► «ΠΟΝΑΩ!» ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΕΙΣ ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΟΡΕΙΕΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΒΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ!

► ΝΑ ΔΙΑΛΥΘΟΥΝ ΜΑΤ – ΔΡΑΣΗ – ΟΠΚΕ, ΝΑ ΑΦΟΠΛΙΣΤΕΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ! ΝΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΟΥΝ ΟΙ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΘΩΟΙ!

► ΟΛΟΙ/ΕΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ, 6:30 μμ – ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΜΕ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ!

Πάνω από 1.500 νεολαία και κάτοικοι-φορείς στη σημερινή (Κυριακή) πορεία στη Νέα Σμύρνη. Ακολούθησε Ανοιχτή Συνέλευση στην πλατεία. Φωτο Ε.Α.

Δεκάδες χιλιάδες νεολαία, εργαζόμενοι, μικροεπαγγελματίες βγήκαν στους δρόμους και στις πλατείες δεκάδων περιοχών τής Αθήνας – και σε άλλες πόλεις – σε εξεγερτικές πορείες ενάντια στη βία, καταστολή, τρομοκρατία, λογοκρισία και γκεμπελικά ψέματα της χούντας Μητσοτάκη!

Το κάλεσμα με κεντρικό σύνθημα «ΠΟΝΑΩ!» ήταν πρωτοβουλία 13 συλλογικοτήτων (Από Κοινού, Λέσχες Εργαζομένων, Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Ζωγράφου, Ανοιχτή Συνέλευση Σάμου κ.α).                  

Για σήμερα Κυριακή είχαν οργανωθεί συγκεντρώσεις-πορείες σε: πλατεία Χαϊδαρίου, Γαλάτσι Πλατεία Εργατών Πολεμιστών (Αγ.Ανδρέα), Γλυφάδα-Αργυρούπολη Πλατεία Σούρμενων, Ελευσίνα Πλατεία Ηρωών,Ζωγράφου Πλατεία Γαρδένιας,Καισαριανή Σκοπευτήριο, Κολωνός-Σεπόλια-Ακαδημία Πλάτωνος Πάρκο Ακαδημίας Πλάτωνος, Κυψέλη-Γκύζη Πλατεία Πρωτομαγιάς, Νέα Σμύρνη Πλατεία Ν.Σμύρνης,Πατήσια: Σταθμός ΗΣΑΠ Άνω Πατησίων (Αγ.Βαρβάρα), Περιστέρι Πλατεία Δημαρχείου, Πειραιάς Πλατεία Κοραή.

Στις 5 μμ σήμερα Κυριακή σε Νέο Ηράκλειο πλατεία ΗΣΑΠ και Αιγάλεω Ιερά Οδός και Θηβών.

Δράμα χτες Σάββατο πορεία εκατοντάδων. Φωτο twitter

Ενώ οι θάνατοι από τον κορονοϊό συνέχεια αυξάνονται, ο Μητσοτάκης την Παρασκευή στη Βουλή ξεστόμισε νέα ψέματα (για πανδημία και οικονομία), ύμνησε τα ΜΑΤ – ΔΡΑΣΗ – ΟΠΚΕ και απειλές προς τη νεολαία, φοιτητές και εργαζομένους ότι θα συνεχίσει τη διχτατορική του πορεία!

Ο Μητσοτάκης τόνισε ότι «στην πανδημία και την οικονομία τα πήγαμε καλύτερα από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο». Αντί να μιλήσει για την απελπιστική κατάσταση στα νοσοκομεία – παρά το διχτατορικό λοκ-ντάουν οι θάνατοι και οι εισαγωγές στι ΜΕΘ αυξάνονται – ανάφερε ότι «στον δείκτη θνητότητας η Ελλάδα έχει την 4η καλύτερη επίδοση στην Ευρώπη», ως να αναφερόταν σε αθλητικές επιδόσεις.

Η αλήθεια είναι ότι όλες οι χώρες της ΕΕ-Ευρώπης, είναι παγκόσμια στις πρώτες θέσεις των θανάτων λόγω της εγκληματικής πολιτικής της ΕΕ, που ακολουθεί ο Μητσοτάκης, και της απάτης με τις εταιρείες εμβολίων.

Η Ελλάδα έχει αναλογικά περισσότερους θανάτους απ’ ότι δίπλα μας η Τουρκία και η Ρωσία με τεράστιους πληθυσμούς και διαφορετικές περιοχές. (https://www.statista.com/statistics/1104709/coronavirus-deaths-worldwide-per-million-inhabitants)

Πορεία χτες Σάββατο στην Πετρούπολη. Φωτο twitter

Στην οικονομία η Ελλάδα παραμένει από το 2010 στη χειρότερη θέση της ΕΕ ακριβώς λόγω της βαρβαρότητας των Μνημονίων που έχουν οδηγήσει στη φτώχεια και μαζική ανεργία και τώρα σε εξεγέρσεις!

Το 2020 το ΑΕΠ της ΕΕ (μέσος όρος όλων των κρατών) κατάρρευσε κατά -6,6%, ενώ στην Ελλάδα κατάρρευσε κατά -8,2%!

Το 2020 το δημόσιο χρέος της Ελλάδας ξεπέρασε τα 380 δισ. ευρό και έφτασε το 199,9% του ΑΕΠ, το χειρότερο σ’ όλη την Ευρώπη σύμφωνα με την Γιουροστάτ. 

Ολόκληρη η καπιταλιστική οικονομία της ΕΕ βρίσκεται σε κατάρρευση!

Η κυριακάτικη πορεία στην Καισαριανή. Φωτό presspublic.com

Είναι ώρα παρέμβασης της τεράστιας δύναμης της οργανωμένης εργατικής τάξης με κήρυξη απεργιών και κινητοποιήσεων από τα Εργατικά Κέντρα και τις Ομοσπονδίες, για οργάνωση Πανελλαδικής Πανεργατικής Συνέλευσης – εργατών, σωματείων, φοιτητών, νεολαίας, μικροεπαγγελματιών –  για το συντονισμό της πάλης ανατροπής της χούντας Μητσοτάκη με Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας! 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s