► ΜΑΖΙΚΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ Σ’ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ, ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ! 

► ΟΙ ΣΙΟΝΙΣΤΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ ΚΑΙ ΙΣΟΠΕΔΩΝΟΥΝ ΤΗ ΓΑΖΑ, ΑΛΛΑ ΟΙ ΜΕΡΚΕΛ, ΜΑΚΡΟΝ ΚΑΙ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΤΑ ΜΑΤ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ! 

150.000 διαδήλωσαν το Σάββατο στο Λονδίνο (από το Χάϊντ Παρκ στην Ισραηλινή Πρεσβεία) ενάντια στο Ισραήλ και υπέρ της Παλαιστίνης. Προγραμματίστηκε νέα διαδήλωση γι’ αυτό το Σάββατο 22/5. Στη Βρετανία πραγματοποιήθηκαν πορείες σε πάνω από 80 πόλεις. Φωτο The News Line

Εκατοντάδες χιλιάδες νεολαία και εργαζόμενοι συμμετείχαν το Σαββατοκύριακο σε μαζικές διαδηλώσεις στις ευρωπαϊκές χώρες ενάντια στα εγκλήματα πολέμου του Ισραήλ στη Γάζα, και υπέρ της αντίστασης των Παλαιστινίων. 

Στην 73η επέτειο της Νάγκμπα, (= Καταστροφή – στις 14 Μάη 1948 ανακηρύχτηκε το Ισραήλ ως ανεξάρτητο κράτος με τη βοήθεια του ιμπεριαλισμού και του σταλινισμού), οι διαδηλώσεις απαίτησαν την εγκαθίδρυση του κράτους της Παλαιστίνης με πρωτεύουσα την ανατολική Ιερουσαλήμ.

Το Ισραήλ συνέχισε τους δολοφονικούς βομβαρδισμούς στη Γάζα σήμερα Δευτέρα πρωί για 8η συνεχή μέρα, καθώς έχει την πλήρη ενεργό υποστήριξη των ιμπεριαλιστών της ΕΠΑ και της ΕΕ.

Πριν από τους σημερινούς βομβαρδισμούς, το Υπουργείο Υγείας της Παλαιστίνης ανακοίνωσε χτες Κυριακή το απόγευμα ότι είχαν σκοτωθεί 202 άντρες, γυναίκες και παιδιά στη Γάζα και στη Δυτική Όχθη από το Ισραήλ, ενώ είχαν τραυματιστεί 5.588 άνθρωποι. 

Οι ισραηλινές αρχές ανακοίνωσαν 11 θανάτους από τις ρουκέτες της Χαμάς.

Η καταστροφή του Κέντρου Τύπου στη Γάζα (με τα γραφεία του αμερικανικού πραχτορείου Ασσοσιέϊτετ Πρες και του αραβικού Αλ Τζαζίρα) από πύραυλο της πολεμικής αεροπορίας του Ισραήλ. Ένα ακόμη έγκλημα του σιονιστή Νετανιάχου με πλήρη υποστήριξη από ΕΕ και ΕΠΑ. Φωτο alaraby.co.uk

Στη Γάζα έχουν δολοφονηθεί από τους βομβαρδισμούς της σιονιστικής αεροπορίας και του πυροβολικού 181 Παλαιστίνιοι, απ’ αυτούς 52 παιδιά και 31 γυναίκες. Στη Δυτική όχθη 21 Παλαιστίνοι έχουν δολοφονηθεί από τον Ισραηλινό Στρατό. 

Σ’ όλες σχεδόν τις ευρωπαϊκές χώρες πραγματοποίηθηκαν το Σάββατο διαδηλώσεις ενάντια στους δολοφονικούς βομβαρδισμούς του Ισραήλ: Ισπανία, Πολονία, Δανία κ.α., ενώ στις ιμπεριαλιστικές χώρες της Ευρώπης – Βρετανία, Γερμανία, Γαλία, Ιταλία – πραγματοποιήθηκαν οι μεγαλύτερες διαδηλώσεις. 

Οι ηγέτες της Γερμανίας και Γαλίας, Μέρκελ και Μακρόν, έχουν δώσει το πράσινο φως στον εγκληματία πολέμου Νετανιάχου – συνεργάτη του Τσίπρα και του Μητσοτάκη – για τη νέα βαρβαρότητα του Σιονισμού, και απαγόρευσαν τις πορείες διαμαρτυρίας ενώ η αστυνομία επιτέθηκε στους διαδηλωτές με χημικά και πραγματοποιήθηκαν δεκάδες συλλήψεις.

Τα γερμανικά ΜΑΤ στο Βερολίνο επιτίθενται στη διαδήλωση υπέρ της Παλαιστίνης που η Μέρκελ είχε κηρύξει παράνομη! Διαδηλώσεις όμως πραγματοποιήθηκαν σ’ όλες τις μεγάλες πόλεις της Γερμανίας. Στο Παρίσι ο Μακρόν απαγόρευσε τις διαδηλώσεις υπέρ της Παλαιστίνης και έστειλε κι αυτός τα μισητά CRS εναντίον της νεολαίας. Φωτο Christian Mang

Στο λιμάνι του Λιβόρνο (βορειοδυτική Ιταλία) οι λιμενεργάτες μπλόκαραν το πλοίο Asiatic Island και αρνήθηκαν να to φορτώσουν με εμπορευματοκιβώτια γεμάτα όπλα και πυρομαχικά με προορισμό το ισραηλινό λιμάνι Ασντόντ. 

Οι λιμενεργάτες κινητοποιήθηκαν από τη συλλογικότητα (μη-κυβερνητική οργάνωση) Weapon Watch της Γένοβας και με επέμβαση της εργατικής ομοσπονδίας USB (L’Unione Sindacale di Base – Συνδικαλιστική Ένωση Βάσης) που υποστηρίζεται από κομουνιστικές και αριστερές πολιτικές οργανώσεις.

Σε ανακοίνωση της η USB τόνισε: «Το λιμάνι του Λιβόρνο δεν θα είναι συμμέτοχο στη σφαγή του Παλαιστινιακού λαού». Γερό σκαμπίλι στους Τσίπρα και Μητσοτάκη, συνεργάτες του Νετανιάχου!

Το παράδειγμα του Λιβόρνο και του USB καλούνται να ακολουθήσουν οι εργαζόμενοι, όλα τα εργατικά σωματεία και τα αριστερά κόμματα στην Ελλάδα, για πλήρη και ολοκληρωτικό μποϊκοτάζ του δολοφονικού ρατσιστικού κράτους του Ισραήλ!

Το πλοίο Asiatic Island, με πολεμοφόδια για το Ισραήλ, που μπλόκαραν οι λιμενεργάτες στο Λιβόρνο. Φωτο USB

► ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΟ ΜΠΟΪΚΟΤΑΖ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ! ΓΙΑ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΕ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΗΝ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ!

Στην Αθήνα το Σάββατο πραγματοποιήθηκε μαζική και μαχητική πορεία στην Πρεσβεία του Ισραήλ από εργατικά σωματεία και αριστερές συλλογικότητες και κόμματα. 

Τα ΜΑΤ της χούντας Μητσοτάκη επιτέθηκαν στους διαδηλωτές με το κανόνι νερού, με γκλομπ και χημικά. 

Την Κυριακή η ΕΕΔΥΕ, με υποστήριξη του ΚΚΕ, πραγματοποίηση μαζική πορεία από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας στην Πρεσβεία Ισραήλ και στην Αμερικανική Πρεσβεία.

Από την πορεία της ΕΕΔΥΕ στην Αμερικανική Πρεσβεία την Κυριακή. Φωτο 902.gr

Τα Εργατικά Κέντρα και σωματεία και οι φοιτητικοί σύλλογοι στην Ελλάδα αγωνίζονται ενάντια στο Σιονισμό και στο Ισραήλ, ενάντια στους πολέμους του ιμπεριαλισμού, σε αλληλεγγύη με τον παλαιστινιακό και αραβικό λαό.

Η εργατική τάξη και νεολαία στην Ελλάδα που σήμερα παλεύει ενάντια στη χούντα Μητσοτάκη, συνεργάτη του εγκληματία Νετανιάχου, πρέπει να επιβάλει ολοκληρωτικό εμπορικό, αθλητικό, πολιτιστικό και ακαδημαϊκό μποϊκοτάζ ενάντια στα προϊόντα και στις σχέσεις με το Ισραήλ.

Μητσοτάκης και εγκληματίας πολέμου Νετανιάχου συζητούν τη συμμαχία τους πέρσι τον Ιούνη.

Η ελληνική Βουλή έχει ήδη ψηφίσει υπέρ του Παλαιστινιακού Κράτους. Στη σημερινές μάχες ενάντια στο ανεργατικό νομοσχέδιο της χούντας Μητσοτάκη, οι εργαζόμενοι και η νεολαία στην Ελλάδα πρέπει παράλληλα να απαιτήσουν από την Κυβέρνηση τη διακοπή των διπλωματικών σχέσεων με το Ισραήλ, της διάλυση της συμμαχίας Ισραήλ-Ελλάδας και την εκδίωξη της ισραηλινής πρεσβείας από την Αθήνα.

Παράλληλα να απαιτήσουν να δικαστούν στο Διεθνές Διακαστήριο της Χάγης ο Νετανιάχου και όλη η σημερινή πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του Ισραήλ για εγκλήματα πολέμου. –   

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s