► Η ΧΟΥΝΤΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΧΤΑΤΟΡΙΚΗ ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ! ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΤΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥ ΠΕΙΝΑΣ Δ. ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ!

► ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΑ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΜΕ ΤΟ ΔΙΧΤΑΤΟΡΙΚΟ ΛΟΚ-ΝΤΑΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ ΚΡΑΤΙΚΗ ΒΙΑ ΑΠΟ ΜΑΤ-ΔΡΑΣΗ!

► ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΤΩΡΑ ΜΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ!

Το φοιτητικό πανό στη χτεσινή διαδήλωση (Σάββατο) από τη Βουλή στην Ομόνοια ενάντια στην εξόντωση του Δ. Κουφοντίνα. Φωτό Ε.Α.

Ο Πρωθυπουργός-μαριονέτα των ΕΠΑ – ΕΕ Κ. Μητσοτάκης, στη χτεσινοβραδυνή απάντηση του στον Τσίπρα, επιχειρεί να τσουβαλιάσει τη νεολαία, τους εργαζομένους, τους νομικούς με τον ΣΥΡΙΖΑ και να παρουσιάσει όλους ως υποστηριχτές της τρομοκρατίας. 

Σε μια απάντηση γεμάτη παραμορφώσεις της αλήθειας και ασύστολα ψέματα, ο Πρωθυπουργός της βίας των ΜΑΤ, απολογητής του πραξικοπηματία Τραμπ και συνεργάτης του αρχιτρομοκράτη εγκληματία σιονιστή Νετανιάχου (καταδικασμένου για διαφθορά), κατηγορεί τους φοιτητές και εργαζόμενους ότι ζητούν «προνομική [sic] μεταχερίσιη [sic] και παραβίαση της έννομης τάξης»!

Χαραχτηριστική απάντηση της ρατσιστικής εγκληματικής χούντας Μητσοτάκη που πολιτική της είναι η κρατική τρομοκρατία απέναντι στους εργαζομένους και στους φοιτητές.

Το πανό των φοιτητικών συλλόγων του ΕΜΠ στην πορεία της Πέμπτης. Φωτό Ε.Α.

Η χούντα Μητσοτάκη με τις διαταγές της ΕΕ και των ΕΠΑ εγκληματεί και είναι ένοχη κοινωνικής δολοφονίας χιλιάδων από τον κορονοϊό και επιβολής διχτατορικών απαγορεύσεων.

Η χούντα Μητσοτάκη έχει καταστρέψει με τα μνημόνια τις ζωές εκατομμυρίων που τους έφερε στη φτώχεια και απόγνωση.

Η χούντα Μητσοτάκη με νόμους αφαιρεί τα συνταγματικά δικαιώματα απεργίας, συλλογικών συμβάσεων και διαδήλωσης.

Η χούντα Μητσοτάκη είναι συνένοχος στους πνιγμούς και στους θανάτους χιλιάδων προσφύγων.

Η χούντα Μητσοτάκη είναι συνένοχος των εγκλημάτων του σιονιστικού κράτους ενάντια στους Παλαιστίνιους.

Η χούντα Μητσοτάκη ως σύμμαχος των παράνομων πολέμων ΕΠΑ, ΝΑΤΟ ΕΕ σε Συρία, Λιβύη, Αφρική είναι συνένοχος των δολοφονιών αμάχων από βομβαρδισμούς.

Η χούντα Μητσοτάκη με τους ΕΠΑ και ΕΕ υποστήριξε τους τρομοκράτες τζιχαντιστές στον πόλεμο τους ενάντια στο αντιιμπεριαλιστικό καθεστώς της Συρίας. 

Η χούντα Μητσοτάκη είναι υπέρμαχος του εγκληματικού κράτους της Σαουδικής Αραβίας.

Η χούντα Μητσοτάκη υποστηρίζει τους εγκληματίες πραξικοπηματίες στη Βενεζουέλα. 

Η χούντα Μητσοτάκη βάζει αστυνομία με διχτατορικές εξουσίες στα πανεπιστήμια για να συντρίψει το ιστορικό φοιτητικό κίνημα, με τον Χρυσοχοΐδη τον αντιπρόσωπο των ΕΠΑ στην κυβέρνηση.

Η χούντα Μητσοτάκη καταστρέφει μνημεία και αρχαιότητες καθώς υπακούει στις διαταγές των αμερικανο-ευρωπαίων μεγάλων επιχειρηματιών τουρισμού, που όργανο τους είναι η “μας κάνει όλες τις δουλειές” Μενδώνη.

Έφοδος των ΜΑΤ της χούντας Μητσοτάκη την περασμένη Τρίτη εναντίον διαδήλωσης για τα δικαιώματα του Κουφοντίνα. Φωτό Μάριος Λώλος.

Οι διοργανωτές της χτεσινής διαδήλωσης, η Πρωτοβουλία Δικηγόρων – Νομικών και οι Αριστερές Οργανώσεις, καθώς και οι φοιτητικοί σύλλογοι, με τις ανακοινώσεις και τα πανό τους έχουν δημόσια διακηρύξει ότι διεκδικούν αυτό το οποίο αρνούνται η χούντα Μητσοτάκη και οι επικυρίαρχοι της ΕΠΑ και ΕΕ, δηλαδή την εφαρμογή του νόμου και του Συντάγματος. 

Η ανακοίνωση των Αριστερών Οργανώσεων, για τη διαδήλωση του Σάββατου, αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Αυτή η κυβέρνηση θέλει να υπάρξει νεκρός απεργός πείνας για πρώτη φορά μετά την εποχή Θάτσερ. Μια τέτοια εξέλιξη θα αποτελέσει ανεπανόρθωτο πλήγμα για τις δημοκρατικές ελευθερίες και τα ανθρώπινα δικαιώματα στη χώρα μας. Δεν είναι τυχαίο ότι έρχεται σε συνέχεια μιας υπεραντιδραστικής πολιτικής της κυβέρνησης κατά την περίοδο της πανδημίας, που περιορίζει δραστικά δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες, μέσα από ένα πλέγμα ακραίας καταστολής απέναντι σε φοιτητές, εργαζόμενους, πρόσφυγες και μετανάστες, οποιονδήποτε πολίτη».

Οι νομικοί, η εργατική τάξη, οι φοιτητές και διανοούμενοι αντιστέκονται στην κοινοβουλευτική χούντα Μητσοτάκη που έχει πετάξει το Σύνταγμα στα σκουπίδια και νομοθετεί τους πιο αντιδημοκρατικούς και αντεργατικούς νόμους υιοθετώντας πλήρως τις διαταγές των επικυρίαρχων που επέβαλαν τα Μνημόνια βάρβαρης λιτότητας.

Μνημόνια και διχτατορική διακυβέρνηση πάνε μαζί! Από το 2010 έως σήμερα οι μαριονέτες πρωθυπουργοί στην Ελλάδα (και στις άλλες χώρες της ΕΕ) επιβάλουν παράλληλα μαζική ανεργία και φτώχεια, καταστροφή δημόσιας υγείας και παιδείας, με αντιδημοκρατικούς νόμους “κατάστασης πολιορκίας” και “κράτους έκτακτης ανάγκης”.

Η ηγεσία του ΚΚΕ που αρνείται τη συμμετοχή σ’ αυτή την αντίσταση, επαναστατικής διάστασης, με τον Γ.Γ. του κόμματος να αρνείται να μιλήσει για εφαρμογή των νόμων για τον Κουφοντίνα, υποτάσσονται στην τρομοκρατία της χούντας Μητσοτάκη.  

Ενάντια στη χούντα Μητσοτάκη αγωνίζεται με αποφασιστικότητα το φοιτητικό κίνημα και η νεολαία μαζί με τα πρωτοπόρα τμήματα της εργατικής τάξης οργανωμένα σε σωματεία που κινητοποιούνται και απεργούν.

Ενάντια στη λογοκρισία! Ο ιστότοπος μας ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ καταγγέλει την παρέμβαση χάκερ – πιθανά κρατικών υπηρεσιών – στις αναρτήσεις μας και στην πρόσβαση αναγνωστών/τριών.

Από το όργιο βίας των ΜΑΤ στο σταθμό Ομόνοιας. Φωτό thetoc

Τα κύρια συνθήματα των φοιτητών και εργαζομένων στη χτεσινή μαζική μαχητική διαδήλωση ήταν: 

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΚΔΙΚΗΣΗ – ΝΙΚΗ ΣΤΗ ΖΩΗ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΕΚΡΟΣ ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ ΑΠΕΡΓΟΣ

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

ΦΑΣΙΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ

ΜΑΤ, ΒΙΑ, ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ – ΚΑΤΩ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Αυτοί κι αυτές που συμμετείχαν στη χτεσινή διαδήλωση είναι ενάντιοι στη χούντα Μητσοτάκη. Δεν υποστηρίζουν την ατομική τρομοκρατία. Αντίθετα, είναι η χούντα Μητσοτάκη που ΕΞΑΣΚΕΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ με διαταγές των επικυρίαρχων ΕΠΑ, ΕΕ.

Σ’ όλη την Ευρώπη αναπτύσσεται ένα εξεγερτικό κίνημα νεολαίας και εργαζομένων ενάντια στους θανάτους της πανδημίας κορονοϊού, στα διχτατορικά λοκ-ντάουν, στην απάτη των εμβολίων, στη μαζική ανεργία και φτώχεια, στο ρατσισμό και σεξισμό, στην καταστροφή του περιβάλλοντος και των μνημείων. 

Η αντίσταση στη χούντα Μητσοτάκη είμαι μέρος αυτού του κινήματος. Είναι ώρα το εργατικό και συνδικαλιστικό κίνημα με τους φοιτητές και τους μικρομεσαίους να συγκροτήσει ενιαίο μέτωπο για την οργάνωση γενικής πολιτικής απεργίας διαρκείας για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ της χούντας Μητσοτάκη. – 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s