► ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ 1/4, 1 μ.μ. ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ – ΕΝΙΑΙΟ ΜΕΤΩΠΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ–ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΧΟΥΝΤΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ!

► ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΝΕΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΕΠΙΤΑΞΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΚΛΙΝΙΚΩΝ ΜΕ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ! 

► ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΤΑΡΑΧΙΑ – ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ “ΑΓ. ΣΑΒΒΑΣ”!

Από τη μαζική φοιτητική πορεία 10 Φλεβάρη 2021 στην Αθήνα. Φωτό Ε.Α.

Αύριο Πέμπτη από τα Προπύλαια θα πραγματοποιηθεί μια ακόμη δυναμική πορεία φοιτητών/τριών και των υποστηριχτών τους ενάντια στα διχτατορικά μέτρα και νόμους της χούντας Μητσοτάκη.

Το φοιτητικό κίνημα συνεχίζει τον αγώνα, παράλληλα με τις εξεγερτικές διαδηλώσεις σ’ όλη την Ευρώπη, με τις κινητοποιήσεις κατοίκων και νεολαίας, και την πάλη γιατρών και νοσηλευτών στα νοσοκομεία.

Σήμερα το μεσημέρι στο Υπουργείο Υγείας τα ΜΑΤ επιτέθηκαν στους νοσοκομειακούς απεργούς που προσπάθησαν να μπουν το Υπουργείο για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στην απόλυση του συναδέλφου γιατρού Κώστα Καταραχιά, Προέδρου των εργαζομένων στο νοσοκομείο “Αγ. Σάββας”.  

Η χούντα Μητσοτάκη με τα γκεμπελικά ψέματα τη λογοκρισία και τη βία των ΜΑΤ-ΔΡΑΣΗ διώκει γιατρούς (ηγεσία ΟΕΝΓΕ, ηγεσία ΠΟΕΔΗΝ, κ.α.), αρνείται την επίταξη των ιδιωτικών κλινικών και αφήνει κυνικά και εγκληματικά να πεθαίνουν συνάνθρωποί μας, εφαρμόζει διχτατορικό λοκ-ντάουν και τώρα ετοιμάζεται να ψηφίσει νέο αντεργατικό νομοσχέδιο ενώ εξελίσσεται η μεγάλη απάτη στη Τράπεζα Πειραιώς και διαλύονται οι μεγαλύτερες βιομηχανίες της χώρας (ΔΕΗ, ΛΑΡΚΟ, ΠΙΤΣΟΣ).

ΜΑΤ με χημικά και γκλομπ απώθησαν χτες Τρίτη, τους απεργούς να μπουν στο Υπουργείο Υγείας. Φωτό Documento

Το νέο αντεργατικό νομοσχέδιο επιβάλλει διχτατορικά την “ελαστικοποίηση” της εργασίας και κατάργηση του οχτάωρου. Επίσης επιβάλλει σε περίπτωση απεργίας να εργάζεται το 40% των εργαζομένων ως “προσωπικό ασφαλείας” ενώ με δικαιολογία “ψυχολογική βία” οι απεργίες θα κηρύσσονται παράνομες! 

Η χούντα Μητσοτάκη επίσης σκοπεύει σε σταδιακή ιδιωτικοποίηση των επικουρικών συντάξεων αλλά και της διαδικασίας απονομής σύνταξης.   

Η πολιτική της ΕΕ και της χούντας Μητσοτάκη για την αντιμετώπιση της πανδημίας και της οικονομικής κρίσης έχει αποτύχει παταγωδώς. Η ΕΚΤ (όπως και η Φεντ στις ΕΠΑ) διοχετεύουν σε κυβερνήσεις, τράπεζες και επιχειρήσεις, δισεκατομμύρια με την “ποσοτική χαλάρωση”, αλλά η κρίση πάει από το κακό στο χειρότερο!

Ο παγκόσμιος καπιταλισμός είναι σάπιος, και το παγκόσμιο τραπεζικό σύστημα και η “φούσκα χρέους” είναι στο χείλος της απόλυτης κατάρρευσης που θα δημιουργήσει χάος στις κοινωνίες.

Ο καπιταλισμός δεν έχει άλλη λύση παρά να τυπώνει χρήματα χωρίς αξία και να εξαπολύει τις παραστρατιωτικές ορδές των ΜΑΤ ενάντια στη νεολαία και στην εργατική τάξη.

Αστυνομικό όχημα στις φλόγες έξω από το αστυνομικό τμήμα Bridewell στο Μπρίστολ της Βρετανίας, το Σάββατο 22 Μάρτη 2021. Φωτό Peter Cziborra.

Όλες οι κυβερνήσεις της ΕΕ και η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχουν μεταμορφωθεί σε διχτατορικά καθεστώτα με το μανδύα του κοινοβουλευτισμού. 

Με συνεχείς νόμους και βία επιβάλλουν αστυνομοκρατία και κατάργηση βασικών δημοκρατικών και εργατικών δικαιωμάτων.

Τα ευρωπαϊκά κοινοβουλευτικά καθεστώτα έχουν μετατραπεί σε καθεστώτα χούντας για να τσακίσουν την εργατική τάξη και νεολαία ώστε να επιβιώσουν οι τράπεζες και ο καπιταλισμός.

Η χούντα Μητσοτάκη ακολουθεί τις διαταγές των επικυρίαρχων ΕΕ, ΔΝΤ και ΕΠΑ, για την απόλυτη εφαρμογή των μνημονίων. Όλη η οικονομία και η κρατική περιουσία της Ελλάδας έχει περάσει στα χέρια των Ανεξάρτητων Αρχών, που την ξεπουλάν για να πληρωθεί το δημόσιο χρέος, δηλ., τα μνημονικά δάνεια με τα οποία πληρώθηκαν το 2010-11 οι ευρωπαϊκές τράπεζες για να μην καταρρεύσουν μέσα σε μια νύχτα!  

Είναι σαφές λοιπόν, ότι σήμερα η νεολαία, οι φοιτητές, οι εργαζόμενοι και οι μικροεπαγγελματίες, έχουν το δικαίωμα και το ηθικό καθήκον να ξεσηκωθούν για να υπερασπίσουν τα συνταγματικά τους δικαιώματα από τη διχτατορική διακυβέρνηση ΕΕ-Μητσοτάκη!

Η υπεράσπιση της ζωής, της δημόσιας υγείας και παιδείας, η υπεράσπιση των συνταγματικών δικαιωμάτων, η υπεράσπιση της ανεξαρτησίας του ελληνικού κράτους, σήμερα σημαίνει πάλη των εργαζομένων και νεολαίας για την ανατροπή και συντριβή της χούντας Μητσοτάκη.

Μαζική διαδήλωση, 15 Μάρτη 2021, έξω από το χτίριο του βρετανικού κοινοβουλίου ενάντια στο νομοσχέδιο που δίνει νέες εξουσίες στην αστυνομία. Φωτό The News Line

Όμως δεν φτάνει μια πορεία, μια διαδήλωση, μια κατάληψη, μια απεργία!

Δεν έχουμε μπροστά μας απλά μια κακή δεξιά κυβέρνηση, αλλά μια χούντα, μια συμμορία πραχτόρων της ΕΕ, των τραπεζιτών και πολυεθνικών!

Έχουν γράψει στα παλιά τους τα παπούτσια το Σύνταγμα και την ανθρωπιά! Γι’ αυτούς δεν μετρά η ανθρώπινη ζωή. Ο ρατσισμός τους και η απανθρωπιά τους δεν έχει όρια, όπως βλέπουμε και στα στρατόπεδα συγκέντρωσης των προσφύγων και στις παράνομες “επαναπροωθήσεις”!

Αυτή η χούντα δεν νικιέται με μιας μέρας απεργία! Χρειάζονται ενότητα όλων των δυνάμεων της εργατικής τάξης και των φοιτητών για τη δημιουργία Ενιαίου Μετώπου και Κέντρου Αγώνα μέσα από μια Πανεργατική Πανελλαδική Συνέλευση που μπορούν να καλέσουν και να υλοποιήσουν τα Εργατικά Κέντρα Αθήνας και Πειραιά, οι φοιτητικοί σύλλογοι, οι συλλογικότητες των περιοχών της Αθήνας, τα αγωνιστικά εργατικά σωματεία.

Με την οργάνωση Γενικής Πολιτικής Απεργίας Διαρκείας, με καταλήψεις και μπλοκαρίσματα, οι εργαζόμενοι και νεολαία μπορούν να κατανικήσουν τη χρεοκοπημένη χούντα Μητσοτάκη! –

Πάνω από 500 κατοίκοι της Νέας Σμύρνης συμμετείχαν στις 7 Μάρτη σε πορεία ενάντια στη βία ΜΑΤ – ΔΡΑΣΗ. Τα τάγματα ασφαλείας της χούντας Μητσοτάκη τους επιτέθηκαν με χημικά δυο φορές, έγιναν 11 συλλήψεις. Φωτο twitter

► ΟΛΟΙ/ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑ ΕΠΙΤΑΞΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΚΛΙΝΙΚΩΝ, Πασαλιμάνι Σάββατο 3/4, μεσημέρι.  

Για την εθνικοποίηση όλου του ιδιωτικού κλάδου υγείας και των φαρμακοβιομηχανιών.

► ΟΛΟΙ/ΟΛΕΣ ΣΤΟΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ (λεωφ. Μεσογείων), Δευτέρα 5/4, ενάντια στην ΚΟΣΚΟ, στα “καζάνια θανάτου”, όχι χωματερές σε Σχιστό και Πέραμα.

Έξω η ΚΟΣΚΟ και τα καζάνια θανάτου από την πόλη. Δημόσιο λιμάνι. Όχι χωματερές στις πόλεις.

 Πληροφόρηση: Πριν μερικούς μήνες σχηματίστηκε ο “Συντονισμός Εργατικής Αντίστασης”. Ο ιστότοπος μας ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ (λειτουργεί από το 2014) και τα έντυπα μας, δεν έχουν καμιά σχέση με το “Συντονισμό Εργατικής Αντίστασης”. –   

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s