► «ΜΕ ΜΑΤ ΚΑΙ ΒΙΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑ!»– ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ.

► ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΑΠΕΡΡΙΨΕ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΟΥ ΓΙΑΤΡΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΤΑΡΑΧΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΟΥ!

► ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ!  

Από τη χτεσινή φοιτητική πορεία στην Αθήνα. Φωτο Ε.Α.

Αποφασισμένοι να παλέψουν έως την κατάργηση του Νόμου Αστυνόμευσης των Πανεπιστημίων παραμένουν οι αγωνιστές φοιτητές/τριες που διαδήλωσαν χτες Πέμπτη στην Αθήνα απαιτώντας και την παραίτηση των Κεραμέως και Χρυσοχοΐδη.

Παρά τη συνεχή βροχή, πάνω από 1.500 φοιτητές/τριες και εκπαιδευτικοί με τα πανό των σωματείων τους διαδήλωσαν από τα Προπύλαια στη Βουλή, συνοδεία ΜΑΤ. 

Η κορυφή της χτεσινής φοιτητικής πορείας. Φωτο Ε.Α.

► Ο ΚΑΤΑΡΑΧΙΑΣ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΜΑΧΙΜΟΣ ΣΤΟ ΠΟΣΤΟ ΤΟΥ!

Χτες δικαστήριο απέρριψε το αίτημά του γιατρού Κώστα Καταραχιά για προσωρινή διακοπή της απόλυσης του από το νοσοκομείο Αγ. Σάββας όπου είναι πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων.

Το δικαστήριο όρισε δικάσιμο για τις 25 Μάη για την υπόθεση.

Στο δικαστήριο οι εκπρόσωποι του Δημοσίου τόνισαν ότι δεν χρειάζεται ο γιατρός Καταραχιάς στο νοσοκομείο, την ώρα που η πανδημία κορονοϊού σημειώνει άλματα κρουσμάτων και θανάτων!

Το σωματείο εργαζομένων αγ. Σάββατο ανακοίνωσε:

«Δεν μας φοβίζουν, δεν μας τρομοκρατούν, δεν μας λυγίζουν! Μας θυμώνουν και μας εξοργίζουν! Δεν πρόκειται να σταματήσουμε τον αγώνα για Δημόσια Δωρεάν Υγεία για όλους και να υπερασπιζόμαστε τα δίκαια αιτήματα των συναδέλφων μας και των ασθενών μας. Στις απεργίες, μπροστά, στην πρώτη γραμμή θα είναι το σωματείο του Αγίου Σάββα μαζί με τον πρόεδρο μας Κώστα Καταραχιά. Συνεχίζουμε!!»

Ο Κώστας Καταραχιάς στην πορεία από το αγ. Σάββας στο Υπουργείο Υγείας την περασμένη Τρίτη. Φωτο Γιώργος Μουρμούρης

Οι δικηγόροι του Καταραχιά δήλωσαν:

«Το αίτημα προσωρινής διαταγής του Κώστα Καταραχιά, που εκδικάστηκε χθες 31.3.2021 από την πρόεδρο υπηρεσίας του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών και ζητούσε να παραμείνει στη θέση εργασίας του από σήμερα μέχρι να εκδικασθεί η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, με την οποία ζητά την παράταση της σύμβασης εργασίας του με το Νοσοκομείο «Αγιος Σάββας» τουλάχιστον μέχρι τις 31.10.2021, απορρίφθηκε. Λόγω της φύσης της διαδικασίας δεν προβλέπεται η σύνταξη σκεπτικού των αποφάσεων επί αιτημάτων προσωρινών διαταγών.

Ετσι δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε το σκεπτικό της απόρριψης. Είναι βέβαιο ωστόσο ότι όπως είπαμε και χθες η κυβέρνηση εξάντλησε κάθε προσπάθεια να απορριφθεί το αίτημα. Και μόνο η δημόσια αναγγελία της παρουσίας νομικού συμβούλου του Υπουργείου Υγείας (χωρίς κανέναν δικονομικό ρόλο) στη δικαστική αίθουσα χθες είναι εύγλωττη. Η φωνή της αγωνιζόμενης κοινωνίας δεν κατόρθωσε ακόμα να κατακτήσει το δίκιο της.

Δικάσιμος για την εκδίκαση της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων ορίστηκε η 25.5.2021. Την ημέρα εκείνη συνεπώς θα δοθεί ο επόμενος δικαστικός αγώνας για τη δικαίωση του Κώστα Καταραχιά και την παράταση της σύμβασης εργασίας του με το Νοσοκομείο «Αγιος Σάββας» τουλάχιστον μέχρι τις 31.10.2021, και μαζί για την υπεράσπιση της δημόσιας υγείας.

Ο Κώστας Καταραχιάς εξακολουθεί να παραμένει πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων του Αγίου Σάββα για τουλάχιστον έξι μήνες σύμφωνα με τη συνδικαλιστική νομοθεσία.

Με θερμές ευχαριστίες σε όσους με κάθε τρόπο, από κάθε χώρο και από κάθε γωνιά της χώρας εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους, ανάμεσα στους οποίους την ΑΔΕΔΥ, την ΠΟΕΔΗΝ, την ΕΙΝΑΠ και την ΟΕΝΓΕ που παρενέβησαν στη δίκη και τους δικηγόρους τους, και με την πρόσκληση να συστρατευθούν μαζί μας ακόμα πιο δυναμικά τότε συνεχίζουμε τον δικαστικό και όχι μόνο αγώνα.

Αθήνα, 1.4.2021

Οι συνήγοροι του Κώστα Καταραχιά
Δημήτρης Ζώτος
Κώστας Παπαδάκης» –

► ΟΛΟΙ/ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑ ΕΠΙΤΑΞΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΚΛΙΝΙΚΩΝ, Πασαλιμάνι Σάββατο 3/4, μεσημέρι.  

Για την εθνικοποίηση όλου του ιδιωτικού κλάδου υγείας και των φαρμακοβιομηχανιών. –

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s