► ΟΙ ΕΠΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ΞΑΝΑ ΔΥΟ ΚΡΑΤΗ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΜΕ ΥΠΟΤΑΓΜΕΝΟΥΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΥΣ! 

► ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ, ΣΥΜΦΩΝΕΙ Ο ΑΜΠΑΣ! 

► Η ΜΟΝΗ ΔΙΚΑΙΗ ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΝΙΑΙΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ, ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΩΝ ΚΑΙ ΕΒΡΑΙΩΝ!

Συνάντηση του Υπουργού Εξωτερικών των ΕΠΑ Α. Μπλίνκεν με τον Πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μ. Αμπάς χτες Τρίτη 25/5 στη Ραμάλα. Φωτο thearabweekly.com

Χτες (Τρίτη 25/5) ο Υπουργός Εξωτερικών (Στέϊτ Ντιπάρτμεντ) των ΕΠΑ Άντονι Μπλίνκεν συναντήθηκε πρώτα στην Ιερουσαλήμ με τον υπηρεσιακό Πρωθυπουργό του Ισραήλ – και εγκληματία πολέμου – Μπένγιαμιν Νετανιάχου, και στη συνέχεια στη Ραμάλα με τον Πρόεδρο της Ανεξάρτητης Αρχής της Παλαιστίνης Μαχμούτ Αμπάς.

Στη διάρκεια της επίσκεψης του Μπλίνκεν, το ρατσιστικό σιονιστικό κράτος συνέχισε τις δολοφονικές επιθέσεις του ενάντια σε Παλαιστίνιους διαδηλωτές στην Ιερουσαλήμ και μαζικές συλλήψεις.

Οι ΕΠΑ θα συνεχίσουν την πλήρη υποστήριξη προς το Ισραήλ, δήλωσε ο Μπλίνκεν και τόνισε ότι «για μια δίκαιη, ανθεχτική λύση της σύγκρουσης μεταξύ Παλαιστινίων και Ισραηλινών, τελικά απαιτούνται δυο κράτη».

Συνάντηση Μπλίνκεν και Νετανιάχου χτες 25 Μάη στην Ιερουσαλήμ. Φωτο Menahem Kahana.

Ο Μπλίνκεν είπε ότι οι ΕΠΑ «είναι ενάντια» στις εγκαταστάσεις Ισραηλινών αποίκων στα κατεχόμενα, στις καταδαφίσεις σπιτιών και στην αρπαγή γης που ανήκει σε Παλαιστίνιους.  Επίσης δήλωσε ότι οι ΕΠΑ θα επαναλειτουργήσουν το Αμερικανικό Προξενείο στην Ιερουσαλήμ για την Παλαιστίνη, που είχε καταργήσει ο Πρόεδρος Τραμπ.

Ο Μπλίνκεν πρόσφερε οικονομική βοήθεια στην Ανεξάρτητη Αρχή της Παλαιστίνης και στη Γάζα, αλλά δήλωσε ότι η βοήθεια αυτή δεν πρόκειται να είναι στον έλεγχο της Χαμάς.

Από τη μεριά του ο Νετανιάχου δήλωσε ότι δεν μπορεί να υπάρξει ειρήνη αν δεν αναγνωριστεί το κράτος του Ισραήλ ως «ανεξάρτητο εβραϊκό κράτος», δηλαδή ως κράτος μόνο των Εβραίων που σημαίνει εκδίωξη των Παλαιστινίων που ζουν σήμερα στο Ισραήλ των προ-1967 συνόρων! 

Ο Νετανιάχου δήλωσε ότι αν επιτεθεί ξανά η Χαμάς στο Ισραήλ, η αντίδραση θα είναι πολύ δυνατή. 

Ο Νετανιάχου καταδίκασε την αλλαγή πολιτικής των ΕΠΑ προς το Ιράν και μάλιστα δήλωσε ότι το Ισραήλ έχει κάθε δικαίωμα να επιτεθεί σε «χώρες που αναπτύσουν όπλα μαζικής καταστροφής»!

Το Ισραήλ βέβαια, με τη βοήθεια των ΕΠΑ, κατέχει ατομικές βόμβες από τη δεκαετία του 1960.     

Διαδήλωση νεαρών Παλαιστίνιων στα κατεχόμενα το 2018 για την απελευθέρωση των πολιτικών κρατουμένων στις σιονιστικές φυλακές. Φωτό The News Line

Στη Ραμάλα ο Πρόεδρος Αμπάς ευχαρίστησε τον Μπλίνκεν για την αμερικανική βοήθεια και τον Πρόεδρο Μπάϊντεν για τον τερματισμό των ισραηλινών βομβαρδισμών στη Γάζα. 

Ο Αμπάς είπε ότι λύση πρέπει να επιτευχθεί μέσα από διπλωματία και σύμφωνα με τις διεθνείς συμφωνίες. 

«Υποστηρίζουμε την ειρηνική λαϊκή αντίσταση», δήλωσε ο Αμπάς, «και είμαστε ενάντια στη βία και στην τρομοκρατία οποιουδήποτε τύπου. Θέλουμε με ειρηνικά μέσα να φτάσουμε σε μια πολιτική λύση με το Ισραήλ».  

Μετά απ’ αυτή την υποταγή στα νέα σχέδια του αμερικανικού ιμπεριαλισμού, ο Αμπάς (ηγέτης της Φατάχ) ανακοίνωσε και τη ματαίωση, για ακόμη μια φορά, των εκλογών στην Παλαιστίνη με δικαιολογία ότι το Ισραήλ δεν επιτρέπει τη διεξαγωγή εκλογών στην Ιερουσαλήμ. 

Στην Παλαιστίνη δεν έχουν πραγματοποιηθεί εκλογές από το 2007, από τότε που η Χαμάς κέρδισε με διαφορά τις εκλογές στη Γάζα. Σύμφωνα με το πραχτορείο Αλ Τζαζίρα, ο ηγέτης της Χαμάς στη Γάζα Γιαχία Σινγουόρ δήλωσε την Τετάρτη (26/5) ότι «ποτέ δεν θα πέσουμε στην παγίδα [των Αμερικανών] και να επιτεθούμε ο ένας στο άλλο».

Από περσινή διαδηλωση σtη Ραμάλα ενάντια στα σχέδια του αμερικανικού ιμπεριαλισμού. Φωτό The News Line

Η υποστήριξη των Παλαιστινίων προς τον Αμπάς όλο και μειώνεται και αυτό διαφάνηκε στις πρόσφατες διαδηλώσεις της νεολαίας στην Ιερουσαλήμ. Την περασμένη Παρασκευή τα συνθήματα των νεαρών διαδηλωτών ήταν υπέρ της Χαμάς, σύμφωνα με το αμερικανικό πραχτορείο Ασοσιέϊτετ Πρες.

Δεν πρόκειται να υπάρξει ειρήνη στην Παλαιστίνη όσο ο αμερικανικός και ευρωπαϊκός ιμπεριαλισμός υποστηρίζει και εξοπλίζει το Ισραήλ ενάντια στους Παλαιστίνιους, καθώς το σιονιστικό κράτος βομβαρδίζει τη Συρία και ετοιμάζεται να χτυπήσει και το Ιράν.

Η «λύση» των δυο κρατών που ετοιμάζει ο ιμπεριαλισμός θα είναι υποταγή ενός αδύναμου κράτους στο πάνοπλο σιονιστικό Ισραήλ που θα επιβάλει τους όρους του. 

Οι μαχητές και η νεολαία της Παλαιστίνης καλούνται να αναπτύξουν μια επαναστατική ηγεσία που θα αγωνιστεί, σε συμμαχία με την εργατική τάξη του Ισραήλ και υποστήριξη από την ευρωπαϊκή και αμερικανική εργατική τάξη και νεολαία, για τη συντριβή του σιονισμού και την εγκαθίδρυση του κράτους της Παλαιστίνης, από τη Μεσόγειο μέχρι τον Ιορδάνη ποταμό, όπου Εβραίοι και Παλαιστίνιοι θα ζήσουν μαζί σε μια σοσιαλιστική κοινωνία. –

► Την Τετάρτη βράδυ (26 Μάη) η Βουλή της Ιρλανδίας ψήφισε ανακοίνωση-καταγγελία ενάντια στο Ισραήλ για τις παράνομες κατοχές παλαιστινιακών εδαφών.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s