► ΟΛΑ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΕΝΕΡΓΑ ΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΩΝ ΚΑΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ!

► ΕΠΕΧΤΑΣΗ ΤΗΣ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ 48ωρης ΑΠΕΡΓΙΑΣ! 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ 25/2! ΤΑ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΛΟΥΝ ΣΕ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΠΡΩΪ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΠΕΙΡΑΙΑ!

► ΕΝΙΑΙΟ ΜΕΤΩΠΟ ΓΙΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ! ΚΑΤΩ Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ! 

Από τη σημερινή (Τρίτη) απεργιακή κινητοποίηση γιατρών (ΟΕΝΓΕ) και νοσηλευτών (ΠΟΕΔΗΝ) στο Υπουργείο Υγείας. Φωτό Μάριος Λώλος
Μεγάλη και μαχητική συγκέντρωση φοιτητών/τριών σήμερα Τρίτη στα Δικαστήρια Θεσσαλονίκης για την απελευθέρωση των 30 συλληφθέντων στη χτεσινή επιδρομή των ΜΑΤ στην Πρυτανεία. Φωτο τουΐτ Ιάσονας Μπάντιος

Αύριο Τρίτη 23/2 και Τετάρτη 24/2 οι ναυτεργάτες 13 σωματείων πραγματοποιούν 48ωρη καθολική απεργία, για την Τρίτη κήρυξαν 24ωρη απεργία οι νοσοκομειακοί γιατροί (ΟΕΝΓΕ) και στάση εργασίας οι νοσηλευτές (ΠΟΕΔΗΝ) ενάντια στους αντεργατικούς νόμους της χούντας Μητσοτάκη, και για την Πέμπτη 25/2 οι φοιτητές οργανώνουν νέα μαζική πορεία για τη συντριβή του νόμου αστυνόμευσης στα πανεπιστήμια. 

Όλα τα εργατικά σωματεία, η νεολαία και οι φοιτητικοί σύλλογοι πρέπει να υποστηρίξουν ενεργά αλλά και με κάθε τρόπο αυτές τις κινητοποιήσεις στο πλαίσιο της αντίστασης της εργατικής τάξης και του λαού στην πανδημία κορονοϊού και στα διχτατορικά λοκ-ντάουν, στη μαζική ανεργία, στους μισθούς φτώχειας, στη βία και καταστολή των ΜΑΤ, στην εξαφάνιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων.

Ο σημερινός αγώνας της οργανωμένης εργατικής τάξης και των φοιτητών, που έχει στείλει στα σκουπίδια τις απαγορεύσεις συγκεντρώσεων, είναι η κορυφή του κολοσσιαίου παγόβουνου λαϊκής οργής που αναπτύσσεται με εξεγερτική διάθεση. 

Ναυτεργάτες περιφρουρούν τη 48ωρη καθολική απεργία 100% σήμερα Τρίτη πρωί στο λιμάνι Πειραιά. Η ΠΕΝΕΝ ανακοίνωσε ότι αύριο Τετάρτη θα προτείνει “κλιμάκωση και συνέχιση της απεργίας” μετά τη σημερινή επιτυχία. Φωτό Ε.Α.

Τα 13 ναυτεργατικά σωματεία κήρυξαν 48ωρη καθολική απεργία για τις 23-24 Φλεβάρη ενάντια στο νόμο 4714/2020 (ψηφίστηκε τον περασμένο Ιούλη) που οδηγεί στην ακύρωση των ΣΣΕ στην ποντοπόρο ναυτιλία, σε μειώσεις μισθών και αφαίρεσης δικαιωμάτων. 

Οι εφοπλιστές και η κυβέρνηση επιβάλλουν τις πανάθλιες συνθήκες και μισθολόγια πείνας, χωρίς ασφάλιση χωρίς συνδικαλιστικά δικαιώματα που έχoυν αποδεχτεί η ILO (Διεθνής Οργανισμός Εργασίας των Ενωμένων Εθνών) και η αντιδραστική ηγεσία της ITF (Διεθνής Ομοσπονδία Εργαζομένων στις Μεταφορές).

Αυτές τις συνθήκες οι εφοπλιστές απαιτούν να γενικευτούν σ’ όλα τα πλοία.

Στην ανακοίνωση τους (18/2) οι διοικήσεις των 13 σωματείων τονίζουν τις κύριες διεκδικήσεις τους για κατάργηση των αντιδραστικών νόμων, επαναφορά των συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων και αυτοτέλεια ΝΑΤ – Οίκου Ναύτη, υπογραφή ΣΣΕ 2020-21 για όλα τα πλοία, άμεση απόδοση του επιδόματος ανεργίας και covid-19, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους/ες, δημόσια ναυτική εκπαίδευση και αναβάθμιση υποδομών.   

Οι ναυτεργάτες θα περιφρουρούν την απεργία τους μπροστά στα πλοία στο λιμάνι Πειραιά και σ’ όλα τα λιμάνια από τις 6 π.μ. της Τρίτης.

Από τη σημερινή (Τρίτη) φοιτητική κινητοποίηση στην Αθήνα ενάντια στη βία των ΜΑΤ της κοινοβουλευτικής χούντας Μητσοτάκη. Νέα μαζικό συλλαλητήριο για τη συντριβή του νόμου αστυνομοκρατίας την Πέμπτη 1 μμ στα Προπύλαια. Φωτό Μάριος Λώλος

ΟΕΝΓΕ (γιατροί) και ΠΟΕΔΗΝ (νοσηλευτές) καλούν σε απεργιακή κινητοποιήσεις αύριο Τρίτη 23/2. Η ΠΟΕΔΗΝ οργανώνει συγκέντρωση στις 10:00 το πρωί στο Υπουργείο Εργασίας και από εκεί πορεία στο Υπουργείο Υγείας όπου καλεί συγκέντρωση από τις 10:30 π.μ. η ΟΕΝΓΕ.   

Σε Δελτίο Τύπου (18/2) της ΕΕ της ΠΟΕΔΗΝ αναφέρονται ότι οι δημόσιες δαπάνες υγείας παραμένουν στο 5% του ΑΕΠ και μειώθηκαν φέτος κατά 572 εκατομ ευρό παρά την πανδημία, ενώ τα δημόσια νοσοκομεία βαδίσουν στη χρεοκοπία. 

Η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλει το γεγονός ότι τα νοσοκομεία έχουν προσαρμοστεί στην αντιμετώπιση του κορονοϊού με αποτέλεσμα αναστολή χειρουργείων καθώς επίσης αντιμετωπίζουν σημαντικές ελλείψεις προσωπικού και 16.000 έκτακτοι βρίσκονται σε διαρκή ομηρία με ολιγόμηνες παρατάσεις των συμβάσεων. 25 συνάδελφοι πέθαναν από κορονοϊό.

Οι κύριες διεκδικήσεις της ΠΟΕΔΗΝ είναι ένταξη όλων των νοσηλευτών-υγειονομικών στα ΒΑΕ, μονιμοποίηση εκτάκτων, αυξήσεις στους μισθούς, επαρκή μέτρα προστασίας, ισχυρή δημόσια υγεία. 

Η χούντα Μητσοτάκη θα αγοράσει για 30 δισ. ευρό πολεμικά αεροσκάφη από τη Γαλλία.

Από τη φοιτητική κατάληψη της Νομικής Σχολής στην Αθήνα στις 21 Φλεβάρη 1973 μετά την αναγκαστική στράτευση φοιτητών από τη στρατιωτική χούντα του Παπαδόπουλου. Η κατάληψη οδήγησε στην Εξέγερση του Πολυτεχνείου το Νοέμβρη 1973 και στην ανατροπή της χούντας τον Ιούλη 1974. Σήμερα οι φοιτητές/τριες πρέπει να συντρίψουν τους διχτατορικούς νόμους αστυνόμευσης με την ανατροπή της κοινοβουλευτικής χούντας Μητσοτάκη.

Δεκάδες φοιτητικοί σύλλογοι αποφάσισαν συλλαλητήρια για την Πέμπτη 25/2 (1 μ.μ. Προπύλαια) και Τετάρτη 10/3, ως συνέχιση του αγώνα για τη συντριβή του νόμου της χούντας Μητσοτάκη επιβολής αστυνομοκρατίας στα πανεπιστήμια και φραγμού στην είσοδο χιλιάδων μαθητών/τριών στην ανώτερη εκπαίδευση. 

Σύμφωνα με τους Χρυσοχοΐδη – Κεραμέως η αστυνόμευση θα κοστίζει πάνω από 30 εκατομ. ευρό το χρόνο. Ο Προϋπολογισμός 2021 για την Ανώτατη Εκπαίδευση είναι μόλις 235,9 εκατομ. ευρό (μείωση -7,7% από πέρσι, στοιχεία από «Παρατηρητήριο για την Παιδεία»).

Ο ΟΑΕΔ ανακοίνωσε στοιχεία για τη μαζική ανεργία τον περασμένο μήνα (Γενάρης 2021) με σύνολο εγγεγραμμένων ανέργων 1.171.617! Πρόκειται για μείωση -0,82% σε σχέση με το Δεκέμβρη 2020, αλλά σημαντική αύξηση +2,88% σε σύγκριση με το Γενάρη 2020. 

Απ’ αυτούς/ες τους άνεργους, ποσοστό 50,4% παραμένουν χωρίς δουλειά για πάνω από 1 χρόνο!

Από τη μαζική πορεία 8.000 φοιτητών/τριών και εκπαιδευτικών στην Αθήνα στις 10/2. Φωτό Ε.Α.

Την προηγούμενη βδομάδα το IIF (Διεθνές Ινστιτούτο Χρηματοδότησης), ένας από τους κύριους τραπεζικούς οργανισμούς, αποκάλυψε ότι το παγκόσμιο χρέος αυξήθηκε στα $281 τρισεκατομμύρια στα τέλη του 2020, και θα αυξηθεί περισσότερο το 2021!

Μέσα στο 2020 οι κυβερνήσεις, επιχειρήσεις και νοικοκυριά δανείστηκαν $24 τρισεκατομμύρια για να αντιμετωπιστεί η πανδημία κορονοϊού. 

Το ποσό του χρέους αντιπροσωπεύει το 335% του παγκόσμιου ΑΕΠ, δηλαδή η παγκόσμια οικονομία είναι χρεοκοπημένη για πάνω από 3 φορές!

Αυτή είναι η θανάσιμη παγκόσμια κρίση του καπιταλισμού που αντιμετωπίζει τον κορονοϊό με εμβόλια τα οποία δεν είναι πλήρως εγγυημένα αλλά εξασφαλίζουν δισεκατομμύρια κέρδη στις φαρμακοβιομηχανίες.

Η ΕΕ και η χούντα Μητσοτάκη εκμεταλλεύονται την κρίση για περισσότερη καταστολή για περισσότερη ανεργία, για μισθούς φτώχειας και εξαθλίωσης που οδηγούν στην απελπισία και στο θάνατο.

Ο αγώνας ενάντια στη χούντα Μητσοτάκη δεν μπορεί να κερδηθεί με ξεχωριστές απεργίες κλάδων. Ούτε μόνος του ο κάθε κλάδος εργαζομένων μπορεί να πετύχει ότι διεκδικεί. Τα σωματεία ναυτεργατών, η ΠΟΕΔΗΝ, η ΟΕΝΓΕ μαζί με τους φοιτητές/τριες είναι στην πρωτοπορία της πάλης και πρέπει να υποστηριχτούν ενεργά απ’ όλους/ες.

Η χούντα Μητσοτάκη πρέπει να ανατραπεί με κοινή οργανωμένη δράση της εργατικής τάξης και των φοιτητών σε Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας. –     

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s