► ΕΠΙΛΕΧΤΙΚΟΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ, ΕΝΩ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΔΙΧΤΑΤΟΡΙΚΟ ΛΟΚ-ΝΤΑΟΥΝ ΜΕ ΜΑΖΙΚΗ ΑΝΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΜΙΣΘΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ!

► ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΣΤΟΝ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΜΑΤ!  

Διμοιρίες πάνοπλων ΜΑΤ επιτέθηκαν σε κατοίκων του Ασπρόπυργου στις 20 Δεκέμβρη και τη μέρα των Χριστουγέννων (φωτό απί iefimerida) με χημικά και βόμβες κρότου-λάμψης.

Σ’ όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση ξεκίνησε σκανδαλωδώς επιλεχτικός και περιορισμένος εμβολιασμός ενάντια στην πανδημία κορονοϊού, ενώ γιατροί και άλλοι επιστήμονες έχουν εκφράσει αμφιβολίες για το πόσο δραστικά και αποτελεσματικά είναι τα σκευάσματα των εφτά εταιρειών που πούλησαν τα εμβόλια στην ΕΕ. Αυτές οι εταιρείες έχουν αποκομίσει κολοσιαία κέρδη ενώ η ερευνητική δουλειά των δημόσιων νοσοκομείων παραμερίστηκε.

Τα εμβόλια που έφτασαν στην Ελλάδα δεν είναι αρκετά για άμεσο και μαζικό εμβολιασμό των εργαζόμενων στα νοσοκομεία, των ηλικιωμένων και των εργαζομένων στα εργοστάσια και άλλους χώρους βιομηχανικής παραγωγής.

Οι εγκληματικές ευθύνες τής κοινοβουλευτικής χούντας Μητσοτάκη στην εξάπλωση του κορονοϊού έχουν οδηγήσει σε μια κόλαση υγειονομικής, οικονομικής και πολιτικής κρίσης. Στα μέσα Δεκέμβρη η Ελλάδα ήταν στην 16η θέση παγκόσμια με το υψηλότερο ποσοστό θανάτων ανά 1 εκατομμύριο πληθυσμού. 

Το οικονομικό πραχτορείο του ιμπεριαλισμού Μπλούμπεργκ ανακοίνωσε στις 23 Δεκέμβρη ότι η Ελλάδα σήμερα είναι στη 50η θέση (από τις 53 χώρες που εξέτασε το Μπλούμπεργκ) με τη χειρότερη οικονομική και κοινωνική διαχείριση της πανδημίας. Η Γιούροστατ τόνισε ότι στην Ελλάδα σημειώθηκε η δεύτερη χειρότερη μείωση εισοδημάτων και η μεγαλύτερη οικονομική ύφεση σ’ όλη την ΕΕ το 2020.   

Ο αριθμός καθημερινών θανάτων στην Ελλάδα μειώθηκε κατά περίπου 50% στο τέλος του Δεκέμβρη, αλλά καθώς η χούντα Μητσοτάκη αρνείται τη χρηματοδότηση τής πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, των δημόσιων νοσοκομείων και αύξησης των ΜΕΘ, παραμένουν υψηλοί οι κίνδυνοι από την πανδημία.

Το Συντονιστικό Αναπληρωτών Αδιόριστων Εκπαιδευτικών στην απεργιακή πορεία της 15/10 στην Αθήνα. Ταμαχητικά σωματεία των εκπαιδευτικών, νοσοκομειακών και όλης της εργατικής τάξης καολούνται να κινητοποιηθούν στην οργάνωση Πανεργατικής Πανελλαδικής Συνέλευσης για την ανατροπή της χούντας Μητσοτάκη. Φωτό Ε.Α.

Η ΕΕ και το χρεοκοπημένο καπιταλιστικό σύστημα στην Ελλάδα είναι ανίκανο να αντιμετωπίσει την πανδημία κορονοϊού και την οικονομική κρίση. Γι’ αυτό η χούντα Μητσοτάκη έχει ετοιμάσει το στρατό των ΜΑΤ και των άλλων αστυνομικών δυνάμεων για να τσακίσει την αντίσταση της νεολαίας και της εργατικής τάξης. Μαζί τους και οι ρατσιστικές-φασιστικές συμμορίες που επιτίθενται σε δομές προσφύγων (όπως χτες Σαββάτο βράδυ στη Θεσσαλονίκη) για να αποπροσανατολίσουν και να διχάσουν τους εργαζομένους.

Τα αγωνιστικά εργατικά συνδικάτα και οι φοιτητικού σύλλογοι καλούνται στην οργάνωση της ενοποιημένης αντίστασης στις πανδημίες κορονοϊού, καταστολής από τα ΜΑΤ, επιβολής της βαρβαρότητας γενικευμένης φτώχειας και ανεργίας.  

Καθώς η κοινοβουλευτική χούντα Μητσοτάκη, που περνάει στη Βουλή τα πιο αντιδραστικά νομοσχέδια, μετατρέπεται σ’ ένα βίαιο διχτατορικό καθεστώς “έκτακτης ανάγκης”, είναι ώρα τα πρωτοπόρα στοιχεία της εργατικής τάξης και νεολαίας να αναλάβουν πρωτοβουλίες για τη σύγκλιση Πανελλαδικής Πανεργατικής Συνέλευσης, με συμμετοχή νεολαίας, αγροτών και μικρομεσαίων επαγγελματιών, με σκοπό την οργάνωση και το συντονισμό της ενιαίας πάλης για τη συντριβή των Μνημονίων και την ανατροπή της χούντας Μητσοτάκη με Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας. –     

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s