► ΟΧΙ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ ΚΑΙ ΛΟΚ-ΝΤΑΟΥΝ ΣΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ!

► ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ 

Από τη σημερινή – μεσημέρι Σαββάτου – συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος. Φωτό Ε.Α.

Με συνεχή συνθήματα ενάντια στην καταστολή, στις κυβερνητικές απαγορεύσεις κινητοποιήσεων και στην αστυνομική βία, περίπου 500 εργαζόμενοι και νεολαία συμμετείχαν σήμερα Σάββατο στην πλατεία Συντάγματος μπροστά στη Βουλή, στη συγκέντρωση που κάλεσε η Επιτροπή Αλληλεγγύης στους Διωκόμενους για την Ελευθερία στις Κινητοποιήσεις (mazistonagona.blogspot.com).

Κύρια συνθήματα «ΜΑΤ, ΒΙΑ, ΑΣΤΥΝΟΜΟΚΡΑΤΙΑ – ΚΑΤΩ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ!» και «ΛΙΤΟΤΗΤΑ ΑΝΕΡΓΙΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ – ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ!».

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν με τα πανό τους αριστερά κόμματα και οργανώσεις (ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Μ-Λ ΚΚΕ, ΚΚΕ (μ-λ), ΟΚΔΕ, ΕΕΚ, ΟΡΜΑ, ΔΕΑ, Κόκκινο Νήμα, ΚΔΕ Avant Garde κ.α.), τα εργατικά σωματεία ΠΕΝΕΝ, Μισθωτοί Τεχνικοί, LABour Εργαζόμενοι στην Έρευνα και το Κίνημα στην Πόλη Ζωγράφου.

ΜΑΤ και διαφόρων ειδών αστυνομικοί είχαν περικυκλώσει την πλατεία Συντάγματος και στον Εθνικό Κήπο υπήρχαν κλούβες και όχημα με κανόνι νερού.

Άποψη της σημερινής συγκέντρωσης απέναντι από τη Βουλή. Φωτό Ε.Α.

Η χούντα Μητσοτάκη με δικαιολογία τον κορονοϊό σπέρνει φόβο, τρομοκρατία και υστερία ενώ με τη βία των ΜΑΤ σκοπεύει να υποτάξει το εργατικό και φοιτητικό κίνημα για να επιβάλει αστυνομικό διχτατορικό κράτος. 

Σκοπός τους να επιβιώσουν της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης με υποταγή της νεολαίας και των εργαζομένων στη μαζική ανεργία και μισθούς πείνας χωρίς δημοκρατικά και εργατικά δικαιώματα.

Ήδη η αστυνομία έχει ξεκινήσει διαδικασίες δίωξης ενάντια στην ΠΟΕΔΗΝ (νοσοκομειακούς) και στην ΟΕΝΓΕ (γιατρούς), σ’ αυτούς που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης ενάντια στην πανδημία!

Αντιπροσωπεία της ΠΕΝΕΝ (Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού) στη συγκέντρωση. Φωτό Ε.Α.

Επίσης η αστυνομία με τηλεφωνήματα στην ΠΕΝΕΝ και σ’ άλλα εργατικά σωματεία, προσπαθεί να εκφοβίσει.

Με πρόστιμα εκατοντάδων και χιλιάδων ευρό σε εργαζομένους και συνδικαλιστές επιχειρεί κρατική τρομοκρατία.

Το εργατικό και συνδικαλιστικό κίνημα με την υποστήριξη αριστερών κομμάτων αντιστέκεται στην αστυνομοκρατία με τους αγώνες του. Χρειάζεται η Επιτροπή Αλληλεγγύης να είναι συντονιστικό όργανο πάλης για την υπεράσπιση των δημοκρατικών και εργατικών δικαιωμάτων. – 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s