► ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΔΙΗΜΕΡΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΤΗΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥΠΟΛΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΑΣΤΥΝΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ!

► ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ – ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ, ΜΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ!

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΦΟΙΤΗΤΩΝ – ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΕΜΠΤΗ 21 ΓΕΝΑΡΗ 12:00 ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ!

Από τον αποκλεισμό της Εστίας Ζωγράφου μετά από παράνομη εισβολή στα δωμάτια των φοιτητών ΜΑΤ, 30/12/2020. Φωτό In Time

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα μεσημέρι στην κεντρική πύλη της Πολυτεχνειούπολης Ζωγράφου συγκέντρωση συντονισμού φοιτητών/τριών και αντιπροσωπειών εργατικών σωματείων και αποφασίστηκε διήμερος ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ της Πολυτεχνειούπολης ΑΥΡΙΟ ΤΡΙΤΗ και ΜΕΘΑΥΡΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ 19 και 20 Γενάρη.

Η συγκέντρωση ήταν πρωτοβουλία των φοιτητικών συλλόγων Αρχιτεκτονικής, ΣΕΜΦΕ και Χημικών Μηχανικών του Πολυτεχνείου για την οργάνωση της πάλης ενάντια στο νομοσχέδιο Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη για επιβολή ειδικής αστυνομικής δύναμης για την κατοχή των πανεπιστημίων.

Αύριο Τρίτη 19 Γενάρη στην Πολυτεχνειούπολη καλούν σε συνέλευση όλους τους φοιτητικούς συλλόγους. 

Σύλλογοι απ’ όλα τα ΑΕΙ της Αθήνας καλούν σε συγκέντρωση την ΠΕΜΠΤΗ 21 Γενάρη, 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια με κεντρικό σύνθημα «Να μην κατατεθεί το Νομοσχέδιο Κεραμέως».

Στην ανακοίνωση τους καταλήγουν: 

«Οι φοιτητές δεν είμαστε “εγκληματίες” – Κάτω τα χέρια από τους φοιτητές

Θέλουν να μπούμε σε ένα Πανεπιστήμιο που θα είναι χειρότερο από αυτό που αφήσαμε!!! Η κυβέρνηση δουλεύει για τους επιχειρηματίες στην εκπαίδευση. Για χάρη τους αλλάζει τον τρόπο εισαγωγής στα Πανεπιστήμια ώστε να έχουν λιγότεροι μαθητές πρόσβαση στη δωρεάν Εκπαίδευση και παράλληλα αναγνωρίζει τα ιδιωτικά κολλέγια.

  • Καταγγέλλουμε την απρόκλητη επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων στις φοιτητικές συγκεντρώσεις.
  • Απαιτούμε την απόσυρση του Νομοσχεδίου!!! Όχι στα όρια φοίτησης και τις διαγραφές φοιτητών.
  • Ούτε σκέψη για Πανεπιστημιακή Αστυνομία! Οι φοιτητές που παλεύουν για μόρφωση, δουλειά και δικαιώματα δεν είναι εγκληματίες!
  • Απαιτούμε την επαναλειτουργία των σχολών μας από το εαρινό εξάμηνο! Να εξασφαλιστούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της Υγείας μας.
  • Καλούμε σε συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας την Πέμπτη 21 Γενάρη μαζί με τους εργαζόμενους των Πανεπιστημίων και τα σωματεία τους.
  • Καλούμε σε κοινή σύσκεψη όλων των Φοιτητικών Συλλόγων της Αθήνας δια ζώσης με όλα τα μέτρα προστασίας την Τρίτη 19 Γενάρη στην Πολυτεχνειούπολη.
  • Καλούμε όλο τον λαό να δείξει την αλληλεγγύη του. Να στηρίξει τα δίκαια αιτήματα μας».
Από την κινητοποίηση φοιτητικών συλλόγων Αθήνας στη μνήμη Αλέξη Γρηγορόπουλου 6 Δεκέμβρη 2020. Φωτό Μάριος Λώλος

Ο αποκλεισμός πρέπει να οργανωθεί με αποφασιστικότητα ώστε να επεχταθεί μέχρι έως ότου η χούντα Μητσοτάκη αποσύρει το νομοσχέδιο Κεραμέως – Χρυσοχοϊδη.

Η ΑΔΕΔΥ και μια σειρά Ομοσπονδίες ψήφισαν υποστήριξη του αγώνα. Αλλά η αλληλεγγύη στα λόγια δεν φτάνει. Τώρα είναι η ώρα οργάνωσης του αγώνα ανατροπής της χούντας Μητσοτάκη με Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας. – 

Από τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας φοιτητών/φοιτητριών στην πλατεία Κοραή της Αθήνας, 14 Γενάρη 2020. Τα ΜΑΤ της χούντας Μητσοτάκη απαγόρευσαν στους φοιτητές/τριες να πραγματοποιήσουν πορεία! Φωτό Ε.Α.

Πρέπει να συγκροτηθούν δυνατές κοινές Επιτροπές Υπεράσπισης των Πανεπιστημίων σε κάθε σχολή σε κάθε Πανεπιστήμιο ενάντια στην αστυνομική διχτατορία για ελεύθερη δημόσια παιδεία.

Επίσης πρέπει να οργανωθούν Ομάδες Αυτοάμυνας φοιτητών – εργαζομένων ενάντια σε όποια επίθεση της αστυνομίας ή φασιστικών συμμοριών.

Τα εργατικά σωματεία καλούνται να αναλάβουν πρωτοβουλίες οργάνωσης απεργιακής δράσης για την υποστήριξη του αγώνα των φοιτητών/τριών.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s