► ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΙΑ ΤΩΝ ΔΡΑΣΗ – ΜΑΤ: 5.000 ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ! ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ, ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ!

► ΠΟΡΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΡΑ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ!

► ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΠΟ ΦΟΡΕΙΣ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ 6 μμ ΣΗΜΕΡΑ ΤΡΙΤΗ!

Από τη χτεσινή (Δευτέρα) πορεία στην Αθήνα για τα δικαιώματα του απεργού πείνας Δ. Κουφοντίνα. Φωτό Alex Gasteratos /TPP

Με μια μεγάλη πορεία 5.000 χτες (Δευτέρα) το βράδυ στην Αθήνα για δικαίωση του αιτήματος του Κουφοντίνα, η νεολαία, φοιτητές και εργαζόμενοι κατάφεραν νέο πλήγμα στη χούντα Μητσοτάκη και στα αφεντικά της ΕΠΑ και ΕΕ. 

Το The Press Project αναφέρει ότι ο γιατρός επιλογής του απεργού πείνας, Θ. Σδούκος, τόνισε την κρίσιμη κατάσταση του Κουφοντίνα και απευθύνθηκε στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό και τους πολιτικούς αρχηγούς «να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων … Μια ζωή κερδισμένη είναι σημαντικότερη από οποιοδήποτε “πολιτικό κόστος”».

Το πανό της Πρωτοβουλίας Δικηγόρων-Νομικών στη χτεσινή πορεία που ξεκίνησε λίγο πριν από τις 7 από το Σύνταγμα με συμμετοχή 5.000. Φωτό Ε.Α.

Την Κυριακή το βράδυ στη Νέα Σμύρνη τα τάγματα ασφαλείας ΔΡΑΣΗ, ΜΑΤ, ΟΠΚΕ δέχτηκαν τη μαζική αντεπίθεση των κατοίκων μετά τις τρομοκρατικές ενέργειες τους στο Άλσος. 

Με την αυθόρμητη πορεία τους οι κάτοικοι έκφρασαν την αγανάκτηση, οργή και μίσος όλου του λαού ενάντια στην απάνθρωπη χούντα Μητσοτάκη που είναι υπεύθυνη για την εξάπλωση και τους θανάτους του κορονοϊού, για τα αντι-Συνταγματικά λοκ-ντάουν και τη διχτατορική διακυβέρνηση.

Με χημικά τα ΜΑΤ χτύπησαν δυο φορές τις διaμαρτυρίες των κατοίκων Νέας Σμύρνης. 

Από τη διαδήλωση κατοίκων της Νέας Σμύρνης την Κυριακή ενάντια στη βία και τρομοκρατία των ΔΡΑΣΗ – ΜΑΤ της χούντας Μητοστάκη. Φωτο twitt

Χτες Δευτέρα βράδυ στη Θεσσαλονίκη τα ΜΑΤ προσπάθησαν να συντρίψουν την πολυήμερη κατάληψη της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου, αλλά αποχώρησαν μετά από μαζική κινητοποίηση και διαμαρτυρίες φοιτητών.

Η νεολαία, η εργατική τάξη και όλος ο εργαζόμενος λαός δεν μπορεί να ζει σε λοκ-ντάουν, με θανάτους γύρω του, με διχτατορική απαγόρευση κυκλοφορίας, με τρομοκρατικές περιπολίες των ομάδων μοτοσικλετιστών ΔΡΑΣΗ, με μαζική ανεργία και μισθούς πείνας ενώ οι τράπεζες αρπάζουν σπίτια και μαγαζιά και η χούντα Μητσοτάκη ξεπουλά όλο τον πλούτο της χώρας.

Οι Μητσοτάκης-Χρυσοχοΐδης και τα αφεντικά τους νόμιζαν ότι η νεολαία, οι φοιτητές και οι εργαζόμενοι, δεν έχουν τη δύναμη να πολεμήσουν. 

Τώρα θερίζουν τις θύελλες από τους ανέμους που έσπειραν!

Και η θύελλες τής αντίστασης των φοιτητών και των εργαζομένων θα δυναμώνουν παρά την τρομοκρατία της χούντας Μητσοτάκη.

Το πανό στην κορυφή της χτεσινής πορείας φενινιστικών και εργατικών συλλογικοτήτων από το Σύνταγμα στο Εθνικό Θέατρο. Φωτό Ε.Α.

Χτες Μέρα των Δικαιωμάτων και των Αγώνων των Γυναικών (καθιερώθηκε το 1910 με πρωτοβουλία της Σοσιαλιστικής Διεθνούς) διοργανώθηκαν τρεις διαφορετικές αγωνιστικές πορείες στην Αθήνα.

Το μεσημέρι στην πλατεία Κλαυθμώνος συγκεντρώθηκαν αντιπροσωπείες από συνδικάτα, πρόσφυγες, φεμινιστικές συλλογικότητες, η ΚΕΕΡΦΑ κ.α.

Το βράδυ ξεκίνησε από τα Προπύλαια πορεία περίπου 2.500 που οργάνωσαν το ΠΑΜΕ η ΟΓΕ κ.α. με πολλές αντιπροσωπείες συνδικαλιστικών ομοσπονδιών, σωματείων και φοιτητών. 

Παράλληλα από το Σύνταγμα ξεκίνησε η πορεία της Συνέλευσης Φεμινιστικών και Εργατικών Συλλογικοτήτων με συμμετοχή περίπου 1.500 που κατευθύνθηκε στο Εθνικό Θέατρο. – 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s