► ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΤΟΥ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΜΕ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΧΟΥΝΤΑΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ!

► ΣΥΓΚΛΙΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΣΥΣΚΕΨΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ!

► ΕΝΙΑΙΟ ΜΕΤΩΠΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ, ΦΟΙΤΗΤΩΝ, ΝΕΟΛΑΙΑΣ, ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΩΝ!

Κυριακάτικη πορεία 14/3 στην Καισαριανή. Φωτό presspublic.com

Η μνημονιακή χούντα Μητσοτάκη, υπόδουλη σε ΕΕ και ΔΝΤ, εκμεταλλευόμενη την πανδημία κορονοϊού, ότι ήρθε η ώρα να εξαφανίσει την ιστορική κατάχτηση της εργατικής τάξης το 8ωρο, να επιβάλει απόλυτα ελλαστικές μορφές δουλειάς και να συντρίψει τα δικαιώματα στις συλλογικές συμβάσεις και στον ελεύθερο συνδικαλισμό. 

Προχωρά σε μετωπική επίθεση με διαταγές της ΕΕ στα βασικά δικαιώματα της εργατικής τάξης και νεολαίας, με τη βία των ΜΑΤ, τους διχτατορικούς νόμους και τα δικαστήρια.

Αλλά πρόκειται για μια αντικειμενικά αδύναμη κυβέρνηση, που βρίσκεται στο χείλος κατάρρευσης από την απόλυτη αδυναμία της να αντιμετωπίσει τους σεισμούς της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης και την πανδημία με δεκάδες νεκρούς καθημερινά. 

Ο καπιταλισμός στηρίζεται στις τράπεζες, και από το 2008 το τραπεζικό σύστημα έχει καταρρεύσει ενώ οι ελληνικές τράπεζες είναι παντελώς χρεοκοπημένες παρά τα πάνω από 60 δισ. «ανακεφαλαιοποιήσεων» με λεφτά του κράτους, που πληρώνουν οι φορολογούμενοι.

Από την πορεία 8/3 στην Αθήνα για τα δικαιώματα του απεργού πείνας Δ. Κουφοντίνα. Φωτό Alex G /TPP

Για να επιβάλει το νομοσχέδιο κατάργησης του 8ωρου, η χούντα Μητσοτάκη στηρίζεται στους προδότες της πλειοψηφίας στη ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ και μερικές Ομοσπονδίες, για τη διάσπαση του εργατικού κινήματος και τη διαίρεση της δύναμης των εργαζομένων.

Με γκεμπελική προπαγάνδα από τα ΜΜΕ προσπαθεί να σπείρει το ψέμμα ότι είναι δυνατή και ότι οι εργαζόμενοι είναι ατομιστές και δεν θέλουν να πολέμησουν για τα δικαιώματα τους!

Τον περασμένο φθινόπωρο-χειμώνα η χούντα Μητσοτάκη προσπάθησε, από το χτύπημα των ΜΑΤ στην τεράστια συγκέντρωση καταδίκης της Χρυσής Αυγής στα δικαστήρια, με συνεχή διχτατορική βία λοκ-ντάουν και αστυνομοκρατίας, να υποτάξει το εργατικό κίνημα και τη νεολαία.

Απέτυχε παταγωδώς! Με τις κινητοποιήσεις των γιατρών και υγειονομικών, με τις φοιτητικές διαδηλώσεις και τις μαζικές πορείες σε περιοχές της Αθήνας, και τη σύγκρουση στη Νέα Σμύρνη η χούντα Μητσοτάκη αναγκάστηκε να υποχωρήσει!

Έχει αναπτυχθεί στην εργατική τάξη και νεολαία ένα κίνημα βαθιάς οργής και αντίστασης, ένα κίνημα σε παράλληλη δράση με τις μαζικές διαδηλώσεις και συγκρούσεις που ξεσπούν σ’ όλα τα κράτη της ΕΕ που μαστίζονται από τους θανάτους, τους μισθούς πείνας και τη μαζική ανεργία.    

Τώρα είναι η κρίσιμη ώρα ενοποίησης όλων των απεργιών, όλων των κινητοποιήσεων, σ’ ένα πανίσχυρο Ενιαίο Μέτωπο εργατών, φοιτητών, νεολαίας, κατοίκων, μικρομεσαίων για την οργάνωση της ανατροπής της χούντας Μητσοτάκη!

Από την κατάληψη (Τρίτη) του ΕΦΚΑ Πειραιά από ναυτεργάτες και συνταξιούχους των σωματείων ΠΕΝΕΝ και ΠΣΣ-ΝΑΤ που διεκδικούν την άμεση καταβολή συντάξεων. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΦΚΑ που έλαβαν τα σωματεία, οι συνταξιούχοι περιμένουν και 3 χρόνια για σύνταξη. Αυτή τη σιτμή εκκρεμούν στο ΝΑΤ 2.035 συντάξεις! Φωτό ΠΕΝΕΝ

Η Γενική Απεργία της Πρωτομαγιάς πρέπει να έχει αυτό το σκοπό, να εκφράσει την ενοποιημένη δύναμη της εργατικής τάξης και νεολαίας και να κηρύξει τον αγώνα για την ανατροπή της χούντας Μητοστάκη!

Δεν μπορεί να είναι μιας μέρας διαμαρτυρία!

Μ’ αυτή την προοπτική καλούνται να οργανώσουν τον αγώνα στις γειτονιές και περιοχής των πόλεων, για υπεράσπιση δημόσιας υγείας, παιδείας και δημοκρατικών δικαιωμάτων, για συγκρότηση και λειτουργία σε κάθε περιοχή Λαϊκών Συνελεύσεων (Εργατικών Συμβουλίων), για Κέντρα Αγώνα σε κάθε πόλη σε κάθε πανεπιστήμιο που θα συντονίσει την πάλη.

Τα εργατικά κέντρα Αθήνας, Πειραιά, Δ. Αττικής και Λαύριου και τα αγωνιστικά εργατικά σωματεία, καλούνται να μπουν μπροστάρηδες με τους φοιτητικούς συλλόγους στην οργάνωση μιας μεγαλειώδους μαζικής ανατρεπτικής Πρωτομαγιάς.

Από εργατικά σωματεία υπάρχει το κάλεσμα για συγκρότηση ενός συνδικαλιστικού πανελλαδικού Κέντρου Αγώνα για την ενότητα και το συντονισμό.

Σ’ αυτό το δρόμο είναι απαραίτητο να οργανωθεί από σωματεία και συλλογικότητες Πανελλαδική Πανεργατική Συνέλευση.

Άποψη της αντιφασιστικής συγκέντρωσης 7/10 στη λεωφ. Αλεξάνδρας. Φωτό 902.gr

Η εργατική τάξη και η νεολαία είναι παντοδύναμες και πανέτοιμες για τη μάχη της ανατροπής που πρέπει όμως να οργανωθεί συστηματικά.

Όχι στον πεσιμισμό της αδράνειας, της μιας 24ωρης απεργίας, της μιας διαδήλωσης!

Τώρα στον αγώνα για την προετοιμασία με την Πρωτομαγιά Γενικής Πολιτικής Απεργίας Διαρκείας για τη συντριβή όλων των αντεργατικών νόμων και της αστυνομοκρατίας, για την ανατροπή της χούντας Μητσοτάκη.

Για να προχωρήσουμε στην εργατική εξουσία με εθνικοποίηση των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων, για έξοδο από ΕΕ και ΝΑΤΟ, για ακύρωση του δημόσιου χρέους, για συμμαχία μ’ όλους τους λαούς του κόσμου που μάχονται τον καπιταλισμό.

Απαιτείται η συγκρότηση μιας νέας επαναστατικής ηγεσίας στο εργατικό κίνημα από τους αγωνιστές της νέας γενιάς για την ανατροπή του καπιταλισμού με τη σοσιαλιστική επανάσταση.

ΜΑΤ με χημικά και γκλομπ εναντίον απεργών ΠΟΕΔΗΝ στο Υπουργείο Υγείας. Φωτό Documento

► ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΟΕΔΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΠΡΩΪ 22/4 – ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΓΙΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 22/4 6 μ.μ.

Γι’ αυτή την Πέμπτη 22 Απρίλη η ΠΟΕΔΗΝ κάλεσε στάση εργασίας 8 π.μ. – 3 μ.μ. και πορεία από την Πλατεία Μαβίλη στις 9 π.μ. Οι βασικές διεκδικήσεις της ΠΟΕΔΗΝ είναι ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά, μονιμοποίηση εχτάχτων, αυξήσεις μισθών, και ενίσχυση δημόσιας υγείας.

Για το απόγευμα της Πέμπτης 22 Απρίλη εργατικά σωματεία καλούν σε συλλαλητήριο ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο, Προπύλαια 6 μ.μ. –

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s