► ΟΙ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΝΕΑ 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΙΑ ΠΕΜΠΤΗ 25/2, ΚΑΛΟΥΝ ΓΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΑΠΟ ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ!

► 5.000 ΣΤΗ ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΠΕΜΠΤΗ 1 μ.μ. ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ. – ΚΑΤΩ Ο ΝΟΜΟΣ ΚΕΡΑΜΕΩΣ-ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ! ΓΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ!

► ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΕ ΧΗΜΙΚΑ ΜΑΤ & ΔΕΛΤΑ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΙ ΝΕΡΟΥ ΣΕ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ Δ. ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ! 

Από τη σημερινή (Πέμπτη πρωί) απεργιακή συγκέντρωση των ναυτεργατών στο λιμάνι Πειραιά. Η απεργία συνεχίστηκε για 3η μέρα. Στη συγκέντρωση ανακοινώθηκαν μηνύματα συμπαράστασης απ’ όλο τον κόσμο. Στη σύσκεψη των 13 σωματείων αργότερα, ΠΕΝΕΝ, ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ πρότειναν συνέχιση του απεργιακού αγώνα με νέα 24ωρη. Η πρόταση δεν έγινε αποδεχτή από τα άλλα σωματεία. Το ΕΚΠ πρόσφερε ηθική υποστήριξη χωρίς κήρυξη απεργιακών κινητοποιήσεων υπέρ της απεργίας. Φωτό Ε.Α.

Τα 13 ναυτεργατικά σωματεία αποφάσισαν την Τετάρτη απόγευμα, τη συνέχιση της 48ωρης απεργία με νέα 24ωρη για Πέμπτη διακδικώντας την υπογραφή ΣΣΕ για όλους σε όλα τα πλοία και την κατάργηση των αντιδραστικών νόμων 4714/2020, 4150/2013, 4770/2021.      

Η ανακοίνωση τους αναφέρει:

«[…] οι Πρόεδροι των 13 Ναυτεργατικών Σωματείων κατέληξαν ομόφωνα στην πρόταση για συνέχιση της απεργίας (24ωρης με προοπτική κλιμάκωσης). […]

Καλούμε τους Ναυτεργάτες να συνεχίσουν με την ίδια αγωνιστική θέληση και αποφασιστικότητα την απεργία, να την περιφρουρήσουν με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο.

Απευθυνόμαστε σε όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να εκφράσουν με κάθε δυνατό τρόπο την αλληλεγγύη τους στους Ναυτεργάτες και στον αγώνα τους. 

Καλούμε τους Ναυτεργάτες και τους απόμαχους της θάλασσας σε συγκέντρωση την οποία διοργανώνουμε αύριο 25/2/2021 στις 10 π.μ έξω από το πλοίο BLUE STAR DELOS (απέναντι από τον Ηλεκτρικό Σταθμό Πειραιά μέσα στο λιμάνι του Πειραιά).

Με αγώνες κατακτάμε τα δικαιώματά μας. Πειραιάς 24-2-2021, τα 13 Σωματεία.»

Είναι υποχρέωση όλων των εργατικών σωματείων, των αγωνιστών και των φοιτητών να σταθούν πλάϊ στους ναυτεργάτες. Το ΕΚΠ και κάθε εργατικό κέντρο στα λιμάνια, πρέπει να κηρύξουν απεργία και να διοργανώσουν μπλοκαρίσματα.  

Μαζική και μαχητική η φοιτητική πορεία σήμερα Πέμπτη με πάνω από 5.000. Φωτό Ε.Α.

Μαζί με τους ναυτεργάτες, και οι φοιτητικοί σύλλογοι συνεχίζουν την Πέμπτη (Προπύλαια 1 μ.μ.) τις μαχητικές και μαζικές κινητοποιήσεις τους ενάντια στο νόμο αστυνομοκρατίας των Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη και στη βαρβαρότητα των ΜΑΤ.

Η βία των ΜΑΤ και η πρωτοφανής λεκτική βία του Πρύτανη του ΑΠΘ έχουν ξεσηκώσει το φοιτητικό κίνημα σε μια περίοδο που άρχισαν απεργιακές κινητοποιήσεις τα εργατικά σωματεία.

Η κοινοβουλευτική χούντα Μητσοτάκη στην Αθήνα έστειλε ΜΑΤ, ομάδες ΔΡΑΣΗ και το κανόνι νερού ενάντια στην κινητοποίηση για τον Δ. Κουφοντίνα αναρχικών συλλογικοτήτων που είχε σχηματιστεί στα Προπύλαια και έκανε πάνω από 10 προσαγωγές, παρά τις συνεχείς ανακοινώσεις νομικών και διανοούμενων ότι πρέπει να εφαρμοστεί ο νόμος. 

Τα ΜΑΤ περιόρισαν μέσα στην πλατεία Συντάγματος και τη συγκέντρωση αριστερών οργανώσεων για τον Δ. Κουφοντίνα.

Από τη χτεσινή απεργιακή συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας της ΟΕΝΓΕ (γιατροί) και της ΠΟΕΔΗΝ (νοσηλευτές). Φωτό 902.gr

Καθώς η υπόθεση Λιγνάδη τραντάζει την Υπουργό Πολιτισμού αλλά και τον ίδιο τον Μητσοτάκη, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή (Κομισιόν) προσφέρει πλήρη υποστήριξη στο μνημονιακό «κράτος έκτακτης ανάγκης».

Σήμερα δημοσιοποιήθηκε η 9η Έκθεση Επιτήρησης της Ελλάδας από τα αφεντικά του Μητσοτάκη ΕΕ και ΕΚΤ. Για μια ακόμη φορά η Έκθεση παπαγαλίζει ότι, «παρά τις δύσκολες συνθήκες, οι Αρχές κατάφεραν να προχωρήσουν ικανοποιητικά σε διάφορους τομείς, όπως η εκπαίδευση, η διαχείριση των κρατικών περιουσιακών στοιχείων, τα έργα ιδιωτικοποίησης και η ενεργειακή πολιτική».

Οι μνημονιακές διαταγές της ΕΕ για υποβάθμιση-διάλυση της δημόσιας εκπαίδευσης και επιβολής αστυνομικής επιτήρησης, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και των κρατικών επιχειρήσεων ιδιαίτερα της ΔΕΗ και ΛΑΡΚΟ, παίρνουν τα εύσημα από τους επικυρίαρχους της χώρας.  

Αυτό είναι το πρόγραμμα της χούντας Μητσοτάκη που το επιβάλλει με διχτατορική βία!

Από την επίθεση ΜΑΤ – ΔΡΑΣΗ στους διαδηλωτές για τον Δ. Κουφοντίνα σήμερα Τετάρτη στην Ομόνοια. Φωτό zougla.gr

Το αποτέλεσμα των μνημονιακών αντεργατικών μεταρρυθμίσεων είναι – όπως ομολογούν – πάνω από 34% ανεργία στη νεολαία και διχτατορική διακυβέρνηση με τα ΜΑΤ, ΔΡΑΣΗ, κανόνια νερού και δικαστικές καταδίκες αγωνιστών.

Το μόνο που ενδιαφέρει την ΕΕ και την Λαγκάρντ στην ΕΚΤ είναι η σταθεροποίηση των ελληνικών τραπεζών που έχουν χρεοκοπήσει από το 2008. 

Η οικονομική κατάρρευση της ΕΕ, η ανικανότητα αντιμετώπισης της πανδημίας κορονοϊού, με το κολοσσιαίο σκάνδαλο των εμβολίων και η επιβολή διχτατορικών λοκ-ντάουν, έχει βάλει στην Ελλάδα και σ’ όλη την Ευρώπη τους εργαζομένους και τη νεολαία σε πορεία εξέγερσης.

Τώρα είναι ώρα μαχητικού Ενιαίου Μετώπου όλων των εργαζομένων και όλης της νεολαίας για την οργάνωση Γενικής Πολιτικής Απεργίας Διαρκείας συντριβής των μνημονίων και της χούντας Μητσοτάκη.-    

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s