► ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗΣ, ΕΝΩΤΙΚΗ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ–ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ! ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΠΛΗΓΜΑ ΣΤΗ ΧΟΥΝΤΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ!

► Η ΠΟΡΕΙΑ ΕΚΑΝΕ ΧΑΡΤΙ ΤΟΥΑΛΕΤΑΣ ΤΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ! ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ-ΚΕΡΑΜΕΩΣ! 

► ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ! ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ!  

Από τη σημερινή μαζική, ενωτική και ανατρεπτική πορεία φοιτητών – εργαζομένων σήμερα Πέμπτη στην Αθήνα. Φωτό Ε.Α.

Πάνω από 8.000 φοιτητές/τριες, νεολαία, εκπαιδευτικοί, εργαζόμενοι, και μαθητές συμμετείχαν με δεκάδες πανό στη σημερινή πορεία στην Αθήνα απαιτώντας την απόσυρση του νομοσχέδιου αστυνομοκρατίας στα πανεπιστήμια και ενάντια στα διχτατορικά διατάγματα της χούντας Μητσοτάκη απαγόρευσης διαδηλώσεων.

Η μεγαλειώδης, ενωτική σημερινή πορεία ήταν μια δυναμική επίδειξη του Ενιαίου Μετώπου Φοιτητών – Νεολαίας – Εργατών, με έντονο ανατρεπτικό χαραχτήρα που παρέλυσε και φόβησε τους Μητσοτάκη – Χρυσοχοΐδη και τους ανάγκασε να κρατήσουν τα ΜΑΤ στην άκρη.

Το διάταγμα του στρατηγού της αστυνομίας μετατράπηκε σε χαρτί τουαλέτας της πορείας.

Το πανό των φοιτητών/τριών Πολυτεχνείου στη σημερινή πορεία. Φωτό Ε.Α.

Σ’ όλο το κέντρο της Αθήνας εκατοντάδες ΜΑΤ, διάφοροι αστυνομικοί ΔΙΑΣ κ.α, “μυστικοί” σε κάθε γωνία, τρεις κλούβες κι ένα κανόνι νερού στην πλατεία Κλαυθμώνος, ελικόπτερο, και αστυνομικοί να βιντεοσκοπούν την πορεία!

Η φοιτητική-εργατική πορεία τους έγραψε όλους στα παλιά της τα παπούτσια και ξεκίνησε στις 1:15 με μπροστά το πανό των Φοιτητών Αθήνας και ακολουθούσαν τα πανό του ΕΜΠ και του Πανεπιστήμιου Αθήνας. 

Εκπαιδευτικοί στη σημερινή πορεία. Φωτό Ε.Α.

Με συνεχή συνθήματα όπως, “Το νομοσχέδιο θα πέσει στη φωτιά” και “Εμπρός λαέ μη σκύβεις το κεφάλι – Αντίσταση και πάλη” η μαζική πορεία ξεκίνησε από τα Προπύλαια και από Χαυτεία και Σταδίου έφτασε στη Βουλή.

Ακολουθούσαν πάρα πολλά πανό φοιτητικών συλλόγων, εργαζομένων, της ΔΟΕ, της ΟΛΜΕ, εκπαιδευτικών ΕΛΜΕ και ΠΕ, αδιόριστων εκπαιδευτικών, μαθητών, φοιτητικών και συνδικαλιστικών παρατάξεων, αντιεξουσιαστικών συλλογικοτήτων, ΜΑΣ, Εναλλαχτική Παρέμβαση Δικηγόρων κ.α.

Οι φοιτητές αποφάσισαν και νέες κινητοποιήσεις, νέα πορεία την ερχόμενη Πέμπτη, μέχρι να αποσυρθεί το νομοσχέδιο.

Από τη σημερινή πορεία ανατροπής. Φωτό Ε.Α.

Τώρα είναι ώρα ανάπτυξης του Μετώπου Φοιτητών – Εργαζομένων με κάθε είδους απεργιακές κινητοποιήσεις, καταλήψεις, μπλοκαρίσματα και αγώνα για την παραίτηση Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη, την εκδίωξη του στρατηγού αρχηγού της αστυνομίας, και οργάνωση Γενικής Πολιτικής Απεργίας Διαρκείας για την ανατροπή της χούντας Μητσοτάκη! –    

► ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΕΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗ ΧΟΥΝΤΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ!

Ο σημερινός (Παρασκευή) Τύπος αναφέρει ότι η ΕΛΑΣ σχημάτισε δικογραφία για δίωξη του Προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ επειδή σε διαδήλωση στις 30/9/20 στο Υπουργείο Υγείας, οι διαδηλωτές κατέβηκαν στο δρόμο!

Η ΕΛΑΣ ετοιμάζει και διώξεις σχετικά με τη χτεσινή φοιτητική πορεία στην Αθήνα! 

Οι δικογραφίες θα παραδοθούν στην Εισαγγελία Αθήνας.

Από την επίθεση των ΜΑΤ στα Προπύλαια σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τον Δ. Κουφοντίνα. Φωτό Νίκος Χριστοφάκης

 ► Σήμερα τα ΜΑΤ επιτέθηκαν παράνομα με χημικά και γκλομπ ενάντια σε μικρή συγκέντρωση στα Παροπύλαια υπερ των δικαιωμάτων του φυλακισμένου Δ. Κουφοντίνα. Τα ΜΑΤ έκαναν αρκετές συλλήψεις.

Ο Δ. Κουφοντίνας συνεχίζει την απεργία πείνας. –

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s