► ΠΑΜΕ, ΕΚΑ ΚΑΙ ΑΔΕΔΥ ΕΓΙΝΑΝ ΟΥΡΑ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΤΙΚΗΣ ΓΣΕΕ! Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 3ης ΙΟΥΝΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ! 

► Η ΠΕΝΕΝ ΚΑΛΕΙ ΣΕ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΕΜΠΤΗ 5 το ΠΡΩΪ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΠΕΙΡΑΙΑ! ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΙ ΠΕΙΡΑΙΑ ΝΑ ΚΑΛΕΣΟΥΝ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ!

► ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ! ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ!

Απεργιακή κινητοποίηση της ΠΕΝΕΝ (Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού) στο Υπουργείο Εργασίας 25/11/20. Η ΠΕΝΕΝ καλεί όλους και όλες στην απεργιακή συγκέντρωση στο λιμάνι Πειραιά στις 5 το πρωί την Πέμπτη 3 Ιούνη. Φωτο Ε.Α.

Χτες η Ολομέλεια της Διοίκησης της ΓΣΕΕ αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης πανελλαδικής απεργίας για τις 10 Ιούνη ενάντια στις “επίμαχες διατάξεις του Εργασιακού Νομοσχεδίου” (για την πλειοψηφία στη ΓΣΕΕ υπάρχουν και καλές διατάξεις!), παρ’ ότι η ΑΔΕΔΥ και τα Εργατικά Κέντρα είχαν κηρύξει απεργία για μεθαύριο Πέμπτη 3 Ιούνη.

Με την κήρυξη 24ωρης απεργίας, η προδοτική ηγεσία της ΓΣΕΕ, πλήρως υποταγμένη στην ΕΕ και στα αφεντικά, προσπαθεί να παρουσιαστεί ως δήθεν υπερασπιστής των εργατικών συμφερόντων για να μην απομονωθεί από τους αγώνες της εργατικής τάξης και νεολαίας. Διάλεξε μια διαφορετική ημερομηνία, απ’ αυτή της ΑΔΕΔΥ, για να υπονομεύσει την απεργία που είχαν καλέσει και τα μεγάλα Εργατικά Κέντρα.

Σε χρόνο ρεκόρ η ΑΔΕΔΥ, το Εργατικό Κέντρο Αθήνας (όπου το ΠΑΜΕ είναι πρώτη δύναμη) και μια σειρά ομοσπονδίες του ΠΑΜΕ, ΑΚΥΡΩΣΑΝ την απεργία της 3ης Ιούνη, και έγιναν ουρά της προδοτικής πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ! Την Τρίτη και το Εργατικό Κέντρο Πειραιά, με τις ψήφους των σωματείων που υποστηρίζουν το ΠΑΜΕ, ακύρωσε τη συμμετοχή του ΕΚΠ στην απεργία της 3ης Ιούνη!

Η αντιπροσωπία της ΠΟΕ-ΟΤΑ στην πορεία που οργάνωσε στην Αθήνα η ΑΔΕΔΥ στις 26 Μάη. Φωτο Ε.Α.

Σε χθεσινή δήλωση της παράταξης «Παρεμβάσεις» στο ΓΣ της ΑΔΕΔΥ αναφέρεται: «Πριν λίγο, και με συνοπτικές διαδικασίες, η πλειοψηφία της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ, (ΔΗΣΥΠ (ΚΙΝΑΛ), ΔΑΣ-ΠΑΜΕ, ΕΑΕΚ (ΣΥΡΙΖΑ) και ΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ), με μοναδική διαφωνία του εκπροσώπου των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ, Ρίζου Μιχάλη, έγραψε στα παλιότερα των υποδημάτων της, την από 19/5 απόφαση του ΓΣ (που οι ίδιες παρατάξεις ψήφισαν) η οποία προκήρυσσε “απεργία την Πέμπτη 3 Ιουνίου ενάντια στο αντεργατικό τερατούργημα Χατζηδάκη και ταυτόχρονα έθετε την πρόταση για ανάλογη απόφαση και στα συνδικάτα του ιδιωτικού τομέα”». 

Η ηγεσία της ΓΣΕΕ κάλεσε μια 24ωρη απεργία για να υπονομεύσει και αδρανοποιήσει την πάλη των εργατών ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο στο οποίο βρίσκει και “θετικές” όψεις! Θα διοργανώσει μια συγκέντρωση και πορεία στην Αθήνα για τα μάτια του κόσμου. 

Οι φλογερές αντι-ΓΣΕΕ ηγεσίες του ΚΚΕ-ΠΑΜΕ αντί να καλέσουν την εργατική τάξη και νεολαία σε μια τεράστια και μαχητική απεργία στις 3 Ιούνη και ξανά στις 10 Ιούνη ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο και στην προδοτική γραφειοκρατία της ΓΣΕΕ, υποτάσσονται σ’ αυτήν και την αναδεικνύουν σε ηγέτη του αγώνα ενάντια στο νομοσχέδιο Χατζηδάκη!

Οι ηγεσίες ΚΚΕ-ΠΑΜΕ είναι υποταγμένες στον καπιταλισμό και στην ΕΕ. Αρνούνται να αποδεχτούν ότι σήμερα η εργατική τάξη και νεολαία έχει τη δύναμη να παλέψει με συνεχείς 24ωρες απεργίες και με γενική απεργία διαρκείας για τη συντριβή του νομοσχέδιου!

Από τη μαζική πορεία κατοίκων, νεολαίας και εργατικών σωματείων στη Νέα Σμύρνη, 14 Μάρτη 2021. Φωτο Ε.Α.

Οι Ομοσπονδίες που έχουν πάρει απόφαση για 24ωρη απεργία στις 3 Ιούνη (όπως οι ναυτεργάτες) πρέπει να τιμήσουν την απόφαση τους και να απεργήσουν και στις 3 και στις 10 Ιούνη.

Παρότι τα σωματεία ναυτεργατών που υποστηρίζουν το ΠΑΜΕ ανέστειλλαν την απεργία της 3ης Ιούνη, η ΠΕΝΕΝ προς τιμήν της καλεί στην απεργία και σε συγκέντρωση στις 5 το πρωί της Πέμπτης 3ης Ιούνη στα πλοία απέναντι από τον Ηλεκτρικό Σταθμό Πειραιά.

Την Τετάρτη 2 Ιούνη το πρωί εκδικάζεται στα δικαστήρια Πειραιά η μήνυση των εφοπλιστών ενάντια στην απεργία της 3ης Ιούνη.

Από την επίθεση των ΜΑΤ τη Δευτέρα απόγευμα σε οικοδόμους στο Υπουργείο Εργασίας στην Αθήνα. Φωτο 902.gr

Σήμερα μέσα από τον αγώνα ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο η εργατική τάξη χτυπά και τη χούντα Μητσοτάκη και την προδοτική γραφειοκρατία στη ΓΣΕΕ.     

Έτσι θα αναδυθεί μια ηγεσία από τη νέα γενιά που θα αγωνιστεί αποφασιστικά και ασυμβίβαστα για τη συντριβή των μνημονιακών νόμων και την ανατροπή της χούντας Μητσοτάκη και κάθε άλλης μνημονιακής κυβέρνησης.

Οι αγωνιστές, οι εργαζόμενοι και η νεολαία, πρέπει να απαιτήσουν να πραγματοποιηθεί η προγραμματισμένη απεργία στις 3 Ιούνη – που σαμποτάρισε η ΓΣΕΕ. 

Να επιμείνουν τα Εργατικά Κέντρα Αθήνας και Πειραιά να καλέσουν άμεσα μια Πανελλαδική Πανεργατική Συνέλευση για να πάρει στα χέρια της την πρωτοβουλία του αγώνα ενάντια στη χούντα Μητσοτάκη και τα διχτατορικά νομοσχέδια της που διατάζουν οι τραπεζίτες της ΕΕ.

Να συγκροτηθούν Κέντρα Αγώνα σε κάθε πόλη, Επιτροπές Αγώνα σε κάθε εργασιακό χώρο, Λαϊκές Συνελεύσεις σε κάθε περιοχή, που θα ενώσουν και θα συντονίσουν κατοίκους, νεολαία, και εργατικά σωματεία.

Οι εργαζόμενοι κατανοούν ότι μια 24ωρη απεργία δεν φτάνει! Απαιτείται όλη η δύναμη της εργατικής τάξης και νεολαίας σε μια πολύμορφη Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας με καταλήψεις και μπλοκαρίσματα για τη συντριβή του νομοσχέδιου Χατζηδάκη και την ανατροπή της χούντας Μητσοτάκη! –   

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s