► ΑΣΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ «ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ» ΑΠΟ ΤΗ ΧΟΥΝΤΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ!  

► ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΤΟΥ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ – ΕΕ!

► ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΑΥΡΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ! ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΒΙΒΛΙΟΥ – PUBLIC ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ!

► ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΝΑ ΚΑΛΕΣΟΥΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΟΥΝ ΚΕΝΤΡΑ ΑΓΩΝΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΟΛΗ!

Από τη σημερινή παρέμβαση της Πρωτοβουλίας Κατοίκων Δάφνης και του ΚΚΕ (μ-λ) στα σταθμό Μετρό Δάφνης, για την κινητοποίηση όλων στην απεργία της Πρωτομαγιάς, Πέμπτη 6 Μάη. Φωτο Ε.Α.

Με τροπολογία που κατέθεσε το βράδυ της Πέμπτης (22/4) και αμέσως ψήφισαν οι βουλευτές της ΝΔ, η χούντα Μητσοτάκη έδωσε ασυλία στους υποταχτικούς της κυβερνητικά στελέχη και γιατρούς-μέλη τής Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορονοϊού (“επιτροπή λοιμοξιωλόγων”), τής Επιτροπής Αντιμετώπισης Έκτακτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας και τής Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών.  

Μια ανοιχτή ομολογία των αντεπιστημονικών μεθόδων, των αντισυνταγματικών διατάξεων, της εγκληματικής υγειονομικής πολιτικής!

Όπως έκαναν και οι προηγούμενες κοινοβουλευτικές μνημονιακές χούντες ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, που επέβαλαν στην Ελλάδα οι επικυρίαρχοι ΕΕ και ΔΝΤ, οι οποίες έδωσαν ασυλία στον τραπεζίτη πρωθυπουργό Λ. Παπαδήμο, στους διοικητές της Τράπεζας της Ελλάδας Γ. Προβόπουλο και Γ. Σταϊκούρα και σε τραπεζικά στελέχη και οικονομολόγους.

Όλοι αυτοί/ες που μετέτρεψαν την Ελλάδα σε αποικία χρέους της ΕΕ και του ιμπεριαλισμού, και όλοι αυτοί/ες που στην περίοδο της πανδημίας υποτάχτηκαν στα γκεμπελικά ψέματα της χούντας Μητσοτάκη και στην εγκληματική πολιτική των χιλιάδων θανάτων, τάχτηκαν στο απυρόβλητο, πάνω από το Σύνταγμα και τους νόμους του ελληνικού κράτους!

Σε ανακοίνωση της, 23/4, το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ (νοσοκομειακοί γιατροί Αθήνας – Πειραιά) “θεωρεί απαράδεκτη τη ρύθμιση που νομοθετήθηκε μέσω αιφνιδιαστικής τροπολογίας «περί του ακαταδίωκτου των μελών τριών επιτροπών».” Η ΕΙΝΑΠ ζήτησε την άμεση κατάργηση της ρύθμισης.

Αντίθετα το ΚΚΕ ψήφισε στη Βουλή “παρών”! Η ηγεσία της ΟΕΝΓΕ (ομοσπονδία νοσοκομειακών γιατρών), που υποστηρίζει το ΠΑΜΕ, παραμένει σιωπηλή. Όμως ο Γ Γ της ΟΝΓΕ Πάνος Παπανικολάου καταδίκασε τη ρύθμιση της Κυβέρνησης.

Από τη φοιτητική πορεία της Πέμπτης 16/4 στην Αθήνα. Φωτο Μάριος Λώλος

Η χούντα Μητσοτάκη αρνήθηκε να πάρει τα κατάλληλα μέτρα ενάντια στην πανδημία (κύρια περιορισμός στην παραγωγή με μέτρα για τους εργαζομένους, μαζικά τεστ, νέα νοσοκομεία, επίταξη και εθνικοποίηση των ιδιωτικών κλινικών). Τώρα παρά τους θανάτους και την εξάπλωση της πανδημίας, υπακούει στις διαταγές των διεθνών εταιρειών τουρισμού και μετακινήσεων.

Στο πανάθλιο αντιδραστικό διάγγελμα του, 21/4, ο Μητσοτάκης τόνισε ότι με την «αυτοδιάγνωση» και «ατομική ευθύνη» προχωρά στο “άνοιγμα” της οικονομίας, για χάρη των μεγαλοεπιχειρηματιών.  

Ο Μητσοτάκης – με τα ΜΜΕ – προσπαθεί με τον ατομικισμό, την ατομική ευθύνη των “σελφ-τεστ” και τις κατηγορίες ενάντια στον λαό, να αποφύγει την οργή των εργαζομένων και της νεολαίας.   

Τα εμβόλια της ΕΕ, που δεν παρέχουν πλήρη προστασία, αποδείχτηκαν μια τεράστια απάτη της Κομισιόν και των κυβερνήσεων των κρατών-μελών της ΕΕ τα οποία αρνήθηκαν να ακολουθήσουν τα μέτρα τής Κίνας που κατάφερε να περιορίσει δραστικά κρούσματα και θανάτους.  

Η ουσία είναι ότι η ΕΕ και οι καπιταλιστικές κυβερνήσεις εκμεταλλεύονται την πανδημία για να προχωρήσουν στην καταστροφή των δημοσίων συστημάτων υγείας, παιδείας και πρόνοιας, στην ιδιωτικοποίηση με τη “σύμπραξη” ιδιωτικού και δημόσιου τομέα.

Η χούντα Μητσοτάκη εκμεταλλεύεται την πανδημία ως σύμμαχο, για να επιβάλλει διχτατορικά αντισυνταγματικά μέτρα απαγορεύσεων, εξαφάνιση των δημοκρατικών και εργατικών δικαιωμάτων, τη βία και τρομοκρατία των ΜΑΤ και την αστυνομοκρατία, τους νόμους ενάντια στους εργαζομένους και τους φοιτητές, τη διάλυση των συλλογικών συμβάσεων, τη μαζική ανεργία και τους μισθούς πείνας.  

► ΜΙΑ 24ωρη ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ! ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΤΟΥ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ!

Σκοπός της κοινοβουλευτικής χούντας Μητσοτάκη είναι η εφαρμογή των Μνημονίων που υπέγραψαν οι ελληνικές κυβερνήσεις από το 2010, για να επιβιώσουν οι ευρωπαϊκές τράπεζες και να αποφευχθεί κατάρρευση του ελληνικού καπιταλισμού.

Το νέο αντεργατικό νομοσχέδιο, που καταργεί το 8ωρο και περιορίζει ακόμη περισσότερο τα εργατικά σωματεία, είναι κεντρικός στόχος – διαταγή της ΕΕ – τής χούντας Μητσοτάκη. 

Ψηφίζει αντεργατικά νομοσχέδια και επιβάλλει λικο-ντάουν και διχτατορική διακυβέρνηση αστυνομοκρατίας, για να τσακίσει την αντίσταση της εργατικής τάξης, των φοιτητών και της νεολαίας.

Ενάντια σε μια τέτοιας φύσης κυβέρνηση διχτατορικής “έκτακτης ανάγκης”, δεν αρκούν μια 24ωρη απεργία και μια μεγάλη διαδήλωση. 

Κανένας κλάδος εργαζομένων, ούτε οι φοιτητές, δεν πρέπει να αγωνίζεται μόνος του, απομονωμένος. Η ηθική αλληλεγγύη δεν αρκεί.

Απαιτείται κινητοποίηση όλης της εργατικής τάξης, όλης της νεολαίας και των φοιτητών, σε ενιαίο μέτωπο. Η ενοποιημένη δύναμη της εργατικής τάξης και νεολαίας μπορεί να τσακίσει το αντεργατικό νομοσχέδιο με τη Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας.

Από την πορεία κατοίκων, νεολαίας, εργατικών σωματείων και τοπικών συλλογικοτήτων στη Νέα Σμύρνη 14/3. Φωτό Ε.Α.

Η ενοποίηση των σημερινών αγώνων μπορεί να γίνει με κάλεσμα των Εργατικών Κέντρων Αθήνας, Πειραιά, Δ. Αττικής, Λαύριου, για μια Πανελλαδική Συνέλευση εργατικών σωματείων, φοιτητών και συλλογικοτήτων κατοίκων, για το συντονισμό της πάλης με σχηματισμό Κέντρων Αγώνα σε Αθήνα και Πειραιά.

Ήδη έχουν αναπτυχθεί σε αρκετές περιοχές της Αθήνας ενοποιημένες πρωτοβουλίες σωματείων και τοπικών συλλογικοτήτων που οργάνωσαν μαζικές κινητοποιήσεις, όπως τη μεγάλη νίκη στη Νέα Σμύρνη ενάντια στα ΜΑΤ – ΔΡΑΣΗ.

Οι πρωτοβουλίες αυτές στις διάφορες περιοχές μπορούν να εξελιχτούν σε Λαϊκές Συνελεύσεις (Συμβούλια Δράσης), με συμμετοχή όλων των συλλογικοτήτων και σωματείων, που θα κινητοποιήσουν όλο το λαό ενάντια στη χούντα Μητσοτάκη. (Υπάρχουν καλέσματα για κινητοποιήσεις αύριο Σάββατο 24/4 σε Γκύζη, Ν. Φιλαδέλφεια, Ν. Ιωνία, Νίκαια, Δάφνη, Καλλιθέα, Ζωγράφου κ.α.).

Η σημερινή κρίσιμη κατάσταση με τη μετωπική επίθεση της χούντας Μητσοτάκη και την πανδημία, μπορεί να αντιμετωπιστεί με τις κινητοποιήσεις, τις συγκεντρώσεις και πορείες για την Πρωτομαγιά (Πέμπτη 6 Μάη), που κεντρικό στόχο πρέπει να έχουν τη συντριβή του αντεργατικού νομοσχέδιου με την ανατροπή της χούντας Μητσοτάκη.

Άποψη της πλατείας Νέας Σμύρνης 9/3 καθώς ξεκινά η μεγαλειώδης πορεία που τσάκισε τις συμμορίες ΜΑΤ – ΔΡΑΣΗ. Φωτο George Vitsaras.

Οι εργαζόμενοι και η νεολαία είναι έτοιμοι για ένα τέτοιο αγώνα νίκης! Ένα τέτοιο πρόγραμμα αποφασιστικής σύγκρουσης γενικής απεργίας διαρκείας με καταλήψεις και μπλοκαρίσματα, θα συγκεντρώσει την υποστήριξη και την τεράστια ενέργεια των εργαζομένων και της νεολαίας!

Σε αντίθεση, οι πολιτικές ηγεσίες ΚΚΕ – ΠΑΜΕ, τα κόμματα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, και τα αγωνιστικά εργατικά σωματεία, δεν ξεκινούν από την ανάγκη πάλης συντριβής της χούντας Μητσοτάκη, αλλά πεσιμιστικά θεωρούν ότι οι εργαζόμενοι δεν είναι έτοιμοι για μια τέτοια πάλη.

Αυτές οι ηγεσίες περιορίζουν την πάλη σε μια απεργία, σε μια συγκέντρωση, και καλούν σε “κλιμάκωση” για την ανατροπή της πολιτικής του Μητσοτάκη. Είναι δυνατό να ανατραπεί η πολιτική Μητσοτάκη, οι διαταγές της ΕΕ, χωρίς την ανατροπή του ίδιου του Μητσοτάκη;

Ζούμε σε μια δραματική περίοδο κρίσης, στη διπλή κρίση κορονοϊού και παγκόσμιας οικονομικής κατάρρευσης, όπου ο χρεοκοπημένος καπιταλισμός με διχτατορικά μέσα θέλει να συντρίψει τη νεολαία και τους εργαζομένους και οι ιμπεριαλιστές να κηρύξουν πόλεμο σε Ιράν, Ρωσία, Κίνα, Βενεζουέλα.

Οι ηγεσίες στα εργατικά κέντρα Αθήνας Πειραιά πρέπει να αναλάβουν τα καθήκοντα των κινητοποιήσεων για Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας, για την ανατροπή της κοινοβουλευτικής χούντας Μητσοτάκη! 

Αφού δεν το κάνουν, οι αγωνιστές της νέας γενιάς καλούνται στη δημιουργία ενός επαναστατικού πόλου στο εργατικό κίνημα και στη νεολαία, για να οργανώσουν τη νικηφόρα πάλη εργαζομένων και νεολαίας.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s