► ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ, ΑΝΕΡΓΙΑΣ, ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΧΤΑΤΟΡΙΚΩΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΩΝ!

► Η ΧΟΥΝΤΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΨΗΦΙΣΕ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ, 12ωρο, ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΣΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ!

► ΝΕΟ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ! 

Παρέλαση των κατοχικών δυνάμεων ΜΑΤ της χούντας Μητσοτάκη στην Ομόνοια στις 17 Νοέμβρη. Φωτό ΜΑΡΙΟΣ ΛΩΛΟΣ

Στην Ελλάδα της χούντας Μητσοτάκη, στην ΕΕ των τραπεζιτών, στις ΕΠΑ του Τραμπ και της Γουόλ Στριτ, στα φετεινά Χριστούγεννα κυριαρχεί η θανατηφόρα πανδημία κορονοϊού που θερίζει ιδιαίτερα τους εργαζομένους, μαζί με τις πανδημίες της ανεργίας, φτώχειας, του ρατσισμού και της καταστολής που έχει φέρει η παγκόσμια οικονομική κρίση του καπιταλισμού.

Παρά τις χιλιάδες θανάτους από κορονοϊό, η χούντα Μητσοτάκη αρνήθηκε τα μαζικά, συγκεκριμμένα και συνεχή τεστ καθώς και την εθνικοποίηση του ιδιωτικού κλάδου υγείας. Αντίθετα προωθεί εκατομμύρια ευρό προς ιδιωτικές κλινικές και αρνείται χρηματοδότηση στα δημόσια νοσοκομεία για έρευνα, ενώ τα κρεβάτια στις ΜΕΘ δεν επαρκούν.  

Η κοινοβουλευτική χούντα Μητσοτάκη είναι μια κυβέρνηση “ειδικής ανάγκης” του καπιταλιστικού κράτους, όπου με βία και καταστολή, με συνεχείς αντιδραστικούς νόμους και απαγορεύσεις μετακινήσεων, προσπαθεί να τσακίσει το εργατικό κίνημα για την επιβίωση του χρεοκοπημένου ελληνικού καπιταλισμού.

Το ελληνικό κράτος, με τη διπλωματία του ή και με στρατιωτικές επιχειρήσεις, υποστηρίζει τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους σε αρκετές χώρες της Αφρικής και της Ασίας σε συνεργασία με τα μεσαιωνικά καθεστώτα της Σαουδικής Αραβίας και του σιονιστικού Ισραήλ.

Προσφυγόπουλα με μάσκες απομακρύνονται από το πυρπολημένο στρατόπεδο στη Μόρια, Λέσβο, 9 Σεπτέμβρη 2020. Φωτογραφία του Άγγελου Τζωρτζίνη που επιλέχτηκε από την Unicef ως ‘Φωτογραφία του 2020’.

Χιλιάδες πρόσφυγες ζουν ουσιαστικά φυλακισμένοι στα στρατόπεδα της Λέσβου, Χίου, Σάμου κ.α. μέσα σε απάνθρωπες συνθήκες με διαταγές των χριστιανών πολιτισμένων χωρών της ΕΕ!

Εδώ και χρόνια η Ένωση Γιατρών Λέσβου έχει χαραχτηρίσει ως «στρατόπεδα εξόντωσης προσφύγων και μεταναστών» τα “χοτ-σποτ” και τους άλλους χώρους συγκέντρωσης προσφύγων στα νησιά.

Την περασμένη Δευτέρα στη Βουλή ψηφίστηκε από τους βουλευτές της Κυβέρνησης ένα ακόμη αντιδραστικό και αντεργατικό «πολυνομοσχέδιο» που επιτρέπει δουλειά τις Κυριακές σε μια σειρά επιχειρήσεων και εμπορικών καταστημάτων και σούπερ-μάρκετ, ενώ διχτατορικά επιβάλλει στα εργατικά σωματεία «ηλεκτρονική» διεξαγωγή των Γενικών Συνελεύσεων και της ψηφοφορίας, για να απομακρυνθούν οι εργαζόμενοι από τα σωματεία τους. 

Επίσης επιβάλεται πάγωμα του κατώτερου μισθού μέχρι το ερχόμενο καλοκαίρι, και επέχταση μέχρι το τέλος Φλεβάρη του προγράμματος «Συν-Εργασία», με μεγάλες μειώσεις στους μισθούς των εργαζομένων.

Από διαμαρτυρία του σωματείου ναυτεργατών ΠΕΝΕΝ στο Υπουργείο Εργασίας. Φωτό Ε.Α.

Το “πολυνομοσχέδιο” νομιμοποιεί τις απευθείας αναθέσεις δρομολογίων από του Υπουργείο Ναυτιλίας στους εφοπλιστές και επιβάλλει “αναστολή εργασίας”, και εδώ μεγάλες μειώσεις μισθών, για όλους τους ναυτεργάτες σε ακτοπλοϊκά και φορτηγά πλοία που ταξιδεύουν στη Μεσόγειο.

Η χούντα Μητσοτάκη προετοιμάζει το αντιπαιδαγωγικό νομοθέτημα πειθαρχικού τύπου που συμπληρώνει το νομοσχέδιο για εγκατάσταση μέσα στις σχολές ΜΑΤ για επίβλεψη φοιτητών/τριών καθηγητών/τριών και προσωπικού!

Το νομοσχέδιο της Υπουργού Παιδείας σκοπεύει να δυσκολέψει ακόμη περισσότερο την είσοδο στα πανεπιστήμια των μαθητών/τριών από εργατικές και μικροαστικές οικογένειες. Επιβάλλει όρους εισαγωγής στις διάφορες σχολές και διαγραφές φοιτητών/τριών που ξεπερνούν τα 6 χρόνια φοίτησης.

Παράλληλα με τις διαδικάσιες ξεπουλήματος ΔΕΗ, ΕΛΤΑ, Ναυπηγείων και ΛΑΡΚΟ, η χούντα Μητσοτάκη υπέγραψε την περασμένη Τρίτη την ιδιωτικοποίηση της βιομηχανίας στρατιωτικών οχημάτων και υλικού ΕΛΒΟ στην κοινοπραξία των ισραηλινών στρατιωτικών βιομηχανιών Plasan και SK Group. 
Από τη διαδήλωση φοιτητικών συλλόγων στην πλατεία Κοραή 17/12/20 ενάντια στην καταστολή της χούντας Μητσοτάκη και τα αντιδραστικά νομοσχέδια της. Η νεολαία καλείται να συγκροτήσει επαναστατικό μαρξιστικό κόμμα ανατροπής χούντας Μητσοτάκη, ΕΕ και καπιταλισμού! Φωτό Ε.Α.

Η χούντα Μητσοτάκη προχωρά ακάθεχτη στην αντιδραστική της πορεία καταστροφής του βιοτικού επιπέδου και των δημοκρατικών και εργατικών δικαιωμάτων των εργαζομένων και της νεολαίας, εφαρμόζοντας τις διαταγές των επικυρίαρχων ΕΕ και ΔΝΤ. 

Για να δώσει δάνεια και επιχορηγήσεις στην Ελλάδα η ΕΕ (από το Ταμείο Ανάκαμψης που συγκρότησε για να σώσει χώρες και τράπεζες από την κατάρρευση λόγω της διπλής πανδημίας κορονοϊού και οικονομικής κρίσης), έχει επιβάλει νέους όρους, επί πλέον των Μνημονίων βάρβαρης λιτότητας που υπέγραψαν οι ελληνικές κυβερνήσεις.   

Δεν μπορεί να υπάρξει σήμερα νικηφόρα πάλη των εργαζομένων αν δεν έχει προοπτική τη μετωπική σύγκρουση με τη χούντα Μητσοτάκη και την ΕΕ! 

Δεν μπορεί να υπάρξει νίκη των εργαζομένων με 24ωρες απεργίες ή με μια πορεία, που ήδη έχει απαγορευτεί από τον Αστυνομικό Διεθυντή της χούντας Μητσοτάκη και εφαρμόζεται με τη βία και καταστολή των ΜΑΤ!

Τώρα είναι ώρα ενοποίησης όλων των αγώνων σε Ενιαίο Μέτωπο με οργάνωση Γενικής Πολιτικής Απεργίας Διαρκείας για την ανατροπή της χούντας Μητσοτάκη και της συντριβής των μνημονίων με έξοδο από ΕΕ κια ΝΑΤΟ. – 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s