► Ο ΜΠΑΪΝΤΕΝ ΕΧΕΙ ΒΑΛΕΙ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΚΙΝΑ ΚΑΙ ΡΩΣΙΑ! ΤΕΛΟΣ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΜΕ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΥ!

► ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗ ΜΙΑΝΜΑΡ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ!

► ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΑΥΡΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ 1 μμ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΕΡΑΜΕΩΣ – ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ! ΓΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ!

Από αντιπολεμική διαδήλωση στο Λευκό Οίκο της Γουάσινγκτον στις 4 Γενάρη 2020. Φωτό CNN

Ο νέος Πρόεδρος των ΕΠΑ Τζο Μπάϊντεν πέταξε στα σκουπίδια την πολιτική του Ντόναλντ Τραμπ «Πρώτα η Αμερική» και επιστρέφει στην πολιτική των επεμβατικών πολέμων του Προέδρου Μπάρακ Ομπάμα.

Ο Ομπάμα συνέχισε τον πόλεμο ενάντια στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν, και επιτέθηκε στη Λιβύη (2011) και στη Συρία (2014). Ο Μπάϊντεν στοχεύει την Κίνα και τη Ρωσία.  

Ο Τραμπ προσπάθησε να αποκαταστήσει την παγκόσμια κυριαρχία των ΕΠΑ με εμπορικούς πολέμους ακόμα και στους συμμάχους του στο ΝΑΤΟ. Ο Μπάϊντεν γνωρίζει ότι οι ΕΠΑ έχασαν αυτόν τον εμπορικό πόλεμο και προσπαθεί να επιβάλει την αμερικανική κυριαρχία με στρατιωτικά μέσα. 

Την προηγούμενη Πέμπτη (4 Φλεβάρη) στην πρώτη του ομιλία για την εξωτερική πολιτική, ο Μπάϊντεν τόνισε ότι η «Αμερική επέστρεψε … η διπλωματία είναι στο κέντρο της εξωτερικής πολιτικής μας … η αμερικανική ηγεσία πρέπει να απαντήσει στην αυξανόμενη απολυταρχικότητα, που περιλαμβάνει την αναπτυσσόμενη φιλοδοξία της Κίνας να ανταγωνιστεί τις Ενωμένες Πολιτείες και την αποφασιστικότητα της Ρωσίας να βλάψει και να διαταράξει τη δημοκρατία μας».  

Ο Μπάϊντεν κατηγόρησε τις δυο χώρες για την περιφρόνηση τους στα ανθρώπινα δικαιώματα και την εχθρική οικονομική πολιτική που ακολουθούν. Είπε ο γάϊδαρος τον πετεινό κεφάλα! 

Διαδήλωση ενάντια σε πόλεμο στη Συρία στις 14 Απρίλη 2018 στο Λος Άντζελες. Φωτό Damian

Ο Μπάϊντεν, όπως είπε, θα εξάγει τις «Αμερικανικές Αξίες». Δηλαδή την απόλυτη καταστροφή του Ιράκ και το θάνατο εκατομμυρίων από τον πόλεμο και την πείνα, και στη συνέχεια την υποστήριξη στη συγκρότηση του ΙΣΙΣ των τρομοκρατών τζιχαντιστών. Το ίδιο και στο Αφγανιστάν και στη Λιβύη. Στην Ουκρανία οι ΕΠΑ με εκατομμύρια δολάρια χρηματοδότησαν τις φασιστικές συμμορίες.

Στη Βενεζουέλα μαζί με την ΕΕ προσπαθούν με πραξικοπήματα να ανατρέψουν την κυβέρνηση Μαδούρο. Αυτή είναι η «δημοκρατία» που πρεσβεύει ο Μπάϊντεν και ο αμερικανικός ιμπεριαλισμός στη σημερινή θανάσιμη κρίση του.

Ο Μπάϊντεν δεν μίλησε για το Ιράν, αλλά στη Μιανμάρ (Βιρμανία) μετά το πραξικόπημα της στρατιωτικής χούντας, ο Μπάϊντεν βλέπει μια καλή ευκαιρία να χτυπήσει την Κίνα που έχει καλές σχέσεις με τους στρατηγούς της Μιανμάρ.

Από τη χτεσινή διαδήλωση δεκάδων χιλιάδων στην πρωτεύουσα της Μιανμάρ Νεϊπιντάου ενάντια στο στρατιωτικό πραξικόπημα της 1 Φλεβάρη. Η χούντα έχει επιβάλει απαγόρευση κυκλοφορίας 8 μμ – 5 πμ. Φωτό ABC news.

Σ’ όλες τις μεγάλες πόλεις της Μιανμάρ συνεχίζονται οι τεράστιες διαδηλώσεις και απεργίες δημοσίων υπαλλήλων, τραπεζικών, νοσοκοκειακών κ.α. ενάντια στο στρατιωτικό πραξικόπημα. Η στρατιωτική χούντα αντιμετωπίζει μαζική αντίσταση και δεν θα μπορέσει να επιβάλει την κυριαρχία της. Οι αγρότες έχουν ενωθεί με τους εργαζομένους στις πόλεις.

Στις ΕΠΑ η οικονομία βρίσκεται σε κατάσταση κατάρρευσης με χρέος $27 τρισεκατομμυρίων ενώ θερίζει η πανδημία του κορονοϊού. Η ανεργία βρίσκεται σε ανοδική πορεία και η Γουόλ Στριτ επιζεί χάρις στην “ποσοτική χαλάρωση”, τα φανταστικά ποσά που διοχετεύει η Φεντ (Κεντρική Τράπεζα).

Αντίθετα, φαίνεται ότι η Κίνα με την εθνικοποιημένη βιομηχανία ξεπέρασε τα χειρότερα του κορονοϊού.

Το ζήτημα είναι ότι ο Μπάϊντεν δεν μπορεί, ούτε σκόπευε, να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις της εργατικής τάξης και νεολαίας. Το ιστορικό καθήκον των αμερικανών εργατών είναι να σπάσουν από το καπιταλιστικό Δημοκρατικό Κόμμα και να δημιουργήσουν το δικό τους Εργατικό Κόμμα που θα αγωνιστεί για σοσιαλισμό στις ΕΠΑ. 

Διαδήλωση Παλαιστινίων στη Χεβρόνα τον περασμένο Νοέμβρη ενάντια στις συμφωνίες Ισραήλ-ΕΑΕ-Μπαχρέϊν με εγγυητή τις ΕΠΑ. Φωτό THE NEWS LINE

Στην Ελλάδα ο Μητσοτάκης και ο Τσίπρας είναι απόλυτοι υποστηριχτές του αμερικανικού ιμπεριαλισμού και έστειλαν πολεμικά πλοία, στρατό και αεροπλάνα να συμμετάσχουν στις επιθέσεις των ΕΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ στις αφρικανικές και ασιατικές χώρες.

Μητσοτάκης και ο Τσίπρας είναι επίσης απόλυτοι υποστηριχτές του σιονιστικού Ισραήλ, ενώ η διαμάχη με την Τουρκία εξυπηρετεί την αμερικανική θέση για πίεση προς τον Ερντογάν.  

Ο βάρβαρος ταξικός πόλεμος που εξαπόλυσαν η ΕΕ και το ΔΝΤ με τα Μνημόνια Λιτότητας συνεχίστηκε με μεγαλύτερη ένταση από τον Τσίπρα και τον Μητσοτάκη. 

Είναι ώρα οργάνωσης Γενικής Πολιτικής Απεργίας Διαρκείας για την ανατροπή της κοινοβουλευτικής χούντας Μητσοτάκη. –   

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s