► «ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΠΑΛΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΝ!» 5.000 ΣΤΗ ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ!

► ΚΑΛΟΥΝ ΝΕΑ ΜΑΖΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΙΣ 10 ΜΑΡΤΗ – ΟΙ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ 100%. 

Από τη χτεσινή (Πέμπτη) μαχητική φοιτητική πορεία στην Αθήνα. Φωτό Ε.Α.

► ΕΠΙΔΡΟΜΗ ΤΩΝ ΜΑΤ ΣΕ ΧΤΙΡΙΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 42 ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΣΕ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ Δ. ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΚΡΙΣΙΜΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ! 

► ΑΠΟΛΥΤΗ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΑΝΘΡΩΠΙΑ ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ: Εισαγγελέας ανάκρινε για “εμπρησμό” 26χρονη έγγυο γυναίκα πρόσφυγα στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται! Η γυναίκα πυρπόλησε τον εαυτό της καθώς της αρνήθηκαν μεταφορά στη Γερμανία.
Από τη χτεσινή (Πέμπτη) πορεία στην Αθήνα. Φωτό Μάριος Λώλος.

Πάνω από 5.000 συμμετείχαν στη χτεσινή μαχητική φοιτητική πορεία στην Αθήνα που απαίτησε τη συντριβή του νόμου αστυνομοκρατίας Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη, την απελευθέρωση των συλληφθέντων φοιτητών, το άνοιγμα των πανεπιστημίων και την παραίτηση του Πρύτανη του ΑΠΘ Νίκου Παπαϊωάννου που κάλεσε τα ΜΑΤ.   

Μαζικές πορείες και σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Λάρισα, Ηράκλειο και σε πόλεις της Θράκης. Φοιτητικοί σύλλογοι καλούν σε νέα πορεία την Τετάρτη 10 Μάρτη.

Στο λιμάνι Πειραιά τα 13 ναυτεργατικά σωματεία πραγματοποίησαν απεργιακή συγκέντρωση στην τρίτη μέρα της καθολικής απεργίας τους με συμμετοχή 100%, διακδικώντας την υπογραφή ΣΣΕ και την κατάργηση των αντιδραστικών νόμων 4714/2020, 4150/2013, 4770/2021.      

Αργότερα στη σύσκεψη των προέδρων των ναυτεργατικών σωματείων, προτάθηκε (από ΠΕΜΕΝ, Στέφενσων, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΠΡΝ και ΠΕΝΕΝ) και νέα 24ωρη απεργία. Η πρόταση δεν έγινε δεχτή από την πλειοψηφία των σωματείων.

Από τη χτεσινή απεργιακή συγκέντρωση των 13 ναυτεργατικών σωματείων στο λιμάνι του Πειραιά. Φωτό Ε.Α.

Μέσα στη Βουλή ο Μητσοτάκης και οι ηγέτες των κομμάτων πραγματοποίησαν συζήτηση απάτη για την «Ποιότητα Δημοκρατίας και του Δημοσίου Διαλόγου» (!!!) με κοκκορομαχία Μητσοτάκη-Τσίπρα περί ηθικής την ώρα που επιβάλλεται διχτατορική διακυβέρνηση και οργιάζουν τα ΜΑΤ!

Ο Κουτσούμπας, στην ομιλία του, ούτε μια φορά δεν αναφέρθηκε στην κοινωνική δολοφονία από την πανδημία κορονοϊού με ευθύνη της κοινοβουλευτικής χούντας Μητσοτάκη και της συμπαιχνίας ΕΕ – φαρμακευτικών βιομηχανιών/επιχειρήσεων. Ο Γ.Γ. του ΚΚΕ ξέχασε την απεργία των ναυτεργατών, την υπόθεση Κουφοντίνα, τις μαχητικές διαμαρτυρίες των φοιτητών ενάντια στο νόμο Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη και την διχτατορική καταστολή και βία των ΜΑΤ!

Ούτε βέβαια ο Βαρουφάκης αναφέρθηκε στον αγώνα των ναυτεργατών και των φοιτητών, ενώ ξέχασε κι αυτός το ζήτημα Κουφοντίνα. Κατακεραύνωσε όμως την υποκρισία του Μητσοτάκη και του Τσίπρα. 

Για τον Μητσοτάκη είπε ότι, «ηγείστε κυβέρνησης που επιδίδεται στο όργιο του βιασμού της δημοκρατίας έξω από αυτή την αίθουσα αλλά και μέσα σε αυτή». 

Για τον Τσίπρα, που ψήφισε δυο μνημόνια, ο Βαρουφάκης τόνισε: «Μιλάτε και εσείς του ΣΥΡΙΖΑ, που ο κ. Τσίπρας έβγαλε τον γενναίο μας λαό στους δρόμους για να πει το μεγάλο «ΟΧΙ» στην Τρόικα, ποντάροντας ότι ο λαός θα σκιαχτεί. Και όταν ο λαός δεν σκιάχτηκε, τρομοκρατημένος ο κ. Τσίπρας μαζί μ’ εσάς και με το Κίνημα Αλλαγής, που λείπει σήμερα, ανατρέψατε τον λαό». 

Ο Βαρουφάκης κατονόμασε και το αφεντικό του Χρυσοχοΐδη: «Ούτε την αποπομπή του κ. Χρυσοχοΐδη ζητούμε, γιατί έτσι και αλλιώς αμφισβητώ αν μπορείτε να τον διώξετε. Αν αποφασίσουμε να ζητήσουμε την αποπομπή του, θα αποτανθούμε στην Αμερικανική Πρεσβεία. Ξέρουμε πού θα πάμε».

Το πανό των φοιτητικών συλλόγων του ΕΜΠ στην πορεία της Πέμπτης. Φωτό Ε.Α.

Ξέροντας ότι έχει την πλήρη υποστήριξη ΕΕ και ΕΠΑ, ο Μητσοτάκης διοργανώνει συζητήσεις στη Βουλή για «ποιότητα δημοκρατίας» την ώρα που ψηφίζει το ένα μετά το άλλο τα πιο αντιδημοκρατικά και αντεργατικά νομοσχέδια και στέλνει τα ΜΑΤ, ΔΡΑΣΗ και κανόνια νερού στους φοιτητές και την εργατική τάξη. 

Η πανδημία κορονοϊού – παρά το λοκ-ντάουν μαγαζιών και απαγόρευση κυκλοφορίας – θερίζει. Ο Μητσοτάκης, πριν δυο μήνες σε διεθνές οικονομικό συνέδριο στη Νέα Υόρκη, κάλεσε τους επενδυτές να «εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες που ανοίγονται στη χώρα μας» με το μεταρρυθμιστικό του μνημονιακό πρόγραμμα ξεπουλήματος του δημόσιου πλούτου και επιβολής κοινοβουλευτικής χούντας με απαγορεύσεις διαδηλώσεων και απεργιών. 

Η χούντα Μηστοτάκη ακολουθεί τις διαταγές των επικυρίαρχων ΕΕ και ΕΠΑ για την συντριβή του φοιτητικού και εργατικού κινήματος και την εξόντωση του Κουφοντίνα για να επιβάλει ακόμη χειρότερα διχτατορικά μέτρα με σκοπό τη διάσωση του χρεοκοπημένου ελληνικού καπιταλισμού.

Χτες Πέμπτη τα ΜΑΤ επιτέθηκαν στη συμβολική κατάληψη χτιρίου του Υπουργείου Πολιτισμού από υποστηριχτές του νόμιμου αιτήματος του Κουφοντίνα, για μεταφορά στον Κορυδαλλό, και συνέλαβαν 42 διαδηλωτές με κατηγορίες τη “διάδοση του κορονοϊού, τη διατάραξη οικιακής ειρήνης και δημόσιας υπηρεσίας”. 

Έφοδος των ΜΑΤ της χούντας Μητσοτάκη την περασμένη Τετάρτη στην Αθήνα εναντίον διαδήλωσης για τα δικαιώματα του Κουφοντίνα. Φωτό Μάριος Λώλος.

Ο αγώνας των εργαζομένων και των φοιτητών μπορεί να δικαιωθεί με την ανατροπή της χούντας Μητσοτάκη και τη διάλυση των ΜΑΤ-ΔΡΑΣΗ.

Οι γιατροί και οι υγειονομικοί δεν μπορούν μόνοι τους να προστατεύσουν τη δημόσια υγεία και το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Οι ναυτεργάτες δεν πρέπει να αγωνίζονται μόνοι τους για την υπεράσπιση των ΣΣΕ που αφορά όλη την εργατική τάξη. Ο αγώνας των φοιτητών ενάντια στην αστυνομοκρατία αφορά όλους του εργαζομένους όλο το λαό.

Τα Εργατικά Κέντρα Αθήνας και Πειραιά – όπου το ΠΑΜΕ προεδρεύει – αρνήθηκαν να καλέσουν την οργανωμένη εργατική τάξη σε απεργιακές κινητοποιήσεις υπέρ των ναυτεργατών και των φοιτητών.

Αν θέλουν να θεωρούν τους εαυτούς τους διαφορετικούς από την προδοτική συνδικαλιστική γραφειοκρατία ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ, τότε καλούνται να αναπτύξουν άμεσα πρωτοβουλίες Ενιαίου Μετώπου με σύγκλιση Πανελλαδικής Πανεργατικής συνέλευσης – συνδικάτων, εργατών, νεολαίας, μικροεπαγγελματιών, αγροτών, συνταξιούχων – για το συντονισμό του αγώνα υπεράσπισης των συνδικαλιστικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων.

Για την οργάνωση Γενικής Πολιτικής Απεργίας Διαρκείας για τη συντριβή των μνημονίων της ΕΕ για την ανατροπή της χούντας Μητσοτάκη! 

Μ’ αυτή την προοπτική, η νεολαία και οι αγωνιστές στις σημερινές επαναστατικές συνθήκες της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης και πανδημίας, μπορούν να προχωρήσουν στη συγκρότηση επαναστατικού μαρξιστικού κόμματος για την ανατροπή του σάπιου χρεοκοπημένου καπιταλισμού, για τη διάλυση της ΕΕ και τη συγκρότηση Ομοσπονδίας Σοσιαλιστικών Κρατών της Ευρώπης. –    

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s