► ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗ ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ! ΠΑΝΙΚΟΒΛΗΤΗ Η ΧΟΥΝΤΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ! ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ!

► ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΗΜΕΡΑ ΠΕΜΠΤΗ 6 μ.μ. ΣΥΝΤΑΓΜΑ!

► ΧΟΥΝΤΙΚΟ-ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΙΣΗ ΣΗΜΕΡΑ ΠΕΜΠΤΗ ΠΡΩΙ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ! ΧΤΕΣ ΤΑ ΜΑΤ ΧΤΥΠΗΣΑΝ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗ ΝΙΚΑΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ!

MΑΖΙΚΗ Η ΧΤΕΣΙΝΗ (ΤΕΤΑΡΤΗ ΜΕΣΗΜΕΡΙ) ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ!

Άποψη της πλατείας Νέας Σμύρνης καθώς ξεκινά η μεγαλειώδης πορεία ενάντια στην αστυνομική βία. Φωτο George Vitsaras

► ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ ΜΕ ΘΑΡΡΟΣ ΟΙ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ ΑΝΤΙΣΤΑΘΗΚΑΝ ΣΤΙΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ «ΔΡΑΣΗ» ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΤΡΕΨΑΝ ΣΕ ΦΥΓΗ!

Πάνω από 15.000 νεολαία και κάτοικοι της Νέας Σμύρνης συμμετείχαν χτες Τρίτη βράδυ στη μεγαλειώδη, τεράστιας σημασίας πορεία διαμαρτυρίας ενάντια στην αστυνομική βία της χούντας Μητσοτάκη. 

Όταν η εμπροσθοφυλακή της πορείας έφτασε στην οδό του αστυνομικού τμήματος τα ΜΑΤ ξεκίνησαν επίθεση με ότι είχαν – κροτίδες, χημικά, κανόνι νερού – ενάντια στους διαδηλωτές που δεν πτοήθηκαν!

Βίντεο δείχνουν μεγάλη ομάδα αστυνομικών μοτοσικλετιστών ΔΡΑΣΗ να επιτίθονται σε διαδηλωτές, κοντά στο αστυνομικό τμήμα. Οι διαδηλωτές με θάρρος αντιστέκονται και τρέπουν σε φυγή τους μοτοσικλετιστές ΔΡΑΣΗ. Ένας “σαλταδόρος” διαδηλωτής τραβά έναν αστυνομικό από μια μοτοσικλέτα που πέφτει κάτω. 

Σ’ ένα άλλο βίντεο περίπου 10 αστυνομικοί ΔΡΑΣΗ κακοποιούν μέσα σ’ ένα κατάστημα – στην Καλλιθέα – κάποιον άντρα και ίσως κι άλλους.  

Επί μια ώρα τουλάχιστον τα ΜΑΤ έριχναν κροτίδες και χημικά στους δρόμους της Νέας Σμύρνης κατευθυνόμενα από ελικόπτερο και ντρον.  

Η πορεία από την πλατεία προς το αστυνομικό τμήμα. Φωτο 902.gr

Η τεράστια διαδήλωση και η αντίσταση της νεολαίας στη Νέα Σμύρνη έχει πανικοβάλει τη χούντα Μητσοτάκη και τον ανάγκασε, στις 9 μ.μ., να εμφανιστεί στην τηλεόραση, φανερά ανήσυχος, για να δηλώσει ότι, “δεν θα αφήσουμε κανέναν να μας γυρίσει πίσω”. 

Δηλώνει δηλαδή, ότι δεν θα παραιτηθεί, θα συνεχίσει τη διχτατορική καταστολή την ώρα που η κυβερνητική χούντα παραπαίει από τις συνεχείς μαζικές διαδηλώσεις ενάντια στην αστυνομική βία και καταστολή που έχουν εξαπολύσει τα τάγματα ασφαλείας του ανθρώπου των Αμερικανών Χρυσοχοΐδη!

 “Σκουλίκι, φασίστα Χρυσοχοΐδη” φώναξαν ξανά χτες στη Νέα Σμύρνη χιλιάδες λαού και νεολαίας. 

Τα εργατικά συνδικάτα και τα εργατικά κέντρα πρέπει να καλέσουν άμεσα μαζικές απεργιακές κινητοποιήσεις και να οργανώσουν Γενική Απεργία Διαρκείας για την ανατροπή της χούντας Μητσοτάκη.

Από τη σημερινή μαζική και αγωνιστική φοιτητική πορεία, πάνω από 3.000 φοιτητές/ες, μαθητές, Προπύλαια Βουλή. Στην κορυφή της πορείας ήταν το πανό των ΦΣ Αθήνας που ανάφερε “Ο νόμος Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη δεν θα εφαρμοστεί – η Τρομοκρατία δεν θα περάσει”. Φωτo 902.gr

Σκοπός του Μητσοτάκη είναι η συντριβή των δημοκρατικών και εργατικών δικαιωμάτων της νεολαίας και της εργατικής τάξης, για να επιβιώσουν οι τράπεζες και ο ελληνικός καπιταλισμός.

Αυτή τη στιγμή ο Μητσοτάκης και τα αφεντικά του σχεδιάζουν νέες συνωμοσίες και βία ενάντια στο λαό, να τον υποτάξουν ακόμη και με στρατιωτική επέμβαση!

Θέλουν να σκοτώσουν τον Κουφοντίνα – σήμερα στην 62η μέρα απεργία πείνας – για να δείξουν πόσο σκληροί είναι και έτοιμοι να κάνουν τα ίδια σ’ όλο το λαό και τη νεολαία!

Ακόμη και το Συμβούλιο της Επικρατείας δήλωσε αναρμόδιο σχετικά με τον Κουφαντίνα!

Από τη συγκέντρωση στην πλατεία Νέας Σμύρνης πριν από την πορεία. Φωτό Ε.Α.

Η χούντα Μητσοτάκη κυβερνά με διχτατορικό λοκ-ντάουν και συνεχή βία και καταστολή. Και όμως χτες ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ με ανακοινώσεις τους κράτησαν ίσες αποστάσεις από τη βαρβαρότητα της αστυνομίας και την αντίσταση των διαδηλωτών!  

Σε μια κατάπτυστη ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ αναφέρεται σε “επεισόδια που έστησαν κυβέρνηση, άλλοι ύποπτοι μηχανισμοί με τη συνδρομή κάποιων προβοκατόρικων στοιχείων”!

Η ηγεσία του ΚΚΕ ας τολμήσει τα ρωτήσει τα μέλη και υποστηριχτές του κόμματος, που συμμετείχαν στη χτεσινή πορεία στη Νέα Σμύρνη, ποιοί είναι οι “ύποπτοι μηχανισμοί” και “προβοκάτορες”, αν δεν είναι η αστυνομία και η χούντα Μητσοτάκη!   

Όλη η εργατική τάξη, οι φοιτητές και η νεολαία καλούνται να υπερασπίσουν τα δικαιώματα τους και τη ζωή τους με το μόνο ρεαλιστικό τρόπο, τη συλλογική, συνεχή, αποφασιστική, αντίσταση για ανατροπή της χούντας Μητσοτάκη!

Με μαζική συμμετοχή στη σημερινή φοιτητική πορεία (Τετάρτη 1μμ Προπύλαια) και στη διαδήλωση την Πέμπτη 6 μμ στο Σύνταγμα που κάλεσε η Πρωτοβουλία Δικηγόρων – Νομικών. – 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s