► ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗΣ ΒΔΟΜΑΔΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΣΤΗ ΔΙΧΤΑΤΟΡΙΚΗ ΒΙΑ! ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 8/3 ΚΑΙ ΤΕΤΑΡΤΗ 10/3! ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ!

► ΤΑ ΜΑΤ & ΔΡΑΣΗ ΧΤΥΠΗΣΑΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΣΤΗ ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ!

► Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΑΙ ΤΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΧΟΥΝΤΑ ΣΤΗ ΜΙΑΝΜΑΡ!

► ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΑΥΞΗΣΗ ΘΑΝΑΤΩΝ! ΓΙΑ ΕΠΙΤΑΞΗ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ!

Το κανόνι νερού της αστυνομίας χτες Σάββατο στην οδό Ακαδημίας. Φωτο Νίκος Χριστοφάκης

Οι καθημερινές μεγάλες πορείες στην Αθήνα φοιτητών, εργαζομένων και δικηγόρων, φόβισε την κοινοβουλευτική χούντα Μητσοτάκη καθώς ο φυλακισμένος απεργός πείνας Δημήτρης Κουφοντίνας βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση. 

Την Παρασκευή βράδυ και χτες Σάββατο μεσημέρι τα τάγματα ασφαλείας ΜΑΤ, ΔΡΑΣΗ κ.α. χτύπησαν με γκλομπ, χημικά και κανόνια νερού τους δικηγόρους, τη νεολαία και το λαό που συγκεντρώνονταν στην πλατεία Συντάγματος για να διαδηλώσουν υπέρ του αιτήματος του Κουφοντίνα.

Χτες Σάββατο τα ΜΑΤ απώθησαν με βία και χημικά τους δικηγόρους και το πανό τους από την πλατεία Συντάγματος και στη συνέχεια επιτέθηκαν με όλα τα βίαια μέσα στους διαδηλωτές και σε δημοσιογράφους και φωτορεπόρτερ σ’ όλο το κέντρο της Αθήνας. 

Οι διαδηλωτές παράμειναν στους δρόμους με τις ομάδες μοτοσικλετιστών ΔΡΑΣΗ να πέφτουν απάνω τους και τα οχήματα της αστυνομίας με κανόνια νερού να τους χτυπούν. Η αστυνομία ανακοίνωσε 29 προσαγωγές. Την Παρασκευή  είχαν πραγματοποιηθεί άλλες 14 συλλήψεις. 

Το κανόνι νερού χτυπά τους δικηγόρους στη χτεσινή πορεία. Φωτό Μίκος Χριστοφάκης

Ο δικηγόρος Θανάσης Καμπαγιάννης, μέλος του ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας, έχει δηλώσει ότι υπάρχει «κατάσταση εκτροπής» του δημοκρατικού πολιτεύματος. Για την επίθεση των ΜΑΤ την Παρασκευή η έκθεση της Πρωτοβουλίας Δικηγόρων – Νομικών αναφέρει: 

«Το κατασταλτικό όργιο της ΕΛΑΣ την Παρασκευή 5/3 δεν κουρέλιασε μόνο το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα των πολιτών στις δημόσιες συναθροίσεις, αλλά ακόμα και αυτόν τον νόμο 4703/2020 (νόμο Χρυσοχοϊδη για τις διαδηλώσεις)». 

Αυτή η κατάσταση εκτροπής, αυτή η πραξικοπηματική πορεία της κοινοβουλευτικής χούντας Μητσοτάκη πρέπει να κατανοηθεί από τους φοιτητές/τριες και την εργατική τάξη ως ο χαραχτήρας της Κυβέρνησης. 

Πάνω από 500 κατοίκους της Νέας Σμύρνης στην πορεία της Κυριακής ενάντια στη βία ΜΑΤ – ΔΡΑΣΗ. Τα τάγματ ασφαλείας της χούντας Μητσοτάκη τους επιτέθηκαν με χημικά δυο φορές, 11 συλλήψεις. Φωτο twitter
Τάγματα Ασφαλείας ΔΡΑΣΗ εναντίον πορείας διαμαρτυρίας στη Νέα Σμύρνη Κυριακή βράδυ. Φωτο Twitter

Με διαταγές των επικυρίαρχων ΕΠΑ και ΕΕ, οι Μητσοτάκης – Χρυσοχοΐδης έχουν εξαπολύσει κατά μέτωπο ταξικό πόλεμο με διχτατορικά λοκ-ντάουν αξιοποιώντας την πανδημία. Σκοπός τους να συντρίψουν τα συνταγματικά δημοκρατικά και εργατικά δικαιώματα καθώς οδηγούν τον Κουφοντίνα σε θάνατο.

Με την απόλυτη βία πραγματοποιούν προληπτικά χτυπήματα για να τρομοκρατήσουν το λαό και τους φοιτητές και προλάβουν μια εξέγερση.

Τα μνημόνια ανάτρεψαν το δημοκρατικό κοινοβουλευτικό καθεστώς. Η χούντα Μητσοτάκη είναι σε πορεία ενός συνεχούς κρατικού – κυβερνητικού πραξικοπήματος. Είναι μια διχτατορική κλίκα που επέβαλαν οι επικυρίαρχοι ΕΠΑ και ΕΕ για να τσακίσει την εργατική ταξη, τις οργανώσεις της και το φοιτητικό κίνημα, για να σώσει τον καπιταλισμό. 

Κυβερνά με τη βία, τα ψέματα και τη λογοκρισία καθώς περνά τον ένα αντιδημοκρατικό νόμο μετά τον άλλο στη Βουλή, που καταλύουν ένα προς ένα τα συνταγματικά δημοκρατικά δικαιώματα.   

Πρόσφυγες από το “καμπ” του Ελαιώνα στη περσινή διαδήλωση της Παγκόσμιας Μέρας για τα Δικαιώματα των Γυναικών 8 Μάρτη 2020 στην Αθήνα. Φέτος διοργανώνται διαδηλώσεις τη Δευτέρα 8 Μάρτη 2021 στην Αθήνα, 1 μμ στα Προπύλαια (ΑΔΕΔΥ κ.α.) και 5:30 στο Σύνταγμα. Φωτό Ε.Α.

Η παγκόσμια οικονομική κρίση του καπιταλισμού και η πανδημία κορονοϊού έχουν τσακίσει την ελληνική οικονομία. Το 2020 σημειώθηκε κατάρρευση του ΑΕΠ -8,2% ενώ σήμερα το δημόσιο χρέος της Ελλάδας ξεπέρασε τα 380 δισ. ευρό. Η Γιουροστάτ ανακοίνωσε ότι το χρέος της Ελλάδας είναι 199,9% του ΑΕΠ το χειρότερο σ’ όλη την Ευρώπη. 

Για να αναγκάσουν τη νεολαία και τους εργαζομένους να πληρώσουν την κρίση, για να επιβιώσει ο σάπιος καπιταλισμός, οι ΕΕ και ΕΠΑ επιβάλουν με τη χούντα Μητσοτάκη διχτατορική διακυβέρνηση «έκτακτης ανάγκης», έχουν μετατρέψει την κοινοβουλευτική δημοκρατία σε καθεστώς κοινοβουλευτικής χούντας. 

Η στρατιωτική χούντα στη Μιανμάρ δολοφόνησε δεκάδες διαδηλωτές την περασμένη βδομάδα, αλλά η αντίσταση αυξάνεται! Διαδηλωτής χτυπημένος από στρατιωτικά πυρά. Φωτο The News Line

Η χούντα Μητσοτάκη, που επιβάλλει λοκ-ντάουν με διατάγματα,  προχωρεί σε διχτατορική διακυβέρνηση απαγόρευσης διαδηλώσεων, απεργιών, συνδικαλισμού και επιβολή λογοκρισίας.

Η ΚΥΠ και η ΕΡΤ διευθύνονται από το Πρωθυπουργικό Γραφείο που συνεργάζεται με τα ιδιωτικά κανάλια των ολιγαρχών για πλήρη πλύση εγκεφάλου του λαού.

Σ’ αυτή την κρίσιμη κατάσταση του αγώνα, το ΚΚΕ και τα Εργατικά Κέντρα Αθήνας Πειραιά, όπου προεδρεύει το ΠΑΜΕ, αρνούνται τη συμμετοχή στις πορείες και τηρούν σιγή ασυρμάτου! Καθώς τα ΜΑΤ – ΔΡΑΣΗ χτυπούσαν αλύπητα τους διαδηλωτές χτες Σάββατο, ένα σύντομο κείμενο στον ιστότοπο 902.gr λιτά ανάφερε ότι, «Με χρήση χημικών και νερού η αστυνομία παρεμπόδισε συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας, ενώ έκανε συνολικά 29 προσαγωγές». 

Από τη μαζική φοιτητική πορεία 16/2 στην Αθήνα. Οι φοιτητικοί σύλλογοι καλούν σε νέα μαζική πορεία αυτή την Τετάρτη 10/2 μεσημέρι στα Προπύλαια. Φωτό Ε.Α.

Οι χιλιάδες νεολαία και λαού που βγήκαν όλη την περασμένη βδομάδα στους δρόμους στην Αθήνα και σε αρκετές πόλεις της Ελλάδας, για το αίτημα του Κουφοντίνα, αντιπροσωπεύουν την οργή του λαού που υποφέρει από τη φτώχεια, την ανεργία, τα λοκ-ντάουν και τον κορονοϊό. 

Ο Μητσοτάκης και τα αφεντικά του ΕΠΑ και ΕΕ, θέλουν νεκρό τον Κουφοντίνα για να πατήσουν πάνω στο πτώμα του και να επιτεθούν στις καταλήψεις των φοιτητών, στις κινητοποιήσεις των γιατρών και νοσηλευτών και στις απεργίες των εργαζομένων. 

Η πορεία πραξικοπήματος της χούντας Μητσοτάκη πρέπει να συντριφτεί από τη δράση της οργανωμένης εργατικής τάξης σε ενιαίο μέτωπο με τους φοιτητές και το λαό. 

Είναι ώρα σύμπραξης με το σύνθημα των αγωνιστών φοιτητών «Η κυβέρνηση να Ανατραπεί!», είναι ώρα οργάνωσης Πανελλαδικής Πανεργατικής Παμφοιτητικής Συνέλευσης για την οργάνωση Γενικής Πολιτικής Απεργίας Διαρκείας ανατροπής της χούντας Μητσοτάκη και επίταξης και κρατικοποίησης του ιδιωτικού τομέα υγείας και της φαρμακοβιομηχανίας. – 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s