► ΟΛΟΙ/ΕΣ, ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ, ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ! ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΔΙΧΤΑΤΟΡΙΚΕΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ!

► ΠΑΝΙΚΟΒΛΗΤΗ Η ΧΟΥΝΤΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΤΗ ΠΡΩΪ ΕΩΣ ΤΟ ΠΡΩΪ 1ης ΦΛΕΒΑΡΗ! Η ΠΟΡΕΙΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ! ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ!

► ΣΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΣΤΕΙΛΕ ΜΑΤ, ΧΗΜΙΚΑ, ΚΑΝΟΝΙΑ ΝΕΡΟΥ, ΣΚΥΛΟΥΣ, ΑΛΟΓΑ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΔΙΑΔΗΛΩΤΩΝ!  ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΕ ΓΑΛΛΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ!

Από τη μαζική φοιτητική πορεία στην Αθήνα την περασμένη Πέμπτη. Φωτό Ε.Α.

Με αποφασιστικότητα το φοιτητικό κίνημα και υποστήριξη από συλλόγους εκπαιδευτικών, συνεχίζει τον αγώνα για την απόσυρση του νομοσχεδίου των Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη για διχτατορική αστυνομοκρατία των πανεπιστημίων, με νέα μαζική διαδήλωση την Πέμπτη 28 Γενάρη στην Αθήνα και σ’ άλλες πόλεις.  

Η κοινοβουλευτική χούντα Μητσοτάκη ανακοίνωσε και νέα μέτρα διχτατορικού περιορισμού των συγκεντρώσεων και διαδηλώσεων διαμαρτυρίας και επίσης εξάγγειλε και άλλες διατάξεις ενάντια στο εργατικό και συνδικαλιστικό κίνημα.

Με συνεχή επίκληση του κορονοϊού η χούντα Μητσοτάκη επιμένει στο μάντρωμα των εργαζομένων και της νεολαίας ώστε να επιβάλλει τα πιο αντιδραστικά διχτατορικά διατάγματα και νόμους για να υποτάξει τη φοιτητική και εργατική αντίσταση.  

Μέχρι και πρόστιμα σε μαθητές/τριες που δεν επιστρέφουν να εγκλειστούν στα σπίτια τους αμέσως μετά το σχολείο, σκέπτεται να επιβάλλει η κυβέρνηση όπως ανακοίνωσε η Υφυπουργός Παιδείας Ζ. Μακρή!

Η χούντα Μητσοτάκη προχωρά ακάθεχτη σε καθεστώς διχτατορικής διακυβέρνησης, με τη Βουλή ως βιτρίνα δημοκρατίας, αξιοποιώντας την πανδημία όπως όλες οι κυβερνήσεις της ΕΕ!

Από τη μαζική πορεία στην Αθήνα την περασμένη Πέμπτη. Φωτό Ε.Α.

Τώρα είναι ώρα οργάνωσης ενότητας της εργατικής τάξης και των φοιτητών σε ενιαίο μέτωπο Αντίστασης. 

Τα εργατικά σωματεία πρέπει να κινητοποιηθούν και να συμμετάσχουν με τα πανό τους την Πέμπτη στη φοιτητική πορεία αλλά και να εξαγγείλουν απεργιακές δράσης υποστήριξης των φοιτητών και ενάντια στα διχτατορικά διατάγματα της χούντας Μητσοτάκη.

Οι προδότες συνδικαλιστές σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν αποσυρθεί στα σπίτια τους καθώς υποτάχτηκαν στην ΕΕ, στα Μνημόνια και στην κοινοβουλευτική χούντα Μητσοτάκη.

Τα πρωτοπόρα εργατικά και συνδικαλιστικά σωματεία πρέπει αμέσως να πάρουν πρωτοβουλία ίδρυσης ενός κεντρικού πανεργατικού συμβουλίου/επιτροπής για το συντονισμό και οργάνωση της ταξικής πάλης.

Το ζήτημα δεν είναι μια ακόμη απεργία και κινητοποίηση. Το ζήτημα είναι η κινητοποίηση όλης τής δύναμης της ενωμένης και οργανωμένης εργατικής τάξης. 

Το κάλεσμα για τη σύγκλιση μιας ενωτικής ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ εργαζομένων, νεολαίας, συνταξιούχων, αγροτών, μικρομεσαίων είναι μια ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΝΑΓΚΗ.

Από τη μαζική πορεία εργατών και φοιτητών στο Παρίσι το περασμένο Σαββάτο, ενάντια στις μαζικές απολύσεις και την ανεργία. Φωτό Julien Mattia

► ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΟΡΕΙΕΣ ΕΡΓΑΤΩΝ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΜΑΖΙΚΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΕΡΓΙΑ!

Δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι και φοιτητές και το κίνημα Κίτρινα Γιλέκα συμμετείχαν στην πορεία στα γραφεία της οργάνωσης των αφεντικών MEDEF στο Παρίσι που οργάνωσε η συνδικαλιστική ομοσπονδία CGT ενάντια στις απολύσεις.

Οι επιχειρήσεις στη Γαλλία, με την υποστήριξη του «κράτους έκτακτης ανάγκης» του Προέδρου Μακρόν, αξιοποιούν την πανδημία κορονοϊού για συνεχείς και μαζικές απολύσεις εργαζομένων. –

Από την επίθεση των ολλανδικών ΜΑΤ σε διαδηλωτές στην πόλη Άϊντχόφεν την περασμένη Κυριακή. Φωτό Rob Engelaar

► ΣΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΣΤΕΙΛΕ ΜΑΤ, ΚΑΝΟΝΙΑ ΝΕΡΟΥ, ΣΚΥΛΟΥΣ, ΑΛΟΓΑ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΔΙΑΔΗΛΩΤΩΝ!  

Πρωτοφανείς συγκρούσεις διαδηλωτών και αστυνομίας χτες Κυριακή σε 14 πόλεις της Ολλανδίας μετά την επιβολή, προχτές Σαββάτο, νυχτερινού λοκ-ντάουν και απαγόρευσης συγκεντρώσεων για πρώτη φορά. 

Την προηγούμενη βδομάδα η αντιδραστική κυβέρνηση συνασπισμού τεσσάρων κομμάτων του Πρωθυπουργού Μαρκ Ρούτε αναγκάστηκε να παραιτηθεί μετά τη γνωστοποίηση ότι οι υπηρεσίες του Υπουργείου Εργασίας παράνομα κόβανε τα επιδόματα παιδιών σε εργατικές οικογένειες. Μάλιστα με δικαστικές αποφάσεις η Ολλανδική Κυβέρνηση απαιτούσε και επιστροφή επιδομάτων!

H ολλανδική αστυνομία επιτέθηκε στις διαδηλώσεις με πρωτόγνωρη σφοδρότητα με χημικά, κανόνια νερού, έφιππους αστυνομικούς, αστυνομικούς με σκυλιά, και βέβαια με τρεις διαφορετικές δυνάμεις ΜΑΤ. 

Οι διαδηλωτές αντέδρασαν πετώντας πέτρες ενώ υπήρξαν και πυρπολισμοί αυτοκινήτων και καταστροφές σε δημόσια χτίρια και καταστήματα.  

Στο Άμστερνταμ και στη μεγάλη βιομηχανική πόλη Άϊντχόφεν οι συγκρούσεις ήταν ιδιαίτερα σφοδρές. Στην πλατεία μουσείων, όπου και το περίφημο Μουσείο Βαν Γκογκ, η αστυνομία χρησιμοποιούσε κανόνι νερού για να διαλύσει τους διαδηλωτές.

Έγιναν πάνω από 240 συλλήψεις!     

Με ανακοίνωση της η Στρατιωτική Αστυνομία δήλωσε ότι δυνάμεις της βοήθησαν την αστυνομία σε δυο τουλάχιστον πόλεις της νότιας Ολλανδίας! – 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s