► ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΗ ΦΟΙΤΗΤΙΚH ΠΟΡΕΙΑ ΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΔΙΧΤΑΤΟΡΙΚΕΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ!

► ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΝΑ ΚΗΡΥΞΟΥΝ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΚΕΡΑΜΕΩΣ – ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ, ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ!

► ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ! – ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ!  

Από τη μαζική φοιτητική πορεία της προηγούμενης Πέμπτη 21/1 στην Αθήνα. Φωτό Μάριος Λώλος

Φοιτητικοί σύλλογοι και εργατικά σωματεία ανακοίνωσαν με αποφασιστικότητα τη συμμετοχή τους στην αυριανή (Πέμπτη) μαζική συγκέντρωση και πορεία (μεσημέρι Προπύλαια) για την απόσυρση του νομοσχέδιου Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη επιβολής αστυνομοκρατίας στα πανεπιστήμια.

Παρά τη διχτατορική απαγόρευση των συγκεντρώσεων που ανακοίνωσε χτες Τετάρτη πρωί ο αρχηγός της αστυνομίας με άρση του άρθρου 11 του Συντάγματος, το φοιτητικό και εργατικό κίνημα βγαίνει στους δρόμους για να υπερασπίσει τα δικαιώματα του ενάντια στην κοινοβουλευτική χούντα Μητσοτάκη.

Η αυριανή συγκέντρωση και πορείας είναι εξαιρετικά σημαντική για τον αγώνα των φοιτητών και των εργαζομένων ενάντια στα διχτατορικά μέτρα, την καταστολή, την ανεργία και τους μισθούς πείνας που έχει επιβάλει η χούντα Μητσοτάκη εκμεταλλευόμενη την πανδημία του κορονοϊού. 

Πρέπει να κινητοποιηθεί όλη η οργανωμένη εργατική τάξη και τα εργατικά σωματεία να αποφασίσουν απεργίες και στάσεις εργασίας με μαζική συμμετοχή στην αυριανή πορεία με τα πανό τους.

Από τη μεγάλη πορεία εργατών και φοιτητών του περασμένου Σαββάτου στο Παρίσι ενάντια στις μαζικές απολύσεις και τα κατασταλτικά μέτρα της “κυβέρνησης έκτακτης ανάγκης” του Προέδrου Μακρόν. Φωτό Sortiraparis

Η κοινοβουλευτική χούντα Μητσοτάκη παραπαίει κάτω από την τεράστια πίεση της υγειονομικής και οικονομικής κρίσης, όπως όλες οι κυβερνήσεις της ΕΕ, και πανικόβλητη καταλύει το Σύνταγμα για να σταματήσει την αντίσταση της νεολαίας και των εργαζομένων. 

Οι συνεχείς άρσεις των Συνταγματικών δικαιωμάτων με αποφάσεις ενός στρατηγού της αστυνομίας, δεν έχουν κάμψει την αντίσταση του λαού αλλά αντίθετα δημιουργούν ακόμη μεγαλύτερη πολιτική κρίση στην κυβέρνηση-κοινοβουλευτική χούντα Μητσοτάκη.

Δεν πρόκειται απλά για «αυταρχικά» μέτρα του Μητσοτάκη, όπως ανακοινώνουν τα αστικά κόμματα, το ΚΚΕ και άλλα αριστερά κόμματα. Η πανδημία κορονοϊού βγήκε εχτός ελέγχου και τώρα ο εμβολιασμός επίσης, καθώς ο Μητσοτάκης έβαλε πάνω από τις ανθρώπινες ζωές τα κέρδη των τραπεζών και των επιχειρήσεων.

Ο Μητσοτάκης δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την κρίση πανδημίας και οικονομίας. Το πρόγραμμα του ήταν και είναι να τσακίσει την αντίσταση της νεολαίας και της εργατικής τάξης με διχτατορικά μέτρα καταστολής και νόμους, ώστε να επιβιώσουν οι τράπεζες και οι μεγάλες επιχειρήσεις με εργαζομένους χωρίς δικαιώματα και μισθούς 300 ευρό!

Δεκάδες χιλιάδες αγρότες και εργάτες γης πραγματοποίησαν τεράστια πορεία χτες στην πρωτεύουσα της Ινδίας Νέο Δελχί κατά των νόμων της ινδικής κυβέρνησης για την αγορά και τις τιμές των αγριτικών προϊόντων. Φωτό ΕΡΑ

Τα Μνημόνια έχουν μετατρέψει το καθεστώς κοινοβουλευτικής δημοκρατίας σε καθεστώς «έκτακτης ανάγκης» κοινοβουλευτικής χούντας.

Αύριο Πέμπτη αυτή η χούντα θα κινητοποιήσει κάθε μέσο ενάντια στη φοιτητική συγκέντρωση και πορεία: χιλιάδες ένοπλα ΜΑΤ, διάφορα είδη αστυνομικών και ειδικών φρουρών, ελικόπτερα, κανόνια νερού, χημικά, απόλυτη βία.

Η χούντα Μητσοτάκη θα διατάξει και το στρατό να είναι σε επιφυλακή. Θέλει να διαλύσει τη συγκέντρωση και να καταστείλει και να επιτεθεί με κάθε μορφής βία στη φοιτητική πορεία.

Η μαζικότητα, ενότητα, αποφασιστικότητα και οργάνωση της αυριανής συγκέντρωσης και πορείας μπορεί να αντισταθεί στη βία των ΜΑΤ και να συντρίψει τα διχτατορικά, αντισυνταγματικά σχέδια της χούντας Μητσοτάκη.

Απαιτείται πάνω απ’ όλα σαφής πολιτική απόφαση αντίστασης στην επίθεση των ΜΑΤ και η κατάλληλη συνεννόηση και προετοιμασία.

Πρέπει να κατανοηθεί ότι η αυριανή συγκέντρωση και πορεία δεν έχει το χαραχτήρα απλής διαμαρτυρίας. Είναι πορεία ενάντια στα διχτατορικά μέτρα Μητσοτάκη, ενάντια στην κατάλυση της δημοκρατίας, και απαιτεί την απόσυρση του νομοσχέδιου αστυνομοκρατίας, την κατάργηση του λοκ-ντάουν των δημοκρατικών συνταγματικών ελευθεριών.

Η αντίσταση της νεολαίας και των εργαζομένων θα συνεχιστεί με απεργίες, καταλήψεις,μπλοκαρίσματα. Τώρα είναι ώρα άμεσης δημιουργίας ενός Ενιαίου Μετώπου για την οργάνωση Γενικής Πολιτικής Απεργίας Διαρκείας για την ανατροπή της χούντας Μητσοτάκη! –     

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s