► Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ!

► ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΟΡΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ Σ’ ΑΛΛΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ!

► ΟΙ ΠΟΡΕΙΕΣ ΑΠΟ ΜΟΝΕΣ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΦΤΑΝΟΥΝ! ΤΩΡΑ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ!

Το πανό στην κορυφή της σημερινής φοιτητικής πορείας. Οι φοιτητές μαζί με τους εργαζομένους πρέπει να καλέσουν στην ανατροπή της χούντας Μητσοτάκη. Φωτό Ε.Α.

Πάνω από 5.000 φοιτητές/τριες, εκπαιδευτικοί και εργαζόμενοι στα πανεπιστήμια συμμετείχαν σήμερα Πέμπτη σε μια ακόμη ενωτική και μαχητική πορεία για την απόσυρση του νομοσχεδίου αστυνομοκρατίας στα πανεπιστήμια της χούντας Μητσοτάκη.

Το κέντρο της Αθήνας ήταν γεμάτο από ΜΑΤ και άλλες αστυνομικές δυνάμεις. Διμοιρίες ΜΑΤ προπορεύονταν της πορείας. Καθώς η πορεία αποχωρούσε από το χώρο μπροστά στη Βουλή, τα ΜΑΤ επιτέθηκαν με χημικά εναντίον μερικών διαδηλωτών.

Σ’ όλη την πορεία κυριάρχησαν συνθήματα ενάντια στα ΜΑΤ και στο νομοσχέδιο. Οι εκπαιδευτικοί απαίτησαν την παραίτηση της Κεραμέως.

Εκπαιδευτικοί στη σημερινή πορεία στην Αθήνα. Φωτό Ε.Α.

Με τα πανό τους πήραν μέρος στην πορεία το Πανεπιστήμιο Αθήνας, το Πολυτεχνείο, Παντείο, Γεωπονική κ.α., η ΟΛΜΕ, αρκετές ΕΛΜΕ, εκπαιδευτικοί του Πειραιά, Ομοσπονδία Διοικητικών Υπαλλήλων, δικηγόροι, φοιτητικές παρατάξεις, η ΜΑΣ κ.α. καθώς και οικογένειες προσφύγων.

Η χούντα Μητσοτάκη επιμένει στη ψήφιση του νομοσχεδίου αλλά ήδη έχουν εμφανιστεί διαφωνίες μέσα στο κυβερνητικό κόμμα. Η αστυνομία προχωρά σε νέα δίωξη, μετά τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ (νοσοκομειακοί), αυτή τη φορά ενάντια στην πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) Αφροδίτη Ρέτζιου με τον νόμο 4703/2020 που ορίζει την αστυνομία ως επικυρίαρχο των διαδηλώσεων!

Το πανό φοιτητικών συλλόγων Πανεπιστημίου Αθήνας στη σημερινή πορεία. Φωτό Ε.Α.

Τις προηγούμενες μέρες τα ΜΑΤ επιτέθηκαν με μανία με γκλομπ και χημικά ενάντια στις διαμαρτυρίες για τον πολιτικό κρατούμενο Δ. Κουφοντίνα.

Αυτές οι επιδείξης βίαιης δύναμης και πυγμής χαραχτηρίζουν την κοινοβουλευτική χούντα Μητσοτάκη που παραπαίει από την οικονομική κρίση και την πανδημία του κορονοϊού. Ο εμβολιασμός εξελίχτηκε σ’ ένα τεράστιο που αποκάλυψε την εγκληματική συνέργεια της Κομισιόν και όλων των κυβερνήσεων της ΕΕ με τις φαρμακοβιομηχανίες.

Ο κορονοϊός εξαπλώνεται και η χούντα Μητσοτάκη αξιοποιεί τα μέτρα καταστολής λον-ντάουν για να περάσει τους πιο αντιδραστικούς νόμους. Αλλά βρίσκεται όλο και πιο παγιδευμένη στην κρίση.

Πανό στη σημερινή πορεία για τον κοινό αγώνα φοιτητών της Ιστανμπούλ και της Αθήνας ενάντια στις χούντες Ερντογάν και Μητσοτάκη. Φωτό Ε.Α.

Η χούντα Μητσοτάκη που θέλει να εγκαθιδρύσει ένα αστυνομικό κράτος, θα προχωρήσει στη ψήφιση του νομοσχέδιου για να βάλει την αστυνομία και κάμερες σε αίθουσες και χώρους των πανεπιστημίων.

Οι μαζικές διαδηλώσεις είναι ενωτικές και μαχητικές αλλά δεν αρκούν! 

Ο αγώνας των φοιτητών και των εργαζομένων πρέπει να εξαπλωθεί με απεργίες σ’ όλους τους χώρους, με καταλήψεις και μπλοκαρίσματα. 

Τα αγωνιστικά συνδικάτα πρέπει τώρα να καλέσουν στη συγκρότηση μιας επιτροπής για τη σύγκλιση Πανελλαδικής Πανεργατικής Παμφοιτητικής συνέλευσης για την οργάνωση Γενικής Πολιτικής Απεργίας Διαρκείας για την ανατροπή της χούντας Μητσοτάκη! – 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s