► ΤΑ ΤΑΓΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΧΤΥΠΗΣΑΝ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ! ΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΚΑΛΟΥΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ  ΣΑΒΒΑΤΟ 12 ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ!

► Η ΧΟΥΝΤΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΜΕ ΚΑΝΟΝΙ ΝΕΡΟΥ, ΧΗΜΙΚΑ ΚΑΙ ΜΑΤ – ΔΡΑΣΗ, ΧΤΥΠΗΣΕ ΞΑΝΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ Σ’ ΟΛΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΜΕ ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ ΑΓΡΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ, ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ, ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ! ΔΕΚΑΔΕΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ !

► ΤΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΑΘΗΝΑΣ-ΠΕΙΡΑΙΑ ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΝΑ ΚΗΡΥΞΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΑΠΕΡΓΙΕΣ!

Τα ΜΑΤ ενάντιον διαδηλωτών σήμερα Παρασκευή. Φωτό Σωτήρης Δημητρόπουλος

Τα τάγματα ασφαλείας ΜΑΤ και ΔΡΑΣΗ της κοινοβουλευτικής χούντας Μητσοτάκη χτύτησαν με γκλομπ, χημικά και κανόνια νερού τις χιλιάδες νεολαίας και εργαζομένων καθώς συγκεντρώνονταν σήμερα Παρασκευή βράδυ στην πλατεία Συντάγματος για την πέμπτη συνεχή μέρα πορείας στην Αθήνα για τη δικαίωση του αιτήματος του φυλακισμένου απεργού πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα.

Μετά τη χτεσινή (Πέμπτη) πρόβα απαγόρευσης πρόσβασης στην πλατεία Συντάγματος, σήμερα τα ΜΑΤ-ΔΡΑΣΗ από νωρίς κατάλαβαν την πλατεία και τους γύρω δρόμους, απόκλεισαν την πρόσβαση από Μοναστηράκι και επιτέθηκαν με χημικά και κανόνια νερού στη Σταδίου αποθώντας τον κόσμο προς την Ομόνοια και σφραγίζοντας την έξοδο από τον σταθμό.  Με βιαιότητα δεκάδες συλλήψεις διαδηλωτών.

Οι πραξικοπηματίες της χούντας Μητσοτάκη θέλουν να μαντρώσουν στα σπίτια τους φοβισμένο το λαό καθώς η οργή, από το λοκ-ντάουν και τα ψέματα των κυβερνητικών φερέφωνων για τον κορονοϊό, έχει φτάσει σε σημείο έκρηξης.

Παρά τα διχτατορικά απάνθρωπα λοκ-ντάουν ο κορονοϊός εξαπλώνεται γιατί η χούντα Μητσοτάκη αρνήθηκε και αρνείται να πάρει τα απαραίτητα μέτρα περιορισμού της παραγωγής που θα πλήξουν τα κέρδη των επιχειρηματιών.

Επίθεση από κανόνι νερού σήμερα Παρασκευή στην οδό Πανεπιστημίου. Φωτο Σωτήρης Δημητρόπουλος

Σήμερα η ΕΛΣΤΑΤ ανακοίνωσε ότι η οικονομική κατάρρευση στην Ελλάδα ήταν -7,9% του ΑΕΠ στο τέταρτο τρίμηνο του 2020 ενώ σημειώθηκε ρεκόρ πτώσης -8,2% του ΑΕΠ για όλο το 2020 (στοιχεία σε σχέση με το 2019).

Τη μεγαλύτερη πτώση του ΑΕΠ το 2020 είχαν η Ισπανία (-11%) και η Ιταλία (-8,9%) χώρες, όπως και η Ελλάδα, χρεοκοπημένες με τράπεζες ζόμπι που επιβιώνουν από τις κρατικές “επανακεφαλαιώσεις”.

Στο τέλος του 2020 το δημόσιο χρέος της Ελλάδας ξεπέρασε τα 375 δισ. ευρό. Η Γιουροστάτ ανακοίνωσε στις 21/1/21 ότι το χρέος της Ελλάδας είναι 199,9% του ΑΕΠ το χειρότερο σ’ όλη την Ευρώπη. 

Για να αντιπετωπίσουν την παγκόσμια οικονομική κρίση και την πανδημία του κορονοϊού, η Ελλάδα και όλες οι ευρωπαϊκές καπιταλιστικές κυβερνήσεις δανείζονται με την «ποσοτική χαλάρωση» και το δημόσιο χρέος αυξάνεται με ιλλιγιώδεις ρυθμούς.

Για να αναγκάσουν τη νεολαία και τους εργαζομένους να πληρώσουν την κρίση, για να επιβιώσει ο σάπιος καπιταλισμός, πρέπει να επιβληθεί διχτατορική διακυβέρνηση «έκτακτης ανάγκης» με τα ΜΑΤ και τις συμμορίες ΔΡΑΣΗ και τα δικαστήρια για να συντρίψουν την αυξανόμενη λαϊκή αντίσταση.   

Απο την πορεία της Τρίτης 2 Μάρτη 2021. Φωτό Μάριος Λώλος

Οι επικυρίαρχοι των Μητσοτάκη – Χρυσοχοΐδη ΕΠΑ και ΕΕ, θέλουν να συντρίψουν τα συνταγματικά δημοκρατικά δικαιώματα καθώς οδηγούν με φασιστικού τύπου απανθρωπιά τον Κουφοντίνα στο θάνατο.

Έλπιζαν ότι μετά τη ραγδαία επιδείνωση της υγείας του ο Κουφαντίνας θα πέθαινε και πραγματοποίησαν ένα προληπτικό χτύπημα για να προλάβουν μια εξέγερση της νεολαίας και του λαού.  

Η κοινοβουλευτική χούντα Μητσοτάκη είναι σε πορεία ενός συνεχούς κρατικού – κυβερνητικού πραξικοπήματος με όπλα την καταστολή και βία, τη λογοκρισία, τα γκεμπελικά ψέματα, μέσα σ’ ένα εμετό απανθρωπιάς και μίσους. 

Επίθεση ΜΑΤ σήμερα Παρασκευή. Φωτό indicator.gr

Η μνημονιακή χούντα Μητσοτάκη έχει ανατρέψει το δημοκρατικό κοινοβουλευτικό καθεστώς. Είναι μια διχτατορική κλίκα που επέβαλαν οι επικυρίαρχοι ΕΠΑ και ΕΕ για να τσακίσει την εργατική ταξη, τις οργανώσεις της και το φοιτητικό κίνημα για να σώσει τον καπιταλισμό. 

Κυβερνά με τη βία, τα ψέματα και τη λογοκρισία καθώς περνά τον ένα αντιδημοκρατικό νόμο μετά τον άλλο στη Βουλή που καταλύουν ένα προς ένα τα συνταγματικά δικαιώματα.   

Το ΚΚΕ και τα κόμματα της Αντιπολίτευσης πρέπει να αποχωρήσουν από τη Βουλή των πραξικοπηματιών, και να καλέσουν το λαό να οργανώσει κινητοποιήσεις για την ανατροπή της χούντας Μητσοτάκη.

Τα Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες πρέπει να καλέσουν σε μαζική συμετοχή στην αυριανή (Σάββατο 12 μεσημέρι) συγκέντρωση στο Σύνταγμα, να απαντήσουν στη διχτατορική βία της χούντας Μητσοτάκη!

Τάγματα Ασφαλείας ΔΡΑΣΗ εναντίον διαδηλωτών σήμερα Παρασκευή. Φωτο Σωτήρης Δημητρόπουλος

Οι χιλιάδες νεολαία και λαού που βγήκαν να διαδηλώσουν και σήμερα σε Αθήνα και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, αγωνίζονται ενάντια στη διχτατορία βίας που θέλει να επιβάλει ο Μητσοτάκης και τα αφεντικά του.

Ο Μητσοτάκης και τα αφεντικά του στη Γουάσινγκτον και στις Βρυξέλες θέλουν νεκρό τον Κουφοντίνα για να πατήσουν πάνω στο πτώμα του και να επιτεθούν και να κηρύξουν παράνομες τις καταλήψεις των φοιτητών, τις κινητοποιήσεις των γιατρών και νοσηλευτών και τις απεργίες των εργαζομένων. 

Η πορεία πραξικοπήματος της χούντας Μητσοτάκη πρέπει να συντριφτεί από τη δράση της οργανωμένης εργατικής τάξης σε ενιαίο μέτωπο με τους φοιτητές και το λαό που δεν αντέχει τους θανάτους κορονοϊού, τη μαζική ανεργία, τους μισθούς πείνας, την καταστροφή των μικροκαταστημάτων και την αρπαγή σπιτιών, μαγαζιών και χωραφιών.

Είναι ώρα σύμπραξης με το σύνθημα των αγωνιστών φοιτητών «Η κυβέρνηση να Ανατραπεί!», είναι ώρα οργάνωσης Πανελλαδικής Πανεργατικής Παμφοιτητικής Συνέλευσης για την οργάνωση Γενικής Πολιτικής Απεργίας Διαρκείας ανατροπής της χούντας Μητσοτάκη και επίταξης και κρατικοποίησης του ιδιωτικού τομέα υγείας. –  

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s