► ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΕΙΝΑΙ «ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΑΠΑΡΤΧΑΪΝΤ ΤΗΣ ΕΒΡΑΪΚΗΣ ΥΠΕΡΟΧΗΣ»!

► ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΙΣΡΑΗΛΙΝΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΠ’ ΤΣΕΛΕΜ! – ΑΜΕΣΩΣ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΕΞΑΠΟΛΥΣΕ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΥΣ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ ΜΕ 23 ΝΕΚΡΟΥΣ!  

Καταστροφή οικήματος που δωρήθηκε από την ΕΕ στην Παλαιστινιακή Αρχή, στους λόφους της νότιας Χεβρόνας από το σιονιστικό ισραηλινό στρατό. Φλεβάρης 2020, φωτό Nasser Nawaj’ah, B’Tselem.

Χτες Τρίτη πρωί δημοσιεύτηκε η καταδικαστική Έκθεση για το Ισραήλ της οργάνωσης ανθρωπίνων δικαιωμάτων Μπ’ Τσελέμ (εδρεύει στην Ιερουσαλήμ) που τονίζει ότι το κράτος του Ισραήλ δεν είναι μια Δημοκρατία αλλά ένα «καθεστώς απάρτχάϊντ» (ρατσιστικό απολυταρχικό καθεστώς) που συστηματικά καταπιέζει τους Παλαιστίνιους με στρατιωτική κατοχή και ρατσιστικούς νόμους. 

Αμέσως, τη νύχτα της Τρίτης, η πολεμική αεροπορία του Ισραήλ βομβάρδισε περιοχές στις πόλεις Ντέϊρ ελ Ζουρ, Μαγιαντέν και Μπουκαμάλ στα σύνορα με το Ιράκ, όπως ανακοίνωσε το ΣΑΝΑ (κρατικό πραχτορείο ειδήσεων της Συρίας). Δολοφονήθηκαν 23 άνθρωποι, στρατιωτικοί και πολίτες. 

Το αμερικανικό πραχτορείο ειδήσεων Ασοσιέϊτετ Πρες ανάφερε ότι οι δολοφονικές αεροπορικές επιδρομές πραγματοποιήθηκαν με πληροφορίες από τις κρατικές υπηρεσίες των ΕΠΑ σύμφωνα με «Αμερικανό αξιωματούχο». 

Η Μπ’ Τσελέμ («Κατ’εικόνα», φράση από τη Γένεση της Παλαιάς Διαθήκης και την Πεντάτευχο) είναι η μεγαλύτερη οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Ισραήλ και ιδρύθηκε πριν 31 χρόνια. Η Έκθεση της δημοσιοποιείται σε μια εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του Προέδρου Τραμπ και ενώ έχουν κηρυχτεί για το Μάρτη βουλευτικές εκλογές στο Ισραήλ. Ο εγκληματίας πολέμου Πρωθυπουργός Νετανιάχου (συνομιλητής Τσίπρα και Μητσοτάκη) που κατηγορείται για διαφθορά προσπαθεί να σωθεί με εκλογές αλλά τώρα ο προστάτης του Τραμπ δεν θα μπορεί να του δώσει πλήρη αμερικανική υποστήριξη.

Υπενθυμίζεται ότι το καθεστώς Απάρτχάϊντ (που υπήρχε στη Νότια Αφρική) θεωρείται «παράνομο» από τον Οργανισμό Ενωμένων Εθνών.

Κατεδάφιση παλαιστινιακού χωριού από το στρατό και τις μπουλντόζες του σιονιστικού ρατσιστικού κράτους του Ισραήλ. Φωτό Μπ’ Τσελέμ.

Η Έκθεση Μπ’ Τσελέμ αναφέρει:

«Ένα καθεστώς εβραϊκής υπεροχής υπάρχει από τον Ιορδάνη ποταμό μέχρι τη Μεσόγειο θάλασσα. Αυτό το καθεστώς είναι απάρτχάϊντ. Όλη η περιοχή έχει οργανωθεί σύμφωνα με μια αρχή: να προωθείται και να εγκαθιδρύεται η υπεροχή των Εβραίων πάνω στους Παλαιστίνιους».

Η Μπ’ Τσελέμ τονίζει ότι το Ισραήλ κατσκευάζει ένα σύστημα σ’ όλα τα κατεχόμενα εδάφη όπου οι Εβραίοι πολίτες έχουν πλήρη δικαιώματα αλλά οι Παλαιστίνιοι διαχωρίζονται σε 4 επίπεδα δικαιωμάτων, πάντα κάτω από τους Εβραίους! 

Στην τελευταία κατηγορία είναι τα 2 εκατομμύρια πολιορκημένων και αποκλεισμένων Παλαιστινίων στη Γάζα.

Σε ανώτερο επίπεδο υπάγονται τα περίπου 2,7 εκατομμύρια Παλαιστινίων που ζουν στην Δυτική Όχθη του Ιορδάνη, διαχωρισμένοι από τους σιονιστικούς οικισμούς, «κάτω από αυστηρή στρατιωτική διοίκηση και χωρίς πολιτικά δικαιώματα». 

Στο επόμενο επίπεδο έχουν καταταχτεί, σύμφωνα με τη Μπ’ Τσελέμ, περίπου 350.000 Παλαιστίνιοι που κατοικούν στην αλ Κουντς / ανατολική Ιεσρουσαλήμ. Σ’ αυτούς το Ισραήλ πρότεινε ισραηλινή υπηκοότητα αλλά πολλοί δεν την έχουν αποδεχτεί. Απ’ αυτούς που έκαναν αίτηση για ισραηλινή υπηκοότητα πολύ λίγοι την απέχτησαν. 

Το υψηλότερο επέιπεδο κατάταξης των Παλαιστινίων στο Ισραήλ είναι οι Αραβο-Ισραηλινοί που έχουν πλήρη ισραηλινή υπηκοότητα αλλά πάντα κάτω από τους Εβραίους. 

Διαδήλωση Παλαιστινιών στη Χεβρόνα το 2020 ενάντια στις συμφωνίες Ισραήλ-ΕΑΕ-Μπαχρέϊν με εγγυητή τις ΕΠΑ. Φωτό The News Line.

Η Έκθεση της Μπ’ Τσελέμ καταλήγει ότι, «το Ισραήλ δεν είναι μια δημοκρατία που έχει προσωρινά στη δικαιοδοσία της μια κατοχή, είναι ένα καθεστώς από τον Ιορδάνη έως τη Μεσόγειο, και πρέπει να δούμε όλη την αυτή την εικόνα και να την αναγνωρίσουμε για ότι πραγματικά είναι: απάρτχάϊντ».

Η Έκθεση καταδικάζει το νόμο «Έθνος – Κράτος» που ψήφισε η Κνεσέτ (ισραηλινό κοινοβούλιο) το 2018 που επισημοποίησε την καταπίεση των Παλαιστινίων ως συνταγματική αρχή. Μ’ αυτό το νόμο, μόνο Εβραίοι έχουν το δικαίωμα αυτοδιάθεσης στο Ισραήλ.

Στις προηγούμενες δεκαετίες με πλήρη υποστήριξη από τις ΕΠΑ και με την ΕΕ να κάνει τα στραβά μάτια, το Ισραήλ έχει εγκαταστήσει εκατοντάδες σιονιστικούς οικισμούς στην Δυτική Όχθη, παρά τα ψηφίσματα του ΟΕΕ.

Παράλληλα καταστρέφει με στρατιωτικές μπουντόζες χωριά και οικισμούς Παλαιστινίων.  

Αυτό είναι το κράτος με το οποίο έχουν συμμαχήσει ο Τσίπρας και ο Μητσοτάκης, ενώ ο ελληνικός στρατός πραγματοποιεί κοινά γυμνάσια με το σιονιστικό στρατό με Ισραηλινούς αξιωματικούς εγκαταστημένους σε στρατιωτικές βάσεις στην Ελλάδα.   

Τώρα στο Ισραήλ κυριαρχεί μια τεράστια πολιτική κρίση καθώς μεγάλες διαδηλώσεις απαιτούν την καθαίρεση του εγκληματία, δολοπλόκου και απατεώνα Νετανιάχου. Ο Τραμπ ηττήθηκε, η Συρία νίκησε, το Ιράν είναι δυνατό, και ο Νετανιάχου θα δικαστεί. 

Αναμφισβήτητα ο αμερικανικός και ο ευρωπαϊκός ιμπεριαλισμός θα προσπαθήσουν να επιλύσουν την πολιτική κρίση στο Ισραήλ με κάποια διαφορετική κυβέρνηση και διακοσμητικές κινήσεις φιλίας προς τους Παλαιστίνιους.

Διαδηλωτές ανεμίζουν σημαίες της Παλαιστίνης πάνω στις κλούβες των ΜΑΤ μπροστά στη σιονιστική πρεσβεία στην Αθήνα, 15 Μάη 2018. Φωτό Ε.Α.

Τώρα είναι η καλύτερη περίοδος για τη δημιουργία συμμαχίας μεταξύ των Εβραίων εργαζομένων και του Παλαιστινιακού λαού και νεολαίας για την ανατροπή του ρατσιστικού ισραηλινού κράτους με την εγκαθίδρυση του κράτους της Παλαιστίνης με ίσα δικαιώματα για τους Εβραίους και Παλαιστίνιους όλων των θρησκευμάτων. 

Στην Ελλάδα τα εργατικά σωματεία, η νεολαία και όλος ο λαός καλούνται στη μάχη ενάντια στο ρατσιστικό σιονιστικό κράτος του Ισραήλ, με έξωση της Ισραηλινής Πρεσβείας και πλήρες, απόλυτο, μποϊκοτάζ στα προϊόντα Ισραήλ και σε διακοπή όλων των σχέσων (διπλωματική, στρατιωτική, αθλητική, καλλιτεχνική, μορφωτική) με το σιονιστικό ιμπεριαλιστικό μόρφωμα. 

Αυτός ο διεθνιστικός αγώνας είναι μέρος της σημερινής πάλης των εργατικής τάξης και νεολαίας για την ανατροπή της χούντας Μητσοτάκη – συνεργάτη του Νετανιάχου – και συντριβής των Μνημονίων με έξοδο από ΕΕ και ΝΑΤΟ. –  

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s