► «Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΝΑ ΔΙΚΑΙΩΘΕΙ!» ΑΠΑΙΤΗΣΕ Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ Δ. ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ.

Από τη σημερινή (Σάββατο) συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος. Φωτό Ε.Α.

Κόμματα και συλλογικότητες της Αριστεράς πραγματοποίησαν σήμερα Σαββάτο μεσημέρι συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος για τη δικαίωση του αιτήματος του απεργού πείνας πολιτικού κρατούμενου Δ. Κουφοντίνα.

Συμμετείχαν αντιπροσωπείες των κομμάτων και συλλογικοτήτων (με τα πανό τους η ΟΚΔΕ και το ΚΚΕ (μ-λ)), νεολαία, συνδικαλιστές καθώς και αγωνιστές που είχαν φυλακιστεί και βασανιστεί από τη στρατιωτική χούντα 1967-1974.

Από τη διμαρτυρία στο Μοσχάτο το Σάββατο μεσημέρι. Φωτό @laf_portal

Την ίδια ώρα εκατοντάδες νεολαίοι πραγματοποίησαν διαμαρτυρία στα γραφεία της ΝΔ στο Μοσχάτο. Τα ΜΑΤ στη συνέχεια επιτέθηκαν στη διαδήλωση και έκαναν περίπου 90 (!) προσαγωγές. Τις προηγούμενες μέρες τα ΜΑΤ διάλυσαν με περισσή βία τις κινητοποιήσεις αναρχικών συλλογικοτήτων.

Η κοινοβουλευτική χούντα Μητσοτάκη παραβιάζει το Σύνταγμα και ακολουθεί τη διαταγή των υπερκυρίαρχων ΕΠΑ που θέλουν τον Κουφοντίνα νεκρό.  

Είναι μέρος της πολιτικής των Μητσοτάκη – Χρυσοχοΐδη για βίαιη καταστολή της αντίστασης εργαζομένων και νεολαίας που αγωνίζονται ενάντια στο διχτατορικό λοκ-ντάουν και τους διχτατορικούς και αντεργατικούς νόμους που ψηφίζει η χούντα Μητσοτάκη.

Οι απεργίες ναυτεργατών και νοσοκομειακών την εργχόμενη Τρίτη πρέπει να ενωθούν οργανωτικά με τον αγώνα των φοιτητών και να ανατρέψουν με Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας τη χούντα Μητσοτάκη. – 

Συνεχίστηκαν για τέταρτη συνεχή μέρα – και χτες Παρασκευή – διαδηλώσεις χιλιάδων σε Βαρκελώνη, Ζιρόνα, Βαλένθια κ.α. ενάντια στη φυλάκιση του ράπερ Πάμπλο Χασέλ. Φωτό από την κινητοποίηση στη Βαλένθια Biel Alino

Ακολουθεί η ανακοίνωση των αριστερών συλλογικοτήτων: 

«Μετά από 40 μέρες απεργίας πείνας ο Δημήτρης Κουφοντίνας μπήκε στην εντατική. Διεκδικεί αυτονόητα δικαιώματα τα οποία η κυβέρνηση αρνείται, καταστρατηγώντας τις διατάξεις ακόμα και του εκδικητικού νόμου τον οποίο η ίδια ψήφισε. Η εγκληματική κυβέρνηση τού το αρνείται με απόλυτη εκδικητική μανία, αποδεικνύοντας ότι θέλει τον θάνατό του.  

Αυτή η κυβέρνηση θέλει να υπάρξει νεκρός απεργός πείνας για πρώτη φορά στην ιστορία μετά την εποχή Θάτσερ. Μια τέτοια εξέλιξη θα αποτελέσει ανεπανόρθωτο πλήγμα για τις δημοκρατικές εγγυήσεις ελευθερίας και τα ανθρώπινα δικαιώματα στη χώρα μας. Δεν είναι τυχαίο ότι έρχεται σε συνέχεια μιας υπεραντιδραστικής πολιτικής της κυβέρνησης κατά την περίοδο της πανδημίας που περιορίζει δραστικά δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες μέσα από ένα πλέγμα ακραίας καταστολής απέναντι σε φοιτητές, εργαζόμενους, πρόσφυγες και μετανάστες, οποιονδήποτε πολίτη.  

H απεργία πείνας του Δ. Κουφοντίνα μας αφορά όλους. Πρέπει να αναγκάσουμε την κυβέρνηση να υποχωρήσει. Καλούμε και απαιτούμε όλες οι δυνάμεις που αναφέρονται στο κίνημα, στις δημοκρατικές ελευθερίες και στα συνταγματικά δικαιώματα, στους αγώνες των εργαζομένων και της νεολαίας, να κινητοποιηθούμε άμεσα και έμπρακτα. Με ψηφίσματα και αποφάσεις που θα δυναμώσουν τη φωνή των δικηγόρων, γιατρών, καλλιτεχνών κ.λπ. που ήδη έχουν εκφράσει την αλληλεγγύη τους και ζητάνε την ικανοποίηση του δίκαιου-στοιχειώδους αιτήματός του Δ. Κουφοντίνα.  

Να μην επιτρέψουμε την επαναφορά της θανατικής ποινής στην πράξη.  

Καλούμε σε συγκέντρωση στο Σύνταγμα το Σάββατο 20 Φλεβάρη στις 12 μ για να απαιτήσουμε:  

  • Άμεση ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων του απεργού πείνας Δ. Κουφοντίνα  
  • Να μεταφερθεί στις φυλακές Κορυδαλλού  
  • Να μην επιτρέψουμε νεκρό απεργό πείνας από το μένος Κυβέρνησης – Μηχανισμών – ΗΠΑ.» –   

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s