► ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ 200.000 ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ! 

► ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑΔΙΚΗΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ Σ’ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΚΑΙ ΣΕ ΔΕΚΑΔΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΑΣ, ΓΑΛΛΙΑΣ, ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ! 

► ΚΑΤΩ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΚΑΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ ΤΟΥ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ!

Από την κολοσιαία διαδήλωση στο Λονδίνο το περασμένο Σάββατο υπέρ της Παλαιστίνης. Φωτό Middle East Eye

Πάνω από 200.000 συμμετείχαν στη διαδήλωση στο Λονδίνο το Σάββατο (22/5) υπέρ τής Παλαιστίνης και καταδίκης των βομβαρδισμών του σιονιστικού Ισραήλ στη Γάζα. Ήταν η μεγαλύτερη διαδήλωση που έχει γίνει ποτέ στη Βρετανία για την Παλαιστίνη!

Πορείες και συγκεντρώσεις καταδίκης του Ισραήλ και υπέρ ανακήρυξης και αναγνώρισης ενός παλαιστινιακού κράτους πραγματοποιήθηκαν σε δεκάδες πόλεις της Βρετανίας, Γαλλίας και Γερμανίας, καθώς επίσης και σ’ όλες τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Στην Αθήνα διαδήλωση στη σιονιστική πρεσβεία οργάνωσαν παλαιστινιακές συλλογικότητες και η ΚΕΕΡΦΑ.

Στο Παρίσι οι διαδηλωτές φώναζαν “Η Παλαιστίνη θα ζήσει – η Παλαιστίνη θα νικήσει”, “Ισραήλ δολοφόνος, Μακρόν συνένοχος” και “Είμαστε όλοι Παλαιστίνιοι”.

Οι βομβαρδισμοί του Ισραήλ είχαν την πλήρη υποστήριξη της χούντας Μητσοτάκη, της ΕΕ και ιδιαίτερα της Μέρκελ και του Μακρόν. Τώρα αντιμετωπίζουν τη σφοδρή αντίδραση της γαλλικής και γερμανικής εργατικής τάξης!

Από τη συγκέντρωση στην Πλας ντε λα Ρεπουμπλίκ στο Παρίσι το περασμένο Σάββατο υπέρ της Παλαιστίνης. Η εργατική ομοσπονδία CGT αναφέρει ότι συμμετείχαν πάνω από 4.000, κύρια νεολαία. Η κυβέρνηση Μακρόν απαγόρευσε για μια ακόμη φορά διαδήλωση για την Παλαιστίνη στη γαλλική πρωτεύουσα. Φωτο ΕΡΑ-ΕFΕ.

Οι ευρωπαϊκές μπουρζουάδικες εφημερίδες και τα μέσα ενημέρωσης δημοσιοποίησαν το τεράστιο κύμα αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό ενώ ο Πρόεδρος των ΕΠΑ Τζο Μπάϊντεν αναγκάστηκε να επαναφέρει την πρόταση για τη δημιουργία παλαιστινιακού κράτους δίπλα στο Ισραήλ και να προσφέρει βοήθεια στην παλαιστινιακή αρχή που είχε περικόψει ο Πρόεδρος Τραμπ.

Ο δεκαήμερος βομβαρδισμός της Γάζας από το σιονιστικό κράτος δεν κατάφερε να τσακίσει ούτε τις δυνάμεις της Χαμάς ούτε τις διαδηλώσεις των Παλαιστινίων στη Δυτική όχθη. Αντίθετα, από τη δεκαήμερη σύγκρουση νικητές είναι η Χαμάς και οι οργανώσεις Παλαιστινιακής Αντίστασης.

Τεράστια διαδήλωση νίκης στην Ιερουσαλήμ την περασμένη Παρασκευή αφού η ΕΕ, οι ΕΠΑ και ο Νετανιάχου αναγκάστηκαν να σταματήσουν τους βομβαρδισμούς στη Γάζα. Φωτό Anadolu

Ο εγκληματίας πολέμου προσωρινός Πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπ. Νετανιάχου, που θα δικαστεί για οικονομικές απάτες, αναγκάστηκε να σταματήσει τους βομβαρδισμούς και τώρα αντιμετωπίζει μια τεράστια πολιτική ήττα. 

Ο Νετανιάχου πρέπει τώρα να δικαστεί στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για τα εγκλήματα πολέμου που έχει διαπράξει με την υποστήριξη της ΕΕ και των ΕΠΑ.

Τα εργατικά συνδικάτα, τα εργατικά κόμματα, οι επαγγελματικοί και καλλιτεχνικοί φορείς  στην Ευρώπη και Αμερική πρέπει να υποστηρίξουν πλήρως το ολοκληρωτικό μποϊκοτάζ – εμπορικό, καλλιτεχνικό, αθλητικό, ακαδημαϊκό – ενάντια στο Ισραήλ. 

Ο εγκληματίας πολέμου Νετανιάχου και ο συνένοχος Μητσοτάκης συζητούν τη συμμαχία τους ενάντια στους Παλαιστίνιους στην Ιερουσαλήμ τον Ιούνη 2020.

Στην Ελλάδα η εργατική τάξη και η νεολαία πρέπει να καλέσει τα εργατικά σωματεία να υποστηρίξουν με απεργίες τον αγώνα για την αποχώρηση του Ισραήλ από τα κατεχόμενα εδάφη, και την ανακήρυξη του ανεξάρτητου κράτους της Παλαιστίνης με πρωτεύουσα την Ιερουσαλήμ.

Στην Παλαιστίνη πρέπει να εγκαθιδρυθεί ενιαίο κράτος Παλαιστινίων και Εβραίων. Αυτή είναι η προοπτική για ειρήνη και σοσιαλισμό.

Οι στρατιωτικές, εμπορικές και οικονομικές συμφωνίες μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ, που υπόγραψαν Τσίπρας και Μητσοτάκης, πρέπει να ακυρωθούν. 

Ο αγώνας ενάντια στο σιονισμό και το Ισράηλ είναι μέρος σημερινής της πάλη των εργαζομένων και της νεολαίας στην Ελλάδα ενάντια στους διχτατορικούς αντεργατικούς νόμους της χούντας Μητσοτάκη. 

Απαιτείται Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας για τη συντριβή του νομοσχεδίου Χατζηδάκη και την ανατροπή της χούντας Μητσοτάκη. – 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s