► ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΤΟΥ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΜΕ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ! 

► ΟΛΟΙ-ΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΕΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 6/4! ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ!

Από την πρωτομαγιάτικη διαδήλωση το περασμένο Σάββατο στο Παρίσι. Οι διαδηλωτές κρατούν φωτογραφίες γνωστών ολιγαρχών. Η αστυνομία επιτέθηκε με χημικά στην πορεία. Φωτο Gonzalo Fuentes

Η εργατική τάξη και η νεολαία με τις μαζικές διαδηλώσεις την Πέμπτη ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο, θα καταφέρουν ένα μεγάλο πλήγμα στη χούντα Μητσοτάκη που με διχτατορικούς νόμους και τη βία των ΜΑΤ-ΔΡΑΣΗ προσπαθεί να καθυποτάξει την αντίσταση των εργαζομένων και των φοιτητών.

Στις πορείες της Αθήνας και Θεσσαλονίκης και στις κινητοποιήσεις στις γειτονιές τους περασμένους δυο μήνες, η νεολαία, οι φοιτητές, οι κάτοικοι και τα εργατικά σωματεία κατατρόπωσαν τα ΜΑΤ-ΔΡΑΣΗ.

Δεκάδες χιλιάδες διαδήλωσαν την Πρωτομαγιά στις μεγάλες πόλεις της Ευρώπης και σ’ όλο τον κόσμο ενάντια στους αντεργατικούς νόμους, στην αστυνομοκρατία και τα λοκ-ντάουν, στην εγκληματική πολιτική για τον κορονοϊό, ενάντια στη μαζική ανεργία και φτώχεια.   

Η απεργία της Πέμπτης είναι το επόμενο βήμα για τη συντριβή του αντεργατικού νομοσχεδίου που βάζει ταφόπλακα στο 8ωρο και περιορίζει δραστικά τα εργατικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα. 

Αστυνομικές δυνάμεις επιτίθονται με χημικά στους διαδηλωτές της Πρωτομαγιάς στη Μπογκοτά, Κολομβία. Η ακροδεξιά κυβέρνηση επέβαλε φόρους στα τρόφιμα που οδήγησε σε Γενική Απεργία και τεράστιες διαδηλώσεις. Την Κυριακή ο πρωθυπουργός της Κολομβίας απέσυρε τους φόρους. Φωτό Federico Rios

Μια 24ωρη απεργία και μια πορεία όμως δεν φτάνουν! Δεν αρκούν οι διαμαρτυρίες! Για τη νίκη απαιτείται όλη η ενοποιημένη δύναμη της εργατικής τάξης και νεολαίας σε Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας, με κινητοποιήσεις στις γειτονιές, με καταλήψεις και μπλοκαρίσματα. 

Γι’ αυτό το σκοπό τα Εργατικά Κέντρα σε Αθήνα και Πειραιά έχουν καθήκον να καλέσουν άμεσα μια Πανελλαδική Πανεργατική Συνέλευση για το συντονισμό και οργάνωση της Γενικής Πολιτικής Απεργίας Διαρκείας για την απόσυρση του αντεργατικού νομοσχέδιου και του νόμου αστυνομοκρατίας στα πανεπιστήμια.

Κέντρα Αγώνα να συγκροτηθούν σε Αθήνα, Πειραιά και σ’ όλες τις πόλεις για την κινητοποίηση των εργατικών σωματείων.

Σε κάθε αστική και αγροτική περιοχή να συγκροτηθούν από κατοίκους, φορείς, σωματεία Λαϊκές Συνελεύσεις (Συμβούλια Δράσης) για την κινητοποίηση όλου του λαού – εργάτες, νεολαία, συνταξιούχοι, επαγγελματίες, αγρότες – στη μάχη για τη συντριβή του νομοσχέδιου, για τη διάλυση ΜΑΤ-ΔΡΑΣΗ, για άμεση χρηματοδότηση της δημόσιας υγείας και παιδείας, την εθνικοποίηση του κλάδου ιδιωτικής υγείας και των φαρμακοβιομηχανιών.   

Από την πορεία της Πρωτομαγιάς στην εργατούπολη Σουραμπάγια της Ινδονησίας. Φωτό AFP

Η Γιουροστάτ την προηγούμενη βδομάδα ανακοίνωσε νέα μείωση στο ΑΕΠ της Ευροζόνης στο πρώτο τρίμηνο 2021 και εκατομμύρια νέων ανέργων. Η ανάκαμψη που κηρύττει η ΕΕ και η Λαγκάρντ της ΕΚΤ δεν ήρθε. Αντίθετα, η πανδημία κορονοϊού συνεχίζεται με νέα ένταση που βαθαίνει την παγκόσμια οικονομική κρίση και την πολιτική και κοινωνική κρίση της ΕΕ.

Για να επιβιώσουν οι χρεοκοπημένες τράπεζες και ο καπιταλισμός, η ΕΕ διατάζει διχτατορική διακυβέρνηση, διάλυση της δημόσιας υγείας και παιδείας, εξαφάνιση των εργατικών δικαιωμάτων και του συνδικαλισμού.

Αυτό είναι το πρόγραμμα της χούντας Μητσοτάκη που πρέπει να συντρίψουν η νεολαία και η εργατική τάξη.

Οι ηγεσίες του ΣΥΡΙΖΑ και η συνδικαλιστική γραφειοκρατία σε ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και Ομοσπονδίες που πρόδωσαν τους αγώνες των εργαζομένων και νεολαίας, πρέπει να κατανικηθούν στο σημερινό αγώνα για τη συντριβή του αντεργατικού νομοσχέδιου και της αστυνομοκρατίας.

Μέσα από τους σημερινούς αγώνες της επαναστατικής εποχής μας, της κατάρρευσης του καπιταλισμού, τα πρωτοπόρα τμήματα της νεολαίας, των φοιτητών και της εργατικής τάξης καλούνται να δημιουργήσουν επαναστατική ηγεσία στο εργατικό και συνδικαλιστικό κίνημα, που θα παλέψει για τη συντριβή των μνημονίων και ανατροπή των κυβερνήσεων της ΕΕ, για να ανοίξει ο δρόμος στην εργατική εξουσία. –

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s