► «ΜΑΤ, ΒΙΑ, ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ – ΚΑΤΩ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ!» 2.000 ΣΤΗ ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥ ΠΕΙΝΑΣ Δ. ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ!

► ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΙΑ ΤΩΝ ΤΑΓΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ!

► ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΑΣ “ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ” ΓΙΑ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ ΚΑΙ ΦΡΑΓΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ ΧΑΚΕΡ ή ΤΟΥΣ/ΤΙΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Το πανό των φοιτητικών συλλόγων στη σημερινή πορεία στη Βουλή. Φωτό Ε.Α.

Με μια μαχητική πορεία σχεδόν 2.000, σήμερα Σάββατο στην Αθήνα, νεολαία και εργαζόμενοι απαίτησαν την ικανοποίηση της διεκδίκησης του πολιτικού κρατούμενου Δ. Κουφοντίνα ο οποίος βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Λαμίας.

Μετά από συγκέντρωση μπροστά στη Βουλή, συγκροτήθηκε πορεία που βάδισε μέχρι την Ομόνοια κάτω από συνεχή παρακολούθηση των ΜΑΤ, ΔΡΑΣΗ και οχημάτων κανονιού νερού. 

Μπροστά στην πορεία ήταν το πανό των διοργανωτών δικηγόρων-νομικών και ακολουθούσαν τα πανό αρκετών συλλογικοτήτων και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, του ΚΚΕ (μ-λ), ΟΚΔΕ, Ροσινάντε, της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, του τομέα δικαιωμάτων ΜεΡΑ, κ.α. 

Μερικά από τα συνθήματα: ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΕΚΡΟΣ ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ ΑΠΕΡΓΟΣ!, Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!, ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΚΔΙΚΗΣΗ – ΝΙΚΗ ΣΤΗ ΖΩΗ!, ενώ στο μπλοκ των φοιτητών κυριάρχησαν τα συνθήματα ΦΑΣΙΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ! και ΜΑΤ, ΒΙΑ, ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ – ΚΑΤΩ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ!

Το πανό της Πρωτοβουλίας Δικηγόρων – Νομικών στη σημερινή πορεία. Φωτο Ε.Α.

Χτες Παρασκευή τα ΜΑΤ και ΔΡΑΣΗ οργίασαν στη βία με  ασπίδες, γκλομπ, κλωτσιές, γροθιές, χημικά σε διαδηλωτές και φωτογράφους/δημοσιογράφους στην Ομόνοια καθώς έβγαιναν από το σταθμό μετρό για τη συγκέντρωση στα Προπύλαια για τον Δ. Κουφοντίνα.

7 φωτορεπόρτερ και δημοσιογράφοι δέχτηκαν κι αυτοί μπουνιές κλωτσιές σπρωξίματα.  Συγκρότησαν ομάδα διαμαρτυρίας στη ΓΑΔΑ. Εκδόθηκε  ανακοίνωση καταγγελίας της βίας των ΜΑΤ:

«Η ΕΦΕ μαζί με την Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου και την υποστήριξη της ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει άλλο ένα περιστατικό αστυνομικής βίας κατά εργαζομένων του Τύπου. Επτά (7) τραυματίες αυτή τη φορά, από απρόκλητη επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων κατά συναδέλφων μέσα στο κέντρο της Αθήνας.

Από το όργιο βίας των ΜΑΤ χτες στο σταθμό Ομόνοιας. Φωτό thetoc

Μετά απ’ όλα αυτά, καλούμε την κυβέρνηση να μας ενημερώσει αν οι υποσχέσεις που έχει δώσει για την «ποιότητα του δημοσίου διαλόγου», η υποστήριξή της απέναντι στα θύματα βίας (#metoo) και οι διαβεβαιώσεις της περί Ελευθερίας του Τύπου είναι απλώς κενά λόγια χωρίς καμία συνέπεια.

Ποια είναι η «ποιότητα» του δημοσίου διαλόγου όταν οι εργαζόμενοι του τύπου δέχονται συνεχώς επιθέσεις και τρομοκρατούνται από τα ένστολα όργανα του κράτους;

Μπορεί και πρέπει να δοθεί εντολή να σταματήσουν αυτά τα φαινόμενα. Μπορεί και πρέπει να υπάρξουν συνέπειες για τους ένστολους που προφανώς βλέπουν τους φωτορεπόρτερ ως «θήραμα» σε ένα παιχνίδι άκρως επικίνδυνο για την δημοκρατία.

Καταδικάζουμε απερίφραστα αυτές τις πρακτικές οι οποίες έχουν γίνει «συνήθεια».

Οι φωτορεπόρτερ θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε στο δρόμο και στην καρδιά των γεγονότων, θα συνεχίσουμε να είμαστε «τα μάτια του κόσμου» όσες προσπάθειες και αν γίνονται για το αντίθετο!»

Επίθεση ΜΑΤ σε φωτορεπόρτερ και δημοσιογράφους την Παρασκευή βράδυ στο σταθμό μετρό Ομόνοια. Φωτό Μάριος Λώλος.

► ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΑΣ:

Τις τελευταίες μέρες η λειτουργία του ιστότοπου μας “ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ” δεν είναι κανονική. Υπάρχει δυσκολία ή μπλοκάρισμα στην πρόσβαση στις αναρτήσεις μας για την υπόθεση Κουφοντίνα και επίσης δεχτήκαμε το μήνυμα “this cannot be processed” από το μηχανισμό του ίντερνετ. Απευθυνθήκαμε σε ειδικούς μηχανικούς οι οποίοι μας τόνισαν ότι υπάρχει παρέμβαση. Πληροφορήκαμε ότι και σ’ άλλους ιστότοπους έχουν συμβεί παρεμβάσεις. Καταγγέλουμε αυτές τις παράνομες παρεμβάσεις που είναι πολύ πιθανό να προέρχονται από χάκερ που δουλεύουν για κρατικές υπηρεσίες. –  

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s