► 2021: ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ! ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ!

► ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ, ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ!

►  ΓΙΑ TH ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ TΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ!

Από την τεράστια διαδήλωση στο Παρίσι το Σάββατο (28/11) ενάντια στο αστυνομικό νομοσχέδιο της κοινοβουλευτικής χούντας του Μακρόν. Φωτό Francois Mori.

ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ 2021 ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ 

Η πανδημία του κορονοϊού το 2020, οδήγησε σε νέα κατάρρευση το σάπιο και χρεοκοπημένο καπιταλισμό στην περίοδο της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης. Για πάνω από 10 χρόνια, από την κατάρρευση των τραπεζών το 2008, οι καπιταλιστές προσπάθησαν και απέτυχαν παταγωδώς με την “ποσοτική χαλάρωση” (διάθεση πλασματικού χρήματος) να επιλύσουν την κρίση του σάπιου συστήματος.

Η Aντίσταση της εργατικής τάξης και νεολαίας των ΕΠΑ και της Ευρώπης στη μαζική ανεργία, φτώχεια, ρατσισμό και καταστροφή της δημόσιας υγείας και παιδείας, αναπτύχτηκε το 2020 σε εξεγέρσεις και τεράστιες διαδηλώσεις ενάντια στα διχτατορικά μέτρα των καπιταλιστικών κυβερνήσεων που εκμεταλλεύονται την πανδημία κορονοϊού.

Στις ΕΠΑ οδήγησε στην τεράστιας σημασίας ήττα του Προέδρου Τραμπ και σε αποφάσεις δημοτικών συμβουλίων για διάλυση της ρατσιστικής αστυνομίας που δολοφονεί μαύρους και αγωνιστές. 

Η εργατική τάξη της Βρετανίας επέβαλε το Μπρέξιτ και θα συνεχίσει με την ανατροπή του Τζόνσον και των Τόρις. Ένα μεγάλο παράδειγμα για όλους τους εργαζομένους στην Ευρώπη! Σ’ όλη την ΕΕ θα ξεσπάσουν αγώνες ενάντια στη φτώχεια, στα διχτατορικά λοκ-ντάουν, στη μαζική ανεργία και μισθούς πείνας.

Στην Παλαιστίνη ενοποιούνται όλες οι επαναστατικές δυνάμεις για την εγκαθίδρυση ενός ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους παράλληλα με τις νίκες του λαού της Συρίας ενάντια στον ιμπεριαλισμό και στο στρατό του Τούρκου διχτάτορα Ερντογάν. 

Στη Βενεζουέλα οι συνωμοσίες και επεμβάσεις των ΕΠΑ και των πραχτόρων της απέτυχαν παταγωδώς γιατί ο λαός της Βενεζουέλας παρά τις οικονομικές δυσκολίες υποστηρίζει την αντι-ιμπεριαλιστική πορεία της ηγεσίας της χώρας.

Σ’ όλη την ΕΕ και στην Ελλάδα τα στρατόπεδα συγκέντρωσης προσφύγων πρέπει να κλείσουν, οι πρόσφυγες είναι καλοδεχούμενοι και πρέπει να τους προσφέρονται τα απαραίτητα για να οργανώσουν τη ζωή τους. 

Από τις μαζικές διαδηλώσεις μαθητών/τριών στην Αθήνα στις αρχές Οχτώβρη 2020. Φωτό Ε.Α.

Στη νέα χρονιά 2021 η Aντίσταση των εργαζομένων, νεολαίας, μικροεπαγγελματιών και αγροτών, θα μετατραπεί σε επαναστατικές μαζικές κινητοποιήσεις ποικίλων ειδών, που είδαμε το 2020 ιδιαίτερα σε ΕΠΑ και Γαλλία, καθώς οι καπιταλιστικές κυβερνήσεις θα συνεχίσουν τη βάρβαρη αντεπαναστατική επίθεση τους.

Μέσα στο 2020 ο καπιταλισμός σε ΕΠΑ και ΕΕ κατάπεσε στη χειρότερη οικονομική κρίση καθώς το ΑΕΠ σ’ αυτές τις χώρες κατέρρευσε.

Τώρα η ΕΕ με το λεγόμενο Σχέδιο Ανάκαμψης της ΕΚΤ (πάνω από 1 τρισ. ευρό νέα “ποσοτική χαλάρωση”) και με τα διχτατορικά μέτρα λοκ-ντάουν σκοπεύει να αποτρέψει την κατάρρευση του καπιταλισμού.

Αλλά αυτό δεν θα επιλύσει τίποτα απολύτως, θα επιφέρει ακόμη μεγαλύτερη αύξηση της κολοσιαίας “φούσκας” χρέους χωρών και επιχειρήσεων!

Η ΕΕ και η χούντα Μητσοτάκη χρησιμοποιούν τα εμβόλια κατά του κορονοϊού, που απέφεραν τεράστια κέρδη στις φαρμακοβιομηχανίες, αποπροσανατολιστικά και ως πανάκεια. Η αλήθεια είναι ότι στόχος τους παραμένει η “ανοσία αγέλης” μέσω των εμβολίων και παράλληλα η συνεχής επιβολή βάρβαρης λιτότητας, καταστολής και βίας για να επιβιώσουν οι τράπεζες και ο καπιταλισμός.

Πηγή των κορονοϊών είναι η παγκόσμια κρίση του καπιταλισμού που επέβαλε πανδημία φτώχειας και πείνας και καταστροφή της φύσης.

Για να αντιμετωπίσουν αυτή την παγκόσμια κρίση, τα κοινοβουλευτικά καθεστώτα στην ΕΕ έχουν μετατραπεί σε αυταρχικά καθεστώτα “έκτακτης ανάγκης” μνημονίων λιτότητας, ρατσισμού και καταστολής. 

Με τα Μνημόνια οι κυβερνήσεις στην Ελλάδα μετατράπηκαν σε κοινοβουλευτικές χούντες που ψηφίζουν αντισυνταγματικούς νόμους και κυβερνούν με διατάγματα, τα ΜΑΤ και τα δικαστήρια. 

Τα “επιτεύγματα” της χούντας Μητσοτάκη: διχτατορική κατοχή των δρόμων της Αθήνας, μαζική εκσκαφή τάφων στη Θεσσαλονίκη για τους νεκρούς του κορονοϊού. Φωτο Μάριος Λώλος (πάνω), Ευροκίνηση (κάτω)

Τα στοιχεία ΕΛΣΤΑΤ και Γιούροστατ δείχνουν τα «επιτεύγματα» της χούντας Μητσοτάκη στη χρονιά της πανδημίας: 5.000 νεκροί, το ΑΕΠ της Ελλάδας στο τρίτο τρίμηνο φέτος κατέρρευσε κατά -11,7% (σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο 2019) η μεγαλύτερη κατάρρευση σ’ όλη την Ευρώπη, το εισόδημα των εργαζομένων μειώθηκε κατά -12%, η ανεργία ανέβηκε (επίσημα) στο 1,1 εκατομ., το 1/6 των εργαζομένων αμοίβεται με 534 ευρό και το 1/3 των οικογενειών στην Ελλάδα δεν μπορεί να πληρώσει κάθε μήνα τους λογαριασμούς, νοίκι κ.α.

Η χούντα Μητσοτάκη με τη βία των αφιονισμένων ΜΑΤ έχει εξαπολύσει ταξικό πόλεμο για να συντρίψει τα εργατικά και δημοκρατικά δικαιώματα και να τσακίσει την Aντίσταση της εργατικής τάξης και νεολαίας. 

Μιας μέρας απεργίες και ξεχωριστές “συμβολικές” διαδηλώσεις δεν αρκούν για να νικήσουν οι εργαζόμενοι τα μνημόνια της ΕΕ – ΔΝΤ, τα πολεμικά σχέδια του ΝΑΤΟ και τη χούντα Μητσοτάκη.

Απαιτείται όλη η ενοποιημένη δύναμη της εργατικής τάξης και της νεολαίας οργανωμένη σε Ενιαίο Μέτωπο. Καλούμε τα πρωτοπόρα στοιχεία της εργατικής τάξης και νεολαίας στην πάλη για την ανατροπή της χούντας Μητσοτάκη με εκστρατεία για τη σύγκλιση Πανεργατικής Πανελλαδικής Συνέλευσης, για τη συγκρότηση Λαϊκών Συνελεύσεων (Συμβούλια Δράσης) σε κάθε περιοχή, για συγκρότηση Εργατικής Πολιτοφυλακής ενάντια στις φασιστικές-ρατσιστικές επιθέσεις και φοιτητικές Ομάδες Αυτοάμυνας στα πανεπιστήμια.

Με ένα τέτοιο πρόγραμμα μπορούν να ξεφύγουν οι εργαζόμενοι από την ιδεολογία της μπουρζουαζίας, την υποταγή και απάθεια που σκορπούν οι ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και ο ΣΥΡΙΖΑ, και την ηττοπάθεια της σταλινικής ηγεσίας του ΚΚΕ. 

Η Πανεργατική Πανελλαδική Συνέλευση, με αντιπροσώπους εργατικών σωματείων, φορέων και κομμάτων, καθώς και νεολαίας, φοιτητών, αγροτών και μικροεπαγγελματιών, θα συντονίσει την Aντίσταση στα ΜΑΤ της χούντας Μητσοτάκη. 

Η πραγματοποίηση μιας Πανεργατικής Πανελλαδικής Συνέλευσης, θα είναι το πρώτο μεγάλο βήμα δημιουργίας του ανεξάρτητου ταξικού πόλου της εργατικής τάξης και θα αναδύξει νέες δυνάμεις για την εκδίωξη της γραφειοκρατίας από ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και εγκαθίδρυσης νέας ηγεσίας στην εργατική τάξη που θα αγωνιστεί μέχρι τέλους για τη νίκη.

Το κάλεσμα για μια ενωτική αγωνιστική Πανεργατική Πανελλαδική Συνέλευση για την ανατροπή της χούντας Μητσοτάκη, θα κερδίσει την ενεργό υποστήριξη της εργατικής τάξης και νεολαίας καθώς θα αναγνωρίσουν μια δύναμη αποφασισμένη να διεξάγει με νικηφόρα προοπτική πόλεμο στον πόλεμο του Μητσοτάκη και της ΕΕ.

Από τη μαζική διαδήλωση μετά τη δικαστική καταδίκη της Χρυσής Αυγής, 7 Οχτώβρη 2020. Η νεολαία στην πρωτοπορία του αγώνα για τη συντριβή της χούντας Μητσοτάκη. Φωτό Ε.Α.

Η δύναμη του Ενιαίου Μετώπου εκφράζεται με την οργάνωση Γενικής Πολιτικής Απεργίας Διαρκείας με σαφείς στόχους: συντριβή Μνημονίων και χούντας Μητσοτάκη.

Ζούμε σε πρωτοφανείς συνθήκες πανδημίας και απάνθρωπου ταξικού πολέμου που κήρυξαν ΕΕ και η υποτελής χούντα Μητσοτάκη. Ο καπιταλισμός έχει χρεοκοπήσει και σαπίσει και τραβάει την ανθρωπότητα στην κόλαση πολέμων και καταστροφής κοινωνίας και φύσης.

Σ’ αυτές τις επαναστατικές συνθήκες καλούμε στη συγκρότηση ενός επαναστατικού μαρξιστικού κόμματος της Τέταρτης Διεθνούς για να οδηγήσει την πάλη στην ανατροπή του καπιταλισμού, στην έξοδο από ΕΕ και ΝΑΤΟ, στη σοσιαλιστική σχεδιασμένη οικονομία με άμεση εθνικοποίηση των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων, και προοπτική τα Ενωμένα Σοσιαλιστικά Κράτη της Ευρώπης. – 

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ Σ’ ΟΛΟΥΣ/ΕΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΣΤΙΣ ΕΠΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ. 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s