► ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ – ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΣΥΝΤΡΙΒΗΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ! ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ!

► ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ 4 ΦΛΕΒΑΡΗ! ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΝΑ ΚΗΡΥΞΟΥΝ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΚΕΡΑΜΕΩΣ – ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ!

► ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ, ΦΟΙΤΗΤΩΝ, ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΓΙΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ!  

Η χούντα Μητσοτάκη κατέθεσε την Παρασκευή στη Βουλή το διχτατορικό νομοσχέδιο αστυνομοκρατίας των πανεπιστημίων ενώ δημοσιοποιήθηκε ότι η ΕΛΑΣ ετοιμάζει δικογραφίες για παραβάσεις του νόμου για τις δημόσιες συναθροίσεις σχετικά με τη μεγαλειώδη φοιτητική – εργατική πορεία της περασμένης Πέμπτης που κουρέλιασε το διάταγμα απαγόρευσης του στρατηγού-αρχηγού της ΕΛΑΣ. 

Η ΕΛΑΣ έχει ήδη ετοιμάσει δικογραφία ενάντια στον Πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννάκο για την απεργιακή κινητοποίηση στο Υπουργείο Υγείας στις 30/9/20. 

Από την επίθεση των ΜΑΤ στους νοσοκομειακούς έξω από το Υπουργείο Υγείας. Τότε, 30/9/20, η ΠΟΕΔΗΝ με ανακοίνωση κατάγγειλε “την Αστυνομική βία σε βάρος των Συμβασιούχων της Δημόσιας Υγείας σε εφαρμογή του νέου αντισυνδικαλιστικού νόμου. Η Αστυνομία δεν μας επέτρεψε να συγκεντρωθούμε στο δρόμο σε εφαρμογή του νέου αντισυνδικαλιστικού νόμου όπως μας είπε. Άρχισαν να μας χτυπάνε τα ΜΑΤ προκειμένου να απομακρυνθούμε από το οδόστρωμα. Στη δεύτερη απόπειρά μας να βγούμε στην Αριστοτέλους μας έριξαν χημικά εξ επαφής.” Τώρα η χούντα Μητσοτάκη ζητά και τα ρέστα! 

Την Παρασκευή τα ΜΑΤ διάλυσαν με χημικά και γκλομπ μικρή συγκέντρωση υπέρ των δικαιωμάτων του πολιτικού κρατούμενου Δ. Κουφοντίνα. 

Οι διχτατορικοί νόμοι, τα αστυνομικά χουντικά διατάγματα και η βία των ΜΑΤ είναι η μορφή διακυβέρνησης τής κοινοβουλευτικής χούντας Μητσοτάκη.

Τρομοκρατία της αστυνομίας στα εργατικά συνδικάτα! Η ΠΕΝΕΝ ανακοίνωσε ότι “στις 27/1/2021 εκπρόσωπος της ΓΑΔΑ τηλεφώνησε στην ΠΕΝΕΝ προκειμένου να “διευκρινίσει” από τα στελέχη της εάν έχουν πάρει απόφαση για την συμμετοχή της Ένωσής μας στο Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο.” Η ΠΕΝΕΝ συνεχίζει στον αγώνα. Φωτό Ε.Α. από κινητοποίηση στο Υπουργείο Εργασίας.

Η μαζική και ενωτική πορεία φοιτητών – εργαζομένων την περασμένη Πέμπτη, ήταν ένα μεγάλο πλήγμα στη χούντα Μητσοτάκη που την παρέλυσε και δεν τόλμησε να διατάξει επίθεση των ΜΑΤ με τα χημικά τους.

Η πορεία ξεπέρασε τα όρια της απλής διαμαρτυρίας καθώς πραγματοποιήθηκε παρά την απαγόρευση της αστυνομίας. 

Την Πέμπτη 4 Φλεβάρη έχει οριστεί νέα πορεία των φοιτητών/τριών για την απόσυρση του νομοσχέδιου Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη που πρέπει να υποστηριχτεί ενεργά από όλη την οργανωμένη εργατική τάξη και τα σωματεία της με κήρυξη απεργιών και μαζική συμμετοχή στην πορεία.

Η ενότητα φοιτητών, νεολαίας, εργαζομένων πρέπει να αναπτυχθεί περισσότερο και να μετατραπεί σε ανατρεπτική δύναμη. 

Από την ενωτική μαζική πορεία της περασμένης Πέμπτης. Φωτό Ε.Α.

Για να ψηφιστεί το νομοσχέδιο, η χούντα Μητσοτάκη θα εντείνει την επίθεση της με τα ΜΑΤ και τα δικαστήρια ενάντια στο φοιτητικό και εργατικό κίνημα. Στη Βουλή διαθέτει την πλειοψηφία για να ψηφιστεί το νομοσχέδιο Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη. 

Οι απαγορεύσεις, η καταστολή, η φτώχεια, η ανεργία, η καταστροφή των μικροεπαγγελματιών και το χάος με τα εμβόλια, έχουν θεριέψει την οργή του λαού.

Τώρα η πορεία της ερχόμενης Πέμπτης πρέπει να προχωρήσει με προοπτική την ανατροπή της χούντας Μητσοτάκη, μιας κυβέρνησης που βρίσκεται σε απελπιστικά δεινή θέση καθώς είναι ανίκανη να αντιμετωπίσει την πανδημία κορονοϊού και την οικονομική κρίση και καταφεύγει στη βία των ΜΑΤ. 

Δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι και νεολαία συμμετείχαν χτες Σαββάτο 30/1 – για τρίτη συνεχή βδομάδα – σε μαζικές διαδηλώσεις (εδώ στο Παρίσι) σ’ όλη τη Γαλλία ενάντια στο Νομοσχέδιο Ασφαλείας του Προέδρου Μακρόν που δίνει νέες εξουσίες στην αστυνομία. Στις πορείες επιτέθηκαν τα γαλλικά ΜΑΤ και έγιναν 164 συλλήψεις μόνο στο Παρίσι! Φωτό Christophe Archambault.

Την προηγούμενη Τρίτη το ΔΝΤ δημοσίευσε έκθεση για τις Προοπτικές της Παγκόσμιας Οικονομίας όπου τονίζει την κολοσσιαία «φούσκα» υπερ-εχτιμημένων μετοχών και κοκκινων δανείων που απειλεί να εκραγεί και να στείλει την παγκόσμια οικονομία σ’ ένα ακόμη κραχ.

Το ΔΝΤ αποδέχεται ότι η «φούσκα» είναι δημιούργημα της «ποσοτικής χαλάρωσης», διοχέτευσης πλασματικών κεφαλαίων στην αγορά από τις κεντρικές τράπεζες ΕΠΑ, ΕΕ, Ιαπωνίας, Κίνας κλπ., για να κρατήσουν όρθιες τις χρεοκοπημένες τράπεζες, κράτη και το καπιταλιστικό σύστημα.

Μπροστά στη κρίση που δημιούργησε η πανδημία κορονοϊού, το ΔΝΤ ζητά τη συνέχιση τής «ποσοτικής χαλάρωσης»! Ο καπιταλισμός είναι ανίκανος να επιλύσει την οικονομική και την υγειονομική κρίση. Είναι περίοδος της θανάσιμης αγωνίας του και πρέπει να ανατραπεί.

Η έκθεση του ΔΝΤ και το χάος με τα εμβόλια κορονοϊού έστειλαν τα χρηματιστήρια στην κατρακύλα. Η Γουόλ Στριτ σημείωσε πτώση -3,28% τη βδομάδα που πέρασε, ενώ η Φρανκφούρτη -3,67% και το Λονδίνο -4,26%. Η βουτιά στην Αθήνα ήταν -3,79%, και για όλο το Γενάρη η πτώση ήταν -7,36%.

Το πρόσωπο της κοινοβουλευτικής χούντας Μητσοτάκη. Παρέλαση των κατοχικών δυνάμεων ΜΑΤ στην Ομόνοια στις 17 Νοέμβρη. Φωτό Μάριος Λώλος.

Στην παντελώς χρεοκοπημένη Ελλάδα, με δημόσιο χρέος πάνω από 300 δισ. ευρό και ιδιωτικό χρέος πάνω 20 δισ. ευρό, η χούντα Μητσοτάκη ακολουθεί τις διαταγές των επικυρίαρχων ΕΕ και ΔΝΤ, που απαιτούν την καταστολή και υποταγή της νεολαίας και της εργατικής τάξης με κάθε τρόπο.

Αφού έχασαν τον έλεγχο του κορονοϊού το περασμένο καλοκαίρι, τώρα έχασαν τον έλεγχο των εμβολίων καθώς γίνονται γνωστές οι συμφωνίες της ΕΕ και των άλλων καπιταλιστικών κρατών με τις διάφορες φαρμακευτικές εταιρείες, που ταρακουνάν το καπιταλιστικό σύστημα και βαθαίνουν την παγκόσμια κρίση. 

Τα μισητά γαλλικά ΜΑΤ ενάντια σε διαδηλωτές χτες Σαββάτο στο Παρίσι. Φωτό Martin Bureau.

Η χούντα Μητσοτάκη έχει χάσει κάθε έλεγχο της κατάστασης, παραπαίει με αντιφατικά μέτρα και επιμένει στο κλείσιμο των μαγαζιών προς χάριν των μεγαλοεπιχειρηματιών και των σούπερμαρκετ.

Με δικαιολογία τον κορονοϊό, έχει μαντρώσει το λαό και σπέρνει τρομοκρατία, καταστολή και φόβο για να σταματήσει την έκρηξη της αντίστασης.  

Δίνει 30 δισ. για την αγορά των πολεμικών αεροσκαφών Ραφάλ από τη Γαλλία και με θράσος οι δικηγόροι του κράτους δήλωσαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας ότι γι’ αυτό το λόγο δεν υπάρχουν χρήματα για τη δημόσια υγεία και παιδεία, ούτε για την πληρωμή των αναδρομικών στους συνταξιούχους!

Για να επιβιώσει η κοινοβουλευτική χούντα Μητσοτάκη, όπως όλες οι κυβερνήσεις στην ΕΕ, θέλει να επιβάλει ένα διχτατορικό κράτος απαγορεύσεων ώστε να τσακίσει τη νεολαία, την εργατική τάξη και τα σωματεία της, για να δουλεύουν – όσοι δεν πεθαίνουν από τον κορονοϊό – σε συνθήκες μαζικής ανεργίας, χωρίς δικαιώματα με μισθούς πείνας. 

Οι διαδηλώσεις της ενοποιημένης δύναμης νεολαίας και εργαζομένων πρέπει να έχουν προοπτική τη Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας καταλήψεων και μπλοκαρισμάτων, που μπορεί να συντρίψει τη χούντα Μητσοτάκη, τους διχτατορικούς νόμους και τα ΜΑΤ.

Η ενότητα δράσης μπορεί να επιτευχθεί με τη συγκρότηση Επιτροπής Εργαζομένων και Φοιτητών που θα καλέσει σε μια Πανελλαδική Πανεργατική συνέλευση για το συντονισμό της πάλης.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s