► Η ΠΕΝΕΝ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΗ ΝΙΚΗ! ΟΛΟΙ/ΕΣ ΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ 5 ΤΟ ΠΡΩΪ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΩΝ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΠΕΙΡΑΙΑ!

► [Ενημέρωση Πέμπτη 10:30] ΔΥΜΑΜΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΕΝΕΝ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΠΕΙΡΑΙΑ ΜΕ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΥΣ!

Από την απεργιακή συγκέντρωση της ΠΕΝΕΝ και αλληλέγγυων σήμερα Πέμπτη πρωί στο λιμάνι Πειραιά. Φωτο Ε.Α

ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ! ΚΑΝΕΝΑ ΠΛΟΙΟ ΔΕΝ ΣΑΛΠΑΡΕ ΤΟ ΠΡΩΪ ΑΠΟ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΠΕΙΡΑΙΑ ΟΣΟ ΔΙΑΡΚΟΥΣΕ Η ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΕΝΕΝ ΠΟΥ ΕΛΗΞΕ ΣΤΙΣ 9:00!

► ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΤΟΥ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ!

ΚΑΤΩ Η ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΗ ΗΓΕΣΙΑ ΓΣΕΕ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΤΑΓΜΕΝΟΙ ΠΑΜΕ – ΑΔΕΔΥ ΠΟΥ ΤΗΝ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ!

Ναυτεργάτες και αλληλέγυοι εργαζόμενοι και νεολαία την Πέμπτη πρωί στην απεργιακή συγκέντρωση της ΠΕΝΕΝ. Φωτο Ε.Α.

Εκατοντάδες ναυτεργάτες και αλληλέγγυοι εργαζόμενοι και νεολαία συμμετείχαν σήμερα Πέμπτη πρωί από τις 5 πμ μαζική και μαχητική απεργιακή συγκέντρωση που κάλεσε η ΠΕΝΕΝ (Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού) στους καταπέλτες των πλοίων στο λιμάνι Πειραιά ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο της Κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Η ΠΕΝΕΝ παράμεινε πιστή στις αποφάσεις – της ομοσπονδίας ναυτεργατών ΠΝΟ, της ΑΔΕΔΥ και του Εργατικού Κέντρου Πειραιά – για 24ωρη απεργία σήμερα Πέμπτη 3 Ιούνη. Δεν οπισθοχώρησε και δεν έγινε ουρά της προδοτικής ηγεσίας της ΓΣΕΕ όπως η ΑΔΕΔΥ, το ΚΚΕ-ΠΑΜΕ και ομοσπονδίες που ακύρωσαν την σημερινή απεργία και τάχτηκαν με τη ΓΣΕΕ για μια 24ωρη απεργία την ερχόμενη Πέμπτη 10 Ιούνη.

Στη σημερινή απεργιακή συγκέντρωση τα κύρια συνθήματα ήταν ενάντια στην ηγεσία της ΓΣΕΕ και σ’ αυτούς που την ακολουθούν. Επίσης ακούστηκαν συνθήματα για Γενική Απεργία Διαρκείας ως κλιμάκωση του αγώνα για τη συντριβή του νομοσχέδιου Χατζηδάκη.

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν αλληλέγγυοι η Ταξική Πορεία, το ΝΑΡ-ΝΚΑ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η ΟΡΜΑ, το ΕΕΚ και η SOS Πειραιάς.

Κανένα πλοίο δεν σάλπαρε από τον Πειραιά στη διάρκεια της απεργιακής συγκέντρωσης. Υπήρχε μεγάλη κινητοποίηση των δυνάμεων του Λεμενικού για επέμβαση ενάντια στην απεργία.

Στις 9 το πρωί η ηγεσία της ΠΕΝΕΝ αξιολόγησε ότι η απεργία και η συγκέντρωση είνα πετύχει τους στόχους του σωματείου που κράτησε τη σημαία και την τιμή της εργατικής τάξης ψηλά, σε αντίθεση μ’ αυτούς που συντάχτηκαν με τη ξεπουλημένη ηγεσία της ΓΣΕΕ. Προς αποφυγή σύγκρουσης με τους επιβάτες, οι οποίοι δεν είχαν ειδοποιηθεί από τις εταιρείες και τα πραχτορεία ότι υπάρχει σήμερα απεργία, η ΠΕΝΕΝ ολοκλήρωσε την απεργιακή συγκέντρωση.

Η απεργία της ΠΕΝΕΝ έσπασε το πανάθλιο αντεργατικό μέτωπο των υποταγμένων ηγεσιών ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ-ΚΚΕ/ΠΑΜΕ και έδειξε το δρόμο για τη νίκη.

Μια 24ωρη απεργία ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ! Κλιμάκωση ενάντια στο ανετργατικό νομοσχέδιο σημαίνει τώρα πάλη για την οργάνωση Γενικής Πολιτικής Απεργίας Διαρκείας και ανατροπή της χούντας Μητσοτάκη!

Στάση εργασίας 1-4 μ.μ. κάλεσαν σύλλογοι εκπαιδευτικών που καλούν σε συγκέντρωση Πέμπτη 13:00 στα Προπύλαια.

Από τη σημερινή απεργιακή συγκέντρωση που οργάνωσε η ΠΕΝΕΝ στο λιμάνι Πειραιά. Φωτό Ε.Α.

Με μια θαραλλέα απόφαση που σώζει την τιμή της εργατικής τάξης, η ΠΕΝΕΝ (Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού) προχώρησε αποφασιστικά και δυναμικά στην πραγματοποίηση σήμερα Πέμπτη 3 Ιούνη 24ωρης πανελλαδικής απεργίας για την απόσυρση και συντριβή του αντεργατικού νομοσχέδιου της χούντας Μητσοτάκη!

Η ΠΕΝΕΝ ανακοίνωσε ότι «διευκρινίζουμε, όπως έχουμε πράξει και στο παρελθόν, στα αιτήματα,τις διεκδικήσεις, την απόκρουση της αντιλαϊκής πολιτικής κυβέρνησης – κεφαλαίου δεν τις διαπραγματευόμαστε ούτε με την κυβέρνηση ούτε με το εφοπλιστικό κεφάλαιο και ούτε δηλώνουμε υποταγή σε όποια δικαστική απόφαση φρενάρει, εμποδίζει, απαγορεύει την πάλη τής εργατικής τάξης και των συνδικάτων της για τα δίκαια αιτήματα μας.» 

Την Τετάρτη πρωί, η ΠΕΝΕΝ υποστήριξε την αυριανή απεργία στα δικαστήρια Πειραιά μετά από προσφυγή του Σύνδεσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ). Αλλά τα δικαστήρια, όπως συνηθίζουν, έβγαλαν την απεργία παρανόμη!

Με νέα ανακοίνωση την Τετάρτη βράδυ, η ΠΕΝΕΝ τόνισε ότι η απεργία θα πραγματοποιηθεί!

Το πανό της ΠΕΝΕΝ μπροστά στους καταπέλτες του “ΔΗΛΟΣ” σήμερα Πέμπτη πρωί στο λιμάνι Πειραιά.

Η απόφαση της ΠΕΝΕΝ να υλοποιήσει την αυριανή απεργία, που είχαν κηρύξει όλα τα ναυτεργατικά σωματεία, παρότι παραμένει μόνη, είναι μια πράξη ιστορικής σημασίας, που κερδίζει την υποστήριξη και το σεβασμό όλης της εργατικής τάξης και δείχνει το δρόμο για τη νίκη των εργαζομένων και της νεολαίας, για τη συντριβή του αντεργατικού νομοσχέδιου Χατζηδάκη.

Παράλληλα η απόφαση της ΠΕΝΕΝ είναι ένα τεράστιο πλήγμα στη χούντα Μητσοτάκη, στη ξεπουλημένη ηγεσία της ΓΣΕΕ αλλά και σε ΑΔΕΔΥ, ΚΚΕ-ΠΑΜΕ κ.α. που έγιναν ουρά της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας.

Η απόφαση της ΠΕΝΕΝ για απεργία, παρά την απόσυρση ΑΔΕΔΥ, ΠΑΜΕ, κ.α., αντανακλά την αποφασιστικότητα της εργατικής τάξης και νεολαίας στην Ελλάδα να αγωνιστεί μέχρι το τέλος για τη συντριβή της αντεργατικής χούντας Μητσοτάκη!

Το φοιτητικό πανό στην πορεία ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο, 6 Μάη στην Αθήνα. Φωτο Ε.Α.

Όλα τα εργατικά σωματεία, φοιτητικοί σύλλογοι, κινήσεις και φορείς του Πειραιά και του Λεκανοπεδίου, όλοι/ες οι αγωνιστές και συνδικαλιστές, καλούνται να υποστηρίξουν μαζικά με τα πανό τους την απεργία με συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση αύριο Πέμπτη από τις 5 το πρωί στο λιμάνι Πειραιά, στα πλοία απέναντι από τον Ηλεκτρικό Σταθμό!

Η ΠΕΝΕΝ και οι ναυτεργάτες παλεύουν για όλη την εργατική τάξη και νεολαία! 

Η ΠΕΝΕΝ σήκωσε το γάντι του αγώνα και της απεργίας, ενάντια στην υποταγή! 

Η εργατική τάξη και η νεολαία καλείται να προχωρήσει με ενιαίο μέτωπο σε Πανελλαδική Πανεργατική Συνέλευση συντονισμού, σε Κέντρα Αγώνα σε κάθε πόλη, σε Επιτροπές Αγώνα σε κάθε χώρο εργασίας, σε Λαϊκές Συνελεύσεις κατοίκων, σωματείων και νεολαίας σε κάθε περιοχή.

Είναι ώρα οργάνωσης Γενικής Πολιτικής Απεργίας Διαρκείας για τη συντριβή του νομοσχεδίου και την ανατροπή της χούντας Μητσοτάκη!

Οι ανακοινώσεις της ΠΕΝΕΝ στο penen.gr

Από τη σημερινή (Πέμπτη πρωί) απεργιακή συγκέντρωση της ΠΕΝΕΝ στο λιμάνι Πειραιά ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο. Φωτό Ε.Α.

Η Ανακοίνωση της ΠΕΝΕΝ Τετάρτη βράδυ:

Απεργία ΠΕΝΕΝ

Κυβέρνηση-ΥΕΝ-Εφοπλιστές: Στήνουν σκηνικό καταστολής!

Πριν ακόμη βγει η απόφαση του Πρωτοδικείου Πειραιά επί της αίτησης του ΣΕΕΝ να κηρυχθεί η απεργία της ΠΕΝΕΝ ως παράνομη και καταχρηστική, το ΥΕΝ και οι εφοπλιστές οργανώνουν από κοινού την καταστολή της απεργίας!

Στη κατεύθυνση αυτή από νωρίς το απόγευμα ο ΣΕΕΝ έβγαλε ανακοίνωση ζητώντας από τη κυβέρνηση και το ΥΕΝ να θέσουν σε δράση τις δυνάμεις καταστολής του λιμενικού σώματος προκειμένου να επιβάλουν τον νόμο και την τάξη!

Την ίδια στιγμή στενός συνεργάτης του Υπουργού Ε.Ν σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της ΠΕΝΕΝ του ανακοίνωσε ότι οι δυνάμεις καταστολής του ΥΕΝ θα είναι αύριο σε πλήρη ετοιμότητα να επέμβουν για να μην διασαλευτεί η νομιμότητα και ασφάλεια στο λιμάνι!

Σ’ αυτό το άθλιο αυταρχικό και αντιδημοκρατικό σκηνικό που στήνουν για το χτύπημα και την υπονόμευση της απεργίας οι ακτοπλοϊκές εταιρίες επιχειρούν μέσω της έκδοσης χιλιάδων εισιτηρίων για τις 3/6 να δημιουργήσουν αύριο στο λιμάνι τους όρους κοινωνικού αυτοματισμού στρέφοντας τους επιβάτες κατά των απεργών και των ομάδων περιφρούρησης της απεργίας!

Πρόκειται για οργανωμένη συντονισμένη επιθετική επιχείρηση εφοπλιστών-κυβέρνησης να εμποδίσουν την άσκηση των συνδικαλιστικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων των εργαζομένων επιβάλλοντας καθεστώς βίας, καταστολής και τρομοκρατίας ώστε να εμπεδωθεί η σιγή νεκροταφείου στις αντιλαϊκές-αντεργατικές τους επιλογές.

Επαναλαμβάνουμε ότι η πολιτική τους είναι διαμετρικά αντίθετη με τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των εργαζομένων, η πολιτική τους είναι η αιτία των αγώνων που αναπτύσσονται, η πολιτική τους είναι υπόλογη απέναντι στον λαό και την κοινωνία και όχι οι διεκδικήσεις και οι αγώνες των εργαζομένων.

Εάν πιστεύουν ότι ο νέος εργασιακός μεσαίωνας που οραματίζονται με το αντιδραστικό νομοσχέδιο Χατζηδάκη θα περάσει για αυτούς «αναίμακτα» είναι βαθιά νυχτωμένοι!

Μπροστά στην νέα επίθεση που εξελίσσεται ενάντια στο απεργιακό μας δικαίωμα και στις δίκαιες διεκδικήσεις μας, εκφράζουμε την σφοδρή εναντίωσή μας στην αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική, δηλώνουμε την αποφασιστικότητά μας να σταθούμε μέχρι τέλος απέναντι και ενάντια στις απειλές, τους εκβιασμούς και την κρατική τρομοκρατία!

Καλούμε συνδικάτα-συλλογικότητες-σχήματα-φορείς και αγωνιστές του κινήματος να δώσουν αύριο το πρωί μαζί μας το αγωνιστικό τους παρόν στο λιμάνι στέλνοντας το μήνυμα ότι η τρομοκρατία δεν θα περάσει!

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ

ΥΓ: Σχετικά με την δικαστική απόφαση που μας ανακοινώθηκε πριν από λίγο και η οποία κάνει δεκτή την αίτηση του ΣΕΕΝ, θέλουμε να επισημάνουμε ότι αυτή δεν αλλάζει στο ελάχιστο τον απεργιακό-αγωνιστικό μας σχεδιασμό!

Η απάντηση μας είναι μια, πίστη στο προλεταριακό διαχρονικό σύνθημα: Νόμος είναι του δίκαιο του εργάτη! –

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s