► ΓΙΑ ΤΡΙΤΗ ΣΥΝΕΧΗ ΒΡΑΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 4.000 ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΓΙΑ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ! ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΣΕ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ!

► ΠΟΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΠΕΜΠΤΗ: ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 6:00 μμ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ!

Η ΧΟΥΝΤΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΘΑΝΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ! 

Από τη σημερινή (Τετάρτη βράδυ) συγκέντρωση έξω από τη Βουλή. Φωτό Ε.Α.

Καθώς ο Δ. Κουφοντίνας βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση στην 55η μέρα τής απεργίας πείνας, πάνω από 4.500 φοιτητές, νεολαία και εργαζόμενοι συμμετείχαν στη σημερινή (Τετάρτη 3/3) πορεία για τρίτη συνεχή βραδιά διαδηλώσεων. 

Από το φοιτητικό μπλοκ της πορείας τα κύρια συνθήματα ήταν, ΚΑΝΕΙΣ ΝΕΚΡΟΣ ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ ΑΠΕΡΓΟΣ, ΦΑΣΙΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ, ΚΑΘΑΡΜΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ, Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΝΑ ΔΙΚΑΙΩΘΕΙ – ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΚΔΙΚΗΣΗ, ΝΙΚΗ ΣΤΗ ΖΩΗ, Η ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΗ ΓΙΑΦΚΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ, ΜΑΤ ΒΙΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ – ΚΑΤΩ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, Ο ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΣ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ– ΤΩΡΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ!

Το φοιτητικό πανό στη σημερινή (Τετάρτη 3/3) βραδυνή πορεία στην Αθήνα. Φωτο Ε.Α.

Οι κινητοποιήσεις είναι έκφραση της αντίστασης των φοιτητών και της εργατικής τάξης στην καταστολή και στα διχτατορικά μέτρα και νόμους της χούντας Μητσοτάκη.

Οι πορείες για δικαίωση της διεκδίκησης του Δ. Κουφοντίνα είναι η κορυφή της κολοσσιαίας οργής νεολαίας και εργαζομένων στη βία των ΜΑΤ – ΔΡΑΣΗ, στη μαζική ανεργία, στους μισθούς πείνας και στα λοκ-ντάουν.

Οι φοιτητές και η εργατική τάξη βρίσκονται σε πορεία εξέγερσης, όπως δείχνουν σημάδια σ’ όλη την Ευρώπη, ενάντια στην καπιταλιστική απάνθρωπη βαρβαρότητα της ΕΕ και των Μνημονιακών καθεστώτων κοινοβουλευτικής χούντας. 

Στην πορεία συμμετείχαν με τα πανό τους η Πρωτοβουλία Δικηγόρων – Νομικών, Φοιτητικοί Σύλλογοι Αθήνας, Πρωτοβουλία Καλλιτεχνών, και Αριστερά κόμματα και οργανώσεις (ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΟΚΔΕ, ΕΕΚ, κ.α.)

Για μια ακόμη φορά απείχαν ΚΚΕ, ΜέΡΑ και ΣΥΡΙΖΑ.    

Από την απεργιακή κινητοποίηση γιατρών και νοσηλευτών στις 10/12/20. Φωτό 902.gr

Σήμερα η κοινοβουλευτική χούντα Μητσοτάκη ανακοίνωσε επέχταση του λοκ-ντάουν για τον κορονοϊό με απαγόρευση μετακινήσεων από ένα δήμο σ’ άλλον με αυτοκίνητο.

Αντί για άμεση επίταξη των ιδιωτικών κλινικών και ΜΕΘ, και εθνικοποίηση του ιδιωτικού κλάδου υγείας και των φαρμακοβιομηχανιών, η χούντα Μητσοτάκη με το δόγμα συνεργασίας δημοσίου–ιδιωτικού στέλνει ασθενείς στις ιδιωτικές κλινικές που θα πληρωθούν αδρά από το Δημόσιο.

Στα δημόσια νοσοκομεία οι κλινικές μετατρέπονται σε αποκλειστικά κλινικές κορονοϊού, και οι ασθενείς άλλων νοσημάτων μεταφέρονται στις ιδιωτικές κλινικές. 

Τα επείγοντα χειρουργεία στα δημόσια νοσοκομεία έχουν μειωθεί σε πάνω από 80%!

Γι’ αυτή την εγκληματική πολιτική υπεύθυνη είναι η χούντα Μητσοτάκη που κυνικά ομολογεί ότι αξιοποιεί την πανδημία με το διχτατορικό λοκ-ντάουν για να περάσει τα πιο αντεργατικά και αντιδημοκρατικά νομοσχέδια, και να επιβάλλει λογοκρισία και απαγορεύσεις διαδηλώσεων, διαμαρτυριών και μετακινήσεων!

Από την επίθεση των ΜΑΤ στο σταθμό μετρό Ομόνοιας την περασμένη Παρασκευή. Φωτό Μάριος Λώλος

Με διαταγές των επικυρίαρχων ΕΠΑ, ΕΕ και ΔΝΤ, η μνημονιακή χούντα Μητσοτάκη έχει εξαπολύσει τον πιο βάρβαρο ταξικό πόλεμο ενάντια στο λαό, με σκοπό ένα διχτατορικό «κράτος έκτακτης ανάγκης» για να σώσει τις τράπεζες και τον χρεοκοπημένο και σάπιο καπιταλισμό.

Το εργατικό και συνδικαλιστικό κίνημα πρέπει να συνταχτεί με το κάλεσμα των φοιτητών για ανατροπή της κυβέρνησης!

Τώρα είναι η ώρα για την οργάνωση από τα πρωτοπόρα αγωνιστικά σωματεία και τους αγωνιστές της νεολαίας και της εργατικής τάξης, μιας Πανελλήνιας Πανεργατικής Συνέλευσης για το συντονισμό και την οργάνωση Γενικής Πολιτικής Απεργίας Διαρκείας. –

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s