστικά στοιχεία στο statista.com, βρίσκεται στην πολύ κακή 116η θέση – σε σύνολο 170 χωρών – στον παγκόσμιο κατάλογο με τους περισσότερους θανάτους ανά εκατομμύριο πληθυσμού. Στην Ευρώπη η Ελλάδα βρίσκεται στην 12η θέση, πολύ χειρότερα από χώρες όπως η Νορβηγία, Φινλανδία, Κύπρος, Τουρκία, Αλβανία κ.α.

Μέσα στην πανδημία που συνεχίζει να σκοτώνει, με απάνθρωπη αντικοινωνική σκέψη ο Μητσοτάκης δήλωσε ότι«έχουμε περιφερειακά νοσοκομεία, μερικές φορές, περισσότερα από όσα θα πρέπει να έχουμε»! Κλείσιμο νοσοκομείων, χιλιάδες απολύσεις και μεγάλες περιοχές της Ελλάδας χωρίς νοσοκομείο! Χαράς ευαγγέλια για τους κλινικάρχες.

Καθώς οι γιατροί και υγειονομικοί στα δημόσια νοσοκομεία απαιτούσαν επίταξη των ιδιωτικών κλινικών και γιατρών, για να μην πεθαίνουν οι συνάνθρωποι μας στους διαδρόμους έξω από τις ΜΕΘ, ο Μητσοτάκης αρνήθηκε και γι’ αυτό είναι συνυπεύθυνος των θανάτων

Από την απεργιακή πορεία στην Αθήνα ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο. Φωτό Ε.Α.

Ο Μητσοτάκης επιτέθηκε, όπως όλοι οι πρωθυπουργοί στα κράτη της ΕΕ, στους «ανεμβολίαστους» και τόνισε ότι, «η χώρα δεν θα ξανακλείσει για να προστατευθούν λίγοι ανεμβολίαστοι και να πληρώσει το μάρμαρο η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού πληθυσμού που είναι εμβολιασμένη».

Αυτά βέβαια είναι τα ψέμματα της χούντας Μητσοτάκη. Γιατί είναι πασίγνωστο ότι το αντίθετο ισχύει, ότι η μεγάλη πλειοψηφία του πληθυσμού στην Ελλάδα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ εμβολιασμένη!

Και γι’ αυτό ένοχη είναι η ΕΕ, και οι κομπίνες δισ. ευρό με τις φαρμακευτικές πολυεθνικές, και η καταστροφική πολιτική της χούντας Μητσοτάκη.

Ο Μητσοτάκης επέβαλε διχτατορικό αχρείαστο λοκ-ντάουν στους κατοίκους, ενώ άφησε ανεξέλεγχτες τις μεγάλες εταιρείες, τα εργοστάσια, τα πλοία, τις οικοδομές κ.α., χωρίς προστασία για τους εργαζομένους, γιατί το κέρδος στον καπιταλισμό είναι πιο σημαντικό από τις ζωές των ανθρώπων. 

Ο Υπουργός Α. Γεωργιάδης σε μια ακόμη διχτατορική αντικοινωνική έξαρση δήλωσε ότι «για αυτούς που δεν έχουν εμβολιαστεί, αν χρειαστεί, θα τους περιορίσουμε». Στις σκέψεις της χούντας Μητσοτάκη είναι στρατόπεδα συγκέντρωσης, όπως αυτά των προσφύγων, ή και εξορίες στα ερημονήσια. Και αυτές οι προτάσεις και πολιτικές έχουν την πλήρη υποστήριξη της Κομισιόν!

Από την απεργιακή συγκέντρωση ΠΕΝΕΝ στο λιμάνι Πειραιά 3 Ιούνη 2021 που ξεσκέπασε την προδοτική πολιτική ΓΣΕΕ και ΠΑΜΕ. Φωτο Ε.Α.

Ο Μητσοτάκης στη συνέντευξη του ξεφτίλισε τον Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ που ενώ μίλαγαν ενάντια στο αντεργατικό αντισυνδικαλιστικό νομοσχέδιο, τελικά – όπως και το ΚΙΝΑΛ – ψήφισαν περισσότερα από τα μισά άρθρα του νομοσχεδίου!  

Την περασμένη βδομάδα η Γιουροστάτ δημοσιοποίησε τις στατιστικές ανεργίας για τις χώρες τής ΕΕ το Μάη 2021. Για πρώτη φορά η Ελλάδα της χούντας μνημονίων Μητσοτάκη βρίσκεται στην κορυφή του καταλόγου ανεργίας νέων (15-24 χρονών) με 38,2%. Ακολουθούν η Ισπανία και η Ιταλία με 36,9% και 31,7% αντίστοιχα. Υπενθυμίζεται ότι στις στατιστικές ανεργίας της Γιουροστάτ δεν θεωρούνται άνεργοι άτομα που έχουν δουλέψει έστω και μια ώρα τη βδομάδα!

Η αληθινή ανεργία στους νέους και νέες υπερβαίνει το 60-70%!

Η Ελλάδα είναι επίσης στην κορυφή και του καταλόγου γενικής ανεργίας της Γιουροστάτ με 15,4%, και ακολουθούν η Ισπανία και η Ιταλία με 15,3% και 10,5% αντίστοιχα.

Σύμφωνα με την αμαρτωλή ΕΛΣΤΑΤ, όταν ο Μητσοτάκης κατέλαβε την εξουσία το 2019, «τον κίνδυνο της φτώχειας ή του κοινωνικού αποκλεισμού αντιμετώπισε το 28,9%του πληθυσμού της χώρας (3.043.869 άτομα)». Τα πράγματα σήμερα είναι πολύ χειρότερα καθώς «η πανδημία επέτεινε ραγδαία την οικονομική κατάσταση», όπως αναφέρει η ΕΛΣΤΑΤ.

Φοιτητικό πανό στην πορεία ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο, Αθήνα 26 Μάη 2021. Φωτό Ε.Α.

Στην Ελλάδα των μνημονίων της ΕΕ και της χούντας Μητσοτάκη, το δημόσιο χρέος έχει ξεπεράσει τα 236 δισ. Ευρό, δηλαδή το 210% του ΑΕΠ, το δεύτερο χειρότερο ποσοστό σ’ όλο τον κόσμο (μετά την Ιαπωνία). 

Η καπιταλιστική Ελλάδα είναι οικονομικά, κοινωνικά και πολιτικά απόλυτα χρεοκοπημένη. 

Η παγκόσμια καπιταλιστική οικονομική κρίση και το κραχ που δημιούργησε η πανδημία κορονοϊού, οδηγούν στη βαρβαρότητα της απόλυτης φτώχειας, σε καθεστώτα διχτατορικής «έκτακτης ανάγκης» και πολέμων.

Στην αντεπανάσταση της χούντας Μητσοτάκη – ΕΕ, στην κατάργηση βασικών δικαιωμάτων, στη φτώχεια και μαζική ανεργία, οι εργαζόμενοι μπορούν να νικήσουν με την ενότητα και οργάνωση Γενικής Πολιτικής Απεργίας Διαρκείας. 

Η προδοτική γραμμή της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας σε ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ, καθώς και οι ηττοπαθείς ακόλουθοι τους στην ηγεσία ΚΚΕ – ΠΑΜΕ, οδηγούν τους εργαζομένους σε απογοήτευση και ήττες.

Στη ΛΑΡΚΟ, στα Πετρέλαια, στα Λιπάσματα Καβάλας, στη ΔΕΗ, στους ναυτικούς και στις τράπεζες, οι εργαζόμενοι πρέπει να πολεμήσουν την ηγεσία των εργατικών σωματείων και να ακολουθήσουν ένα πρόγραμμα ΕΝΙΑΙΑΣ ΔΡΑΣΗΣ όλων των εργαζομένων, νεολαίας και κατοίκων, με καταλήψεις και μπλοκαρίσματα. Οι 24ωρες απεργίες και πορείες δεν φτάνουν! 

Οι πεσιμιστικές ηγεσίες σε ΚΚΕ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ, πιστεύουν στην παντοδυναμία του καπιταλισμού – ενώ ζούμε στη μεγαλύτερη κρίση του παρωχημένου συστήματος – και ότι η εργατική τάξη και νεολαία αρνούνται να αγωνιστούν!

Απεργοί των Λιπασμάτων Καβάλας (Λαυρεντιάδη) στην απεργιακή πορεία της Αθήνας, 10/6/21. Φωτό Ε.Α.

Όταν εκατοντάδες χιλιάδες ήταν στους δρόμους και στις πλατείες της Ελλάδας το 2010-13, το ΚΚΕ και οι Αριστεροί αρνήθηκαν – και συνεχίζουν να αρνούνται – την πάλη για ανατροπή του καπιταλισμού και κατάληψη της εξουσίας από τους εργαζομένους. 

Τώρα κηρύσουν «κλιμάκωση του αγώνα» όταν αυτές οι ηγεσίες την απαρνούνται! Και αυτό φάνηκε πεντακάθαρα στις απεργίες 3, 10 και 16 Ιούνη ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο.

Η συνδικαλιστική γραφειοκρατία έκανε τα πάντα, και μαζί της ως ουρά η ηγεσία ΚΚΕ – ΠΑΜΕ, για να αποφευχθεί η μετωπική σύγκρουση του δυναμικού μετώπου εργαζομένων – νεολαίας – κατοίκων με τη χούντα Μητσοτάκη που θα δημιουργούσε συνθήκες ανατροπής.

Το θάρρος της ΠΕΝΕΝ, που πραγματοποίησε απεργία στα λιμάνια έστω και μόνη, έδειξε τη θέληση και αποφασιστικότητα των εργαζομένων.

Στη σημερινή πρωτόγνωρη και επαναστατική περίοδο, απαιτείται επαναστατική ηγεσία στο εργατικό και συνδικαλιστικό κίνημα που θα καλέσει με θάρρος και σαφήνεια την εργατική τάξη και νεολαία στην ανατροπή του καπιταλισμού. 

Με πρόγραμμα ενότητας σε Λαϊκές Συνελεύσεις (Συμβούλια Δράσης), Επιστροπές Αγώνα στους χώρους δουλειάς, συγκρότησης Κέντρων Αγώνα.

Μ’ αυτή την προοπτική, που είναι η μόνη που θα προσελκύσει τη μαζική υποστήριξη και συμμετοχή πλατιών κομματιών των εργαζομένων και της νεολαίας, οι αγωνιστές της νέας γενιάς πρέπει να παλέψουν για τη σύγκλιση μιας Πανελλαδικής Πανεργατικής Συνέλευσης, με συνδικάτα, νεολαία, κατοίκους, για το συντονισμό της πάλης, την εκδίωξη των προδοτών από ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ, την οργάνωση Γενικής Πολιτικής Απεργίας Διαρκείας ανατροπής της χούντας Μητσοτάκη για να ανοίξει ο δρόμος στην εργατική εξουσία και στην έξοδο από ΕΕ! –

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s