► ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΟΡΕΙΕΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΠΡΟΟΙΜΙΟ ΕΞΕΓΕΡΤΙΚΩΝ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΩΝ! ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ!

► ΜΑΖΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ ΠΡΟΧΤΕΣ ΠΕΜΠΤΗ, ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΙΑΤΡΩΝ 16 ΦΛΕΒΑΡΗ (ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ ΓΙΑ ΤΙΣ 23) ΚΑΙ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΩΝ 23-24 ΦΛΕΒΑΡΗ!

► ΓΙΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ!

Από τη φοιτητική πορεία της Πέμπτης 11/2. Φωτό Ε.Α.

Οι 166 βουλευτές του Μητσοτάκη και της Ελληνικής Λύσης προχτές Πέμπτη βράδυ ψήφισαν στη Βουλή το νομοσχέδιο Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη που επιβάλλει διχτατορική αστυνομοκρατία με κάμερες στα ΑΕΙ και αποκλείει δεκάδες χιλιάδες μαθητές/τριες από την πανεπιστημιακή μόρφωση. 

Έξω από τη Βουλή περίπου 4.000 φοιτητές/τριες διαδήλωσαν με κύρια συνθήματα “Κούλη Κεραμέσως ακούστε το καλά – αυτό το νομοσχέδιο θα πέσει στη φωτιά!”, “Έξω η Ασφάλεια και οι κάμερες από τις σχολές!” και “Ούτε Αστυνομία ούτε διαγραφές!”.

Το πρωί τα ΜΑΤ μετέφεραν στα δικαστήρια 24 φοιτητές που κατηγορούνται για μια σειρά πλημμελήμματα και ένας για κακούργημα. Όλοι τους συνελήφτηκαν από τις συμμορίες μοτοσικλετιστών ΔΡΑΣΗ που επιτέθηκαν στο τέλος της φοιτητικής πορείας της Τετάρτης.   

Από την πορεία καλλιτεχνών στο Υπουργείο Εργασίας την Πέμπτη 11/2. Φωτο Β.Χ.

Το μεσημέρι της Πέμπτης περίπου 1.500 μουσικοί, ηθοποιοί και καλλιτέχνες διαδήλωσαν στην Αθήνα ενάντια σε νομοσχέδιο – διαταγή της ΕΕ για τον οπτικοακουστικό τομέα που επιβάλλει λογοκρισία στις τέχνες. Το άρθρο 8 του νομοσχεδίου απαγορεύει καλλιτεχνικά έργα που “υποκινούν σε βία ή μίσος” καθώς και “πρόσκληση σε τρομοκρατικό έγκλημα”. 

Με βάση αυτό το άρθρο, κυβερνήσεις και δικαστές θα μπορούν να απαγορεύσουν όλες τις αρχαίες ελληνικές τραγωδίες, τον Άμλετ, ποίηση του Μπάϊρον, όλα τα τραγούδια επαναστάσεων και απελευθερωτικών πολέμων, κορυφαία αντιστασιακά κινηματογραφικά και καλλιτεχνικά έργα.

Ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος και άλλα σωματεία καλλιτεχνών καλούν νέα διαδήλωση την Τρίτη 16 Φεβάρη, 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια. 

Την ίδια μέρα η ΟΕΝΓΕ (νοσοκομειακοί γιατροί) κήρυξε 24ωρη πανελλαδική απεργία ενάντια στην καταστολή και αυταρχισμό της χούντας Μητσοτάκη, για προσλήψεις γιατρών και προσωπικού. Η απεργιακή συγκέντρωση στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί στις 10:30 π.μ. στο Υπουργείο Υγείας.  ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ ΓΙΑ ΤΙΣ 23 ΦΛΕΒΑΡΗ

13 ναυτεργατικά σωματεία κήρυξαν 48ωρη καθολική απεργία για τις 23-24 Φλεβάρη ενάντια στο νόμο 4714/2020 (ψηφίστηκε τον περασμένο Ιούλη) που οδηγεί στην ακύρωση των ΣΣΕ στην ποντοπόρο ναυτιλία, σε μειώσεις μισθών και αφαίρεσης δικαιωμάτων.  

Μοτοσικλετιστές των ομάδων ΔΡΑΣΗ εναντίον φοιτητών την περασμένη Τετάρτη στα Προπύλαια. Φωτό Μάριος Λώλος

Οι κινητοποιήσεις των φοιτητών και οι απεργίες των εργαζομένων εκφράζουν την οργή και αντίσταση της εργατικής τάξης και του λαού ενάντια στην καταστολή και τα διχτατορικά μέτρα της χούντας Μητσοτάκη που εκμεταλλεύεται την πανδημία κορονοϊού.

Το κύμα αντίστασης νεολαίας και εργαζομένων θα αναπτυχθεί ακόμη περισσότερο και το κύριο ζήτημα είναι η οργανωτική ενοποίηση του ώστε να αποχτήσει δύναμη ανατροπής της χούντας Μητσοτάκη. 

Σύμφωνα με τη Χειμερινή Έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Κομισιόν) η κατάρρευση του ΑΕΠ το 2020 (σε σχέση με πέρσι) έφτασε σε -10% στην Ελλάδα, -11% στην Ισπανία και σε -8,8% στην Ιταλία. Για το τελευταίο τρίμηνο του 2020 η πτώση (σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2019) ήταν -9,1% στην Ισπανία και -6,6% στην Ιταλία οι δυο μεγάλες χώρες της ΕΕ που βρίσκονται στη χειρότερη οικονομική θέση καθώς οι τράπεζες και οι μεγάλες βιομηχανίες έχουν χρεοκοπήσει. Στη Γαλλία η πτώση ήταν -5%, στη Γερμανία -3,9% και στη Βρετανία -9,9%.

Η Γερμανίδα Πρόεδρος της Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάϊεν έσπευσε να ανακοινώσει χτες Παρασκευή, στην επίσημη υπογραφή του λεγόμενου Μηχανισμού Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας τής ΕΕ, ότι σύντομα δισεκατομμύρια ευρό «ποσοτικής χαλάρωσης» από την ΕΚΤ (Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα) θα διατεθούν, με Μνημόνια, στις χώρες για να αντιμετωπίσουν την οικονομική κρίση και την πανδημία κορονοϊού. 

Ο Μητσοτάκης περιμένει πώς και πώς αυτά τα δισεκατομμύρια που όμως θα δοθούν αφού υπογράψει νέα Μνημόνια λιτότητας, και επίθεσης με όλα τα μέσα ενάντια στους εργαζομένους και τη νεολαία για να πληρώσουν αυτοί την κρίση του σάπιου και παρωχημένου καπιταλισμού. 

Από τη φοιτητική συγκέντρωση στη Βουλή την Πέμπτη 11/2. Φωτό Ε.Α.

Τα Μνημόνια του Μηχανισμού Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας θα περιέχουν διαταγές για την καθυπόταξη της αντίστασης της νεολαίας και της εργατικής τάξης με βίαια μέσα και με συγκρότηση ενός «κράτους έκτακτης ανάγκης», ενός αστυνομικού διχτατορικού κράτους, μια μεταμόρφωση του καθεστώτος κοινοβουλευτικής δημοκρατίας σε καθεστώς κοινοβουλευτικής χούντας με «σχίσιμο» του Συντάγματος προς χάριν του «εθνικού συμφέροντος» των τραπεζιτών, εφοπλιστών και μεγαλοεπιχειρηματιών.   

Αντί για καταπολέμηση της πανδημίας κορονοϊού, η ΕΕ και όλες οι καπιταλιστικές κυβερνήσεις αξιοποιούν την υγειονομική κρίση για να επιβάλουν μισθούς πείνας και μαζική ανεργία και να μειώσουν ακόμη περισσότερο τις δημόσιες χρηματοδοτήσεις σε υγεία και παιδεία. 

Ο εμβολιασμός αποδείχτηκε μια τεράστια απάτη της Κομισιόν, κυβερνήσεων και φαρμακοβιομηχανιών για κολοσσιαία κέρδη. 

Με το λοκ-ντάουν και τις διχτατορικές απαγορεύσεις κυκλοφορίας οι κυβερνήσεις σπέρνουν φόβο και συγκροτούν το κατασταλτικό, απολυταρχικό «κράτος έκτακτης ανάγκης».

Αλλά ο αγώνας των φοιτητών και των εργαζομένων έχει ραγίσει το τείχος Μητσοτάκη. Η αντίσταση φουντώνει σ’ όλη την Ευρώπη.

Τώρα είναι η ώρα συγκρότησης ενός Συντονιστικού όλων των εργαζομένων και της νεολαίας, με σύγκληση Πανελλαδικής Πανεργατικής συνέλευσης εργαζομένων ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, φοιτητών, αγροτών, μικροεπαγγελματιών. 

Η δύναμη της εργατικής τάξης και της νεολαίας βρίσκεται στην ενότητα και στην οργάνωση Γενικής Πολιτικής Απεργίας Διαρκείας για τη συντριβή της βίας των ΜΑΤ και ανατροπής της χούντας Μητσοτάκη. –

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s