► ΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΥΝΕΧΗ ΒΡΑΔΙΑ ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ! ΕΞΑΠΛΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΠΟΡΕΙΕΣ ΣΗΜΕΡΑ ΠΕΜΠΤΗ ΣΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΕΞΙ ΠΟΛΕΙΣ!

► ΟΙ ΔΥΝΑΤΕΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΑΣΤΥΝΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΚΑΙ ΞΑΝΘΗ! 

► ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΑΘΗΝΑΣ-ΠΕΙΡΑΙΑ!

Από τη σημερινή συγκέντρωση έξω από τη Βουλή. Φωτό left.gr

Για τέταρτη συνεχή βραδιά πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα μαζική και δυναμική συγκέντρωση και πορεία για τη δικαίωση της απεργία πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα, παρά τα διχτατορικά μέτρα της χούντας Μητσοτάκη απαγόρευσης μετακινήσεων και αστυνομοκρατίας της πλατείας Συντάγματος και κλειστούς σταθμούς του μετρό και του Ηλεκτρικού.

Τα ΜΑΤ προσπάθησαν να τρομοκρατήσουν τη συγκέντρωση με συνεχείς περιπολίες γύρω από τη Βουλή και την πλατεία. Κλειστοί σταθμοί μετρό καισ το Μοναστηράκι έντον παρουσία ΜΑτ – ΔΡΑΣΗ για εκφοβισμό.

Στη σημερινή πορεία κυριάρχισαν τα συνθήματα ενάντια στη «φασιστική κυβέρνηση» και τα τάγματα ασφαλείας ΜΑΤ – ΔΡΑΣΗ. 

Οι πορείες εξαπλώθηκαν σήμερα Πέμπτη και σε Θεσσαλονίκη, Γιάννενα, Αγρίνιο, Ηράκλειο, Χανιά κ.α.  

ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ ΓΕΜΑΤΑ ΑΙΜΑ! Από απεργιακή κινητοποίηση Βρετανών υγειονομικών στο Λονδίνο τον περασμένο Νοέμβρη. Κρατούν φωτογραφίες του πρωθυπουργού Τζόνσον και υπουργών, με ματωμένα χέρια από τους δεκάδες χιλιάδες θανάτων ασθενών από κορονοϊό. Φωτό The News Line

Η χούντα Μηστοτάκη, με τα χέρια της κατακόκκινα από το αίμα των χιλιάδων θανάτων κορονοϊού, με αναφορά σε δικαστικές διαδικασίες προσπαθεί να επιβάλλει την εγκληματική της πολιτική που οδηγεί στο θάνατο τον απεργό πείνας σήμερα στην 56η μέρα. 

Σήμερα ομόφωνα το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λαμίας απέριψε το αίτημα για διακοπή της ποινής που είχε καταθέσι η δικηφόρος του Κουφοντίνα Ι. Κούρτοβικ. Τώρα αναμένεται νέα δικαστική απόφαση – αύριο ή το Σάββατο.   

Σύμφωνα με τον ιστότοπο eksegersi.gr ο Κουφοντίνας έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση: «Συνεχίζω την απεργία πείνας μέχρι να ακυρωθεί η παράνομη μεταγωγή μου στο Δομοκό και να με μεταφέρουν στον Κορυδαλλό, όπως προβλέπει ο νόμος τους, που τον ψήφισαν ειδικά για μένα. Πολιτική είναι η απόφαση της μεταγωγής μου στον Δομοκό, πολιτικά να το λύσουν».

Σημερινό μεγάλο άρθρο τής Νιού Γιορκ Τάϊμς – το φερέφωνο της αμερικανικής άρχουσας τάξης που υποστηρίζει τον Μπάϊντεν – καταλήγει με δηλώσεις τής καθ. Μαίρης Μπόση (γνωστής ως ειδικής για την τρομοκρατία σύμβουλος Υπουργών Δημόσιας Τάξης), για ταραχές σε περίπτωση θανάτου του Κουφοντίνα και ζητά πολιτική «consencus» (= συναίνεση).

Φοιτητικό πανό στην κατάληψη της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Φωτό tweet

Οι δυνατές φοιτητικές καταλήψεις χτιρίων Πρυτανείας ενάντια στην αστυνομοκρατία στα πανεπιστήμια συνεχίζονται σε Θεσσαλονίκη, Γιάννενα και άλλες πόλεις.

Τα αγωνιστικά εργατικά σωματεία και τα Εργατικά Κέντρα Αθήνας και Πειραιά, όπου πλειοψηφεί το ΠΑΜΕ, πρέπει να αναλάβουν δράση με τους φοιτητές με πρόγραμμα απεργιών, μπλοκαρισμάτων κ.α.

Η μνημονιακή χούντα Μητσοτάκη οδηγεί τον Κουφοντίνα στο θάνατο για να επιβάλλει την πορεία της προς ένα αστυνομικό κράτος, ένα διχτατορικό κράτος έκτακτης ανάγκης, με μαζική ανεργία και μισθούς πείνας για να επιβιώσουν οι χρεοκοπημένες τράπεζες και ο ελληνικός σάπιος καπιταλισμός.

Είναι ώρα σύγκλισης μιας Πανεργατικής Πανελλαδικής Συνέλευσης εργατών, φοιτητών, αγροτών, μικροεπαγγελματιών, για το συντονισμό του αγώανα και κήρυξη Γενικής Πολιτικής Απεργίας Διαρκείας για την ανατροπή της χούντας Μητσοτάκη. –  

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s