► ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΚΑΘΩΣ Η ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΕΧΕΙ ΞΕΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΕΛΕΓΧΟ! Η ΧΟΥΝΤΑ ΘΑΝΑΤΟΥ-ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ!

► ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΝΑ ΚΑΛΕΣΟΥΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΤΑΞΗ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΚΛΙΝΙΚΩΝ! ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΔΡΑΣΗΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΟΧΗ!

► ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ 1/4, 1μμ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

Από την κινητοποίηση των εργατικών σωματείων ΣΥΒΧΨΑ και Public στις 23 Μάρτη στο Υπουργείο Υγείας. Φωτό ΣΥΒΧΨΑ

Η κατηγορηματική άρνηση της ΕΕ και της κοινοβουλευτικής χούντας Μητσοτάκη να καταπολεμήσουν την πανδημία με ενδυνάμωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ) και των δημόσιων νοσοκομείων, να εφαρμόσουν μέτρα προστασίας στην παραγωγή και να επιτάξουν τον ιδιωτικό κλάδο υγείας, οδήγησε στην Ελλάδα και σ’ όλη την Ευρώπη στη σημερινή απελπιστική κατάσταση δραματικής αύξησης κρουσμάτων και θανάτων.  

Ο μνημονιακός βάρβαρος καπιταλισμός που επέβαλε η ΕΕ και ακολουθεί η χούντα Μητσοτάκη οδηγεί την κοινωνία στην απανθρωπιά, ρατσισμό και αστυνομοκρατία.

Εκμεταλλεύονται την πανδημία κορονοϊού για να καταστρέψουν το ΕΣΥ και τις δημόσιες δομές υγείας, καθώς και τα δημοκρατικά και εργατικά δικαιώματα.  

Το μόνο που ανησυχεί τον χρεοκοπημένο καπιταλισμό, τους τραπεζίτες και τη χούντα Μητσοτάκη, είναι να επιβιώσουν αυτοί κι ας πεθάνουν εκατομμύρια! 

Το καθεστώς Μητσοτάκη εξελίχτηκε σε χούντα θανάτου! Ιστορικό καθήκον της οργανωμένης εργατικής τάξης και της νεολαίας είναι ο αγώνας για την ανατροπή του Μητσοτάκη και την έξοδο από ΕΕ!

Από τη συγκέντρωση του ΕΚΠ στο Metropolitan. Συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν στην «Ευρωκλινική» στους Αμπελόκηπους, στις κλινικές «Υγεία» και «Ιατρικό Κέντρο Αθηνών» στο Μαρούσι, στο «Metropolitan General» στο Χολαργό. Φωτο ΠΕΝΕΝ

Το ΕΚΠ (Εργατικό Κέντρο Πειραιά) αποφάσισε και προετοιμάζει συλλαλητήριο στο Πασαλιμάνι για το ερχόμενο Σάββατο 3/4 για την ενίσχυση του ΕΣΥ και την επίταξη των ιδιωτικών κλινικών χωρίς αποζημίωση, και συμμετοχή στον αποκλεισμό του Υπουργείου Περιβάλλοντος τη Δευτέρα 5/4 ενάντια στα περιβαλλοντικά εγκλήματα της ΚΟΣΚΟ, στα “καζάνια θανάτου” και στα κυβερνητικά σχέδια εγκατάστασης στο Σχιστό “Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων” και στο Πέραμα “Σταθμό Μεταμόρφωσης Απορριμάτων”. 

Οι κινητοποιήσεις για τη δημόσια υγεία πρέπει αμέσως να εξαπλωθούν σ’ όλη την Αττική και σ’ όλη την Ελλάδα με κοινή οργάνωση από τα Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες, εργατικά σωματεία και φοιτητικούς συλλόγους.

Αλλά μια συγκέντρωση και μια απεργία ΔΕΝ ΦΤΑΝΟΥΝ!

Οι κινητοποιήσεις καταγγελίας είναι πια ανώδυνες για την κυβέρνηση Μητσοτάκη, αφού αυτή η διχτατορική κυβέρνηση ουσιαστικά ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΜΑΧΟΣ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ, ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΤΟ ΕΣΥ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ όπως διατάζει η ΕΕ!

Οι πρόσφατες κινητοποιήσεις της νεολαίας, φοιτητών, κατοίκων – και ορισμένων εργατικών και αριστερών οργανώσεων και κομμάτων –  τσάκισαν τις συμμορίες ΜΑΤ και ΔΡΑΣΗ παρά τα χημικά, συλλήψεις, ντρον, ξύλο, κλούβες, κανόνια νερού. Πραγματοποιούνται παράλληλα με εξεγερτικές διαδηλώσεις σ’ όλη την Ευρώπη!

Από απεργιακή κινητοποίηση Βρετανών υγειονομικών στο Λονδίνο τον περασμένο Νοέμβρη. Κρατούν φωτογραφίες του πρωθυπουργού Τζόνσον και υπουργών, με ματωμένα χέρια από το αίμα των θυμάτων του κορονοϊού. Φωτό The News Line

Αυτός ο αγώνας πρέπει να κλιμακωθεί παράλληλα με τις φοιτητικές πορείες και τις κινητοποιήσεις που ετοιμάζουν Εργατικά Κέντρα, όπως αυτή μεταξύ του ΕΚΠ και του ΕΚΑ που πρέπει να είναι μαζική, με όσο πιο πολλά σωματεία και αγωνιστές, αλλά και τους φοιτητές.

Από μια κοινή συνάντηση ΕΚΠ – ΕΚΑ πρέπει να βγεί κάλεσμα για την ενότητα της εργατικής ταξης και νεολαίας, για μάχη επιβίωσης των εργαζομένων, για οργάνωση αντίστασης νίκης ενάντια στη χούντα Μητσοτάκη.

Σε όλες τις περιοχές Αθήνα – Πειραιά έχουν κινητοποιηθεί οι κάτοικοι. Η “ανένταχτη”, “αντι-εξουσιαστική” νεολαία απέδειξε το θάρρος και την αποφασιστικότητά της σε ενότητα με τους κατοίκους, τα εργατικά σωματεία και τα Αριστερά κόμματα.

Τώρα είναι ώρα να συγκροτήσουν οργανωμένα Συμβούλια Δράσης (Λαϊκές Συνελεύσεις) για συντονισμό και υπεράσπιση της ζωής και των δικαιωμάτων. 

Για να προχωρήσουν μαζί με τα σωματεία γιατρών και νοσηλευτών σε καταλήψεις των ιδιωτικών κλινικών, με προοπτική την κρατικοποίηση τους χωρίς αποζημίωση, και διαχείριση και λειτουργία τους από επιτροπές γιατρών-εργαζομένων.

Από την αποφασισμένη για τη νίκη μαζική φοιτητική πορεία στην Αθήνα της Τετάρτης (10/3). Φωτο Μάριος Λώλος

Στη σύσκεψη ΕΚΠ – ΕΚΑ μπορεί να μπεί το ζήτημα οργάνωσης μιας Πανελλαδικής Πανεργατικής Συνέλευσης για το συντονισμό της πάλης. Ένα Κέντρο Αγώνα της αγωνιζόμενης εργατικής τάξης και των σωματείων της, αφού η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ ξεπουλήθηκαν πλήρως.

Μόνη δύναμη για να σταματήσει τη χούντα Μητσοτάκη και τα ΜΑΤ-ΔΡΑΣΗ, να σταματήσει την πανδημία και την πορεία καταστροφής των δικαιωμάτων είναι η ενοποιημένη δύναμη της εργατικής τάξης και νεολαίας, φοιτητών.  

Μ’ αυτή την προοπτική, οι διάφορες συσκέψεις, δράσεις και απεργίες, αποχτούν πολύ πιο σπουδαίο περιεχόμενο και στόχο: δεν είναι διαμαρτυρίες μιας μέρας, αλλά βήματα για την οργάνωση διάφορων πρωτότυπων τοπικών κινητοποιήσεων (με καταλήψεις κ.α.) και για μια Πανεργατική Απεργία, που κι αυτή να είναι το βήμα και προειδοποίηση, για Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας για τη συντριβή των αντιδραστικών νόμων, τη διάλυση ΜΑΤ-ΔΡΑΣΗ, την επίταξη των ιδιωτικών κλινικών, την ανατροπή της χούντας-θανάτου Μητσοτάκη! –

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s