«ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΒΑΤΕΡΛΟ ΤΗΣ ΚΕΡΑΜΕΩΣ!» ΜΑΖΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΦΟΙΤΗΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ!

► Ο ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ ΑΝΑΓΓΕΙΛΕ ΝΕΕΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΡΕΙΕΣ, Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΑΥΞΗΣΗ ΘΗΤΕΙΑΣ!

► ΦΟΙΤΗΤΕΣ – ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΕΝΙΑΙΟ ΜΕΤΩΠΟ ΓΙΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ!

Το πανό στην κορυφή της σημερινής φοιτητικής πορείας στην Αθήνα. Φωτό Ε.Α.

Με αποφασιστικότητα φοιτητές και φοιτήτριες σήμερα Πέμπτη μεσημέρι στην Αθήνα συγκεντρώθηκαν στην Πανεπιστημίου, μπροστά στα Προπύλαια, και πραγματοποίησαν μαζική και δυναμική πορεία απαιτώντας την απόσυρση του νομοσχέδιου της Χούντας Μητσοτάκη που επιβάλει αστυνομοκρατία στα Πανεπιστήμια και διαγραφές φοιτητών!

Το νομοσχέδιο θα γίνει το Βατερλό της Κεραμέως, φώναξαν οι διαδηλωτές.

Η σημερινή πορεία έσπασε την απαγόρευση της αστυνομίας και πάνω από 2.000 φοιτητές/τριες και αντιπροσωπείες εκπαιδευτικών και μαθητών διαδήλωσαν από τα Προπύλαια στα Χαυτεία στη Σταδίου – όπου συνάντησαν τη συγκέντρωση των μουσικών στο Υπουργείο Εργασίας – και κατέληξαν στη Βουλή και πίσω στα Προπύλαια.

Αρκετά φοιτητικά πανό παρατάξεων στην πορεία και επίσης από ΕΛΜΕ εκπαιδευτικών και μαθητές.

Η φοιτητική πορεία στη Σταδίου. Φωτό Μάριος Λώλος.

Συνθήματα πορείας: Ούτε αστυνομία, ούτε διαγραφές – κάτω τα χέρια από τους φοιτητές!, Τέρμα στις εκτονώσεις – εμπρός για καταλήψεις, συγκρούσεις, διαδηλώσεις!, Κάτω οι νόμοι και οι κανονισμοί – νόμος οι ανάγκες κάθε φοιτητή!, Η τρομοκρατία δεν θα περάσει – του λαού η πάλη θα την σπάσει!, Το υπουργείο λέει τους φοιτητές αλήτες – αλήτες είναι τα ΜΑΤ και οι ασφαλίτες!, Στο δρόμο να ρίξουμε το νόμο!, Έξω η ασφάλεια από τις σχολές!, Η νεολαία στην πρώτη τη γραμμή – ενάντια στη συναίνεση και στην υποταγή! Κούλη Κεραμέως ακούστε το καλά – το νομοσχέδιο θα πέσει στη φωτιά!.  

Στην πορεία ανακοινώθηκε ότι το φοιητικό κίνημα θα παλέψει έως το τέλος για την απόσυρση του νομοσχεδίου. Τις επόμενες μέρες θα πραγματοποιηθούν γενικές συνελέυσεις των φοιτητικών συλλόγων και θα αποφασιστούν κινητοποιήσεις.

Εκατοντάδες ΜΑΤ και αστυνομικοί είχαν παραταχτεί στο κέντρο της Αθήνας και στη Βουλή, πετούσε ελικόπτερο, ενώ υπήρχε και κανόνι νερού της αστυνομίας

Οι φοιτητικοί σύλλογοι που υποστηρίζουν το ΚΚΕ πραγματοποίησαν δική τους πορεία 500 μέτρων από τα Προπύλαια στη Βουλή όπου διαλύθηκαν για την απόσυρση του νομοσχεδίου Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη.

Από τη σημερινή επίθεση των ΜΑΤ στους φοιτητές Θεσσαλονίκης. Φωτό Eurokinisi

Στη Θεσσαλονίκη τα ΜΑΤ επιτέθηκαν στους συγκεντρωμένους φοιτητές/τριες για να διαλύσουν τη διαδήλωση και συνέλαβαν φοιτητές. 

Την ώρα που διαδήλωναν οι φοιτητές/τριες και οι εκπαιδευτικοί, ο Ελληνικός Στρατός ανάγγειλε την αύξηση της θητείας από 9 σε 12 μήνες, ενώ ο Χρυσοχοΐδης παρουσίασε πλειάδα νέων απαγορευτικών και κατασταλτικών μέτρων ενάντια στο δικαίωμα δημόσιας διαμαρτυρίας.

Χτες ο ΟΑΕΔ ανακοίνωσε νέα αύξηση της επίσημης ανεργίας το Δεκέμβρη 2020, +2,42% από το Νοέμβρη 2020. Το σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων έφτασε στα 1.181.296 ανθρώπους, απ’ αυτούς 50% άνεργοι για πάνω από 12 μήνες.

Αντιπροσωπεία εκπαιδευτικών στη σημερινή πορεία. Φωτό Ε.Α.

Με τα νέα διχτατορικά μέτρα που ανακοίνωσε σήμερα ο Χρυσοχοΐδης, οι οργανωτές μια διαμαρτυρίας θα πρέπει να γνωστοποιούν στην αστυνομία σε σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα. Στο σχέδιο του Χρυσοχοΐδη αναφέρεται ότι, «ο οργανωτής μίας συνάθροισης θα μπορεί να υποβάλει τη γνωστοποίηση της πρόθεσης διοργάνωσης προς την αντίστοιχη αστυνομική ή λιμενική Αρχή. Η διαδικασία γνωστοποίησης θα γίνεται με προσωποποιημένη είσοδο στο πληροφοριακό σύστημα, αξιοποιώντας τους κωδικούς taxisnet».

Η αστυνομία θα αποφασίζει αν μια πορεία ή συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί!  

Το σχέδιο του Χρυσοχοΐδη επιβάλλει βιντεοσκόπησηκινητοποιήσεων από αστυνομικούς και περιορισμό των δημοσιογράφωνσε «συγκεκριμμένο χώρο»!  

Υποσχέθηκε ότι οι αστυνομικοί που θα κινητοποιούνται σε μια «συνάθροιση» θα έχουν «σε εμφανές σημείο διακριτικό αριθμό».

Η χούντα Μητσοτάκη που άφησε τον κορονοϊό να θεριέψει, εκμεταλλεύεται την πανδημία για να επιβάλει με διχτατορικά μέτρα και τα ΜΑΤ την καταστροφή δημόσιας υγείας, παιδείας, δικαιωμάτων και μισθών.

Καθώς οι προδότες στην ηγεσία ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ υποτάχτηκαν πλήρως στα μνημόνια και στη χούντα Μητσοτάκη, είναι ώρα οργάνωσης του φοιτητικού – εργατικού ενωτικού μετώπου για το συντονισμό της μάχης.

Οι διαδηλώσεις διαμαρτυρίας και οι απεργίες μιας μέρας δεν έχουν κανένα αποτέλεσμα αν δεν συνδέονται με την πάλη οργάνωσης Γενικής Πολιτικής Απεργίας για την ανατροπή της χούντας Μητσοτάκη.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, όπως ο καπιταλισμός και η ΕΕ, βρίσκονται σε κολοσιαία οικονομική και πολιτική κρίση, είναι μια εξαιρετικά αδύναμη εξουσία που κυβερνά ως κοινοβουλευτική χούντα με τα ΜΑΤ και τα δικαστήρια.

Από τη σημερινή μαζική πορεία στην Αθήνα. Φωτό Μάριος Λώλος.

Στη σημερινή παγκόσμια οικνομική κρίση και πανδημία κορονοϊού, η οργή τής εργατικής τάξης και νεολαίας μετατρέπεται σε εξεγερτική διάθεση που απαιτεί αποφασιστικές κινητοποιήσεις από τα πρωτοπόρα σωματεία, για μια Πανελλαδική Πανεργατική Συνέλευση συντονισμού της πάλης ανατροπής. 

Μόνο η προοπτική ανατροπής της χούντας Μητσοτάκη με Γενική Απεργία Διαρκείας μπορεί να συγκεντρώσει τη δύναμη της εργατικής τάξης, φοιτητών και νεολαίας και να υπερβεί τις σημερινές αδυναμίες του εργατικού κινήματος που οφείλονται στις προδοσίες των συνδικαλιστών που υποστήριξαν τις ηγεσίες ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Σ’ αυτό τον αγώνα πρέπει να δημιουργηθεί από τη νεολαία μια επαναστατική μαρξιστική ηγεσία για την ανατροπή του βάρβαρου καπιταλιστικού συστήματος μαζικής ανεργίας και πολέμων. – 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s