► ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΑΘΗΝΑΣ – ΠΕΙΡΑΙΑ ΝΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΟΥΝ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΝ ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ! 

► ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ ΘΑΝΑΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ! ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΑΠΟ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΓΙΑΤΡΩΝ – ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ – ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ!

► Ο ΚΑΤΑΡΑΧΙΑΣ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΣΤΟ ΠΟΣΤΟ ΤΟΥ! ΔΕΥΤΕΡΑ 5/4 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ “Αγ. ΣΑΒΒΑΣ” ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΟΕΝΓΕ – ΠΟΕΔΗΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 7/4, 4 μ.μ.

Από τη χτεσινή (Σάββατο) συγκέντρωση και πορεία στον Πειραιά που κάλεσε το Εργατικό Κέντρο Πειραιά. Συμμετείχαν σωματεία σχεδόν απ’ όλους τους κλάδους καθώς και αρκετές αγωνιστικές συλλογικότητες. Η Γραμματέας του ΕΚΠ και ο Πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ (ναυτεργάτες) κάλεσαν σε συγκρότηση Κέντρου Αγώνα. Η ηγεσία του ΕΚΠ (που υπσοτηρίζεται από το ΠΑΜΕ) πρέπει να υποστηρίξει την υλοποίηση αυτού του καλέσματος. Τώρα τα Εργατικά Κέντρα της Αττικής να συγκροτήσουν κοινή επιτροπή και κέντρο αγώνα. Φωτο Ε.Α.

Η χούντα θανάτου Μητσοτάκη έχει εξελιχτεί σε ΣΥΝΕΡΓΟ της πανδημίας κορονοϊού! Εκμεταλλεύται την κατάσταση για να καταστρέψει τα δημόσια νοσοκομεία, να μετατρέψει το ΕΣΥ σε πηγή πλουτισμού των μεγαλοεπιχειρηματιών της ιδιωτικής υγείας!

Καθώς το δημόσιο σύστημα υγείας έχει καταρρεύσει και επικρατεί χάος στα νοσοκομεία, οι θάνατοι συνεχώς αυξάνονται. Αλλά η χούντα θανάτου Μητσοτάκη αρνείται την επίταξη των ιδιωτικών κλινικών και προκλητικά και κυνικά υπουργοί και στελέχη της δηλώνουν ότι πρέπει να αποδεχτούμε τους δεκάδες καθημερινούς θανάτους και τους εκατοντάδες συνανθρώπους μας που παλεύουν για ζωή εχτός ΜΕΘ με πιθανότητες 50%!   

Παράλληλα η χούντα θανάτου Μητσοτάκη – με πλήρη υποστήριξη από τους επικυρίαρχους ΕΕ και ΔΝΤ – επιβάλλει την κατάργηση δημοκρατικών δικαιωμάτων και φέρνει νέο αντεργατικό νόμο, ενώ συνεχίζεται το ξεπούλημα της κρατικής περιουσίας.

Με πανάθλια ψέματα στο δικαστήριο η χούντα θανάτου Μητσοτάκη απέλυσε τον αγωνιστή γιατρό Κ. Καταραχιά, πρόεδρο του σωματείου εργαζομένων νοσοκομείου Αγ. Σάββα. Στο δικαστήριο η διοίκηση του νοσοκομείου δήλωσε ότι δεν χρειάζεται ο γιατρός στο νοσοκομείο, την ώρα που το νοσοκομείο καταρρέει!  

Ο απολυμένος γιατρός Κώστας Καταραχιάς μιλά στη χτεσινή συγκέντρωση στο Πασαλιμάνι που οργάνωσε το Εργατικό Κέντρο Πειραιά. Η ΠΟΕΔΗΝ προκηρύσσει με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας στις 7 Απρίλη Πανελλαδική Ημέρα Δράσης, αλλά αρνείται πανελλαδική απεργία σε συνεννόηση με Εργατικά Κέντρα. Για τις 22 Απρίλη καλεί 5ωρη Στάση Εργασίας 9 π.μ – 3 μ.μ. για την Αττική, και “συγκέντρωση διαμαρτυρίας” στην πλατεία Μαβίλη 9 π.μ. με πορεία στο Υπουργείο Υγείας. Φωτό Ε.Α.

Οι κινητοποιήσεις καταγγελίας δεν αρκούν σήμερα! Η μνημονιακή χούντα Μητσοτάκη έχει εντολή από ΕΕ και ΔΝΤ να εφαρμόσει με βία και διχτατορικούς νόμους τα βάρβαρα Μνημόνια που υπέγραψαν οι κυβερνήσεις από το 2010 – και η προδοτική χούντα Τσίπρα-ΣΥΡΙΖΑ – για να επιβιώσουν οι τράπεζες και ο ελληνικός καπιταλισμός! 

Στα Εργατικά Κέντρα Αθήνας και Πειραιά – σε αντίθεση με ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ – υπάρχει πλειοψηφία των αριστερών δυνάμεων. Είναι ώρα οι ηγεσίες των Εργατικών Κέντρων Αθήνας και Πειραιά, που υποστηρίζονται από το ΠΑΜΕ, να καλέσουν την εργατική τάξη, τη νεολαία και όλο το λαό του λεκανοπεδίου, σε δυναμική κινητοποίηση για ζωή για δικαιώματα!

Αλλιώς ας πάνε σπίτια τους, όπως η προδοτική συνδικαλιστική μαφία σε ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ και ορισμένες ομοσπονδίες! Να αναδυθεί ΝΕΑ ΗΓΕΣΙΑ στο εργατικό και συνδικαλιστικό κίνημα από τους νεαρούς αγωνιστές που δείχνουν την τόλμη τους στις διαδηλώσεις και καταλήψεις!

Τα Εργατικά Κέντρα Αθήνας, Πειραιά, Ελευσίνας, Λαύριου, πρέπει να συγκροτήσουν κοινή επιτροπή αγώνα και να καλέσουν παναττική συνέλευση σωματείων, εργαζομένων, φοιτητών για την εγκαθίδρυση ενός Παναττικού Κέντρου Αγώνα για το συντονισμό της ΑΠΕΡΓΙΑΚΗΣ πάλης, με μπλοκαρίσματα και καταλήψεις, ενάντια στη χούντα θανάτου Μητσοτάκη, ενάντια στους αντεργατικούς νόμους, για να σωθεί το δημόσιο σύστημα υγείας για να μην απολυθεί ο συνάδελφος Κώστας Καταραχιάς!

Κέντρα Αγώνα πρέπει παράλληλα να στηθούν σε κάθε πόλη, και σε κάθε περιοχή να συγκροτηθούν Επιτροπές Δράσεις (Λαϊκές Συνελεύσεις) για την ενοποίηση του αγώνα.

Από τη φοιτητική πορεία γεμάτη αποφασιστικότητα της περασμένης Πέμπτης στην Αθήνα. Οι φοιτητές δεν πρέπει να παλεύουν μόνοι τους! Τα Εργατικά Κέντρα να καλέσουν κοινές κινητοποιήσεις εργατών – φοιτητών! Φωτο Ε.Α.

Τα Εργατικά Κέντρα Αθήνας, Πειραιά, Ελευσίνας, Λαύριου πρέπει να καλέσουν τους γιατρούς, νοσηλευτές, φοιτητές και κατοίκους ΝΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΟΥΝ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ τη διαχείριση και λειτουργία ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ, ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ.

Για να σωθούν ζωές, όλος ο ιδιωτικός τομέας υγείας πρέπει να περάσει άμεσα στα χέρια αυτών των Επιτροπών Αγώνα. Οι κυβερνητικοί πρόεδροι των νοσοκομείων και οι ιδιοχτήτες να εκδιωχτούν.

Τα Εργατικά Κέντρα να συγκροτήσουν Εργατική Πολιτοφυλακή για την προστασία των εργαζομένων και των νοσοκομείων από φασιστικές επιθέσεις ή από τις εγκληματικές συμμορίες ΜΑΤ και ΔΡΑΣΗ που πρέπει να διαλυθούν.

ΔΕΝ ΑΡΚΟΥΝ, ΔΕΝ ΦΤΑΝΟΥΝ ΟΙ ΠΟΡΕΙΕΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ!

Τώρα οργάνωση για Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας για την ανατροπή της χούντας θανάτου Μητσοτάκη, για την έξωση ΕΕ και ΔΝΤ!

Για συγκρότηση μαρξιστικού επαναστατικού κόμματος για εργατική κυβέρνηση εθνικοποίησης τραπεζών και μεγάλων επιχειρήσεων, για την ανατροπή του σάπιου καπιταλισμού πανδημίας και πολέμων! – 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s